Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5886894 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı betoo38

bombeli cati yerine düz daha güzel olmaz miydi?  :)

Çevrimdışı cursedofdragon

olur bidahakine öyle yaparız :)

Çevrimdışı CanEmre

estetik olarak olurdu akustik olarak olmazdı :D
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı betoo38

Çevrimdışı Rebel_Eagle1903

bence bu araliklar akustigi dagitacak

Bende bir ara takmıştım o boşluklara. Akustiği bozar mı bilmem de inönünün her yeri açık iken çıkan ses belliydi. Şimdi ise zemin ve tribünler eskiye göre daha da altta kaldı resmen kuyuya girmiş gibi hissedecek rakip bu yüzden eskisinden kötü olmayacağı kesin.
“Çok üzüntülerimiz oldu hepsini yuttuk, oturduk. Beşiktaş’ı üzmesinler” Süleyman SEBA

ysariusta

• Ziyaretçi

Bak bu konu daha evvel konuşuldu. Sesin sürekli içeri dönmesi iyi bir şey değil. O aralıklar işe yarayacak merak etme. Bir de şöyle bir tavsiyede bulunayım senin nezdinde herkese, "bence bunlar akustiği bozacak" buyurmuşsun. "Bu aralıklar benim hoşuma gitmedi" diyebilirsin. Buna eyvallah. Ancak akustik nesnel bir konu. Dolayısıyla söylediğin şeyin nesnel kanıtlarını söylemek durumundasın. Bunun neden senin söylediğin gibi olacağını düşünüyorsan ya da bu konuda bir uzmanlıktan kaynaklanan bilgin deneyimin varsa paylaş.
Bu stadın planlanmasında akustikle ilgili ciddi çalışmalar yapan mühendis ve mimarlardan farklı ne düşünüyorsun ve biliyorsan paylaş.   

Çevrimdışı betoo38

Bak bu konu daha evvel konuşuldu. Sesin sürekli içeri dönmesi iyi bir şey değil. O aralıklar işe yarayacak merak etme. Bir de şöyle bir tavsiyede bulunayım senin nezdinde herkese, "bence bunlar akustiği bozacak" buyurmuşsun. "Bu aralıklar benim hoşuma gitmedi" diyebilirsin. Buna eyvallah. Ancak akustik nesnel bir konu. Dolayısıyla söylediğin şeyin nesnel kanıtlarını söylemek durumundasın. Bunun neden senin söylediğin gibi olacağını düşünüyorsan ya da bu konuda bir uzmanlıktan kaynaklanan bilgin deneyimin varsa paylaş.
Bu stadın planlanmasında akustikle ilgili ciddi çalışmalar yapan mühendis ve mimarlardan farklı ne düşünüyorsun ve biliyorsan paylaş.
:s20: ben isin uzmani olarak yorum yapmadim zaten. türkcemde anlatim bozuklugu olabilir. gurbette doguduk büyüdük, bence diyerek zaten kendi fikrim oldugunu belirtmek istedim, yani düsüncem bu yön de. pratikte öyle olmayabilir ben bilemem isin uzmani degilim.

inönü de sesin bu kadar cok cikmasinin sebebenin ise heryerin beton olmasina bagliyorum. stat full betondan olusuyordu. bu da benim fikrim. uzmanligim yok

Çevrimdışı boateng

ilk yapılırken aklıma geldi bencede ses dağılması olacak o noktadan kapaılsa keşke şeffaf plastik ile falan yada ses geçirmez camla

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

@Efe abi uzun oluklu 18 oldu dimi. ?

Semer bu hizda giderse isimiz var semerlerin catir catir takilmasi lazim..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Bektur

:s20: ben isin uzmani olarak yorum yapmadim zaten. türkcemde anlatim bozuklugu olabilir. gurbette doguduk büyüdük, bence diyerek zaten kendi fikrim oldugunu belirtmek istedim, yani düsüncem bu yön de. pratikte öyle olmayabilir ben bilemem isin uzmani degilim.

inönü de sesin bu kadar cok cikmasinin sebebenin ise heryerin beton olmasina bagliyorum. stat full betondan olusuyordu. bu da benim fikrim. uzmanligim yok

yoksa milletin girtlak patlatmasindan degil diyorsun yani?  :money: beton yuzunden.

su anda stat yuzde kac beton? yarisi kereste mi?

veya inonu full betonken milletinki odun muydu?

bilemiyorum altan...
hayat bu.

Çevrimdışı CanEmre

@Efe abi uzun oluklu 18 oldu dimi. ?

