Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 47 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3733022 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Necmi

Larin'i de Atiba söylemiş yönetimin bir hatası yok o transferde. 😎
rocoyuda medel tavsiye etmişdi demek ondada yönetimin suçu yok.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

vida geldiğinde ne dedi taraftar? benim hatırladıgım tosiçten çok üstün değil ama 3 katı pahalı dedi bu denli maliyete gerek varmıydı dedi marcelo tosiç maliyetleri sonrası fazla pahalı defans kurduk dedi 1-2 çatlak ses hariç kimse tukaka etmedi.

sonraa layiçe kimse bidon demedi hoca neden oynatmıyor die soranların çoğu 5.hafta geldiği   geldikten kısa süre sonra milli takımdan sakat döndüğünü sorgulamadı bir iki hoca gömücünün gazıyla hocaya sallayanlar oldu ama layiçe kimse bidon demedi. layiçi taraftar kazandırmış demek peki aynı taraftar neden 2 senedir lensi kazandırmıyor? madem öyle kolay o işler taraftar istesin necipden lampard oluşsun fizikleri de benziyor yiğidimin zaten. sezon başladıktan 1 ay sonra gelmek takıma uyum sağlamak devre arası birlikte kampa girmek falan futbolda önemsiz şeyler tabii. evet anlıyorum seni...

taliscayı kim yedi? hoca dahil herkes taliscaya bayılıyordu talisca ilk geldiğinde sakatlandı 2-2,5 ay yoktu ikinci devre yardırdı golleri sıraladı şampiyon olduk yiyen falan yoktu çocugu,  sonra yaz oldu yok gelmiyorum yok zam isterim benficayla kontrat uzatmalar vbvb birsürü oyun döndü ne benficada ne burada kamp falan yapmadı rio plajlarında takılmakla meşguldü sene başladı vitrin maçları harici yoktu taraftarın o dönem yaptıgı tek eleştiri gol atmadıgında hiç çekilmediği olmuştu ki doğruydu hatta gese maçında bu yoktu geseyi hezimete uğratmıştık birsürü insan taliscasız daha mı iyi oynuyoruz die sorguladı sonra milli takım transfer olasılıkları vbvb derken tempoyu arttırdı yoksa onu da yapmazdı zira devre arası sene sonu yokum dediğini başkan söyledi. sonra talisca bir kaç defa ilkdevre kötüydüm sene başı hazırlığında olmamamın bunda rolü büyük haftalar ilerledikçe form tuttum die birkaç demeci oldu. tüm bunları herkes gördü duydu sonra burada defalarca söyledik ama algını sürdürmek adına görmezden geldin. sabit fikrinle hayal dünyanda (hayal çünkü taliscanın kendisi bile senin teorini açıklamalarıyla çürütmüştü) bir senaryo türettin ve buna inandırdın kendini. taliscayı kim yedi? kendini sürekli oynatan adamın çoğu golünden sonra ilk koştuğu şenol güneş mi yedi? taraftar mı yedi? kim yedi

yukarıda yazdıklarının %99u değil %100 doğruluğu olmayan yanıltıcı bir iletidir.
Şu Talisca meselesinde yazmaz olaydım. Vereydik 25 milyon avro bonservisi. Talep ettiklerini  de vereydik ,menajerine 6 milyon avro komisyon kendisine de senelik 6 milyon avro. Taraftar yemiş oldu Talisca'yı.  Menajerinin peşinde koşan o ne derse onu yapanTalisca aslında  dünyanın bir ucundan Beşiktaş sevgisi nedeniyle gelmiş. Sonrasını ben niye düşüneyim ki? Taraftar dediğin hep talep eder. Olaydık menajerlerin elinde oyuncak .

Burada yazdıklarımız farklı  yorumlanıp siz biz şeklinde tartışmaya döndürülüyor dediğimizde sanırım bunu bir türlü anlatamıyoruz.
[ Son Düzenleme: 12 Nisan 2019, 11:45:01 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Egos

tavsiye verecek kişinin seçimi yönetime artı ya da eksi olarak yazılabilir; ancak bu tercihte eş, dost, futbolcu tavsiyeleri ön plana çıkartılıp kurumsallıktan uzaklaşılıyorsa, hedefini bulmayan uygulamalarda olumsuz sonucun hesabının kesilemeyeceği insanlardan medet ummak güçlü bir yönetim emaresi olamaz.

kulüp dışından insanların futbolcu tavsiye etmesi iki şekilde kabullenilebilir: karar, tavsiye ardından oyuncuyu izlenmeye alan yetkinlendirilmiş organlar tarafından veriliyorsa ya da daha iyisi, karar verildikten sonra fikir soruluyorsa. bunlar dışında herhangi bir görevi olmadan transfer dönemlerinde aklında isimlerle, ellerinde listelerle ya da videolarla ortaya çıkan insanların peşine takılmak ve sözlerine güvenmek sadece plansızlık değil, ayrıca vurdumduymazlığın göstergesi.

