Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6378744 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

:claps: :claps: :claps: :claps: tercüme oldunuz fikirlerime bende bunu anlatmak istedim defalarca ama forumda nedense tepki gördüm. Beşiktaş taraftarı bir çok toplumsal olayda fikirlerini belirtmiş, olaylara müdahil olmuştur ama konu stat olunca taraftarımızın eli ayağı bağlandı. Şu koltuk düzeni ve çatal merdiven konusunu yönetime iletip değiştiremiyor baskı kuramıyor isek bize yakışmaz. Kimse çıkıp projeye sabit kalınacak demesin. Bazı şeyler değişebilir yeterki sesimizi duyuralım ve istekli olalım
açık ve net söyleyeyim asla değişmez bu kadar net hiç kapalıya bakıyormusunuz 3 basamak var sonrası tribün bitiyor siz tünelden milletin iterek stada girdiğini bir düşünün bakalım öndekiler nereye gider orda ilk yığılmada milleti aşağıdan toplarsın orda çatallar boşuna yapılmıyor çıkışa koltuk koyki öne bariyer gelsin itişme sırasında insanları bariyer durdurabilsin kesinlikle iddia ederim oralar çatal olmasın her maç aşağıdan adam toplarız orda çok büyük bir güvenlik riski var oralar çatal olmazsa o tribünlere seyirci almazlar bizim başka stadlar gibi değil gösterdiğiniz örneklerde tünelden çıkınca aşağıya on basamak var bizde tünel ağızları nerdeyse tribün bitiminde yeni açığa bakıyorsunuz hiç numaralıyla kapalıyı görmüyorsunuz orasını düz yapsalar ilk tünelden çıktığınız gün böyle saçmalıkmı olur dersiniz @mhmtkartal

Çevrimdışı mhmtkartal

açık ve net söyleyeyim asla değişmez bu kadar net hiç kapalıya bakıyormusunuz 3 basamak var sonrası tribün bitiyor siz tünelden milletin iterek stada girdiğini bir düşünün bakalım öndekiler nereye gider orda ilk yığılmada milleti aşağıdan toplarsın orda çatallar boşuna yapılmıyor çıkışa koltuk koyki öne bariyer gelsin itişme sırasında insanları bariyer durdurabilsin kesinlikle iddia ederim oralar çatal olmasın her maç aşağıdan adam toplarız orda çok büyük bir güvenlik riski var oralar çatal olmazsa o tribünlere seyirci almazlar bizim başka stadlar gibi değil gösterdiğiniz örneklerde tünelden çıkınca aşağıya on basamak var bizde tünel ağızları nerdeyse tribün bitiminde yeni açığa bakıyorsunuz hiç numaralıyla kapalıyı görmüyorsunuz orasını düz yapsalar ilk tünelden çıktığınız gün böyle saçmalıkmı olur dersiniz @mhmtkartal
abi teşekkür ederim bilgilerin için ama şöyle bir şey var dünyanın bir çok büyük klübünün stadında prosedüre uymayan ayrıntılar var ( mesela tribünlerin sahaya yakınlığı, tribün yırtıkları, merdiven boşlukları vs gibi konularda ) biz sadece eski stadımızdaki gibi omuz omuza maç izlemek istiyoruz. Tribün bütünlüğümüz bozulmasın istiyoruz. Diğer takımlardan farkımız bu çünkü. Tabiki de insan güvenliği her şeyin önünde senin dediğin gibi ama taraftarımız çok bi şey istemiyor takip ettiğim kadarıyla yeni stadımızdan. Sadece çatal merdiven olmasın, koltuklar abaküs düzeninde olsun, eski açık giriş-çıkış kapısı azalsın ve kapalı eski açık köşedeki tribün yırtığı ileride kapatılsın. Yoksa cümle alem biliyor dünyada sayılı bi stat olacak. Değişebilecek bir şey varsa inşaatta iken değişssin bari az da olsa taraftarın gönlünce olsun bu konularda bütün beşiktaşlı kardeşlerimede saygılar

