Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6379877 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmet türker

Trabzon'un stadının testere kirişleri çok ince ve kalitesiz duruyor. Açıkçası hiç güven vermedi bana. Vodafone Arena bu konuda çok iyi. Taş gibi stat maşallah. :icool:
9 şiddetindeki depreme göre yapılıyor değerli kadeşim. :)

Çevrimdışı 34BJK64

9 şiddetindeki depreme göre yapılıyor değerli kadeşim. :)

Maşallah diyelim Ahmet abi. Bitse de bayrakları alıp marşlarla stadın yolunu tutsak. :sevinc
BEŞİKTAŞ JK

Çevrimdışı konalist

Trabzon'un stadının testere kirişleri çok ince ve kalitesiz duruyor. Açıkçası hiç güven vermedi bana. Vodafone Arena bu konuda çok iyi. Taş gibi stat maşallah. :icool:

beton kalitesi çok düşük gumushanede bır fabrıkadan alıyorlar ordan bılıyorum

Çevrimdışı ahmet türker

Maşallah diyelim Ahmet abi. Bitse de bayrakları alıp marşlarla stadın yolunu tutsak. :sevinc
sabırsızlıkla bekliyorum kıymetli kardeşim . :)

Çevrimdışı Deniz

Ben buna katılmıyorum.Trabzon 4. dereceden deprem bölgesi İstanbul 1. deredecen.Her yapı bölgesine göre yapılır.Deprem olmayan bölgeye bizimki gibi bir stad yapmak gereksiz maliyeti arttıracaktır.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmet türker

Ben buna katılmıyorum.Trabzon 4. dereceden deprem bölgesi İstanbul 1. deredecen.Her yapı bölgesine göre yapılır.Deprem olmayan bölgeye bizimki gibi bir stad yapmak gereksiz maliyeti arttıracaktır.
bu konuda elinde bilimsel bir bilgin ,ya da bu konuda bir akademik eğitimin var mı deniz kardeşim. :)

Çevrimdışı Efe

yeni açıkta 24 saattir beton atılıyor hala bitmedi tabla en son bitmişti bu beton nereye atılıyor anlamış değilim eski açık tabla çok büyük ihtimal yeni açığın bitmesini bekliyor  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı 34BJK64

Deprem riskini bilmiyorum lakin güven vermiyor bana. Çok zayıf ve güçsüz görünüyor.
BEŞİKTAŞ JK

Çevrimdışı Deniz

bu konuda elinde bilimsel bir bilgin ,ya da bu konuda bir akademik eğitimin var mı deniz kardeşim. :)
Evet var abi Malzeme ve statik derslerinde bunlar gösterilir.Yapılar bulundukları bölgelere göre yapılır.Temelinden tut çatısına kadar doğal şartları,afet durumu ve iklim şartları bütün yapılarda dikkat edilen unsurdur.Ya da kendi mesleğimle ilgili söyleyim Sen gidip max hava sıcaklığı 10 derece olan yere 100 dereceye dayanıklı makaronu takmazsın gereksiz maliyete girmezsin.Ek olarak burdan da bilgi alabilirsiniz:

http://www.koeri.boun.edu.tr/depremmuh/eski/DBYBHY-2007-KOERI.pdf
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmett.67

yeni açıkta 24 saattir beton atılıyor hala bitmedi tabla en son bitmişti bu beton nereye atılıyor anlamış değilim eski açık tabla çok büyük ihtimal yeni açığın bitmesini bekliyor  :icool:
Sen de anlamazsan kim anlayacak sevgili Efe kardeşim. :lol:

Çevrimdışı Eyüp Emir

Arkadaşlar forumda nereye yazacağımı bulamadım buraya yazıyorum kusura bakmayın. 2014 yılı klüb aidat ödemesi son gün 31.12.2014 tarihidir. Eğer 1 gün bile geçerse aidat 120 tl yerine tüzük gereği 3 katına çıkıyor yani 360 tl oluyor. Klübümüzn resmi sitesindede açıklama var kongre üyesi arkadaşlar cezaya düşmemesi için yazdım tekrar özür dilerim

