Dostum şimdi bir LOTR ile WoW'u kıyaslamak asla ve katiyen aynı olmaz. Bunu kıyas ediyorsan eğer ben senin WoW'u beğenmemeni film izlemekten anlamadığına bağlarım. Sen geleceksin tüm dünyada kitapları ile ve filmleri ile efsane olmuş bir filmle sıradan bir oyunun filmini mukayese edeceksin. Yok arkadaş kusura bakma kanında kara kartalın asaleti dahi olsa yanlışsın derim. Sonrada madem film izlemekten anlamıyorsun da neden kötü yorumlarda bulunup filme gidecek olanları etki altına alıyorsun derim. Film yönetmeni misin? Yada eleştirmeni? Yazık arkadaşlar yazık vallahi bak yazık! Bilmeden bilgi veremezsiniz. Bir filmi diğer bir filme göre kıyas edemezsiniz. Haa aynı filmi başka bir yönetmen ve yapımcı üstlenir çeker o zaman kıyasta bulunabilirsiniz. Örneğim bir örümce adam serisi gibi.
LOTR ve WOW un dünyaları hikayeleri farklı olabilir ama ikiside tür olarak benzer yapıtlardır,
lakin beyaz perdeye aktarılma şekilleri olarak WOW'un filmi LOTR'un eline su dökemez.
Bu benim şahsi fikrimdir katılıp katılmamakta özgürdür herkes (sen de dahil)
Bir filmi eleştirmek için de yönetmen yada film eleştirmeni olma ehliyetine sahip olmak gerekmiyor diye biliyorum
örümcek adamı da ironman ile yada batman i süperman ile kıyaslayabilirsin
çünkü bunların hepsi süper kahraman olarak tasarlanmışlardır sadece yetenekleri farklıdır, hikayeleri dünyaları farklıdır
ayrıca bir eleştiri daha yapıyorum DC comics in iki karakteri olan batman ve süperman serilerine bakacak olursak
süperman batman'in eline su dökemez diyorum
beyaz perdeye aktarılma şekilleri olarakAyrıca sen bir filme giderken başka bir arkadaşının film hakkındaki yorumlarına takılıp gitmekten vazgeçiyor musun yada gidiyor musun
burada söylediklerim beni bağlar, istediğimi de söyleyebilme özgürlüğüm vardır
son olarak ben kimseye filme gitmeyin de demiyorum.
Örneğin; ben diablo yu çok severim kitaplarını da okudum oyununu da oynadım
bugun filmi çekilse ve birisi film olmamış çok kötü olmuş dese dahi gidip izlerim
kendi fikrimi kendim edinirim izledikten sonra
bana kötü gelen sana gelmeyebilir
sende filmi sonuna kadar övebilirsin
bu ne benim fikrimi değiştirebilir yada benim düşüncelerim senin fikrini değiştirmeli