Çevrimdışı tangaz

koray avcı ısrar etti kesin o yüzden ısrarları kıramadı transfer komitesi aldı bumudur yani neden transfer komitemizin başarılı olduğunu söyleyemiyorsunuz adamlar başarılı işte bunu demek zormu yok koray önerdi aldılar koray avcı geliyor öneriyor bu adamlarda hemen alıyorlar süreç böylemi gelişiyor sanıyorsunuz her başarılı transferde birinin adı geçiyor al atakan kurt kendi beyanı fabriye ben imzayı attırdım diyor bu adamın ne vasfı varki böyle diyebiliyor hadi inanalım o zaman herşeye gidip luyindama marcao tandemine 13 m vermedik vida mirine 600 bin euro verdi diyemi bu transfer komitesinin başarısı görmezden geliniyor belhandaya 8m vermeyip adem gibi ondan 2 gömlek üstün adama 6.5 m verip alcakları içinmi başarısız yada fenerin ferdi barış berke gibi gençlere 5m bonservis verip almak yerine güven dorukhanı yetiiştirme bedeli karşılığı aldıkları içinmi eğer eleştrilcek yer varsa hep beraber eleştirelim ama adamlar başarılıyken  görmezden gelip koray önerdi aldılar demek komik oluyor nedense başarısız transferde hiç öneren olmuyor direk yönetim eleştiriliyor belki koray avcı gibi binlerce topçu öneriyorlar ama neden güvenle dorukhan mesela bi düşünün bu sadece koray tavsiye etti alındıyla olcak iş değil herkes yaşlı transfer için eleştiriordu alın size bi transfer dönemi 2 genç sağlam futbolcu kazandırmışlar yaşlı transferler eleştirilirken yönetim gençler alınıp güzel katkı verince şu bu ısrar etmiş oluyor anlamıyorum ben nedir bu transfer komitesine olan soğuk duruş al işte adam ademin bonservisini 6.5i 30 ay vadeye bölmüş şimdi alınabilcek bi aksilik olmazsa  şuanda ligin açık ara en iyi 10 numarası ademdir rakiplere bak adam zajc 3.5 artı salihi verdi belhandanın parası ve yıllık ücreti belli bu kadar başarı varken transferde neyini eleştirelim son 3 10 numara sosa talisca adem ljajic bunlardamı öneriyle alındı forvetler demba gomez cenk aboubakar negredo love burak 2 si başarısız oda love son gol kralı olarak geldi diagne gibi kimse o günü şartlarıyla hayır diyemezdi bu adama stoperler bakarsaka marcelo pepe vida mirin bi kalite katmış adamlar her mevkiye daha ne yapsınları ne bekliyorsunuz mesela yani başarılarını helal olsun demek yerine koray aldırmışa getirmek haksızlık koray avcı gibi bi sürü eski topçu yada menajer binlerce futbolcu öneriyordur bu ikisi seçildiyse ve başarılı oldularsa burdada bir scout vardır

evet budur yazdıgım sadece bu

laf kalabalığı yaparak başka şeyler söylüyorsun banane belhandadan vırttan zırttan neden kötüleri emsal alıyoruz da iyileri almıyoruz? kıyas yapacaksan iyilerle kıyasla ki iyiye evril. kötülerle kıyaslayıp şükredersen hikayenin sonunda bu işin fıtratında var die büyürsün...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Uzuldum kaliteli adamdi, sevdigim tek fbli olabilir adam

Bi anisi doseyecek

Can bartu kadikoydemi ne geziyor, herzamanki gibi kiyafet janti, kendiden emin
Bi eleman yaklasiyor yanina, can abi nasilsin diyir
Can bartu tanimiyor
Soruyor tanisiyormuyuz cikaramadim sizi diyir saskinlik icinde
Elemanda diyor yahu abi senelerce beraber top oynadik diyir ayni takimda, uzuluyor adam bozuluyor
Can bartu soruyor allah allah vallahi hatirlayamadim, mevkin neydi senin diyir
Adam abi bek oynuyordum ben senin arkanda diyor
Can bartu Adam uzulmesin diye hal hatir sorup olay mahalini terk ediyor
Sonra anlatirken sunu ekliyor

Yahu adam bek oyuncusu nerden taniyacam, yilda 5 sefer ileri ciksa 2 tane top kesse kafami cevirip baksam belki gorurum, donup bakmamisim herhalde

dün vefat haberini yazarken aklımdan geçen heralde sevdiğim tek febeli can bartudur die geçirmiştim. (boşuna ruh ikizi ilan edilmemişiz be reis)

aynı anda şöle bi düşündüm sevdiğim geseli var mı die walla yok billa yok nasıl lanet bi camiaysa bünyesine giren öcümsü bişeye dönüşüyor
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

o zaman transfer işini oyuncular yapsın scoutinge transfer komitesine yönetime ne hacet. her tavsiye edileni yapınca sorgudan yırtıyoruz yani. öyleyse sana köprüden atlamanı öneriyorum. köprüden atlayıp suyun içinde ilerlerken 22.metrede bir sandık altın bulacaksın bulamazsan bişey olmaz suç bende :)

Çevrimdışı tangaz

tavsiye verecek kişinin seçimi yönetime artı ya da eksi olarak yazılabilir; ancak bu tercihte eş, dost, futbolcu tavsiyeleri ön plana çıkartılıp kurumsallıktan uzaklaşılıyorsa, hedefini bulmayan uygulamalarda olumsuz sonucun hesabının kesilemeyeceği insanlardan medet ummak güçlü bir yönetim emaresi olamaz.

