Orkun ile ilgili maliyet hesabı yapanlar için son 5 yılda Anadolu'dan alıp 0 verim aldığımız yerli oyunculara ödenen bonservis bedelleri.
Can Keleş 2.75 Mil,
Tayfur Bingöl 1,0 Mil
Emrecan Uzunhan 2,0 Mil
Kerem Atakan, 1,4 Mil.
TAyyip Talha, 1,50 Mil.
Onur Bulut 1,0 Mil.
Umut Meraş 1,50 mil.
Bilal Ceylan 380 k
Atakan Üner 150 k
Toplamı 11 milyon euro'yu geçiyor. Bunlara daha Bahtiyar, Rebic, Onana, Ox, Amartey, Douglas, Tyler Boyd gibi yabancıların maliyetleri de dahil değil.
Milyon euroları gömüp hiç verim alamayacağım ucuz oyuncular yerine 24 yaşında, yerli kuralında elimizi rahatlatacak, kulübe aidiyeti yüksek olan ve en önemlisi mevki ve oyun stili itibariyle ihtiyacımız olan bir oyuncuya 20-30 vermek çok değil. Zaten anladığım kadarıyla Orkun'un gelişiyle Gedson gidecek ve Gedson dan gelen para ödenecek bonservisin yarısından fazlasını karşılayacak.
Bununla birlikte hafta başından beri tamamen Orkun'a kanalize olup gidecek oyuncularla ilgili aksiyonları ve sağ bek, 6 numara, kanat gibi diğer ihtiyaçları ikinci plana attık gibi bir durum oluştu. O kısım biraz sıkıntı. Orkun işi son anda yatarsa daha büyük sıkıntı.
Iki yanlis bir dogru etmiyor. O saydigin oyuncularin alinmasi yuzde 100 yanlisti, ozellikle bonservisleri milyon ustu olanlar.
Orkun mevzusunda da 20 ile 30 arasindaki fark bizim en fazla verdigimiz bonservis bedeliydi nerdeyse.
Ki gecen sene 10-12 lere cikip hem Musrati hem Muci transferini yapmamiz da yanlisti, o miktar bonservisi bir oyuncuya vermek yanlisti demiyorum, o parayi harciyosan daha iyisini alman lazim diyorum ben.
Orkun icin de ayni, eger biz bu sezon 100 milyon harcayacaksak, gidip 30'unu Orkuna vermek yerine, 18-20lik 5-6 oyuncu almamiz lazim diyorum ben.
Boyle taraftar gaziyla olan transferlerin tuttugunu ben hatirlamiyorum, insallah Besiktasimizin parasi bosuna gitmez de zevkle maclarini izleriz.