2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu
2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2025/26 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

Gökhan Güvenç, blackeagle35, tolga1903, Zafer55, safak_01, Yusuf Berberoğlu, annoca, levitate, Rasim, Umutcan Kaya, ahmetekinciogl2, Özgür Gültekin, gokhans, 38life, hasankale, maıden, Kapkarakartal, Akil Emre, ergin, KartalınGücü, mayguntr, sefaköykartali, Liquidator, yaço58, COB, Savaş, kahyaoglueren, golazokartal, Necmi, Ravenman, Mehmet57, Reawers, sozkul, kartalbasket, cornelius, Samet Ç, bull74, kartalizma190399, matias_27, Serdar3444, eryigitcaner, mtorunlu, Georgetown, emre_1978, murat, fatihsahin, Fikret, murat baltacı, pinehitman, Bülent Yiğitcan, MUSTAFA_, Gökhan Kurt, ugurkartalizma, raichu, Yokmessi, Kartal Ç ve 407 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 349382 defa] 2025/26 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 03:18:20
  • İstanbul
  • Bazen sevinç, Paso keder Beşiktaşlı olmak Yeter!
kesinlikle katılıyorum ama bu isim samet aybaba veya metin tekin gibi değilde hırslı, agresif olmalı ibrahim üzülmez bu rol için çok uygun görüyorum, tabiri caizse döve döve buranın Beşiktaş olduğunu hatırlatır oyunculara yeri gelir teknik adama

Ibrahim Uzulmez uzaktan oldukca sinirli bir vizyona, anlayisa sahip ve genel olarak olumsuz gozuken biri. Acikcasi Besiktas'ta oynarken de diger futbolcularla kavga ederdi. Kendisini zeki bulan bir Allahin kuluyla da tanismadim daha.

Bize kafasi biraz calisan biri lazim. Sinan Engin eglenceden de anlar, disiplinden de, baskan olacak agir abileri, zenginleri de tanir, onlari eğlemeyi bilir. Eski topcu, magazin vs hayatlarini da yasamis. Yani biraz her dunyanin konusmasini bilmek.

Tam isim su an aklima gelmiyor acikcasi ama benim aradigim sadece dovmek degil, yeri geldi mi gonlunu de yapican. Genc topcuya araba sozu verdirip onemli macta gol mu attiriyorsun? Yabanci oyuncu alisamadi, gece hayati falan neyse yonlendiriyor musun? Arroyo geldi hoca bisi yapti diye terslik mi cikariyor, tamam oglum bana soyle mi diyorsun. Yani nabza gore serbet, idarecilik, yeri geldi mi otorite biraz.

Ali Gultiken, Metin Tekin falan mesela biraz soft kacabilir. Nihat olur muydu acaba? Bilemiyorum. Yeter ama artik su takim durmadan tribune gitmesin. Agustos ayinda kufur yemeye yeni transfer mi yollanir? Hocayi kovacagin gun olacak is degil yani.

Çevrimiçi 38life

Bana hiç kimse bu işin bu kadar hızlı geliştiğini açıklayamaz. Dünyada örneği yok. Bu düpedüz önceden planlanmış bir iş. Hatta öyle bir iki hafta önceden değil, aylar öncesinden. Transferlerin hocanın fikri alınmadan yapılması zaten bunun göstergesi. Sergen ile çok önceden anlaşılmış ve Ole'nin bileti kesilmiş. Fakat yönetim transferleri Eylül ayına kadar sarkıtmayı planladığı için ve Temmuz-Ağustos aylarında kritik Avrupa maçları olduğu için Sergen bu zorlu dönemde eksik kadroyla takımın başına geçip ikinci Beşiktaş döneminin başlamadan bitmesini istemedi. Yönetim'in de işine geldi. Eksik takımı daha da eksilterek Ole'nin kucağına verdi ve kötü sonuçlar gelince günah keçisinin kellesi alınıp camia rahatlatıldı, Sergen'e de konforlu bir çalışma alanı sağlandı. Avrupa yok. Ligde şampiyonluk beklentisi yok. Sergen'in şuan yapması gereken tek şey yeni transferlerin gelişiyle güçlenecek ve eksik mevkiisi kalmayacak takımı ligde üçüncü yapmak. Bunu yaptığı sürece zaten kendisinden beklenen her şeyi başarmış olacak. Sonra bir sonraki sezona da takımın başında başlayabilecek.

