Herseyi transferle cozmeyi denedigimiz surece bu sirkulasyon devam eder.
Su Alanya macinda o kotu, karaktersiz oyuncu toplulugu dedigimiz ANC kadrosundan kaleci haric kimse yoktu. Tamami Arat ve Adali doneminin oyunculariydi.
Ama demek ki son 2 sene aldigimiz 10 oyuncu da karaktersiz ve kotuymus.
Oyle birsey yok beyler. Rafa Silva'nin Benfica performansi ortada. Rashica'nin GS performansi ortada. Uduokahi yillarca Bundesliga'da oyle boyle oynadi.
Jurasek Benfica'ya okkali bir bonservisle alindi. Abraham dususte olsa bile oynadigi takimlar belli.
Ben eminim 3-5 hafta'ya Orkun'u da elestirmeye baslariz.
Sorun cok daha temelde, sadece 10 oyuncu gonderip 10 oyuncu almakla olmaz, olmayacak da.
Mantikli bir futbol yapilanmasi yok, kaliteli bir teknik direktorumuz yok, bir strateji, plan yok.
Bunlar olmadigi surece rastgele hamlelerle anca bu kadar oluyor.
Man Utd ornek olsun iste. Adamlarin gonderdigi tum oyuncular (McTominay, Anthony, Wan Bisakka, Lukaku) diger takimlarda cosuyor.
Aldiklari oyuncularin da tamami bir sekilde dusus yasiyor, ortama uyum sagliyor. Hala sorunu oyuncularda aramak garip geliyor bana.
Sorunun bir kismi sabirsizlik, bir kismi da hakemlerle vs 0 puan kaybi ile ilerleyen rakibinde.
1. Senol Gunes o felaket ANC transferliyle dahi birseyler oynatiyordu, Gedson vs sakatlandi, Rosier'in atildigi macta Lugano'ya bir mac verdik. Ligde de 8 macta sanirim 2 maglubiyet 1 beraberligimiz vardi.
Yani baska liglerde Uefa grubunda 1 galibiyet 1 maglubiyet, ligde de 8 macta 16 puan toplamissan istifa etmezsin. Ama rakibin alavere dalavere 24 puan topladigi icin sorun oluyor. Lugano macindaydim mac 0-0 giderken bizim taraftar Senol hoca'ya 'Soylesene bize hoca takim niye oynamiyor' diye bagiriyordu. Rakibine her mac penaltiyla 3 puan toplatiliyordu, Besiktas iceride Pendik'e temiz gol attiginda iptal oluyordu...
2. Gecen sene GVB zamani, gs deplasmaninda sanchez-baris alper'in ilk yaridan kesin kirmizi kartlari var. Atilsalar orada Besiktas kazanacak.
Besiktas 1 mac eksigiyle 5 puan gerideyken, 8 puan geriye dustu. Kasimpasa macinda hakem gene Rafa'yi cekip indiren adama vermedi kirmiziyi ve puan farki 8-11 oldu.
Hakem-TFF gs deplasmaninda kollamasa adamlari, puan farki mac eksigiyle 2 puana dusecek, yani efektif olarak adamlarin uzerine cikip liderligi alacaktin. Arat'a girmek istemiyorum ama hem takim, hem teknik ekip, hem medya, hem Huseyin Yucel vs o takim yarista olsa stabil devam ederdi diye dusunuyorum. Tamam cok iyi topcular degiller ama Muci-Musrati falan oyle yarista bir sezon gecirse belki bu yaz satilir degerde oyuncular olacakti.
Iki ornekte de hakemlerin himmetcilere destegi sonrasi olusan puan farki var.
SONUC = TARAFTAR SABIRSIZLIGI
Transferde Adali yonetiminin 3 transfer donemi lazim lafi dogru olan lafti bence. Hala burada Huseyin Yucel gibi gozu kara biri lazimdi diyen var ama Rafa-Immobile-Paulista gibi geldikten 1-2 sene sonra biten adamlarla ne olabilir ki? Man. Utd konumuna dusmemek icin, transfer ucretleri makul, maaslar makul duzeyde tutulmali. Man. Utd'a soguslenecek kulup diye bakiyor herkes. Ayrilacak oyunculari da ayni tavirda.
Temizlik devam etsin ama eldeki bazi oyunculardan da verim alinsin. Jurasek'ten bir Adriano cikmaz ama Koybasi-Caner falan arasi birsey cikacak belki. Rashica tabi ki Quaresma etmez, ama Hilbert de mi etmez?
Gercekci hedef bu sene iyi oyun oturtmak, gelen oyuncular ve mevcutlarin degerini, oynama aliskanligini yukseltmek olmali. Bu arada iste puan ortalamasini 'normal' sampiyonluk ortalamasina yakinlastirirsak bizim icin tamam olmak zorunda.
Cerny sonrasi bir net oyuncu daha al, bir-iki de kiralik zar at. Kalan grubu adam etmeye odaklan.