Çevrimdışı ahmet türker

Evet var abi Malzeme ve statik derslerinde bunlar gösterilir.Yapılar bulundukları bölgelere göre yapılır.Temelinden tut çatısına kadar doğal şartları,afet durumu ve iklim şartları bütün yapılarda dikkat edilen unsurdur.Ya da kendi mesleğimle ilgili söyleyim Sen gidip max hava sıcaklığı 10 derece olan yere 100 dereceye dayanıklı makaronu takmazsın gereksiz maliyete girmezsin.Ek olarak burdan da bilgi alabilirsiniz:

http://www.koeri.boun.edu.tr/depremmuh/eski/DBYBHY-2007-KOERI.pdf
malesef kendinini kandırıyorsun değerli kardeşim,benim büyük oğlum 3 üniversite bitirdi .jeoloji mühendisliği ,işletme yüksek mühendisliği ve endüstri yüksek mühendisliği ,onunla devamlı bu konuları konuşuruz .erzurumdaki kule atlama rampasını hatırlıyormusun ,o zaman da senin söylediklerini söylemişlerdi .  önemli olan yapının bilinmesi değil uygulamadır ,sen nereden biliyorsun ki trabzon stadında bilimsel şartlara uyulduğunu . elinde bir bilgi var mı derken bunu kast etmiştim .ama sen anlamadın sevgili kardeşim tabi ki genç ve heyecanlısınız bu konuyu öyle yorumluyorum.

Çevrimdışı Deniz

malesef kendinini kandırıyorsun değerli kardeşim,benim büyük oğlum 3 üniversite bitirdi .jeoloji mühendisliği ,işletme yüksek mühendisliği ve endüstri yüksek mühendisliği ,onunla devamlı bu konuları konuşuruz .erzurumdaki kule atlama rampasını hatırlıyormusun ,o zaman da senin söylediklerini söylemişlerdi .  önemli olan yapının bilinmesi değil uygulamadır ,sen nereden biliyorsun ki trabzon stadında bilimsel şartlara uyulduğunu . elinde bir bilgi var mı derken bunu kast etmiştim .ama sen anlamadın sevgili kardeşim tabi ki genç ve heyecanlısınız bu konuyu öyle yorumluyorum.
atlama kulelerini yapanlar zemin etüdü bile yapmadan bunu yapmış adamlar Ahmet abi.Trabzonda da zemin etüdü yapıldığını bilmeyen yoktur sanırım ,yani evet sorunun cevabı olarak zemin etüdünün yapıldığı bilgisi bende var.Evet bizim stadımız sağlam olacak ama bu demek değildir ki onların stadı kağıttan stad.Onlar da zeminle ilgili çalışmaları yaptılar ve buna göre statik hesaplarını yapıp stadlarını yapıyorlar..

Çevrimdışı ahmett.67

atlama kulelerini yapanlar zemin etüdü bile yapmadan bunu yapmış adamlar Ahmet abi.Trabzonda da zemin etüdü yapıldığını bilmeyen yoktur sanırım ,yani evet sorunun cevabı olarak zemin etüdünün yapıldığı bilgisi bende var.Evet bizim stadımız sağlam olacak ama bu demek değildir ki onların stadı kağıttan stad.Onlar da zeminle ilgili çalışmaları yaptılar ve buna göre statik hesaplarını yapıp stadlarını yapıyorlar..
Olaya bir de şöyle bakalım. Tamam ,bilimsel olarak Trabzonda 5 in üzerinde deprem riski yoktur belki. Ama doğa olayı bu, ya olursa..... O zaman ölen ve sakat kalan insanlara biz bilimsel yaptık bu stadı, ama Allah böyle istedi mi? diyecekler. Ya 10 yıl sonra, hay Allah, buradan fay hattı geçiyormuş. O günkü teknolojiyle biz bunu farketmemişiz mi diyecekler?