kulüp dışından insanların futbolcu tavsiye etmesi iki şekilde kabullenilebilir: karar, tavsiye ardından oyuncuyu izlenmeye alan yetkinlendirilmiş organlar tarafından veriliyorsa ya da daha iyisi, karar verildikten sonra fikir soruluyorsa. bunlar dışında herhangi bir görevi olmadan transfer dönemlerinde aklında isimlerle, ellerinde listelerle ya da videolarla ortaya çıkan insanların peşine takılmak ve sözlerine güvenmek sadece plansızlık değil, ayrıca vurdumduymazlığın göstergesi.
[/b]

hele şükür.

boşuna burada günlerdir yönetim BEŞİKTAŞI BOŞLAMIŞTIR die yırtınmıyorum...

Çevrimdışı Egos

hele şükür.

farklı şekilde düşünen yok ki ağabey. yönetim konusunda "vurun abalıya" dönemine girdik, yolların ayrıldığı yer burası. sürecin değil belki, ama sonucun tatmin edici olduğu konular var. beklenti bu kadar düşmüşken onlardan yakınmak garipseniyor. beşiktaş başkanı bu sıfatını unutup "fikret orman"laştı, iyi yönlerinin altını çizip hatalarına bahane bulmaya başladı; böyle bir durumda taraftarın yapmaması gereken tek şey "çarşı"laşmak. her şeye karşı tavır kontrolsüz şekilde kullanılırsa bizi gerçeklikten kopartıyor. eğer fikret orman karşısına düzgün bir aday çıkmayacaksa başkanın en azından belinin üstünün gömülmeden kalması lazım. gömdüğümüz yerden çıkartamayacağımız başkan ile önümüzdeki dönemi başkalarına hediye ederiz.

Çevrimdışı tangaz

farklı şekilde düşünen yok ki ağabey. yönetim konusunda "vurun abalıya" dönemine girdik, yolların ayrıldığı yer burası. sürecin değil belki, ama sonucun tatmin edici olduğu konular var. beklenti bu kadar düşmüşken onlardan yakınmak garipseniyor. beşiktaş başkanı bu sıfatını unutup "fikret orman"laştı, iyi yönlerinin altını çizip hatalarına bahane bulmaya başladı; böyle bir durumda taraftarın yapmaması gereken tek şey "çarşı"laşmak. her şeye karşı tavır kontrolsüz şekilde kullanılırsa bizi gerçeklikten kopartıyor. eğer fikret orman karşısına düzgün bir aday çıkmayacaksa başkanın en azından belinin üstünün gömülmeden kalması lazım. gömdüğümüz yerden çıkartamayacağımız başkan ile önümüzdeki dönemi başkalarına hediye ederiz.

seni alıntılayarak hele şükür dedim die seni kast etmedim durumu şeettim.

farklı düşünen çok var tek suçlu hoca diyen çok suçun çoook büyüğü hocada azı yönetimde diyende çok. bu nedenle şeetmiştim.

gömü konusunda başkan sağ olsun kendi kendini gömüyor taraftara ne hacet...

Çevrimdışı MUSTAFA_

[/b]

hele şükür.

Takım o kadar yalnız kaldı ki hedefsiz kalmış olmamamıza rağmen ne yönetim ne de taraftar kanadında takım başarısına yönelik bir konuşma bile gelmiyor. Bu hafta özellikle her şeyin değişebileceği bir hafta iken hala biz bunları konuşuyorsak ve kimse de bak bu hafta çok önemli bir maçımız var demiyorsa olay bitmiştir. Seçimi devre arasında yapmaları gerekirdi. Takım iyi giderken tarihlerde sorun olmuyor gibi görünüyor ama şu an takım seçim gündemi ile yalnızlaştırılmıştır. Tabiki bunlara sebep olan kişilere çok iyiler diye alkış tutacak değiliz. Ancak şu anki oturduğu makamlarını fazla yıpratmamalıyız. İsimler gider Beşiktaş kalır. Seçimde herkes yaptıklarının ve yapmadıklarının karşılığını görecektir.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Necmi

o zaman transfer işini oyuncular yapsın scoutinge transfer komitesine yönetime ne hacet. her tavsiye edileni yapınca sorgudan yırtıyoruz yani. öyleyse sana köprüden atlamanı öneriyorum. köprüden atlayıp suyun içinde ilerlerken 22.metrede bir sandık altın bulacaksın bulamazsan bişey olmaz suç bende :)
öyle yapıyorlarmış işde birşey demiyorum sen diyorsun. yönetim almıyor
koray avcı alıyor ama yarında çıkıp kötü oyuncuyu yönetime mal etme işde nasıl iyi olanı mal etmiyorsun.
zaten oyuncuyla alakalı gömmeye kalkarsan hatırlatırım sözünü başkanı eleştirme o almıyor koray avcı alıyor
git onu göm derim.
inşallah yarında çıkıp soyadlarına bakıp iyi olan oyuncuları seçiyorlar demezsin.
dorukhanı tutki Koray avcı tavsiye etti ne güzel işde tavsiyeleri değerlendiriyorlar. burda yanlışda birşey görmüyorum.
tabi dorukhan için gs ile kapışdığımız ayrı konu. sanırım koray avcı bir bize değil gs yede tavsiye etti :D

Çevrimdışı Necmi

Şu Talisca meselesinde yazmaz olaydım. Vereydik 25 milyon avro bonservisi. Talep ettiklerini  de vereydik ,menajerine 6 milyon avro komisyon kendisine de senelik 6 milyon avro. Taraftar yemiş oldu Talisca'yı.  Menajerinin peşinde koşan o ne derse onu yapanTalisca aslında  dünyanın bir ucundan Beşiktaş sevgisi nedeniyle gelmiş. Sonrasını ben niye düşüneyim ki? Taraftar dediğin hep talep eder. Olaydık menajerlerin elinde oyuncak .