Mevzu bundan ibaret. Serdal Adalı zaten ilk seçimde seçim vaadi olarak verdi Sergen'i. Beşiktaş'a gelince yapacağı ilk iş buydu. Fakat Sergen gelmedi. Gelmeyince de Ole'yi getirdi öylesine. Muhtemelen yemesi kolay olur diye de düşünmüştür güler yüzlü, kibar biri diye. Sergen'in keyfi gelince de yol verip gönderdi şimdi 1 sene gecikmeli olarak istediği şeyi gerçekleştirdi Adalı.

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 03:30:15
  • İstanbul
şenol güneşe bir şey diyemem ama taraftar olarak sergene kırgınım (imza törenine bile gitmiş biri olarak) yorumculukta diğer takımlara özellikle fbye çok göz kırptı ve yaranacağım diye kulübümüzü çok gömdü, kendisi diyordu taraftarın imza gününe kadar beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum diye, çabuk unutan biraz vefası eksik biri ve istikrarı yok kendini hiç geliştirmek istemedi teknik adamlık konusunda, zamanında yardımcılığını yapmış çağdaş bile bir şey olmak için ne kadar çaba sarfetti hala ediyor

aynı zamanda en sevdiğim özelliği bu yapıyla başa çıkabilecek tek teknik adam olması,  hakemmiş, rakibe saygıymış dinlemez, şenol güneş yerine yüz kere tercih ederim
Bence Sergen'in ekran persona'si ve espri anlayisi yanlis anlasiliyor. Espriler, sakalar, bazen olaylari biraz farkli anlatmalar. Bir ust jenerasyondan bir de tabi belki ondan farkli geliyordur.

Sergen'in bu kadar sevildigimi bilmiyordum dedigi bence bu kadar hala hatirlandigini hissetmemesidir. Zaten yorumculuk daha once de yapiyordu, o zaman da sivriydi. Ustune jurilik vs yapti birseyler. Yani Sergen'in lafi gecildiginde cok elestiriliyordu ve Besiktaslilar da gidip vay bizim camianin evladi diye savunmuyordu hicbir zaman (ki niye savunalim adam hayatini yasiyor, Besiktas'ta oynamiyor). Ve Sergen'e kadar ben stadyumda teknik direktor imza toreni hatirlamiyorum. Quaresma-Guti falan aklima geliyor imza toreni. 110.yil kutlamasi yapmisti Orman donemi Seba da gelmisti sanki, aklima o geliyor en son mac disinda boyle kapalida mesaleler vs olan bir aksam. Yani teknik direktor imza torenine insanlarin gitmesine ben de sasirmistim.

Besiktas'in son 1-2 senesinde gomulmeyecek pek bir tarafi yoktu. Yani Sergen ne dedi de Besiktas haketmemisti o lafi? Ben hatirlamiyorum pek. Yani kadro kotu dedi atiyorum Musrati-Immobile vs begenmedi de ayip mi etti.

Beni ne cok karamsarliga iten nokta su Besiktas'a son 15 senede basarilar yasatmis Senol Gunes ve Sergen Yalcin'a boyle iki aciklama vs birseyler oldu diye cephe alanlar.
Senol Gunes'in oynattigi top ortada. Tolga Zengin Koybasi Serdar Kurtulus vslerle... Sergen'in de basarisi ortada.

Gomez gitti Eysan falan dedik ama yasi genc olsa gene gelsin denmez mi? Fikret Orman zamaninda Sosa'yi geri alma sansini kacirdi mesela buyuk hataydi, Burak Yilmaz'i 1.5 sene gec aldi gene hata.
Yada Gomez gitti Eysan oldu tamam, ama yeni bir Gomez tipi santrafor istemek ayip mi? Senol hoca yasliysa, Sergen gelmek istemiyorsa da bu profilde adam bulalim?

Turk hoca, 4lu savunma falan bunlar olmasi gereken. Gelen hoca da 2-3 tane ortalama oyuncuyu iyi gostersin, 2-3 tane kotu oyuncuyu vasat oynatsin. Yani her mevkiiye top transfer yapilacak beklentisiyle is mi olur.

