Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5885064 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Ama yeni Açığın da üstünün kabaca %40'ı misafir tribün Artı güvenlik bölgesi olacak. En çok Kafamı bulandıran konulardan biri şahsen "Ateşli tribününün" nerede ve nasıl olacağı.

@FARUK teşekkürler açıklama için.

naptın kardeşim müdahale etmesek bütün tribünü vereceksin rakibe  :D
%15 gibi rakibe ayrılan kısım

Çevrimdışı Sedat_BJK

Rüşvet yedirince Yükseklik işi sorun olmuyordu dimi

Bu nedir arkadas yaa... Gun yuzune cikmamis kufur birakmiyorum su ucubeyi gorunce..
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı AmaralGürses

naptın kardeşim müdahale etmesek bütün tribünü vereceksin rakibe  :D
%15 gibi rakibe ayrılan kısım

Yapma abi 42,000 olsa stad zaten 2,100 rakip tribün. Boş bırakılan ve Güvenliğin olduğu alanla kabaca 3,000 eder kullanamayacağımız alan. Yeni Açığın üst tribün kapasitesi de kabaca 7,000 olsa dediğim gibi bir tablo çıkıyor.

Fener stadından düşün orada altlı üstlü deplasman Tribünü. Koy ikisini Yanyana ekle boş Bölgeyi kabaca kale arkası üst Tribünün %30-40ı eder üç aşağı beş yukarı.

[ Son Düzenleme: 18 Kasım 2015, 13:30:38 AmaralGürses ]

Çevrimdışı Serkan7738

Bu nedir arkadas yaa... Gun yuzune cikmamis kufur birakmiyorum su ucubeyi gorunce..

@Sedat_BJK abi yazını görünce @AmaralGürses in tüm yazdıklarını okudum niye bu arkadaşa okadar sinirlenmiş diye meğer süzer plazaymış :)

Çevrimiçi Necmi

Demek ki TOKİ deki gibi çıkışlar kompozit kaplancak @FARUK

sanmam sıva olacaktır. Taş kaplamayı bitirmişler girişleri merdivene kadar taş kaplamışlar. Finişini yapmışlar.
içerden 4-5 basamaklı merdivenle çıkılıyor. Sanırım o hizadan itibaren sıvanacaktır. Sıva dediğimde
tam sıva gibi değil füme renkte üzeri kabartılı bir şey sanırım epoksilidir. Güzel duruyor.

Çevrimiçi Necmi

Yapma abi 42,000 olsa stad zaten 2,100 rakip tribün. Boş bırakılan ve Güvenliğin olduğu alanla kabaca 3,000 eder kullanamayacağımız alan. Yeni Açığın üst tribün kapasitesi de kabaca 7,000 olsa dediğim gibi bir tablo çıkıyor.

Fener stadından düşün orada altlı üstlü deplasman Tribünü. Koy ikisini Yanyana ekle boş Bölgeyi kabaca kale arkasının %30-40ı eder üç aşağı beş yukarı.

nasıl bırakacaklar polise o alanı dibine kadar kombine satışında 900 koltukmu bırakılır :nerd:
büyük ihtimal cam bariyerle bölerler üstünüde file ile kapatırlar önlemi alırlar. stadı toki yapmıyorki parmaklık
konsun ondan sonra güvenlik önlemi için on sıra polis dizsinler stad bizim istediğimiz gibi karantinaya alırız :D

Çevrimdışı Efe

en üst kat ayakta bile karşı tribünlerin en üstü görünüyor.

aynen o sıkıntı olmaz mac sırasinda tezahurat yapilir karsilikli en ust kattakilerle
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

havalar gelecek hafta o
bozacak hafta sonu su halat isini bitirseler iyi olacak
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı AmaralGürses

en üst kat ayakta bile karşı tribünlerin en üstü görünüyor.

Gorunuyor ama kablolardan yer kaldikca iste. Kapali ustte arkadan guzel tribun videolari cekerim koyarim arada bir diyordum ama pek de guzel olmayacak anlasilan. Neyse hayirlisi olsun imkanlar kisitli sonucta yukseklik konusunda buna da sukur. 