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

numaralı tablada bu sefer beton başlıyor artık  :sevinc
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmet türker

sen beni yine anlamadın ,sana dedim ki önemli olan yapının bilinmesi değil uygulamadır . uygulamanın ne olduğunu bilmeden bir iddiada bulunmak en azından bilgi eksikliğidir ( en hafif tabiri kullandım ) onların stadı kağıttan diyen oldumu ki böyle aşırı uçlara kayıp konuyu yönünden saptırıp aşırı uçlara taşıyorsun ,neyi ispat etmeye çalışıyorsun ..

Çevrimdışı Deniz

Olaya bir de şöyle bakalım. Tamam ,bilimsel olarak Trabzonda 5 in üzerinde deprem riski yoktur belki. Ama doğa olayı bu, ya olursa..... O zaman ölen ve sakat kalan insanlara biz bilimsel yaptık bu stadı, ama Allah böyle istedi mi? diyecekler. Ya 10 yıl sonra, hay Allah, buradan fay hattı geçiyormuş. O günkü teknolojiyle biz bunu farketmemişiz mi diyecekler?
Peki abi bir de olaya şöyle yapalım bizim stad yanılmıyorsam 7-8 şiddetindeki depreme göre yapılıyor ya 8.5 olursa?Fark etmemişiz mi diyecez :)

Çevrimdışı ahmett.67

Bir de şunu eklemek istiyorum. Tamam iki stadın kolon ve kirişleri arasında fark var. Ama bu kadar da bariz fark olmamalı. Bizimkinde sanki kolon ve kirişlerde betona demir atılıyor, Orada ise sanki sıradan apartmana kolon ve kiriş yapılıyor.

Çevrimdışı Efe

yeni açıkta yüksek ihtimal perde betonlanıyor o yüzden uzun sürüyor beton bu gece  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmett.67

Peki abi bir de olaya şöyle yapalım bizim stad yanılmıyorsam 7-8 şiddetindeki depreme göre yapılıyor ya 8.5 olursa?Fark etmemişiz mi diyecez :)
Büyük konuşmayayım ama, bizim stat olası bir depremde yıkılırsa. Diğer yapıların halini görecek kadar kimse hayatta kalmaz.

Çevrimdışı Efe

geceleri kimse takılmıyor nerde bu insanlar nerde bu devlet :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmet türker

değerli kardeşim dünyada küresel ısınmayla birlikte ,buzulların erimesi ile buzulların yerküreye yaptığı ağılık olarak baskı azaldı neresi ne derecede deprem bölgesi artık yeniden ölçülmesi gerekiyor ki bu hemen mümkün değil kaldı ki trabzonun hemen alt kısmı 1. deprem bölgesi trabzonun bundan etkilenmemesi mümkün değil .

Çevrimdışı Efe

Büyük konuşmayayım ama, bizim stat olası bir depremde yıkılırsa. Diğer yapıların halini görecek kadar kimse hayatta kalmaz.

istanbulda taş üstünde taş kalmaz bizim stad depremde yıkılırsa çok net konuştum  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

sen beni yine anlamadın ,sana dedim ki önemli olan yapının bilinmesi değil uygulamadır . uygulamanın ne olduğunu bilmeden bir iddiada bulunmak en azından bilgi eksikliğidir ( en hafif tabiri kullandım ) onların stadı kağıttan diyen oldumu ki böyle aşırı uçlara kayıp konuyu yönünden saptırıp aşırı uçlara taşıyorsun ,neyi ispat etmeye çalışıyorsun ..
Peki bizim stad ile ilgili böyle bilgi var mı abi ?Uygulamanın ne olduğunu bilmeden bizimkine de sağlam diyemezsin o mantıkla?Bu mantıkla bakarsak bir yere varamayız.Hiçbirimiz ne Vodafone Arenanın ne de Trabzonun stadınında çalışmıyoruz.Trabzonda zemin etüdü de yapıldı deprem risk bölgesinin de dışında.Yani benim açımdan bunlar değerlendirmek için yeterli kriter.İki stad da 2014 yılında yapılıyor ve yapıldıkları bölgelerin kriterlerini fazlasıyla sağlar..2 tane kolon kiriş fotoğrafı ile sağlam değil muhabbetine girmek orada çalışan insanların emeklerine büyük haksızlık olur.