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 03:36:41
  • İstanbul
Bana hiç kimse bu işin bu kadar hızlı geliştiğini açıklayamaz. Dünyada örneği yok. Bu düpedüz önceden planlanmış bir iş. Hatta öyle bir iki hafta önceden değil, aylar öncesinden. Transferlerin hocanın fikri alınmadan yapılması zaten bunun göstergesi. Sergen ile çok önceden anlaşılmış ve Ole'nin bileti kesilmiş. Fakat yönetim transferleri Eylül ayına kadar sarkıtmayı planladığı için ve Temmuz-Ağustos aylarında kritik Avrupa maçları olduğu için Sergen bu zorlu dönemde eksik kadroyla takımın başına geçip ikinci Beşiktaş döneminin başlamadan bitmesini istemedi. Yönetim'in de işine geldi. Eksik takımı daha da eksilterek Ole'nin kucağına verdi ve kötü sonuçlar gelince günah keçisinin kellesi alınıp camia rahatlatıldı, Sergen'e de konforlu bir çalışma alanı sağlandı. Avrupa yok. Ligde şampiyonluk beklentisi yok. Sergen'in şuan yapması gereken tek şey yeni transferlerin gelişiyle güçlenecek ve eksik mevkiisi kalmayacak takımı ligde üçüncü yapmak. Bunu yaptığı sürece zaten kendisinden beklenen her şeyi başarmış olacak. Sonra bir sonraki sezona da takımın başında başlayabilecek.

Mevzu bundan ibaret. Serdal Adalı zaten ilk seçimde seçim vaadi olarak verdi Sergen'i. Beşiktaş'a gelince yapacağı ilk iş buydu. Fakat Sergen gelmedi. Gelmeyince de Ole'yi getirdi öylesine. Muhtemelen yemesi kolay olur diye de düşünmüştür güler yüzlü, kibar biri diye. Sergen'in keyfi gelince de yol verip gönderdi şimdi 1 sene gecikmeli olarak istediği şeyi gerçekleştirdi Adalı.

Komplo teorisinde ciddi bosluklar var:

- Teori Ole'nin felaket bir hocalik yapip 2 Lozan macinda da turu eliyle vermesini aciklayamiyor. Jurasek'i cikarip Emrecan Terzi'yi almasa, 65te taze kan ortasaha soksa oyuna ilk mac zaten 2-0 falan biterdi. Ikinci mac cikardigi 11 gene akil almaz. 6 savunmaci rezaleti. Emirhan'i sol kanat koyma moronlugu.

- Tirt Shatkar'i Barcelona gibi gosteren 3.lig topu oynatan da gene Ole. Amator takimdan ic sahada 0-2 duruma dusen Ole?

- Teoride eksik su madem Sergen'i 'zorlu Agustos'tan koruyacaklardi, 3 gun Veli Kavlak'a birakirlardi takimi, milli arada gelirdi Sergen? Valla Sergen'in yerine baska hoca olsa 3 gun sonra geleyim derdi. Takim bugun 2.yari kosamiyordu bile. Taraftar yuzlerine kufur etti, islikladi. Su ortamda 3 gun sonra Alanya sicaginda galibiyet ongoren kim? Sergen'in egosu yuksektir, cesuruz, sezon kaybolmasin diyip gelmistir. Kredisinden yeme riskini almis belli

Ole savunuculuguna gerek yok. Ha derseniz ki Ole'nin beceriksizligini biliyorlardi, gec kaldilar kovmakta. Ama belli ki Sergen'i yoklamislar... Evet bu olasi gayet. Ama anlasilan o ki yonetimde birileri yada baskan Ole'yle devam etmek icin sonuna kadar zorladi. Koviymisin Agam Kovmiyrem Lo
[ Son Düzenleme: Bugün, 03:39:44 Fikret ]

Çevrimiçi sEuL

Bende böyle düşünuyorum, hocanın kalemi çoktan kirilmisti ve o yüzden her şeyi yavaştan aldılar.

Yoksa sözde yorumcular haftalar öncesinden çıkıp Ole’nin Alanya maçına çıkma şansı yüzde 5 diye kesin konuşamazdı.

Büyük ihtimalle takim hazırlık dönemini geçirsin, Sergen tatilini tamamlasın ve gelsin denilmiş.

İsin diğer yani, yarin Mourinho kovulsa Sergen isi biraz uzatmaya çalismazsa birsey bilmiyorum. Fb’nin başına geçebilmek için yorumcu iken kaç takla attı ve bizi yerden yere vurdu hatirlamiyorum. Yapacak birsey yok artık maalesef. Sergen’in yardimcilari kim olacak diye beklemeye geçeceğiz artık.