Burada yazdıklarımız farklı  yorumlanıp siz biz şeklinde tartışmaya döndürülüyor dediğimizde sanırım bunu bir türlü anlatamıyoruz.
şimdi parasını söylüyorsun o zaman futbolcu değil diye eleştiriyordun gündemde para yoktu.
ben hiç bir zaman parasını konuşmadım verilir o para yada verilmez demedim elimizde talisca var onu kullanamıyoruz dedim

Çevrimdışı tangaz

koray avcı alıyor ama yarında çıkıp kötü oyuncuyu yönetime mal etme işde nasıl iyi olanı mal etmiyorsun.
zaten oyuncuyla alakalı gömmeye kalkarsan hatırlatırım sözünü başkanı eleştirme o almıyor koray avcı alıyor
git onu göm derim.
inşallah yarında çıkıp soyadlarına bakıp iyi olan oyuncuları seçiyorlar demezsin.
dorukhanı tutki Koray avcı tavsiye etti ne güzel işde tavsiyeleri değerlendiriyorlar. burda yanlışda birşey görmüyorum.
tabi dorukhan için gs ile kapışdığımız ayrı konu. sanırım koray avcı bir bize değil gs yede tavsiye etti :D

yok öyle yağma yönetim almıyor die sıyıramazsın. kimse koray aldı demedi ÖNERMİŞ dedik. bu yaptığın laf cambazlığından öte değil. yönetim ne işe yarıyor o zaman tuzluk mu??? bende sana koray aldıydı onu göm dediğinde yönetim ne işe yarıyor tuzluk mu die yanıt veririm. sende yönetimi tutup alınacak hıyar oyuncuların peşinden koşan yurdum insanına dönersin ama :D

Çevrimdışı Egos

farklı düşünen çok var tek suçlu hoca diyen çok suçun çoook büyüğü hocada azı yönetimde diyende çok. bu nedenle şeetmiştim.

üstüme alınmadım, hakikaten farklı düşünenlerin olduğunu sanmıyorum. başkan kendini gömüyorsa bizim yapmamız gereken buna çanak tutmak değil, artık kumda oynamasına izin vermemek olmalı.

yalnız ben bunları önümüzdeki dönem heba olmasın diye söylüyorum. yoksa beşiktaş'ın birkaç senelik başarısızlığının, bu yönetimle gelecek başarıdan evla olacağına kanaat getirsem hafriyat çalışmasına başlardım. yıldırım demirören için böyle bir kanaatim mevcuttu.

Çevrimdışı tangaz

git onu göm derim.

+ ben scotingi transfer komitesini kovalım dedim

larin önerildi izlediler beğendiler aldılar
rokko önerildi izlediler begendiler aldılar
dorukhan önerildi izlediler beğenmediler korayın ısrarı ve ikna edici açıklaması ile alındı die yazdım. gömdüğüm kısım scouting+transfer komitesidir. müteselsil sorumlu ise başkandır. bu yetersizleri scoutinge ve transfer komitesine getirdiği için.

dodoyu geseye başkası önermiştir bize koray avcı bunda bir sorun yokken kalkıp geseyede mi önermiş demek hurafeden öte değildir. ;)

Çevrimdışı tangaz

üstüme alınmadım, hakikaten farklı düşünenlerin olduğunu sanmıyorum. başkan kendini gömüyorsa bizim yapmamız gereken buna çanak tutmak değil, artık kumda oynamasına izin vermemek olmalı.

yalnız ben bunları önümüzdeki dönem heba olmasın diye söylüyorum. yoksa beşiktaş'ın birkaç senelik başarısızlığının, bu yönetimle gelecek başarıdan evla olacağına kanaat getirsem hafriyat çalışmasına başlardım. yıldırım demirören için böyle bir kanaatim mevcuttu.

