Herhalde 15 sayfadır tüm mesajları okudum. Tartışmayı tekrar canlandırmadan düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
İnsanların kafasına takılan ya da beğenilmeyen bazı şeyler olabilir. İş işten geçti, çoktan kaba bitti diye bunlar dile getirilmeyecekse, dile getirenlere 'sıktınız artık' diye tepki gösterilecekse bu forumun bir anlamı kalmıyor. Özellikle anlayamadığım ve rahatsız olduğum kısım ise yapılan eleştirilere cevap olarak sürekli; 'amaç eleştirmek değil amaç farklı', 'yapılan emeğe saygısızlık', 'kıymet bilmemezlik', 'ortalığı karıştırmak' vs diyerek savunma yapmak. Sizin gibi düşünmeyenleri ''amaçları başka'' diye yaftalamak çok yanlış.
Kendi fikrim eski açığın mevcut projedeki hali farklı ve estetik. Özellikle ışıklandırma yaparak o kolonların çok şık görüneceğini düşünüyorum. Sürekli, tribün yüksekliği kulelerden yüksek olamayacağı için eski açığın alçak olduğu konuşuluyordu ama Mabet'in 13 Ekim tarihli mesajında da anlaşıldığı üzere Anıtlar Kurulu'nun yükseklik konusunda bir dahli yok tamamen mimarın tercihi. Zaten tanıtım videosuna da bakılırsa tribünler zaten kulelerden uzun. Bence mimarın tercihi güzel ve diğer stadlara göre farklı olmuş.
Ne yırtıklar ne eski açık ne kapasite, bu projede bana göre tek sorun çatal merdivenler. Her ne kadar Necmi ağabey çatalı eleştiren 10 kişiyi geçmez dese de tanıtım videosunu izleyen, açığın, numaralının ve kapalının o kopuk görüntüsünü gören herkesin içi gidiyordur tahminim. Yine Necmi ağabey dünyada bizim üst katlardaki çıkış tünelleri gibi tribünün en alt sırasına yakın olan başka bir örnek yok, insanlar aşağı düşer bu yüzden çatal mecburi gibisinden yorum yapmıştı. Ancak Juventus stadının üst kat çıkış tünelleri de aşağıda ve bizdeki gibi bir çatallama yapmamışlar, farklı bir uygulama var. Yeni açık ateşli taraftarlara ayrıldı deniyor ama hem bu çatallardan hem deplasman tribününden hem deplasman tribününü ayıracak bariyer tarzı engellerden dolayı bütünlük sağlanamayacak kanısındayım. Bir de konser tribünü olması düşünülüyor o nasıl olacak hiç bilmiyorum. Herhalde konseri bir kısım izleyici deplasman tribününde kafesin içinde izlemek zorunda kalacak.