Çevrimiçi Gökhan Güvenç

Ben bizim taraftarın iyiden iyiye balık hafızalı olduğunu düşünmeye başladım. Sergen Yalçın 30 sene önce değil, henüz 3-4 sene önce bu takımın başındaydı yahu. Ülkesinde küme düşmüş Rio Ave'lere, Paok'lara elenmesini, ŞL'de ortalama bir grupta sıfır çekmesini, Lizbon'dan birbirinin kopyası goller yiyip "şans golü" demesini, sözleşme yenilemeyip bütün yaz tatil yaptıktan sonra takım doğru düzgün kamp yemediği için herkesin patır patır sakatlanmasını, şimdikinden çok daha oturaklı ve dengeli bir kadroyla Giresun'dan falan iç sahada 4 yemesini, görevdeki son 1.5 ayında 8 maçta 7 mağlubiyet 1 beraberlik almasını, "Kötü gidişe hiçbir çözüm bulamıyoruz" demesini, Beşiktaş'ın başında çıktğı 8 Avrupa maçında 8 mağlubiyet almasını sadece ben mi hatırlıyorum?

Ne değişti, kendini nasıl geliştirdi, nerede ispatladı da bir anda kurtarıcı oldu Sergen?
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimiçi mellfred

hocayı göndermişiz
hayırlısı olsun
çarkıfelek çeviriyoruz
bakalım sergen mi şenol mu  ? ben pas diyorum

Çevrimiçi Samet Ç

Sergen gelmiş bari şu ozi ve atiba olayı doğru olsa yardımcılık muhabbetinde

Çevrimiçi Samet Ç

Ole gönderiliyorsa temel atma scout reform vs hepsi bırakıldı sergen getiriyorum şampiyonluğa oynamak istiyorum demektir. Bu ligde yok hakemide yenicez falan yalan dolan, görünen köy klavuz istemez imkanı yok şampiyon olamayız. Sene sonuda adalı istifa dicez. Alınanlar bu senenin ödemesi değil seneye ödemeler başlayacak. Bizim zenginlerde faso fiso. Allah yardımcımız olsun.
ne şampiyonluğu gesenin bu kadar para harcadığı yerde kimse şampiyon olamaz izin vermezler lige ayarı anç döneminde verdiler tek takımlı olması için ona da herkes çanak tuttu sonuç istediklerini yaptılar önümüzdeki 5-6 sene gese harici şampiyon çıkmaz bu ligden

Çevrimiçi murat baltacı

Şu durumda Sergenden başkası iş görmez zaten onunda göreceği kesin değil ama bir hava yakalar elindeki malzemeyi iyi kullanır okanla yapıyla baş eder yeni alınan oyuncularla bir takım oluşturursa yürür gider zaten bize lazım olanda en acilinden bir şampiyonluk silkinip kendimize gelmemiz lazım sonrasına sonra bakılır belki oda geçmişten ders almıştır oyuncu transferlerini oyun çeşidini geliştirir en azından istediği oyuncuyu kadroyu kuracak bir başkan var ikinci baharını daha güzel yaşar diye ümit ediyorum.

Bir sözümde başkana transferde yavaş hareket edildi hala eksik bölgeler var eleştiriyorum ama Sergeni getirme planı varda takımı kurup gel çalıştır demişse tebrik ederim Fikret orman Şenol Güneş başarısı gibi olabilir hocanın istediği oyuncu alınır ama kadro planlaması hocayla bırakılmaz.
BeŞiKtAşK

Çevrimiçi kahyaoglueren

Bu arada Uduokhai denen tek hücreliye verilebilecek en büyük para cezası verilsin
Konferans katilim ucreti mesela.

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 07:40:13
  • İstanbul
Ben bizim taraftarın iyiden iyiye balık hafızalı olduğunu düşünmeye başladım. Sergen Yalçın 30 sene önce değil, henüz 3-4 sene önce bu takımın başındaydı yahu. Ülkesinde küme düşmüş Rio Ave'lere, Paok'lara elenmesini, ŞL'de ortalama bir grupta sıfır çekmesini, Lizbon'dan birbirinin kopyası goller yiyip "şans golü" demesini, sözleşme yenilemeyip bütün yaz tatil yaptıktan sonra takım doğru düzgün kamp yemediği için herkesin patır patır sakatlanmasını, şimdikinden çok daha oturaklı ve dengeli bir kadroyla Giresun'dan falan iç sahada 4 yemesini, görevdeki son 1.5 ayında 8 maçta 7 mağlubiyet 1 beraberlik almasını, "Kötü gidişe hiçbir çözüm bulamıyoruz" demesini, Beşiktaş'ın başında çıktğı 8 Avrupa maçında 8 mağlubiyet almasını sadece ben mi hatırlıyorum?

Ne değişti, kendini nasıl geliştirdi, nerede ispatladı da bir anda kurtarıcı oldu Sergen?
Onerme: Sergen son sezonunda basarisiz oldu, o gunden bugune de gidip baska takimi sampiyon yapmadi.