Çevrimdışı cagdas44

abi teşekkür ederim bilgilerin için ama şöyle bir şey var dünyanın bir çok büyük klübünün stadında prosedüre uymayan ayrıntılar var ( mesela tribünlerin sahaya yakınlığı, tribün yırtıkları, merdiven boşlukları vs gibi konularda ) biz sadece eski stadımızdaki gibi omuz omuza maç izlemek istiyoruz. Tribün bütünlüğümüz bozulmasın istiyoruz. Diğer takımlardan farkımız bu çünkü. Tabiki de insan güvenliği her şeyin önünde senin dediğin gibi ama taraftarımız çok bi şey istemiyor takip ettiğim kadarıyla yeni stadımızdan. Sadece çatal merdiven olmasın, koltuklar abaküs düzeninde olsun, eski açık giriş-çıkış kapısı azalsın ve kapalı eski açık köşedeki tribün yırtığı ileride kapatılsın. Yoksa cümle alem biliyor dünyada sayılı bi stat olacak. Değişebilecek bir şey varsa inşaatta iken değişssin bari az da olsa taraftarın gönlünce olsun bu konularda bütün beşiktaşlı kardeşlerimede saygılar

Orada şöyle bir şey var o kurallara uymayan statlar kuralar konmadan önce yapıldığı için uymuyor, eski İnönü'de aynı şekilde bazı kuralları karşılamıyordu neden ortada. Ayrıca taraftar bütünlüğü diyoruz ama atladığımız bir şey var, bütünlük illa yan yana olmakla olmuyor ki önemli olan ortak hareket edebilmek 2-3 maç biraz uyum sıkıntısı yaşanır sonrasında ortamın verdiği rahatlıkla çok daha iyi bir taraftar organizasyonu yakalanır.  :claps:

Çevrimdışı mhmtkartal

Orada şöyle bir şey var o kurallara uymayan statlar kuralar konmadan önce yapıldığı için uymuyor, eski İnönü'de aynı şekilde bazı kuralları karşılamıyordu neden ortada. Ayrıca taraftar bütünlüğü diyoruz ama atladığımız bir şey var, bütünlük illa yan yana olmakla olmuyor ki önemli olan ortak hareket edebilmek 2-3 maç biraz uyum sıkıntısı yaşanır sonrasında ortamın verdiği rahatlıkla çok daha iyi bir taraftar organizasyonu yakalanır.  :claps:
haklısınız ama biz de bi kaç şeyde kurallara uymayalım varsın olmasın şampiyonlar ligi finali bizde zaten 100 yıl geçse bir kere verir belki UEFA bizim stadımızda da aykırılıklar olsun, bir kaç şeyde bizim istediğimiz gibi olsun, saraçoğlu da sonradan yapıldı ama orda neredeyse herkes iç içe maç izliyor koltuklar sık. Ve sayamayacağım bir sürü yeni yapılan statta aykırılıklar var ne olmuş yani. Bütünlük yan yana durmak ile oluyor bütünlük hiç tanımadığın insan ile omuz omuza bağırır iken oluyor maalesef. Parça parça bölünmüş bir tribünde bütünlük falan olmaz ( söz konusu Beşiktaş taraftarı o stat yine yıkılır tezahürattan ama çatal merdiven ile bu koltuk düzeni ile olmaz

Çevrimdışı cagdas44

haklısınız ama biz de bi kaç şeyde kurallara uymayalım varsın olmasın şampiyonlar ligi finali bizde zaten 100 yıl geçse bir kere verir belki UEFA bizim stadımızda da aykırılıklar olsun, bir kaç şeyde bizim istediğimiz gibi olsun, saraçoğlu da sonradan yapıldı ama orda neredeyse herkes iç içe maç izliyor koltuklar sık. Ve sayamayacağım bir sürü yeni yapılan statta aykırılıklar var ne olmuş yani. Bütünlük yan yana durmak ile oluyor bütünlük hiç tanımadığın insan ile omuz omuza bağırır iken oluyor maalesef. Parça parça bölünmüş bir tribünde bütünlük falan olmaz ( söz konusu Beşiktaş taraftarı o stat yine yıkılır tezahürattan ama çatal merdiven ile bu koltuk düzeni ile olmaz