Çevrimiçi Necmi

Fener stadından düşün orada altlı üstlü deplasman Tribünü. Koy ikisini Yanyana ekle boş Bölgeyi kabaca kale arkası üst Tribünün %30-40ı eder üç aşağı beş yukarı.

sana basit bir hesap yapayım alt kat en üst sıra 250 koltuk alıyor üst kat açılarak devam ettiğini düşünürsek ortalamada 300 koltuk olur bir sırada
ve orda 30 sıra var buda 9000 koltuk eder yeni açık üst katın kapasitesi bunun fazlası vardır eksiği yoktur. Alt katta yaklaşık 6000 kapasiteye sahip gibi

Çevrimiçi Necmi

Gorunuyor ama kablolardan yer kaldikca iste. Kapali ustte arkadan guzel tribun videolari cekerim koyarim arada bir diyordum ama pek de guzel olmayacak anlasilan. Neyse hayirlisi olsun imkanlar kisitli sonucta yukseklik konusunda buna da sukur. 
sen dört sıra daha aşağıdan almadınmı ordan 3 metre daha aşağıda düşün kendini
ordan görüntüne girmez çatı

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Erdemm

Gökkafes (Vikipedi)

Gökkafes (sahibinin verdiği isimle Süzer Plaza), İstanbul Dolmabahçe'de gökdelen. Yapımı hukuken şaibeli ve şehir planlaması açısından sakıncalı olduğundan ciddi protestolara neden oldu. Gökdelende bir otel, sinemalar, eğlence tesisleri ve kişilere ait özel daireler bulunmaktadır. 134 metre yükseklikteki bina 98.100 m2 oturum alanına sahiptir.[1]

Gökkafes, bizzat II. Abdülhamid tarafından tapu kaydına "inşaat yapılamaz" şerhi düşülen bir araziye yapıldı.[2] Pera Bahçeleri adı verilen parkta yer alan farklı kişilere ait arsalar Mustafa Süzer'e ait Süzer Holding tarafından satın alındı. Süzer, 1983'te İstanbul 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan araziye 24,5 metre - sekiz kat yüksekliğinde (ki bu en yakın tarihi bina olan Taşkışla'nın dam seviyesindeydi) bir otel inşaatı yapmak için izin aldı. Bunun ardından Tapu Müdürlüğünden "inşaat yapılamaz" şerhini sildirdi. 1987'de ruhsatsız olarak inşaata başlayan Süzer, bir yıl sonra dönemin ANAP'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) inşaat ruhsatı aldı. Ruhsatın verildiği dönem Bedrettin Dalan'ın Belediye Başkanlığı dönemine denk gelir. Yine İBB, inşaatın yüksekliğini 134 metreye çıkardı, yoğunluğunu %20'den %80'e artırdı.[3]

Gökkafes inşaatı, 1989 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi|İstanbul Büyükşehir Belediye]] Başkanı seçilen Nurettin Sözen tarafından aynı yıl mühürlendi. Sözen, "İstanbul'un bağrına saplanmış hançer" diye adlandırdığı ve kentin silüetini bozduğunu düşündüğü inşaata karşı hukuk savaşı başlattı. Açılan davayı mühürleme işleminn İBB tarafından değil, Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılmış olmasının gerekmesi nedeniyle Süzer kazandı. Ancak Bayındırlık Bakanlığı, tarafından alınan ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan kararla aynı yıl imar iznini yeniden 24,5 metreye indirdi. İnşaat 1992'de yeniden başladı.[3]

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan da selefi Sözen gibi inşaatı durdurmak için çaba gösterdi.[4] Göreve başlamasının ardından inşaatın yapıldığı bölgenin SİT alanı ilan edilmesi yönünde harekete geçti.[5] 26 Haziran 1997'de inşaat bir kez daha mühürlendi. İBB avukatları, II. Abdülhamid'in "inşaat yapılamaz" şerhinin tapuya tekrar konulması için mahkemeye başvurdular.[3]

Bu dava Yargıtay aşamasında iken zamanın Anavatan Partisi liderliğindeki koalisyon hükümeti, aldığı bir kararla başında arsayı Refah Partisi'nin yönetmekte olduğu Beyoğlu Belediyesi'nden çıkararak Anavatan Partisi'ne bağlı Şişli Belediyesi'nin sınırlarına geçirdi. Şişli Belediyesi'nin mührü kaldırması üzerine inşaat yeniden başladı. Recep Tayyip Erdoğan, Şişli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak bu durum binanın yapılmasını engelleyemedi.[3] Bina 2000 yılında tamamlandı ve kullanıma açıldı.[1]