Valla konu Sergen Yalcin veya Senol Gunes olunca bambaska standartlar aranmaya baslaniyor.

Ole Besiktas'a gelirken son calistigi takimi sampiyon mu yapmisti?
GVB gelirken son takimini sampiyon yapip mi geldi?
Valerien? Fernando Santos? Avci?

Yahu son takimini sampiyon yapmis olsa Ole zaten Man. United'da kalirdi. Sergen ikinci sampiyonlugu almis olsaydi zaten Besiktas'ta kalirdi.

1. sezonu yarimdi Sergen'in dagilmis takimi aldi toparladi, kotu kadro, pandemi falan filan iyi puan topladi 3. oldu.
2. sezonunda imkansiza yakin bir sampiyonlugu aldi ki 3 buyuk de yarisirken ve ANC'ye ragmen.
3. sezonunda da basarisiz oldu.

Ole gibi tazminatimi isterim diye basin aciklamasi yapmadi. GVB-Valerien-Santos yada Abdullah Avci gibi 3 sene tazminat yemedi.

Son gs sezonu kotuydu diye Fatih Terim'i bir daha getirmeseydi gsnin su an 3-4 sampiyonluk eksigi olurdu. Jurgen Klopp'un son Dortmund sezonu 7.likle bitti. Liverpool simdi son sezonu kotu hocayi, o sezon Dortmund'da bir turlu istedigini yapamayan adami getirmemeli miydi? Sergen Klopp eder demiyorum burada. Mantiginizdaki hatayi gorun. Evet Sergen'in basarili ve basarisiz sezonu oldu Besiktas'ta. Zaten basarisiz olmasaydi halen basinda olurdu takimin.

'Sozlesme yenilemeyip butun yaz tatil' bunu Ahmet Nur Cebi mi girip yazdi diye tekrardan bakmam gerekti.
[ Son Düzenleme: Bugün, 07:42:30 Fikret ]

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 07:45:14
  • İstanbul
Şu durumda Sergenden başkası iş görmez zaten onunda göreceği kesin değil ama bir hava yakalar elindeki malzemeyi iyi kullanır okanla yapıyla baş eder yeni alınan oyuncularla bir takım oluşturursa yürür gider zaten bize lazım olanda en acilinden bir şampiyonluk silkinip kendimize gelmemiz lazım sonrasına sonra bakılır belki oda geçmişten ders almıştır oyuncu transferlerini oyun çeşidini geliştirir en azından istediği oyuncuyu kadroyu kuracak bir başkan var ikinci baharını daha güzel yaşar diye ümit ediyorum.

Bir sözümde başkana transferde yavaş hareket edildi hala eksik bölgeler var eleştiriyorum ama Sergeni getirme planı varda takımı kurup gel çalıştır demişse tebrik ederim Fikret orman Şenol Güneş başarısı gibi olabilir hocanın istediği oyuncu alınır ama kadro planlaması hocayla bırakılmaz.

Sergen'e duzgun yardimcilar lazim. Cagdas'siz birsey yapamaz kadar agir konusmayacam. Cunku Cagdas'in kendi basina bir bok yapmadigini da goruyoruz.
Tamer Tuna'yi severiz ama Senol hoca onsuz da ikinci geldiginde gene hayvani puan ortalamalari yapti mesela. Yani illa bir isime tutulmamak lazim. Ama oraya 1-2 tane kafasi calisan adam, oyunculari motive edecek, idare edecek birileri lazim. Atiba-Ozzy denmis olmaz demiyorum, Atiba ismi hosuma gitti sahsen. Ozzy biraz yumusak mi kalir diye dusundurdu.

Sergen eger sportif direktor gibi bir rolde de Serkan Recber, Onder Ozen gibi birini kabul ederse cok iyi olur. Hocayla yonetim arasinda kopru olsun.

Sergen'in en buyuk magduriyeti Ahmet Nur Cebi idi. Oldukca kotu bir kadro ile sampiyon oldu, sonra o kadroda son kullanma tarihi gecenleri sampiyonlar liginde kosturmaya calisinca takim zaten patladi gitti. Bir sonraki sene de Senol Gunes ayni ANC magduriyetini yasadi. Adam daha Afrikali topcu istemiyorum diye aciklama yapiyordu sonraki gun 2 Afrikali daha cekiyordu ANC yonetimi...
[ Son Düzenleme: Bugün, 07:49:05 Fikret ]

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Fikret

• Kongre Kartalı
  • *
  • Bugün, 08:07:13
  • İstanbul
Ne zaman sacma sapan basarisiz teknik adamlari getirsek birileri romantige bagliyor ve istikrar masallari anlatiyor. Senol Gunes, Sergen Yalcin kadar sinirlerdiren iki isim daha yok. Ole, GVB, Valerien falan kimse bu kadar parlamiyor.