Hahh işte tam da bu yüzden olmuyor zaten, bir şey yapıyorsanız en iyisini yapma hedefinde olmalısınız bu da kitapta istenenlerin hepsi oluyor kitaptan eksikseniz mükemmel değilsiniz. Bu stadı biz final oynatmak için yapmıyoruz, bize final oynatsın diye yapıyoruz, şuan yurt dışında konuşulan bir yapı ki bittiğinde çok daha fazla konuşulacak. Bugün medyanın ya da diğer takımların bize karşı duruşu biz olduğumuz için değil artık yaptığımız şeyin etkisinden dolayı. Ben Beşiktaş taraftarına güveniyorum nerede olursa olsun takımını yalnız bırakmayan taraftarımız 200 kişinin bir omzu bir başkasınındakine değmiyor diye taraftar desteğinden mahrum kalmaz

Çevrimiçi Necmi

bana bir tane örnek versene çıkışları tribün bitimine bu kadar yakın olan ve düz inen merdiven  düz olanlar hep çıkışlar tribün ortasına geliyor taraftarın böyle bir şey istemesi için önce stada düzgün girip çıkmayı öğrenmesi gerekiyor arada çocuk varmı hasta varmı kadın varmı demeden ezip geçiyorlar orda geçiş yolu yapılmışken koltukların üstüne basıp gidiyorlar böyle bir taraftarın varken son noktaya kadar güvenlik almak zorundasın ikincisi taraftara soramazsın dostum şurda yüz kişi bile ortak düşünemiyorken böyle bir işin altından kalkılmaz hem ortaya deli bohçası bir şey çıkar dekorasyon bir sanattır gözüne gelmeyecek bir yanlış bile çok güzel olan bir işi çok çirkin gösterir bu işler istekle olmuyor güzel olmasını istiyorsan verirsin bir mimara kurallarıyla yapar bak yarınki maça 7500 bilet satılmış ortada bir taraftar varsa gitsin asli işi olan taraftarlığı yapsın önce olimpiyata gitmek zor geliyor diye takımını yanlız bırakan bir insanın söz hakkı yoktur hadi lig maçını anlarım passolig var protesto ediyor saygı duyarım ama yarınki maçın mazareti ne

Çevrimdışı mhmtkartal

bana bir tane örnek versene çıkışları tribün bitimine bu kadar yakın olan ve düz inen merdiven  düz olanlar hep çıkışlar tribün ortasına geliyor taraftarın böyle bir şey istemesi için önce stada düzgün girip çıkmayı öğrenmesi gerekiyor arada çocuk varmı hasta varmı kadın varmı demeden ezip geçiyorlar orda geçiş yolu yapılmışken koltukların üstüne basıp gidiyorlar böyle bir taraftarın varken son noktaya kadar güvenlik almak zorundasın ikincisi taraftara soramazsın dostum şurda yüz kişi bile ortak düşünemiyorken böyle bir işin altından kalkılmaz hem ortaya deli bohçası bir şey çıkar dekorasyon bir sanattır gözüne gelmeyecek bir yanlış bile çok güzel olan bir işi çok çirkin gösterir bu işler istekle olmuyor güzel olmasını istiyorsan verirsin bir mimara kurallarıyla yapar bak yarınki maça 7500 bilet satılmış ortada bir taraftar varsa gitsin asli işi olan taraftarlığı yapsın önce olimpiyata gitmek zor geliyor diye takımını yanlız bırakan bir insanın söz hakkı yoktur hadi lig maçını anlarım passolig var protesto ediyor saygı duyarım ama yarınki maçın mazareti ne
evet abi taraftarımızın böyle bir takımı 15-17 milyonluk bir şehirde yanlız bırakması birçok şeyden düşündürücü. İnşallah dediğin gibi olur abi stadımızda bu ayrıntılara bittiğinde sadece güler geçeriz ve taraftar profilimiz daha da bilinçli hale gelir yeni mabedimizle

Çevrimdışı Necdet KORKMAZ

Burada var, yanılmıyorsam stad yenı, çıkışlar onde ve catal yok  :alala:

246 ncı sayfa 6126 nolu mesaj, alıntı ve resim işini beceremedim  :alala:
http://besiktasarena.com/index.php?action=dlattach;topic=1004.0;attach=35334;image
[ Son Düzenleme: 10 Aralık 2014, 19:43:08 Necdet KORKMAZ ]

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

eski açıga neden hafriyat dokuldugunu merak edenelr için : çıkış kapısının ordan gorme şansım oldu mıcır tarzı bişey  :iscrewy: @bjkmabet e sordum araçlar rahat hareket edemiyor onun için dedi drenajla alakası yokmuş yani :ok: birde hakikaten sahanın içi bataklık gibiydi paletli bile zor hareket ediyordu :bandit: yani işin özü araçlar yagmurlu havalarda rahat hareket etsin diye dokulmuş o hafriyat :bandit: :bandit: he birde fotolardan prekastlar ince gozukuyor kırılacak gibi ama yakından gorunce şok oldum :iscrewy: kolonlardan bile daha kalın o prekastlar :iscrewy: prekastların tanesi 8 ton agırlıgındaymış arkadaşlar :busted_cop: :ok:
[ Son Düzenleme: 10 Aralık 2014, 19:38:26 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı murat

çatal merdiven olmadığı taktirde daha geniş merdiven yada daha çok çıkış kapısı ile karşılaşırız bu seferde çıkış sayısı çok diye konuşuruz.şu haliyle bile konuşuyoruz.mesela genel olarak herkesin beğendiği zeminden başlayan tribün benim hoşuma gitmiyor.tribünlerin yarısı boş olduğunda ilk 3-5 sıra boş kalacak.herkes televzyondan seyrederken o şekilde olmasını ister ama stada gittiğinde genel olarak oraya kimse oturmak istemez.

Çevrimiçi Necmi

saraçoğlu yapıldığında bu standartlar yoktu orda C60 görüş açısı var şimdi C90 standart 100 küsur M$ harcayıp standart dışı bir stad yapanı ıslak odunla döverler zaten devlette izin vermez olimpiyatın merdiven aralıklarını gördünmü tır geçer ama stad dolu olduğunda görüyormusun yok taraftar bütünlüğünden ne anlıyorsunuz anlamıyorum ordaki bir metre merdiven boşluğumu bütünlüğü bozacak biz orda birbirimize tecavüz etmeye gitmiyoruz o stadda 42000 kişi olacak koltukları nasıl yerleştirirsen yerleştir sesin çıkış şekli değişmez önemli olan bütün stadın ortak haraket etmesidir kolkola girip bir bütün olduğunda taraftar bütünlüğü sağlamıyorsun orda çıkış merdivenleri yapıyorsun ve belli bir sayıda insanın belli bir sürede o merdivenleri kullanması gerekiyor birer metrelik iki çatal koymazsan iki metrelik düz koymak zorundasın bir metre bütünlüğü bozuyorsa iki metre aralık ne yapar kardeş sadece uefa değil önemli olan sen projeyi çizince yapmaya başlamıyorsun orda 42000 kişi var her santimi devletin değişik kurumlarının onayından geçiyor. kamusal alanlarda en önemli olay tahliyedir sanki bunlara mimar veya yönetim karar veriyor makul olanı yapki onay çıksın tersi durumda devlet derki ben burda üç metre genişliğinde yol istiyorum bu şekilde güvenli değil sende açmak zorundasın unutma kuralları sen delersen devlette madem uluslar arası standartlara uymuyorsun kural dışı yapıyorsun o zaman burda benim kurallarım geçerlidir o stad bittiğinde kaç denetlemeden geçecek kaç kurumdan onay alacak farkındamısın gecekondumu yapıyoruz iyi stadlar standartlara uyduğu için iyi staddır desibel rekoru kırdığın için değil

Çevrimiçi Necmi

http://besiktasarena.com/index.php?action=dlattach;topic=1004.0;attach=35334;image

bana çıkışlar ortada gibi geldi :alala:

çatal merdiven olmadığı taktirde daha geniş merdiven yada daha çok çıkış kapısı ile karşılaşırız bu seferde çıkış sayısı çok diye konuşuruz.şu haliyle bile konuşuyoruz.mesela genel olarak herkesin beğendiği zeminden başlayan tribün benim hoşuma gitmiyor.tribünlerin yarısı boş olduğunda ilk 3-5 sıra boş kalacak.herkes televzyondan seyrederken o şekilde olmasını ister ama stada gittiğinde genel olarak oraya kimse oturmak istemez.

