O transferlere izin vere senol gunes kendi de acikladi zaten.
Ne guzel memleket. Sampiyon olunca mimar senol. Olmayinca suclu yonetim. Klopp olsaydi emin ol boyle kadro olmazdi zaten. Senol gibi onana icin "napalim kimseyi almiyorlar demesinler diye aldik iste oylesine" demezdi. Kafayi mi yediniz diye veto ederdi.
E tamam ben şenol güneş izin vermemiş veya transfer sihirbazı demiyorum. Adam kurucu bir hoca değil daha çok elindeki malzemeden maks verimi almayı bilen bir hoca. Adama sen 4 tane çürük elma öneriyorsun biri daha az çürük diye onu seçiyor napsın adam. Şampiyon olduğu senelerde de mimarı değildi o mimarlık ilk şampiyiyonlukta samet aybabayla başlayıp biliçle devam eden ama biliçte "korkak" adam yapısıyla olduğundan şampiyon olamamıştı. Bu adam ise derbilerde de diğer rakiplere de vura vura gidiyordu. İkinci sene de talisca ve abobuakar gibi iki iyi adam getirildi adam da bunlardan da verim aldı. Sonrası zaten gerek hocanın kurucu bir hoca olmadığından gerekse transfer politikamızdaki iyice saçmalamalardan ve hakemlerden dolayı aşağıya gittik. Ama hiç bir zaman maçlarını beğenirsin beğenmezsin Şenol Güneş'le dünkü kadar aciz bir maçımızı izlemedim.
Siz hala suçluyu yanlış yerde arıyorsunuz ANÇ denen kişi bu takıma dinamiti koydu patlattı her anlamda yıllarca geri gitti ve bunu "kasıtlı" olarak yaptı. Adam ilk şampiyonluğu bile yanlışıkla aldı adamın hayali 4-5 tane 20lik topçu diğerleri eneramo tipli oyunculardı. Sergen Yalçın çıkıp "Ne demek genç oyuncu biz Beşiktaş'ız şampiyonluğa oynayacak kadro kuracağız" demese ve o sene "olağanüstü" bir performans göstermese şampiyon falan da olamazdık.
En epik şampiyonluğumuz kesinlikle Sergen Yalçın döneminde aldık. Ben bir antrenörün ve bir oyuncunun (ghezzal) bir şampiyonluğa bu kadar etki ettiği seneyi hatırlamıyorum. Ama o da fazla egodan ve tınlamamaktan dolayı gitti. Tıpkı Şenol Güneş'te olduğu gibi iyi bir antrenör ekibi vericeksin (gürsoyum bu oyuncu iyi mi muhabbetleri kesinlikle olmayacak) ve transferlere istediği tip istediği mevkilere alıcaksın (isim sormayacaksın araştırıp kendin bulup önüne koyup al hocam sitediğin oyuncu bu) diyeceksin iki hocada müthiş başarılı olur. Ki Sergen hocanın sıkılma ve bahsettiğim özelliklerden eksileri olmasa şuan Türkiye'nin en büyük hocası avrupadada en istenen hocalardan biri olurdu.