Halbuki asil bir istikrari, kredi sahibi olmayi hak edecek birileri varsa o da bu hocalardi.

-Sergen'in gidisine bakiyoruz. Ahmet Nur Cebi dangozlugu. Imza attirmamaktan, felaket transferlere, Abou'nun sezon ortasi kaybedilis sekli vs...
- Senol Gunes'in 2.2 puan ortalamasi tutturdugu, Onur Bulut Salih Amartey vs ile D.Kiev eledigi surecte yazin Besiktas tarihinin en kotu transfer sezonunu gecirten gene Ahmet Nur Cebi.

Ama camia olarak basarisini kanitlamis teknik direktorun arkasinda duracagimiza, istifa etmelerine tamam diyoruz. Valla ne Sergen'in son senesi, ne Senol Gunes'in son senesinde asil suclu hocalardi. Zaten bu ikili gidince gelen kac tane antrenor hepsi birbirinden kotu sonuc verdi, ustelik cok daha fazla para harcandi.

Bu yabanci hocalara atfedilen genc oyuncu yetistirme isi de tam bir mit, efsane. Buyuk bir palavra.
GVB guya sistem hocasi, scout31 tayfa vs -> Semih'i yemek icin her boku yedi.
Ole cok iyi, motive ediyor, Graf falan yapi kuruldu -> Arroyo'ya sans verilebilecek zamanlari inatla vermedi, adami zorla kusturdu. Ricardo-Semih yollatti. Emrecan Terzi vs oynatma sebebi de yonetimle hesaplasma, bazi oyuncularin menajerlerini sevmiyor belli.

Bakiyorum Bilic zamani 3.forvet olan Cenk, yedek Ozzy'ye, Senol Gunes gelince ikisi de oynamaya basladi. Bakiyorum 'sorunlu-yetenekli-genc- kategorisinden gelen Aboubakar'i, Talisca'yi adam eden gene Senol hoca. Nerde Ole hoca Arroyo'dan Kerim Frei verimi bile alamadi. Ole ilk geldiginde Muci Atl.Bilbao maci oynadigi topa bakin su anki haline bakin. Nerede Ole'nin elinin degdigi genc?

Sergen Yalcin 18inde Ersin-Ridvan falanla sampiyon yapti takimi. Avrupa futbolunu hic bilmeyen MLS bebesi Larin'i futbolcu yapti. Serdar Saatci, Emirhan falan 5er milyon euro'lara satildi. Cok da aman aman topcular degiller gorduk sonrasinda Larin icinde gecerli.

Sportif basari getiren hocalar bu hocalar.
18-24 arasi bir suru gence sinif atlatan hocalar gene bu hocalar.
Takimda cer copu adam edip satilacak deger haline getiren gene bu hocalar.

Bir istikrar olacaksa, birilerine 'kredi' verilecekse verilmesi gerekenler kendilerini kanitlamis hocalardir. Ole-GVB yada yeni gelecek baska hangi isim neyi kanitlamis?

Çevrimiçi Samet Demir

Sergen Yalçın’ın ekibi:

▪️ Murat Kaytaz (Yardımcı)
▪️ Ozan Köprülü (Yardımcı)
▪️ Niyazi Eniseler (Atletik Performans)
▪️ Emre Gürbüz (Atletik Performans)
▪️1 kaleci antrenörü takviyesi düşünülüyor.

(Ertan Süzgün)

Bugünkü ilk antrenman dk 1. Sergen hoca takımın ortasına geçer eline bir top alır bakın bu top, siz değil o koşacak. Oyuncular şok.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi murat

Ole ile oyun her ay geriye gitti. Kovulmayi hak edecek kadar buyuk hatalari oldu.
- 9-10 kisi takimlara karsi iceride maglup olmasi. Goztepe'ye kupada elenis.
- Shatkar'a karsi 3.lig takimi gibi ezilmek. Amator takimdan iceride 0-2 olmak. Iki Lozan maci.
Bunlarin hepsi fahis hatalardi, goz gore gore yapildi, israr edildi.