yoo var mesela necmi abi en başta geliyor :D

yönetimin kendine sorması gereken esas soru şu. biz büyük bütçeyi çevirmeye yeterlimiyiz? insanın kendini sorgulayıp geri çekilmesi de bir erdemdir.şayet yönetime bunları çevirebilecek bir yönetici koyamıyorsa başkan dışardan profesyonel para uzmanı getirsin 1 milyonda maaş versin bunlar kadar zarar vermez. son 2 sene bons+kiraya 21 milyon yuro öderken 53 milyon yuro satışlardan para girdimiz oldu üstüne ort. avrupa gelirleri 15 milyon olan takımımızın 42 milyon şl geliri oldu. yani ciddi +++ girdiler varken maaş ödeyemez hale düştük. son açıklanan 3 takımın dönemsel raporlarında dikkate alınması gereken şeyler var atlanıyor. mesela dönem zararı en çok olan biziz hadi gese şl.ye katıldı + verdi bizim zararımız fenerden bile çok üstelik fener oyuncu alış satışında 0 kardayken biz +11 milyon yurodayız ve pahalı oyuncuların çoğunu gönderdik. dönem zararımız fenerden nasıl çok oluyor??? sonra biz geçen sene aynı dönem şl.ye katılan biz  +41 milyon tl kar açıklamıştık bu sene şl.ye katılan gese +81 milyon tl kar açıkladı ve adamların maaş toplamı bizimkinden çok olmasına rağmen. sonra finansman gideri en çok yazan bilanço bizimkisi.

toparlayacak olursam ciddi kötü yönetilen bir finansman durumu görüyorum beş benzemez ve ekonomi iktisat bilmez bir araya gelip  yönetime oturmuş ve çuvallamış görünüyor ve ciddi ciddi maaşlı uzman (hatta maaşı ekstra bonuslarla donatılmış) bir finans yöneticisi getirmek doğru olabilir.

Çevrimdışı Necmi

+ ben scotingi transfer komitesini kovalım dedim

larin önerildi izlediler beğendiler aldılar
rokko önerildi izlediler begendiler aldılar
dorukhan önerildi izlediler beğenmediler korayın ısrarı ve ikna edici açıklaması ile alındı die yazdım. gömdüğüm kısım scouting+transfer komitesidir. müteselsil sorumlu ise başkandır. bu yetersizleri scoutinge ve transfer komitesine getirdiği için.

dodoyu geseye başkası önermiştir bize koray avcı bunda bir sorun yokken kalkıp geseyede mi önermiş demek hurafeden öte değildir. ;)
scouting beğenmedi koray avcı ısrar etti diye aldılar yani
hadi canım güldürdün  :kop: :kop: :kop:
işi bilen insanlar Beşiktaşın scoutlarının çok iyi olduğunu söylüyor sorun acaba onlardamı
yoksa tavsiyeleri alınmıyormu.
kaldıki transfer sadece scoutlarla yapılmazki transferlerin yüzde yetmişi dünya çapında
menejer önermesidir.  sen binlerce takımın onbinlerce oyuncusunun menejerlerini arayarak soramazsınki
sen zamanında ilgilenmişsindir oyuncu boşa çıkıyorsa menejeri kapını çalar bu bir pazar
menejerler satıcı kulüplerde alıcı. vay efendim menejere şu kadar para verilmiş bunu senin şahsına demiyorum
ljajici menejersiz nasıl alacaksın mümkünmü. hangi oyuncuya gitsen menejer çıkıyor karşına oyuncuyla bile anlaşsan
menejerlik ücretini ödemek zorundasın.
bu arada dorukhanı koray avcı tavsiye etti peki güveni kim tavsiye etti. muhariri aldık o çocuktada iş var onu kim tavsiye etti.
bilelimde kimi suçlayacağımızı yada öveceğimizi öğrenmiş olalım boşu boşuna yönetimi övüp seni kızdırmayalım. :D

Çevrimdışı Necmi

yoo var mesela necmi abi en başta geliyor :D

yönetimin kendine sorması gereken esas soru şu. biz büyük bütçeyi çevirmeye yeterlimiyiz? insanın kendini sorgulayıp geri çekilmesi de bir erdemdir.şayet yönetime bunları çevirebilecek bir yönetici koyamıyorsa başkan dışardan profesyonel para uzmanı getirsin 1 milyonda maaş versin bunlar kadar zarar vermez. son 2 sene bons+kiraya 21 milyon yuro öderken 53 milyon yuro satışlardan para girdimiz oldu üstüne ort. avrupa gelirleri 15 milyon olan takımımızın 42 milyon şl geliri oldu. yani ciddi +++ girdiler varken maaş ödeyemez hale düştük. son açıklanan 3 takımın dönemsel raporlarında dikkate alınması gereken şeyler var atlanıyor. mesela dönem zararı en çok olan biziz hadi gese şl.ye katıldı + verdi bizim zararımız fenerden bile çok üstelik fener oyuncu alış satışında 0 kardayken biz +11 milyon yurodayız ve pahalı oyuncuların çoğunu gönderdik. dönem zararımız fenerden nasıl çok oluyor??? sonra biz geçen sene aynı dönem şl.ye katılan biz  +41 milyon tl kar açıklamıştık bu sene şl.ye katılan gese +81 milyon tl kar açıkladı ve adamların maaş toplamı bizimkinden çok olmasına rağmen. sonra finansman gideri en çok yazan bilanço bizimkisi.

toparlayacak olursam ciddi kötü yönetilen bir finansman durumu görüyorum beş benzemez ve ekonomi iktisat bilmez bir araya gelip  yönetime oturmuş ve çuvallamış görünüyor ve ciddi ciddi maaşlı uzman (hatta maaşı ekstra bonuslarla donatılmış) bir finans yöneticisi getirmek doğru olabilir.
ben bir çok konuda farklımı düşünüyorum yoksa doğrumu düşünüyorum o tartışılır
ama nedense işin eninde sonunda haklı çıkıyorum. sadece olayları önceden görmek gibi bir
huyum var. genelde birşeyde arıza oldumu ilk tepki veren ben oluyorum. :D
fener de koç habere para pompalıyor normaldir ama bunlara değil mayıs ayındaki raporlara bak bence
bakalım kim kar zarar açıklayacak. futbol mali yılı raporları kimin ne kazandığını ne kazanmadığını gösterecek
açıklanan rapor 2018 yılı raporuydu sanırım ama biz 2017-18 futbol mali yılında kar gösterdik mesela
normal mali raporlarda şişirdikleri hesapları bakalım uefaya verdikleri mali raporda şişirebileceklermi.
çok kalmadı bekleyelim görelim.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

şimdi parasını söylüyorsun o zaman futbolcu değil diye eleştiriyordun gündemde para yoktu.
ben hiç bir zaman parasını konuşmadım verilir o para yada verilmez demedim elimizde talisca var onu kullanamıyoruz dedim
Talisca'nın futbolculuğuyla alâkalı eleştirim menajerinin peşinde koşarken  orta saha ile hücum arasında yeterince bağlantı kurmaması, kendini yeterince oyuna vermeyip ayağına her geleni şut atması üzerineydi. Ne zamanki ayrılacağını açıkladı , Milli takıma seçilme mevzuları çıktı bu eleştirdiğim konularda ne hikmetse ilerleme kaydetti ve istatistikleri fırladı. Talisca, Babel ve benzerleri menajerleri ne derse onu dinleyen profesyonel futbolcu sınıfında. Bu işin bir parçası menajerler olabilir itiraz edemem ama bizim kulüple alâkalı menajerlerin herşeye bulaşması bu kadar etkin olmaları da normal değil.

Çevrimdışı Necmi

Talisca'nın futbolculuğuyla alâkalı eleştirim menajerinin peşinde koşarken  orta saha ile hücum arasında yeterince bağlantı kurmaması, kendini yeterince oyuna vermeyip ayağına her geleni şut atması üzerineydi. Ne zamanki ayrılacağını açıkladı , Milli takıma seçilme mevzuları çıktı bu eleştirdiğim konularda ne hikmetse ilerleme kaydetti ve istatistikleri fırladı. Talisca, Babel ve benzerleri menajerleri ne derse onu dinleyen profesyonel futbolcu sınıfında. Bu işin bir parçası menajerler olabilir itiraz edemem ama bizim kulüple alâkalı menajerlerin herşeye bulaşması bu kadar etkin olmaları da normal değil.
iyide onu kullanacağımız merkez oyununu oynamıyordukki al işde aynı kafada oynadığımız göztepe maçı var ve sahada iki tane çok üst seviye on numara vardı
neden oynayamadılar takımın en kötüleriydi. işde göztepe maçınıda o taliscalı dönemin oyununu oynadık geride
top çevir uzun top kanatlara at quaresma orta açsın. içerdeki maçı 1-0 zar zor kazandık ama bak bakalım kaç orta açmışız
bakmadım istatistiklere ama 30 un üstündedir yine pozisyonumuz yok maçlar hep böyle geçti sidik zoruyla 1-0 2-1 maç kazanıyorduk
talisca çıkıp yeteneğiyle birşeyler yapıyor maçı kurtarıyorduk. orta sahada oynamıyor falan değildi top gelmiyordu kendine
talisca gevelemeden tek top oynayan biri biz hiç bir şekilde taliscayı kullanacak şekilde oynamadık. yok milli takıma gidecekti oynadı yok takım buldu ondan oynamaya başladı bunlar hiçde gerçekci şeyler değil bunları mazeret olarak sunarsak her oyuncuya buluruz böyle mazeret. çocuk ne yapsın quaresmaya atsa geri gelmiyor top
babele atsa yine geri gelmiyor. quaresma orta açıyor babel onuda yapmıyordu. ben Beşiktaşda tek başına maç kazandıran başka bir oyuncu hatırlamıyorum
gomezde kazandırdı ama tek başına değildi bir takım oyunu sonucuydu talisca bir çok maçı tek başına söktü aldı.
geçen sene kadroda talisca olmasa o oyunla fenerin bu seneki durumuna düşerdik.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

iyide onu kullanacağımız merkez oyununu oynamıyordukki al işde aynı kafada oynadığımız göztepe maçı var ve sahada iki tane çok üst seviye on numara vardı
neden oynayamadılar takımın en kötüleriydi. işde göztepe maçınıda o taliscalı dönemin oyununu oynadık geride
top çevir uzun top kanatlara at quaresma orta açsın. içerdeki maçı 1-0 zar zor kazandık ama bak bakalım kaç orta açmışız
bakmadım istatistiklere ama 30 un üstündedir yine pozisyonumuz yok maçlar hep böyle geçti sidik zoruyla 1-0 2-1 maç kazanıyorduk
talisca çıkıp yeteneğiyle birşeyler yapıyor maçı kurtarıyorduk. orta sahada oynamıyor falan değildi top gelmiyordu kendine
talisca gevelemeden tek top oynayan biri biz hiç bir şekilde taliscayı kullanacak şekilde oynamadık. yok milli takıma gidecekti oynadı yok takım buldu ondan oynamaya başladı bunlar hiçde gerçekci şeyler değil bunları mazeret olarak sunarsak her oyuncuya buluruz böyle mazeret. çocuk ne yapsın quaresmaya atsa geri gelmiyor top
babele atsa yine geri gelmiyor. quaresma orta açıyor babel onuda yapmıyordu. ben Beşiktaşda tek başına maç kazandıran başka bir oyuncu hatırlamıyorum
gomezde kazandırdı ama tek başına değildi bir takım oyunu sonucuydu talisca bir çok maçı tek başına söktü aldı.
geçen sene kadroda talisca olmasa o oyunla fenerin bu seneki durumuna düşerdik.
Dikine oynamak istiyorsan merkezde oynayan oyuncular takım dikine oynayacak biçimde bağlantıları kurabilmeli. Fiziği zayıf şekildeyken Oğuzhan ile  Tolgay, Medel, Negredo bunlardan kurulu bir takım dikine oynayamaz. Diri  bir Atiba , gayretli bir Talisca bunu yapabilirdi ancak. Dikine oynayaman tempo yapamayan takim oyunu gittikçe daha fazla sete dökecek kanatlara yayacak. Daha dengeli oyunu rakibe göre hem sete dökecek kanatlara yayabilecek hem de dikine oynayacak bir takım isteniyorsa kadro mühendisliğini de ona göre oluşturmak lâzım.

Talisca kötü bir futbolcu değil. Kimsenin de bu forumda kötü bir oyuncu olarak ifade ettiğini hatırlamıyorum. Yetenekli ama özellikle menajeriyle alâkalı problemli bir oyuncu.
[ Son Düzenleme: 12 Nisan 2019, 18:30:53 Onur Küçük ]

Çevrimdışı murat

Evet suçun büyüğü şenol güneşte .elinde şampiyon olabilecek kalitede bir takım vardı ama beceremedi.takke düştü kel göründü diye bir söz var işte şampiyon olsaydık yönetimin başkanın eksikleri görünmeyecek veya görmezden gelinecekti.yönetim iyi bir takım kurdu ama maaş dengesizliği , ödeme güçlüğü, medya algısı, tff, , mhk ve çetesi gibi konularda yetersiz kaldı.bunlar birazda yumurtamı tavuktan tavuk mu yumurtadan paradoksu gibi başarısızlık mı bunları tetikledi yoksa bun yetersizliklermi başarısızlığı getirdi o kısımda anlaşamıyoruz.belkide ikiside doğru.

Çevrimdışı Necmi

Dikine oynamak istiyorsan merkezde oynayan oyuncular takım dikine oynayacak biçimde bağlantıları kurabilmeli. Fiziği zayıf şekildeyken Oğuzhan ile  Tolgay, Medel, Negredo bunlardan kurulu bir takım dikine oynayamaz. Diri  bir Atiba , gayretli bir Talisca bunu yapabilirdi ancak. Dikine oynayaman tempo yapamayan takim oyunu gittikçe daha fazla sete dökecek kanatlara yayacak. Daha dengeli oyunu rakibe göre hem sete dökecek kanatlara yayabilecek hem de dikine oynayacak bir takım isteniyorsa kadro mühendisliğini de ona göre oluşturmak lâzım.

Talisca kötü bir futbolcu değil. Kimsenin de bu forumda kötü bir oyuncu olarak ifade ettiğini hatırlamıyorum. Yetenekli ama özellikle menajeriyle alâkalı problemli bir oyuncu.
bak örnek rize maçı atiba medel çıkıyorsun ama merkez oyunu oynayabiliyorsun geçen senede vardı atiba ve medel
sorun oyuncuda falan değildi. direk oyunun kendisindeydi. kaldıki diyelim talisca öyle bir oyuncu değil taliscadan sosa oyunu bekleyeceğine
taliscanın oynama tarzına uyum sağlayacaksın tavuk var elinde ördek gibi vak vak lamasını bekliyorsun hocanın iyi olması elindeki oyuncuların yeteneklerine
göre oyun sistemi geliştirmesinden belli olur. kadro mühendisliği diye tutturuyorsunuz bu takım geçen sene şl  grubunu na mağlup lider bitirdi
bak bakalım şl maçlarında 30 ortamı açmışız yada orta sahayı boşlamışmıyız orda bunları yapan takım neden ligde yapmadı
şl de kadro mühendisliği doğru ligdemi yanlış.
şl de gruplardan yenilmeden çıkıp ligde ilk yarı 30 puanda kalmak kadro mühendisliğiyle açıklanacak bir durum değil iki tarafta bambaşka oyun oynuyorduk
elenince lige döndük ikinci yarı aynı kadro mühendisliği ile birde üstelik cenki kaybettiğimiz halde 41 puan aldık ikinci yarı 41 puan topla
ilk yarı şl gruplarından na mağlup çık ama şampiyonluğu vermemizi kadro mühendisliğinin kötü yapıldığına yor hocanın hiç suçu yok
bunda zor geçen ikinci yarı topladığın puanı ilk yarı toplayamamışsın bu senede aynı değilmi ilk yarı aldığımız puan 26 tamam kadro mühendisliği kötü
ama takım ikinci yarı daha 7 maç var 24 puanı aldı.
sürekli mazeret uyduruyoruz yok oyuncular geç geldi yok şöyleydi yok böyleydi efendim ljajic geç gelmiş ilk yarı ikinci yarı burak geldi çıktı takır takır oynuyor
çünkü burak geldi hoca takımın şeklini buraka göre ayarlayıverdi. ilk yarı 35-40 ortayla maç bitiren takımın orta sayıları onlara düştü
acaba hoca taliscaya öğrettiği gibi burakada kafa vurmayı öğretiyormu. ilk yarı orta sahayı geçmeyen atiba şimdi ceza sahasında cirit atıyor.
doğru bunlar burak gibi bir forvet geldiği için oluyor ama burak çok iyi forvet olduğundan değil buraka gol attırmak için oyunu o şekle soktu
başardımı hala istenen verim yok yine burakı topla buluşturamıyoruz ama hücum hattı işlemeye başladı.
biz bunu iki sezondur hiç yapmıyorduk. sahada medel atiba dorukhanla pas oyunu oynadık verimsizdi ama yinede orta açma olmadı
caner bile orta açmak için çıkmadı hiç her zaman orta açmaya koşan geriye gelmeyen oyuncu ileri çıkmadı bu oyuncuyla alakalı değil hocayla alakalı
açık açık orta aömaya freni koydu ama bunu Beşiktaş için yapmıyor burak gol atsın diye yapıyor. Bak bu oyunun güven bile kaymağını yedi.

