Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6379885 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı denilanz

ben anladım soruyu gayet güzel anlatmışsınız :).Projede öyle desem çok kestirme bir cevap vermiş olur muyum ? :iblush: .İnşaat mühendisleri öyle belirlemiş muhtemelen statik-mukavemet hesapları ile ilgilidir
Teşekkürler. Aslında aynı kolonlardan tekrar yapmaya harcanan süre ve malzeme dışında rahatsız eden tek şey dışarıdan o kolonların diğerlerine nazaran daha kalın görünüyor olması. Stat kolon aralıklarının değişken dağılmasını çok estetik bulmama rağmen bu kalın kolonlar bana güzel görünmüyor. O yüzden böyle yapılması şart mıydı diye sormak istedim. Cevap için sağol.

Teşekkürler. Aslında aynı kolonlardan tekrar yapmaya harcanan süre ve malzeme dışında rahatsız eden tek şey dışarıdan o kolonların diğerlerine nazaran daha kalın görünüyor olması. Stat kolon aralıklarının değişken dağılmasını çok estetik bulmama rağmen bu kalın kolonlar bana güzel görünmüyor. O yüzden böyle yapılması şart mıydı diye sormak istedim. Cevap için sağol.
Bildiğim kadarıyla inşaat olarak dört tribününde depremde birbirlerini tetiklememeleri için ayrı olarak yapılmaları öngörüldü aralara sadece poliüretan köpük sıktılar :)

Çevrimdışı Hamza

Merhaba arkadaslar uzun suredir forumunuzu takip ediyorum uye olmak bu gune kismetmis. :) Artik aranizda Yunanistandan da bir kartal var  :icool: :D

Çevrimdışı Deniz

Merhaba arkadaslar uzun suredir forumunuzu takip ediyorum uye olmak bu gune kismetmis. :) Artik aranizda Yunanistandan da bir kartal var  :icool: :D
:hosgeldin
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı FARUK

Simdi okudum bir yerde shaktarin stadi için soyle denilmis
2 etken var birisi betonarme yapının oturacağı zeminin hareketinin hesaplanmasi
İkincisi ise betinarmenin farklı sıcaklardan dolayi oluşacak geriminin hesabi buna gore tek parca değilde dilatasyon derzi denilen bosluklarla ayriliyormus
Donbas arena mesela zemini eski maden oldugundan 14 blok olarak tasarlanmış bizde 4 blok şeklinde

Çevrimdışı Hamza

Depremde tribunler birbirinden bagimsiz hareket edebilmesi icin bosluklar abi, belirli araliklara olmalari gerekir :) zaten o kadar kolonun arasinda belli bile olmazlar bittiginde de  :ok:
[ Son Düzenleme: 06 Aralık 2014, 03:00:49 Deniz ]

Çevrimdışı Hamza

Ben de bir soru sorayım madem. Suskunluk da biraz gider belki. Bayağıdır aklımda aslında ama pek yazmadığım için fırsat olmadı.

Tribünlerin birleşim yerlerindeki kolonlar ve testere kirişler neden iki kere yapılıyor? Yani neden | KAPALI | YENİ AÇIK | şeklinde değil de  || KAPALI || YENİ AÇIK || şeklinde diye soruyorum. Umarım anlatabildim.
Depremde tribunler birbirinden bagimsiz hareket edebilmesi icin bosluklar abi, belirli araliklara olmalari gerekir :) zaten o kadar kolonun arasinda belli bile olmazlar bittiginde de  :ok:
ustteki mesajda alintida hata yapmisim kusura bakmayin  :iblush:

Çevrimdışı FARUK

Aramıza hoşgeldiniz  :ok:

Çevrimdışı denilanz

Bildiğim kadarıyla inşaat olarak dört tribününde depremde birbirlerini tetiklememeleri için ayrı olarak yapılmaları öngörüldü aralara sadece poliüretan köpük sıktılar :)
Simdi okudum bir yerde shaktarin stadi için soyle denilmis
2 etken var birisi betonarme yapının oturacağı zeminin hareketinin hesaplanmasi
İkincisi ise betinarmenin farklı sıcaklardan dolayi oluşacak geriminin hesabi buna gore tek parca değilde dilatasyon derzi denilen bosluklarla ayriliyormus
Donbas arena mesela zemini eski maden oldugundan 14 blok olarak tasarlanmış bizde 4 blok şeklinde

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yeterince sebebi varmış demek ki öyle yapılmasının. :D

Çevrimdışı ALI RIZA

:hosgeldin :hosgeldin :hosgeldin

Çevrimdışı kral_bjk

Çevrimdışı kral_bjk

Çevrimdışı ALI RIZA

Çevrimdışı kral_bjk

Çevrimdışı ERKANN

Herkese iyi geceler kimsede kalmamış ama olsun :)

Çevrimdışı ERKANN

offff deprem oldu fena salladı 5.1

Geçmiş olsun kardeşim bir sıkıntı yoktur insallah...