Adali yonetimi ile ilgili boyle dusunmuyorum. Yonetim gorevlerine bakalim:
- Besiktas'a kaynak yaratmak:
$200m'u bulabilecek bir gayrimenkul projesinde yol alindi. Bankalar birliginden cikis icin yol aldilar.
8-9 ayda bu kadar is yapan yonetim zor bulunur. Yani burada gecer not var simdilik.
Ha bir stadi yenilemek etmez ama anlamli gelir kazandirmak yada bir yapi birakmak biraz kredi yaratir.
Mesela Besiktas Basketbol'u sampiyon yapip Euroleague'e duzenli gonderecek sponsoru bulsa bir yonetim, futboldaki sportif basarisizliktaki omrunu belki 1 sene uzatir.

- Sportif Basari:
Burasi Besiktas. Baskan olarak 2-3 sezon falan bir kredin olur, sampiyon olamazsan sepetlenirsin.
Adali bitmis bir sezona geldi. 2025-26 ilk sezonu olacak. Bu sezon 70-75 puan aldin 3. oldun, bir sansi daha olur.

Ole basarisizligi icin Adali'ya saydiracak, felaket senaryosu konusacak bir durum yok. Adali kendince o gunun sartlarinda olabilecek hoca ve ekiplerine bakmis. Man United ve Molde'den Ole-Moe ikilisini getirdi. Abdullah Avci gibi 3 sezonluk tazminat odettirecek kadar kotu olmayan bir anlasmayla geldi.

Yani Adali baskanligi icin onemli olan sezon sayisidir. 2025-26: Ole sonrasi diyelim Sergen'i getirdi basarisiz oldu. 2026-27 icin de Klopp getirdi gene olmadi. O zaman bu 2 sezondaki kumulatif basarisizlik sonrasi camianin sabri muhtemelen biter ve gonderilir.  Ha mesela F.Orman Samet-Bilic-Bilic ile 3 sezon sampiyon olamadi, ama stadi yaptigi icin ekstra kredisi vardi. 4. sezonda Senol Gunes basardi.

- Takim Kurma:
Bu tek basina cok buyuk bir kriter degil ama buyuk kuluplerde baskanlara zaman kazandirabiliyor. F.Orman'la 3 tam sezon sampiyon olamadik, ama Tore-Olcay-Ozzy-Atiba-Sosa falan bir iskelet kuruldugu ve Demba Ba-Gomez falan bir ileriye gidis oldugu belliydi. Yada Ali Koc'a bakiyoruz Fenerin kadro kalitesi artti yillar icinde ve en son artik Mourinho falan da getirince son bir kredi kazandi.

S.Adali ilk geldigi gun en az 3 transfer sezonu istedi. Simdilik 1 yil dolmadan bakiyoruz neler yapmis, gidenler-gelenler:
Gidenler: Bir suru copu gonderdi ki tum kalan maaslarini odemek zorunda kalmadik. Yani Immobile 2 sene daha yuksek maasla burada kalsaydi, Bahtiyar falan sikintili olurdu. O anlamda temizlik fena gitmiyor.

Gelenler:
Saglam oyuncu: Orkun-Ndidi-Abraham-Toure-Djalo zaten baya top kalite bu lig icin.
Genc yatirim: Taylan-Arroyo scout transferleri.
Ucuz: Ridvan (€2m) ve Ricardo(€2m) da gene ucuza getirildi. Jurasek (€0m) cok az maliyetli kiralik diye geldi bir tek maas veriyoruz. Ucuz derken maaslari da oyle 3-4 yillik Oxlade tipi degil. Az riskli kategorisinde oyuncular.

5 tane direkt 11e koy tipi oyuncu.
2 tanesi Arroyo-Taylan su an 19 yasinda.
3 tanesi de gene genc ama ucuza zar atilmis rotasyon oyuncusu.

Eski hatalar:
- 31 yasina gelmis son voleyi Besiktas'tan vurup yatmaya gelen Oxlade, Baily vs degil.
- Takim temposuzken gidip ismi var diye alinan Mario-Immobile de degiller.
- Bahtiyar 25 yasinda, Onana 23 yasindayken verilen 5er milyon euro'nun cop oldugunu daha oyuncular ilk sahaya ciktigi gun anlamistik. Taylan ve Arroyo belli ki Graf yada diger scout'lardan onay almis 19 yasinda oyuncular.
- Alinan oyuncu profilleri Super Lig'e uygun, onde basmaya, buyuk takim futboluna uygun. Immobile araya kacip gol kovalar, ama ileride basamaz, duvar olamaz ki rakip alana yerlesesin. Amir-Musrati vs uzun top atar 6 numaradan ama ileride basan oyunda yapamaz. Paulista-Udokhai ayaklar iyi degil, defans cizgisini ileri cekecek hizlari yok ama Djalo'da var.

