Sevgili ve pek muhterem Besiktasli kardeslerim ve abilerim.
Son bir kac gundur sahsima ve besiktas taraftarina yapilan hakarete varan bir takim tartismalar neticesiyle forumdan kendi istegimle uzaklasmis bulunmaktaydim. Fakat son 1-2 gundur artan gerilim uzerine son bir mesaj daha yazma arzusunda bulundum.
Besiktas buradaki hepimizin ortak ve en buyuk tutkusu. Besiktas'i sevmek demek kisilerden bagimsiz siyah-beyaz bir hayata gonul vermek iyi gunde kotu gunde yaninda bulunmak demek. Son 2 gundur yapilan tartismalarda baskani savunan kesiminde aksine baskana tamamen arka cikan baskanin agzindan cikan talihsiz aciklamalari gormezden gelen yorumlarda esit olcude beni rahatsiz etmekte.
Once Beyazi konusalim.
Fikret Orman ve yonetimi malum eski baskanimizin kulubumuzu yipratip neredeyse kayyum atanacak duruma gelip, saibeli bir sekilde federasyon baskani olduktan sonra elini tasin altina sokup geldi. Ilk geldigi gun Besiktas'i bugunlere sokan kisilerden hesap soracagini uzerine basa basa soyledi. Ilk sene yaptigi bir kac talihsiz transfer disinda, yonetime yeni bir vizyon getirdi. Kulubun kuculerek degil buyuyerek basarilar elde edecegini soyledi. Sonra stadyum isine girdi. Malum sahislar tarafindan Galatasaray'a yapilan gibi bizim de arazimiz elimizden alinip istanbulun ucra koselerinden birine stat yapilmasi kapali kapilar ardindan teklif edildi. Baskan ve yonetim butun bunlara direnc gosterdiler. Sonra gezi sureci basladi ve insaat durma noktasina geldi. Bu surecte ortaya atilan ve dogrulu pek cok bilim kurulusu tarafindan kabul edilmis ses kayitlarindan Baskan'a edilen aleni kufurler ve "Eger besiktas yonetim kurulu carsiya destek olmaya devam ederse bende verdigim sozden vazgecerim" diye alenen tehdit edilmistir malum sahislar tarafindan. Butun bu zorluklara ragmen baskan stadi kendisinin ve
ayni olcude taraftarinin emegiyle yukseltmis ve bugunlere getirmistir. Kendisinin bu emeklerini unutmayacagimi, sevdalisi oldugum Besiktas camiasini temsil eden
siradan bir Besiktas taraftari olarak buradaki kardeslerim onunde yemin ederim.
Fakat isin bir de Siyah tarafi var.
Baskan'in en buyuk yanlisi benim hala kabullenemedigim beyaz yalanlar mevzusu oldu. Stadin yikilmasindan bir sene gecmeden "biz bu stadi Bu sene agustos'da acariz" aciklamalari bana gore kabullenilemezdi. Besiktas camasinin baskani ne olcude olursa olsun taraftarina yalan soyleyemez. Bir diger mevzu Fulya ve Eski baskanimiz hakkinda olan mevzu. Fulya meselesi Besiktas'in seref meselesidir. Bu meseleyi seref meselesi haline getirmis Besikrasli abilerimiz kardeslerimiz bu davanin takipcisi olmus gecmiste bizi borcu surukleyenlere karsi Besiktasli durusu sergilemis ve adeta adliyelerde sabahlar hale gelmislerdir. Fikret Orman daha 2-3 ay once Fulya davasi hakkinda "Bu davada kaybeden taraf yine Besiktas yonetimi olur" minivalinde bir aciklama daha yapti. Ve stat acilisina sayili haftalar kala kendisini tehdit eden sahislara her firsatta "onlar olmazsa bu stat olmazdi" gibisinden aciklamalar yapmakta. Malum sahsin bu ulkedeki gorevini bilsek de bu kadar her firsatta o sahsi ovmesi ona baskana yapilan baskiyi acik olarak gosteriyor. En son passolig sozlesmelerinde "kombineleri vodafone arena acildi sene itibariyle 1 yil gecerli olacak" gibi acik bir madde olmasina ragmen 3 mactan yuksek hasilat toplamak icin once kombinelilere de biletli yapti sonra bununla kalmayip 3 macin biletini maddi durumu bir anda en az 300 lira odemeyi kaldiramayacak ogrenci ve diger tum besiktasli taraftarlara stadin kapilarini kapatti. Butun bunlarla kalmayip en son aciklamasinda " Mario gomez'i izlemenin de bir bedeli olmali", "biletler pahalı diyorlar. kimse almak zorunda değil. zaten çok yoğun talep var, biletlerin hepsini satarız." ve yine bunlarla beraber Yildirim demiroren'in de stadin yapilmasinda emegi oldugunu soyleyen aciklamari gercekten cok uzuntu verici.