Semer bu hizda giderse isimiz var semerlerin catir catir takilmasi lazim..
Şu an öncelik oluklularda onlar bitince semerler hızlanır, montajı kolay ama adet fazla onlarda da  :bandit:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

adam seni gariban bulmus vurmus da vurmus. bir cumle yetecek bir tepkiyi koca bir manifestoyla iletmis. bunun yani sira 'nesnel' bir husus uzerinden 'fikrim' degil de 'teorim' seklinde sunmak daha makul bir durus olabilir. bu da benim fikrim.

Semerler kolay takılırda kedi yolları cok vakit alırmı eve en kötü ocak 10 da sahadan cıkarlarmı ne dersin?

ysariusta

• Ziyaretçi

adam seni gariban bulmus vurmus da vurmus. bir cumle yetecek bir tepkiyi koca bir manifestoyla iletmis. bunun yani sira 'nesnel' bir husus uzerinden 'fikrim' degil de 'teorim' seklinde sunmak daha makul bir durus olabilir. bu da benim fikrim.
Vurmadım. Fakat şöyle bir durum var. "Bence buradan akustik bozulacak" demek zaten bir önermedir. Bu önermeye de bir neden belirtirsin. Bunun türkçeye hakim olup olmamakla da alakası yok. ikinci iletide bir neden sonuç ilişkisi söylemiş mesela. İnönü'de her yer betondu (kapalının arkasından bahsediyor sanırım) Evet bu bir etkendir. Ancak ses öne doğru dağılıp gidiyordu. Sonuçta bu bir dalga. Çarpıp geri dönerse defalarca konuştuk, bir birine girer. Yani İnönü'de ses çok çıkıyorsa bu statta haydi haydi fazla çıkacaktır. çatı kolonlarının arasına zaten yarıya kadar da cam korkuluk yapılıyor. Dün örneklerini gördük. Sesin bir yerden çıkması yapılan tezehüratın daha anlaşılır kılacaktır.

Yani @ramazanB fikirlerimizi nedenleriyle yazarsak, burada daha sağlıklı iletişim kurabiliriz.  :ok:

Şu an öncelik oluklularda onlar bitince semerler hızlanır, montajı kolay ama adet fazla onlarda da  :bandit:
O Düşündürüyor zaten beni abi
168 tane :bandit:

Çevrimdışı harund1k3

Adam gelmiş bence akustugı bozabilir demiş. Ne vurmuşsun adama @Yunus gereksiz yere. Burada millet kendine göre bişeyler dile getirmeye çalışıyor böyle agresif yorumlar yazarak kimseye ağalık taslamanın lüzumu yok. Gelirsin anlatırsın olayı sakın bir şekilde adam zaten anlar seni. Kaç kişi burada mühendis ki yorum yapıyor, kendimize göre tartışıyoruz bütün olayları.

ysariusta

• Ziyaretçi

Adam gelmiş bence akustugı bozabilir demiş. Ne vurmuşsun adama @Yunus gereksiz yere. Burada millet kendine göre bişeyler dile getirmeye çalışıyor böyle agresif yorumlar yazarak kimseye ağalık taslamanın lüzumu yok. Gelirsin anlatırsın olayı sakın bir şekilde adam zaten anlar seni. Kaç kişi burada mühendis ki yorum yapıyor, kendimize göre tartışıyoruz bütün olayları.

valla ben ne gerginim ne de kimseye "vurdum" Ben sadece "neden" diye sordum. Bunu anlamayacak ne var onu çözmeye çabalıyorum.

Çevrimdışı canergiray77

Bursa 21 aralıkta stadı açıyormuş ta bu timsahın kafası nerde?

http://www.bursasporluyuz.org/video/timsah-arena-reklami-167/
recep altepe'ye kalsa beşiktaş maçında açacaktı :D bide skorboard'a 2-0 yazmışlardır gökhan töre demeyeli bunlar hep faiktir abi :D @Emre.Guler
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

valla ben ne gerginim ne de kimseye "vurdum" Ben sadece "neden" diye sordum. Bunu anlamayacak ne var onu çözmeye çabalıyorum.
Biraz asiri sert girip sonradan toparlamis olmandan dolayi olabilirmi abi ??

Burda cogu kisi mühendis falan degil cogu seyi herkes burada bu forum sayesinde ogrendi , biz her dakika takip ediyoruz ama her dakika takip edemeyen , Okuyacak vakti olmayan cok insan var

O yüzden Hani sen muhendislerden iyimi biliyorsun hesaplanmadimi sanıyorsun kanitin varmi gibi cumleler Cok itici oluyor bu konuda cok tartisildi burada..
Adam zaten bilmediği icin bence diyor..
[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 00:04:54 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimiçi emre_1978

Ben bunu aylardir dusunuyorum ya. Benim kombine tam 1903 tribununun onundeki sira. Simdi ben ayaga kalkarsam locadaki adama 'sen de kalk oturarak mac mi izlenir birader' diyemem  :D Loca koltuklarini 1 sira yukardan baslatirlar mi acaba?