Burada simdilik gozuken gidisat iyi. Eski hatalar birakilmis, ANC donemi hastaliklari birakilmis. Super lige uygun, Besiktas gibi oynamaya izin verecek topcular alinmis. 19luk saglam yetenekler gelmis.

Artik buraya Cerny mi Antony mi gelir bilemiyorum. %100 yeterli degil kadro ama su anki hali bile Nisan'a kadar potada kalmaya yetmesi lazim. Ya simdi ya 6-12 ay icinde Udokhai-Rashica bir sekilde satilabilir, Paulista yollanabilir ve daha uygun profilde oyuncular alinabilir. Sonucta olumlu gidisat var.

Hem Uefa'dan hem konferanstan cok rezil sekilde elendik. Baya sinir kupu olduk bu maclarda. Ama neyse olan oldu, kombinesi olanlarin 3-4 maci yandi, belki bazi oyuncularimizin piyasa yapma sansi azaldi. Gene de onemli olan sportif basaridir.
Soralim Besiktaslilara: bu sezon 82 puanla az farkla 2. olmak mi yoksa 65 puanla 4. olup Uefa'da gecen sezonki gibi knockout oynamak mi? Yani acikcasi benim icin de ilk hedef lig sampiyonlugudur. Bu sene sampiyon olamasak da oraya cok yaklasmamiz lazim.
fo 3 sene takımı şampiyon yapamadı şenol güneş geldi başardı.bravo...

Çevrimiçi Samet Demir

fo 3 sene takımı şampiyon yapamadı şenol güneş geldi başardı.bravo...
Kulübü küçük düşürüyorlar başka bir şey değil. Sergen ve şenol olmadan öncede şampiyon olduk biz. Onların bize gelmeden önce ne gibi başarıları vardı ?

Bu ikisine muhtacız havası yaratmak acizlikten başka birşey değil. Bizim vizyonumuzun bu olmaması gerekli. İsimleri kulübün önünde konumlandırmayı bırakmamız gerekiyor.

Çevrimiçi Samet Demir

daha grafı yiyecekler sıra onda
Dün akşam algıco gazeteciler yazmaya başladı graf nuri ya da terzc istiyor diyor. Hakan gündoğan havalara uçuyor sergen gelecek diye. Youtube kanalı mı açsam falan diyor. Sırf Beşiktaş için bu kadar heyecanlılar değil mi. Yazık ya. Kötüyü gönderip daha kötüsünden medet ummak bir tek bizim camianın başarabileceği bir olay.

Gerçi gelenin kafası da rahat olacak. Avrupa maçı yok neredeyse kadro tamamlandı, 3-4 transferle epey toparlanmış olur. Başarısız olursa da yazın takım kamp yapmamış der çıkar işin içinden.

Yönetimin de kafa rahatlar artık hakem, tff maç önü ve sonu yönetimin yapması gereken her türlü gideri yapacak hoca gelecek. Neyse hayırlısı artık.

Çevrimiçi Samet Demir

https://x.com/kroosmentality/status/1961198264104935532?t=ds-MubWkt7-U8ebKmlOBgA&s=19
Koşun bunların peşinden, biz elendik diye uyku uyuyamadık. Bunlar bizden daha üzgün baksanıza.

Çevrimiçi Koa_lAA

Tesislerde tjk TV açık olur işte sabah akşam ne güzel başkanla beraber takilirlar... Sergen ne allah aşkına ya... Cl de 0 ceken adam benim nazarimda hoca falan deildir... Bi de efsane diye yutturuyorlar bize...
 Tiksindim yeminle Beşiktaş medyasından... Çakma efsanemiz sergen de tv ile anlasmayip hoca kovulsun diye kuyusunu kaziyor medyayla... Ne güzel tezgah... Sen 6 ay once gelme, biraz transfer görünce kuyu kaz.... yazıklar olsun..

Çevrimdışı underworld

En büyük tehlike kimliğimizi kaybediyoruz.
Bunun sonu M. United...

Çevrimiçi yaço58

oleden olmayacağı sezon sonunda belliydi inat ettiler lozan kim ya sen yeniliyorsun bu takıma kadroya bakıyorsun emirhan paulista udokai svensson taylan ndidi merti de sayarsak 7 defans oyuncusu ile evinde oynuyorsun şakamı cidden sergeni de bu saatten sonra desteklemek lazım inşallah başarılı olur

Etiketler: