Aklinca keskin yorum yaptigim icin laf cakmaya calisiyorsun, ama soylediklerimin cogunun ciktigi gercegini degistirmiyor.
Herkes Immobile icin havalara ucarken ben niye son 2 sene performans gostermemis 35 yasindaki oyuncu'ya gidiyoruz diye elesiren 2-3 kisiden biriydi.
Herkes Rafa Silva icin havalara ucarken ben iyi topcu ama Muci'ye o kadar yatirim yapilmisken ve Semih dururken yilliik 6 milyon euro bu kadar eksik varken cok luks ve gereksiz demistim, ne oldugunu gorduk.
Herkes Paulista, Hummels diye sayiklarken ben istikrarsiz, mac sayisi dusuk stoper yerine lider ozellikli daha kaliteli adama gidilmeli dedim, gorduk Paulista'nin sonunu.
Daha Hasan Arat konusunda soylediklerime girmiyorum bile, herkes ne kadar vizyonlu vs diye alkislarken ben guzel konusuyor ama vaadleri cok ucuk hicbirini gerceklestiremez demistim.
Simdi mesajlari tek tek arattirma.
Ha, yabanci-yerli meselesine gelecek olursak. Istatistigin hala lakirdi, hala bos. Boyle bir kiyas yapacaksan tam anlamiyla verirsin istatistikleri, sirf gecen sene'yle bile istatistigin eksik oldugunu ispatladim iste. Gecen sene 4 buyuklerin tamaminin basinda yerli varken elbette yerli sampiyon olacak, Samsunspor mu sampiyon olacakti. Sen su soru'ya cevap ver o zaman, madem sana gore GvB berbat hoca ve yerliler super; bu sene GS'nin basinda GvB bizim basimizda Okan Buruk olsa biz mi sampiyon olurduk? Net bir evet veya hayir bekliyorum ama, ver bakalim cevabini.
Sinan Engin ornegini bayildigimdan vermedim. Sinan Engin olur Mahmut Uslu olur Erden Timur olur fark etmez. Medya'yi yonlendirecek, hakemleri baski altina alacak menajer ve yonetici istesen sak diye bulursun. Diger camia'larda varsa ve bizde bunu yapan yoksa bu otomatikman antrenorun bunu yapmasi gerektigini soylemez. En azindan temel gorevi degildir.
Iyi yabanci teknik direktoru getirmek yonetimin isi, yuzlerce antrenor var. Bulup getirsinler. Ama etrafini da adam gibi duzsunler.
Yoneticinin biri reklam yapacak diye bitik veya gereksiz transfer yapmasinlar. Adami eline ligi 50 puan geride bitirmis takim verip 3-4 transferle sampiyon yapmasini beklemesinler.
Hakemler bizi kitir kitir dograrken izlemesinler. Bu seneki rezilligin sorumlusu GvB mi veya payi kac? Payi yok elbette diyemem ama yuzde'ye vurursan 20%'yi bile gecmez bence.
Kendisi gidince zaten takimin duzelmedigin gorduk. Allah'tan yoneticiler cikip konustu da kapali kapilar ardinda ne rezillikler yasandigini gorup adamin ustune yikamiyorlar herseyi.
Keskin yorum yapmak başka, iğneleyerek kendine alan açmak başka, sadece keskin yorum olsa eyvallah ki zaten bunu yapmalısın, burası forum ve yapılacak iş yorum.
Burada bir iki kişi birileri yazınca karıncalanıyor. Olabilir tabiki. Hoşlanmak zorunda değilsin ama gelip benim yorumumu ilgi tutup söylemediğim şeyler üzerinden küçümseyerek kendi söyleyeceklerini aklayacaksan, kendi söyleyeceklerine alan açacaksan kusura bakma o kadar değil.
Okan bizim kulüpte başarılı olurmu olur, Başkan'ın Fikret Orman gibiyse olur. Ama çebi gibiyse, Arat gibiyse rezilde olur. Giovanni orada olsa başkanları çebi vizyonlu birisi olsa başarılı olur mu. Paket sağlam olacak, paketten bir şeyler eksikse başarılı kısımlar hayat bulamıyor, yok olup gidiyor. Sadece kazananlar haklı oluyor ve hatırlanıyor. Ekibin bir kısmı başarılı olsa ne olmasa ne.
Dortmund işleyen makina olmasa Nuri'yi alir miydi. Nuri ne yaptıda Dortmund gördü. Biz önce işleyen mekanizmayı kuralım gerisi zaten gelir. Kulübün üst aklı yok, işleyen planı yok. Mesele okan meselesi değil... Kim gelirse gelsin, işleyen bir planın yoksa isterse Klopp gelsin, olmayacak...
Bu arada fikirlerini beğeniyorum, yazdıkların abartılı da bulsam okuyorum, farklı bir bakış açın var. Ama her konuda her şeyi bilemeyiz, yanılmak olağan. Bildiğimiz kadar yanılıyoruz.