Çevrimiçi Necmi

:hosgeldin

Çevrimdışı kral_bjk

Geçmiş olsun kardeşim bir sıkıntı yoktur insallah...
yok sadece korkuttu saol

Çevrimiçi Darkeagle

Geçmiş olsun. Habarturk milliyet falan uyuyor bi Haber 7 yazmış.
BEŞİKTAŞ SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN

Çevrimiçi Necmi

Valla onu bunu bilmem @Deniz  ve @ahmet türker Trabzon'da zeminle ilgili çalışma yapıldı. Deniz dolduruldu! Bilimsel hiç bir veriye dayanmadan kesin bildiğim bir şey varsa deniz kendinden alınanı geri alır mutlaka. Bknz karadeniz sahil yolu. 15 senesi var en fazla
yok öyle bir şey :D sen doğru yaparsan suyun üzerinde ada bile yaparsın trabzonda stad dolgunun üzerine direk yapılmadı o kadar kazığı boşa çakmadılar kazıkları ana kayaya gömdüler stadıda kazıkların üzerine diktiler aksi olsa o dolgunun üzerinde şu anda batmaya başlardı :D inşaatı kafana göre yapamazsın her bölgenin zemin etütleri belediyeler tarafından çıkarılıyor ve ona göre inşaat izni veriliyor kullanılan beton kalitesinden kullanılacak demir çap ve miktarı statik hesaplarla bulunuyor ve her aşamasında teftiş edilip onay veriliyor artık depremden sonra hiç bir şey eskisi gibi değil inşaatları kontrol eden bağımsız denetleme firmaları var hasar durumunda ilk topun ağzında olacak olan onlar trabzon stadının da betonarmesi statik hesaplardan geçirilmiştir @Deniz yanlış bir şey söylemiyor bizimkiyle mukayese etmeyin bizim şartlarımız çok farklı belkide dünyanın en sağlam stadlarından biri yapılıyor Depremde yaşam merkezi olarak kullanılacak ve Ülkenin en tehlikeli deprem bölgelerinden birine yapılıyor ve zemin gevşek adı üzerinde dolmabahçe diyelimki onlar normal yapıyor biz normalin üstünde yapıyoruz Trabzon ise tam tersi Türkiyenin en sağlam jeolojik yapısına sahip bölgelerinden biri denizinde dediği gibi trabzona stadımız seviyesinde bir stad yapmak parayı çöpe atmaktır

Çevrimdışı ali20051

Çevrimdışı ali20051

Olaya bir de şöyle bakalım. Tamam ,bilimsel olarak Trabzonda 5 in üzerinde deprem riski yoktur belki. Ama doğa olayı bu, ya olursa..... O zaman ölen ve sakat kalan insanlara biz bilimsel yaptık bu stadı, ama Allah böyle istedi mi? diyecekler. Ya 10 yıl sonra, hay Allah, buradan fay hattı geçiyormuş. O günkü teknolojiyle biz bunu farketmemişiz mi diyecekler?

Merhabalar @ahmett.67 abi. Kusura bakmayın. Meslek olunca dayanamadım, cevaplamak istedim. Trabzon'da şiddetli bir deprem olması ihtimali, Türkiye'de kasırga oluşması ihtimalinden daha azdır. Yani; neredeyse imkansız gibi bir şey.
[ Son Düzenleme: 06 Aralık 2014, 05:45:47 ali20051 ]

Çevrimiçi Necmi

Ben de bir soru sorayım madem. Suskunluk da biraz gider belki. Bayağıdır aklımda aslında ama pek yazmadığım için fırsat olmadı.

Tribünlerin birleşim yerlerindeki kolonlar ve testere kirişler neden iki kere yapılıyor? Yani neden | KAPALI | YENİ AÇIK | şeklinde değil de  || KAPALI || YENİ AÇIK || şeklinde diye soruyorum. Umarım anlatabildim.
orda her tribün bağımsız kendi başına haraket ediyor bütün yaparsan ters kuvvetlerden dolayı bağlantı bölgelerinden kırılır birde deprem faktörü var bir tribünü dikey haraket ettirirken diğerini yatay haraket ettiriyor bir çok farklı kuvvet bir noktada çalışıyorsa bağımsız yapacaksınki kendi başlarına haraket etsinler birbirlerine baskı uygulamasınlar bizdede dört tribünde aslında dört ayrı yapı temas ettikleri yerlerede diletasyon derzi geliyor ve birbirlerinden bağımsız haraket ediyorlar kapalı zıplarken eski açık oturuyorsa işte o diletasyon derzi köşede oturanların güvende kalmasını sağlıyor :D