Benim de uzun zamandır kafama takılıyor tribünle arada boş bir sıra olacak mı diye. Biz arkadaşlarla 1903 tribünün en ön sırasını almıştık, beni asıl düşündüren çıkış kapılarının tam arkasına gelen koltuklardan görüşün nasıl olacağıydı, fotoğraflara bakınca sıkıntı olacak gibi gözüküyor.

Başkanın boş sıra bırakacağını hiç sanmıyorum  :)
Satış sırasında bize gönderdikleri görsellerde koltukların ayakları prekast zemininin üzerindeydi, o biraz kurtarıyordur inşallah.
Bu arada, geçenlerde 1903 tribününe bir sıra daha eklenebileceği konuşuluyordu burada. Satışa başlandığında iki sıraydı, şimdi üç sıra mı oldu, net bilgisi olan var mı ? Necmi abi?

Bu vesile ile çok uzun süredir sıkı takipte olduğum foruma üye olmuş oldum, selamlar herkese

Çevrimdışı sozkul

Vurmadım. Fakat şöyle bir durum var. "Bence buradan akustik bozulacak" demek zaten bir önermedir. Bu önermeye de bir neden belirtirsin. Bunun türkçeye hakim olup olmamakla da alakası yok. ikinci iletide bir neden sonuç ilişkisi söylemiş mesela. İnönü'de her yer betondu (kapalının arkasından bahsediyor sanırım) Evet bu bir etkendir. Ancak ses öne doğru dağılıp gidiyordu. Sonuçta bu bir dalga. Çarpıp geri dönerse defalarca konuştuk, bir birine girer. Yani İnönü'de ses çok çıkıyorsa bu statta haydi haydi fazla çıkacaktır. çatı kolonlarının arasına zaten yarıya kadar da cam korkuluk yapılıyor. Dün örneklerini gördük. Sesin bir yerden çıkması yapılan tezehüratın daha anlaşılır kılacaktır.

Yani @ramazanB fikirlerimizi nedenleriyle yazarsak, burada daha sağlıklı iletişim kurabiliriz.  :ok:

Dağılacak demiş bozulacak dememiş, alıntı hatası yaparak önermeye gereksiz bir olumsuzluk eklemişssin.
Aslında aradaki boşluktan ses çıkar ve ve sesin etkisi azalabilir demek istiyor, benimde aklıma gelmedi değil.  Söylediği şey yanlış olabilir ama alıntıladığı resimle gayet uyumlu @Yunus

Çevrimdışı safakseref

Biraz asiri sert girip sonradan toparlamis olmandan dolayi olabilirmi abi ??

Burda cogu kisi mühendis falan degil cogu seyi herkes burada bu forum sayesinde ogrendi , biz her dakika takip ediyoruz ama her dakika takip edemeyen , Okuyacak vakti olmayan cok insan var

O yüzden Hani sen muhendislerden iyimi biliyorsun hesaplanmadimi sanıyorsun kanitin varmi gibi cumleler Cok itici oluyor bu konuda cok tartisildi burada..
Adam zaten bilmediği icin bence diyor..

net haklı. sadece mühendisler yazsa ilk başlıkta biterdi stat.
[ Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 00:34:02 safakseref ]

Çevrimdışı canergiray77

abilerim kardeşlerim kendimce pankartlar olayıne değinmek istiyorum elimden geldiğince birşey yaptım
(hiçte güzel olmadı ama neyse) fotoda ki boyutlarda pankartlar asılırsa hiç bi sıkıntı olmaz kanımca işte ne bileyim esenler çarşı karagumrukluler yalova kartalları gibi fotoda ki gibi olursa hiç bir sıkıntı olmaz dev gibi pankart açılır sonrası toplanır bundada sakınca görmüyorum
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

abilerim kardeşlerim kendimce pankartlar olayıne değinmek istiyorum elimden geldiğince birşey yaptım
(hiçte güzel olmadı ama neyse) fotoda ki boyutlarda pankartlar asılırsa hiç bi sıkıntı olmaz kanımca işte ne bileyim esenler çarşı karagumrukluler yalova kartalları gibi fotoda ki gibi olursa hiç bir sıkıntı olmaz dev gibi pankart açılır sonrası toplanır bundada sakınca görmüyorum

Öyle pankartlar asılacaktır zaten bence de güzel olur.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

@Yunus u nacizane elestirme yonum tepkisinin orantisizligina yonelik olan dusuncemdi. ama gariptir ki devaminda @Yunus a gosterilen tepki de niceliksel olarak bir orantisizlik olusturmaya basladi. opuselim barisalim :)