Hem basin toplantisini hem de twitter'daki aciklamalari izledim. Bizim insanimiz biraz duygusal oldugu icin Aybaba'ya yanlar diye dusundum, oyle olmus.
Bence Aybaba'nin soyledikleri dogrudur kismen, ama oyle bir anlatmis ki, herkes suclu ama kendisi masum ve herseyi onde gormus. Gordugum tutarsizliklar:
- Kendisi 1 sene evvel basin toplantisinda futbolun tek patronu benim diyordu. Sonra kendisinin asla istemedigi Worral alinmis, Muci ve Musrati'ye sacma sapan paralar verilmis falan. Buna ragmen yetkileri hep kisitlanirken istifa etmemis. Sozde Besiktas'i sevdiginden yapmamis ama yetkileri kisitlanirken ve goz gore gore Besiktas zarar gorurken bir ithimal duzelir diye susmus beklemis istifa edip herkesi herseyi aciklamamis. Yersen.
- Kaan Sakul'un 37 milyon euro satis bekliyorum sunumunu elestirmis de... Gedson ve Bahtiyar'dan zaten ciddi para bekleniyordu, yaninda Muci-Musrati-Semih'ten biri bahsedilen paralara satilsa zaten o rakama yaklasiyorsun. Niye bunu elestirmis anlamadim. Kaldi ki bunu soyledikten 5 dakika sonra Semih 30-40 milyonluk oyuncu oldu diyerek kendi kendisiyle celisiyor zaten.
- Ne hikmetse kotu cikan oyuncularin hicbirini istememis, iyi cikanlari kendisi de begenmis. Bir yandan daha ekonomik genc oyuncular istiyoruz diye anlatirken Rafa'si istemis ne hikmetse. Nasil alacagiz diye de birseyler olur karisiklik olur bir anda gelir vs diye sacma sapan birseyler soyluyor. Komik.
Aybaba 100% sucludur diyemem, ama 100% masumdur demek de dogru degil. Illa ki biri daha cok sucludur daha az sucludur ama kendisi basin toplantisinda acikladigi gibi sutten ak kasik da degildir. Kendi ekibini ve kendisini ovmesinden de belli zaten, Besiktas'ta eski futbolcu ve Besiktas'li olmak disinda liyakati soru isareti olan kisiler boyle ovmeye de gerek yok.
Herkes istedigi yerden bakabilir. Ben Besiktas'li diye birilerini istemem, bedava'ya calisma edebiyatina da karnim tok. Besiktas'ta isin ehli olan namuslu, katki saglayan, aldigi para'nin hakkini sonuna kadar verenlere ihtiyac var.
Kaan Sakul'u pek bilmem, ama Feyyaz ve Samet'i en bastan istememistim. Sporif direktor, futboldan sorunlu yonetici olmak icin liyakat ve tecrubeleri yetmez. Klasik bol bol ajitasyon yapan tipki eski futbolcular iste.
Huseyin Yucel'i de Mourinho aciklamalarindan sonra ve transferlerdeki rolunden sonra istememistim. Tipik cebinden para verdigi icin kulubu kendi mali sanan bol bol reklam yapan birisi.
Bu iki profile de hic ihtiyacimiz yok bence.