Bu maçı rahat kazanacağımızı düşünüyorum. Hafta arası oynanacak kupa maçında bir terslik olmaz ise (kart, sakatlık vb..) Bilic'in kadro tercihini aşağıdaki gibi bekliyorum;
-------------------CENK--------------------
SERDAR----PEDRO---ERSAN---MOTTA
------------VELİ--------ATIBA------------
TÖRE-----------SOSA-------------OLCAY
------------------BA BA------------------
Öncelikle TS'de orta saha diye bişey yok. Ne medjani ne de Hurmacı basan türde oyuncu. İkisi de oyun kurucu. Sefa, Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan ise dikine oynayan oyuncular. FB'deki Alper ve Caner gibi. Önlerine top gelmediğinde veya sete karşı etkili değiller. Sadece Mehmet Ekici fark yaratabilecek bir oyuncu ama o da tempo bulamadığında etkili olamıyor. Cardozo ise; Cardozo
Yapılması gereken basit: Ön üçlüyü top ile buluşturmayacağız. Ve bunu daha önce yaptık; ARSENAL maçları. Oyunu Orta saha çevresinde kurup direkt paslarla ileriye çıkacağız. Artı, TS'nin bahsedildiği kadar sert olduğunu düşünmüyorum. Hızlı oynamak ayrı, oyunu tutmak ayrı. Takımımız zaten oyunu kontrol ederek oynayan bir ekip, bu demektir ki TS diğer maçlarda oynadığı gibi topa hakim olamayacak. Ayrıca, ben Ersun yanal'ın bu gazla baskılı başlayacağını düşünüyorum. İnşallah başlar! Türkiye liglerinde baskılı veya açık oynayıp BJK'yi yenecek bir takım yoktur. Takımımız kaptığı topları en iyi ve hızlı değerlendiren tek takımdır. Ve bunu Avrupa seviyesinde yapmaktadır. Sosa ve Ba bu tip oyun için biçilmiş kaftanlardır. En son Karabük'e attığımız iki, kaçırdığımız üç gölü tekrar izleyin. Hepsi şok pres sonucu kazanılan toplar sonucunda bulunmuş pozisyonlardır.
Maçta yapmamız gereken 2 şey olacak;
1) Töre, Sosa ve Olcay; Veli ve Atiba'ya yakın oynayacaklar. Standart preslerini yapacak ve topu kapıp gölü yapacaklar
2) Cardozo'yu önde değil, arkada karşılayacağız. Yani Ersan ile Pedro defansı biraz daha geriye kuracaklar. Böylece TS'nin hücumcuları arasındaki bağlantı kesilecek. Cardozo öne gelse, kalabalığı görecek, arkaya gitse hücumcuları ile bağlantısı kesilecek. Tek başına ceza sahasında veya kalabalık arasında orta sahada istediği kadar top alabilir
Bizimkilerde vurdurmayacak artık
Kendi adıma 3-1 gibi net bir skor bekliyorum. Ve göreceksiniz Karabük maçı kadar bile zor olmayacak galibiyet. Bu kadar net konuşuyorum.