Simdi gelelim degerlendirmeye bizim yaptigimiz yorumlar, elestiriler hep kendisinin yaptigi aciklamalar uzerinden oldu. Arkadaslar Fikret Orman'a ozellikle son 1-2 ay icinde muhtesem baskilar yapiliyor. ozellikle gerek Fulya davasi, gerek statla alakali malum sahislarin isimlerini devamli olarak telaffuz etmesi gerektigini soylerek ve Carsiya karsi aleyhte tavir almasi yonunde. Son aciklamalari acikca gosteriyor ki kendisi cok yuksek derecede yiprandi ozellikle bu son donemecte. Surekli olarak bir baski altinda. Benim kendine nacizane onerim su 2 haftalik bolum icerisinde olabilecek en az sekilde ekranlarin karsina cikmasi aciklama yapmasi, yapacaksa da aciklamalarinda kullanacagi her kelimeyi ozenle secmesi. Ben kendisinin bu durumunu anliyorum ve elestirilerimi buna gore yapiyorum sizi de ayni sekilde sagduyulu olmaya cagiriyorum.
Yine de kendisi veya bu yazilari birilerine aktaracak insanlar varsa 3 maclik kombine olayini ivedi bir sekilde kaldirmali. Art niyetli 15-20 kisi stada girse kufur etse 90 dakika ertesi maclari komple seyircisiz oynariz. Bunun hesabini iste kimse veremez o zaman. Besiktas icin ogrenci arkadaslarimiz bile devlet tarafindan kendilerine verilen 400 lira aylik kredinin 300 lirasini mac izlemeye ayirip stada gelecekler. Boyle bir durum soz konusu olursa taraftarin uzerinde olusacak haksizligin bedeli vicdani acidan cok yuksek olur. 3 maclik kombineyi iptal edip tek maclik yapsinlar ve ucreti 3'e bolup tek mac ucreti halinde alsinlar. Herkes istanbul'da da yasamiyor tek maca gelebilecek insanlar da var. tek maclik yapsinlar biletleri zaten haftalar oncesinden tuketilecek o biletler. Zaten kartal yuvalarinda alinacak bos aski kalmayacak. Zaten restoranlar para basacak. Elde edecegimiz maksimum geliri zaten elde edecegiz hic bunlari dusunmesin.
Lutfen daha fazla bolunmeyelim. Carsi diye, pikselli diye, seffaf diye, kombine diye, Fikret Orman diye elbette elestirelim elbette dusunduklerimizi soyleyelim zaten sorun elestirmekten korkmak. Kimse peygamber degil baskan olsun yonetim kurulu olsun bizler olalalim yuzlerce hatamiz var eger birbirimizi seviyorsak birbirimizi elestirmeliyiz zaten. Ama buradaki tek bir Besiktasliyi bile hor gormeyelim, uslubumuzdan taviz vermeyelim, kullanacagimiz her bir kelimeyi ozenle secelim. Her ne olursa olsun hepimizin ortak sevdasi Besiktas.
Saygilarimla.
Not: Bana bu surecte destek olan
@Ağaçlı Yol kardesime ve foruma geri donmem cagrisinda bulunan
@Altuğ 'a selam olsun.
Not2:imla.