5 Ocak 2005'te, binanın giriş kısmındaki dört restoranın bahçe üzerinde yaptığı "kış bahçeleri", ruhsata aykırı şekilde ve binaya kaçak eklenmeleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait buldozerlerle yıkıldı. Yıkım sırasında personel ile yıkım ekipleri arasında çıkan kavgayı polis ayırdı.[4]

Gökkafes, şehircilik ilkelerine aykırılığı, şaibeli inşaatı ve yeşil alan olarak ayrılmış bir vadide inşa edilmesi nedenleriyle eleştirilmektedir.[1] [6] Yine aynı nedenlerle bazı kişiler inşaatı protesto ederek bu binaya gitmemektedir. [7][8]

Rüşvet yedirince Yükseklik işi sorun olmuyordu dimi

Çevrimdışı ahmetx

Gökkafessiz bir Vodafone arena silüeti ne güzel olurdu ,çok acı verici gerçekten .
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Ben o binanın eninde sonunda yıkılacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı Erdemm

O kadar kötü görünüyor ki
hemen olmasa bile uzun vadede öyle ya da böyle yıkılacaktır diye düşünüyorum..

Kolay değil tabi ama.. O zaman Stad orda efsane görüntü verecek :))

Gökkafessiz bir Vodafone arena silüeti ne güzel olurdu ,çok acı verici gerçekten .

Çevrimdışı AmaralGürses

sana basit bir hesap yapayım alt kat en üst sıra 250 koltuk alıyor üst kat açılarak devam ettiğini düşünürsek ortalamada 300 koltuk olur bir sırada
ve orda 30 sıra var buda 9000 koltuk eder yeni açık üst katın kapasitesi bunun fazlası vardır eksiği yoktur. Alt katta yaklaşık 6000 kapasiteye sahip gibi

Abi senin gibi bir duayen isimden görünce şaşırdım ya da ben Bayağı yanlış düşünüyorum senin dediğinin olması için bizim stadın en az 55,000-60,000 civarı kapasitesi olması Lazım.
Nasıl mı?
Yeni açık 15,000 en az diyorsun o zaman kapalı ve numaralı da hacimce en az o kadar ettikleri için (uzunluk fazla malum uzun kenar hesabı) en az 30,000 ederler toplam. 10,000 de an az eski açık eder bu da 55,000 üzeri demek yani senin yeni açık Hesabını anlayamadım ben nasıl oluyor. Ben hala en az %30 gidecek diye görüyorum.

Ya "Ateşli Tribünü" rakip tribünle bitişik olan neredeyse tek takım olarak kendimize has bir atmosfer yakalayacağız, tarihe geçeceğiz ya da Epic fail olacak bu yeni açık olayı, ikisinin arası olmayacak gibime geliyor.

Bu arada ben arkadan 4. Sıradan aldım abi yani oradan itibaren 4 değil. Aynı şeyi kasdettiysek sorun yok o zaman süper :)

[ Son Düzenleme: 18 Kasım 2015, 14:13:33 AmaralGürses ]

Çevrimdışı Erdemm

Görmeden aynı şeyi yazmışız :)

Ben o binanın eninde sonunda yıkılacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı ahmetx

yeni açık 15 bin , eski açık 11 bin ,kapalı 10 bin , numaralı 8 bin kapasiteli olur.

Çevrimdışı ahmetx

Çevrimdışı canergiray77

Aynı eğimler fark yok ama Yeni açık alt kısmı daha uzun bu yüzden ihtişamlı duruyor
orası engelli trübünü olabilir belki ondan uzundur
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı ahmetx

sanmam sıva olacaktır. Taş kaplamayı bitirmişler girişleri merdivene kadar taş kaplamışlar. Finişini yapmışlar.
içerden 4-5 basamaklı merdivenle çıkılıyor. Sanırım o hizadan itibaren sıvanacaktır. Sıva dediğimde
tam sıva gibi değil füme renkte üzeri kabartılı bir şey sanırım epoksilidir. Güzel duruyor.
oda yakışır.

Çevrimdışı ahmetx

orası engelli trübünü olabilir belki ondan uzundur
engelli tribünü yeni açık alt en üst sıra olacak.  :ok:

Çevrimdışı empisayn

yahu deplasman kültürü mü kaldı ligde de öyle polis kordonları falan olsun ? stadı merak etmedikleri sürece deplasmana gelen seyirci sayısı 300 ü  geçmez 1-2 takım haricinde .
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı poyraz11

Libya üzerinden ılık hava geliyor sorun olmaz diye düşünüyorum