Koltuklar döşenirken çatal merdiven olayından vazgecilebilir, ama çıkış kapılarının o aşamadan sonra eklenebileceğini sanmıyorum. Bu arada ben trıbunlerın zeminden başlayacagını sanmıyorum, tahmınıme göre 50-100 cm arası yukarıda olacak.

Çevrimiçi Necmi

Koltuklar döşenirken çatal merdiven olayından vazgecilebilir, ama çıkış kapılarının o aşamadan sonra eklenebileceğini sanmıyorum. Bu arada ben trıbunlerın zeminden başlayacagını sanmıyorum, tahmınıme göre 50-100 cm arası yukarıda olacak.
sanmıyorum derken tribün zeminde 5 cm daha aşağıda :D proje bölümüne bakarsan projesi var yukarda taç çigisinden sonra 20 cm kadar eğimle tribünlere geliyor saha ilk koltukta oturan kişinin bastığı yerden 5 cm daha yukarda

Çevrimdışı yusuf koca

Necmi bey konuya duyarlılığın veaydınlatıcı yorumların için teşekkür ederim

Çevrimdışı Anıl

Eğimi az üst katların. Bizde çıkış kapısından tribüne girer girmez baş dönmesi yaratacak bir eğim var. Yapılan çoğu şey standartlar ve kurallar gereği yapılıyor. Kimse çatal merdiven olmasını istemez ama öyle olmak zorunda malesef. 3 tane tribün yırtığı olmak zorunda.

Çevrimdışı ALI RIZA

çıkışlar yapılsın da bakalım nasıl olacak...! çatal bıçak takılmıyorum artık...! kaba bitsinde stadı görelim nasıl görünüyor acaba  :alala:

sanmıyorum derken tribün zeminde 5 cm daha aşağıda :D proje bölümüne bakarsan projesi var yukarda taç çigisinden sonra 20 cm kadar eğimle tribünlere geliyor saha ilk koltukta oturan kişinin bastığı yerden 5 cm daha yukarda

su anda stad zemını tahmınıme gore 2 mt civarında asagıda gıbı gorunuyor, doldurmak çok efor gerektırecek, reklam panolarınıda hesaba katarak bır tahmınde bulunuyorum. aynı hızada olursa reklam panoları yuzunden çızgıler ve cızgı cıvarındakı atraksıyonlar goruş alanı dışında kalacak. Oturarak izleyeceğimizi hesaba katarlarsa bayagı bır alan görüş alanına gıremeyecek, benim düşüncem bu yönde.

Başkan da yakın zamanda projede değişiklikler olacak demişti ama detay vermemıstı, onun için her şeye süpheli gözlerle bakıyorum artık  :)
[ Son Düzenleme: 10 Aralık 2014, 20:11:52 Necdet KORKMAZ ]

Çevrimdışı Anıl

su anda stad zemını tahmınıme gore 2 mt civarında asagıda gıbı gorunuyor, doldurmak çok efor gerektırecek, reklam panolarınıda hesaba katarak bır tahmınde bulunuyorum. aynı hızada olursa reklam panoları yuzunden çızgıler ve cızgı cıvarındakı atraksıyonlar goruş alanı dışında kalacak. Oturarak izleyeceğimizi hesaba katarlarsa bayagı bır alan görüş alanına gıremeyecek, benim düşüncem bu yönde.

Başkan da yakın zamanda projede değişiklikler olacak demişti ama detay vermemıstı, onun için her şeye süpheli gözlerle bakıyorum artık  :)
Bir sıkıntı olmaz abi zaten en önde prekastlarda en önde bi set var artı olarak 20 cm de eğim var yaklaşık 1 metrelik mesafe olacak reklam panoları için :)