takımın yerlilileri fecaat
ilk 11’e mert salih ve cenk yazmak zorundasın
iyi olsalar da olmasalar da
diğerleri
onur vasat necip vasat tayfur vasat
salih bir var 3 yok cenk 1 ay var 2 ay yok
şu racida’yı renklideyken hiç izlemedim
elemanı izliyorum fiziğinden pırpr driplingci bir şey bekliyorsun yok
bilekler zarif ince işçi de değil
beyni de bugün error verdi gole giden oyuncuyu kesmek nedir
olayı nedir ben anlamadım
rebicin abartmıyorum 7-8 kilo fazlası var
nasıl olacak bu işler
Kusura bakma ama kesinlikle katilmiyorum yerli oyuncu yorumuna.
Bu takimin yerli oyunculardan cok daha ciddi problemleri var - bu takimda taktik, rakip analizi, pozisyon alma/rakibi karsilama, falan hicbir sey yok.
Bi topa sahip olma futbolu goygoyu var gidiyor, macin 60 dakikasini kendi yari alanimizda kaleci ve stoperler ile paslasarak geciriyoruz.
Geriden oyun kurulumu anlaminda tek taktigimiz Amir'i iki stoperin arasina cekip birseyler yapmasini beklemek. Trajik olan nokta ise dikkat ediyorum Amir'i stoperler arasina kadar soktugumuzda bile cogu zaman oyunu onun uzerinden kurmuyoruz yada kuramiyoruz. Artik rakiplerde bizi cozmus zaten, Amir'i kapatip farenin kapana sikistigi gibi bizi kendi yari alanimizda sikistirip stoper yada beklerle oyun kurabiliyorsaniz buyrun kurun diyorlar. Bizde her baski yedigimizde topu sisirip rakibe gonderiyoruz. Bunun disinda oyun kurulumunda baska hicbir taktigimiz yada planimiz yok.
Oyunu rakip alana yikamiyoruz, rakip alanda 3 pas ust uste yapamiyoruz, kimin nasil bir rolu var, nasil bir set oyunu oynamaya calisiyoruz, kim ne yapacak belli degil. Bugune kadar ki tek planimiz topu bir sekilde Abou'ya getirip ondan sapkadan tavsan cikarmasini beklemek ve Gedson'nun yuksek enerjisi ile orta sahayi cekip cevirmesini beklemek oldu.
Bu yerli kurali sadece bize karsida islemiyor, oynadigimiz rakiplerin hepsi bu kurala tabii.
Ligin ilk haftasinda zar zor yendigimiz Karagumruk'un forvetinde stoper Salih Dursun oynuyordu.
Icerde yenemedigimiz Pendikspor kalede Erdem, sag stoperde bizim mactan bir hafta once Ts'nin 5. sol beki olan Serkan adinda bir cocuk, orta sahalarinda Ibrahim, Gokcan, ve Halil ile oynadi.
Bugunde Ts'nin oynattigi hangi Turk oyuncuyu alip direkt ilk 11'imize koyariz?
Fb'ye bakiyorum 15M Euro verdikleri Cengiz'i geldiginden beri itin bi tarafina sokmadiklari kaldi. 2 hafta oncesine kadar Irfan Can'in anasina bacisina sovuyorlardi. Ellerinde istikrarli bir sekilde performans veren tek oyunculari Ferdi.
E simdi bizde 3 kisilik Turk rotasyonunda oynatabilecegimiz oyuncular:
- Kale: Mert / Ersin
- Bekler: Onur / Umut / Tayfur
- Stoperler: Necip / Aytug / Tayyip / Emrecan
- Orta Saha: Zaynutdinov / Salih / Demir Ege / Emirhan Delibas / Gokhan
- Forvet: Cenk / Semih / Emrecan Bulut
Yani su 3 kisilik kontenjan icin 17 oyuncun var, hadi bu 17 oyuncunun 10 tanesine sakat ve cop diyip yuzlerine bile bakma - ama geriye kalan 7 kisiden maksimum performansi almak zorundasin ve bunu yapacak kisiler ben sen degil teknik ekip. 3 kisilik kontenjan diyorum ama kalede Mert'in yeride garanti hani, sadece 2 pozisyonu kapatmalari gerekiyor eldekilerle.
Sergen hoca antrenmanlara bile dogru duzgun cikmadan Ersin, Ridvan, Necip, Tore, Cenk rotasyonu ile bu takimi sampiyon yapti. Neyse, demek istedigim yerli oyuncu yorumuna katilamayacagim. Bizim takimin oyun plan"LAR"ina, taktige, set oyunlarina, rakip analizlerine ihtiyaci var. Biz bu sekilde sahada basi kesik tavuk gibi oynamaya devam edersek yerli oyuncularinin, Rebic'in, Rashica'nin, Ox'un, Ghezzal'in ne futbolculugu kalir nede baska bir seyi.
Son olarak, baska takimlarda gonlu olan baskani, yoneticileri, yada teknik direktorleri Besiktas'imizda gormek istemiyorum.