Çevrimdışı levitate

''Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Torunoğlulları, "Seçim için zamanımız var. Bakacağız. Ahmet Nur Çebi son derece etkili ve güçlü bir isim. Ben aday olması gerektiğine inanıyorum. Son kararı kendisi verecek. Ahmet bey kazanabilir, sadece tepki oyları değil, kendi gücüyle bu seçimi kazanabilir. Biz Beşiktaş'ın içeresinde bulunduğu sorunları çözmek adına bir plana sahibiz. Ve bu sorunları başarıyla çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Ahmet Nur Çebi aday olur ve beni listesinde görmek isterse, tabii ki yerimizi alırız. Kararı kendisi verecek" dedi.''

hmm baskı

acaba var mı bişeyler
bipbipbupbup

Çevrimiçi yaço58

evet budur yazdıgım sadece bu

laf kalabalığı yaparak başka şeyler söylüyorsun banane belhandadan vırttan zırttan neden kötüleri emsal alıyoruz da iyileri almıyoruz? kıyas yapacaksan iyilerle kıyasla ki iyiye evril. kötülerle kıyaslayıp şükredersen hikayenin sonunda bu işin fıtratında var die büyürsün...
neyin laf kalabılğı son 3 10 numaramız ligin en iyileri sosa talisca ljajic varmı son 5-6 sezonda bundan daha iyi adamlar bu ligde son forvetlerimize bakıyon dem ba gomez cenk aboubakar negredo burak negredo hariç bu forvetlerden daha iyisi varmıydı ligde varsa söyleyin bu transferlere fblisi gslisi bile överken ben nadir gördüm transfer komitesi yönetim bu işlerde başarılı diyen ama bakıyorsun bi sistem olduğu belli bu adamların hepsi 5 sezon üst üste zar transferleri değil negredoda bu kadar kötü değildi ayrıca adam bize 2 derbi kazandırdı asistleriyle trabzon fb gibi ama bakıyorum biri diyor taa feda sezonundaki gökhan süzen enaramo transferini eleştiriyor veriler ortada son stoperlere bakalım ersan rodolfo marcelo tosic(piyango) pepe vida mitrovic mirin alexis roco hangisi kötü roco mitrovis dersin roconun bedeli makuldu getirdik olmazsa kiralarsın gönderirsin bişe yaparsın mitroyuda aldığın paraya gönderdin ama bakıyorsun 20 transferde 2 bozuk çıkınca yönetim kötü oluyor kanatlara bakalım olcay töre kerim quaresma babel lens aras  lensle aras hariç hangisi kötüydü olcayı bu taraftar ıslıkladı adamın yeteneği kısıtlı olabilir hırsı takım oyunu oynaması presi bile yeterliydi  ayrıca transferlere bakınca bile bunlar zar atıp veya öneriyle olcak transferler değil beşiktaş tarihinin en iyi 10 10 numarası içine sosa talisca adem girer forvetlerde keza öyle ama işte rakip gibi bu yönetim tak çıkarıp forvete 13 m saymadı yada iki stopere tak 13 m saymadı öyle yapsa transfer başarısı olurdu ama bizimkiler başarısız sosa talisca adem transferleri üst üste şans transferleriydi kabul etmek gerçekten zormu adamlar totalde başarılı işte kim getirdiyse bu adamları başarılı şuan top ljajice gelince  heycanlanmayan zevk almayan beşiktaşlı yoktur neden gidipde benziayı falan almadık neden adem kim önerdiyse sağolsun yoksa bu yönetim beceremezdi kendi değerlerimizi kötülemekde üstümüze yok
[ Son Düzenleme: 12 Nisan 2019, 23:35:32 yaço58 ]