Merhaba Necmi Bey,
İlk olarak aranıza yeni katıldım. Birkaç konuda görüşlerinize katılmıyorum.
Estetik dediğimiz kavram göreceli bir kavramdır. Ne yazık ki Başkanın ya da sizin "böyle çok estetik oldu" demenizle o yapı herkesin gözünde estetik olacak diye bir şey yok.
Bence de hiç estetik durmuyor. Projeye baktığımız kadarıyla kolon ve kirişler aynı renk ve malzemeyle yapılmıştı. Siyah renkle de uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Oraya bir çözüm getirilmesi gerekirdi.
Herkese iyi sabahlar...
Hoş geldin kardeşim öncelikle şu bey kelimesini kaldıralım burdaki samimiyeti bozuyor.
Ben orda bir hüküm vermedim fikrimi söyledim. Beğeni kişiye göre değişir. Ama bazı şeylerde
toplumun genel kabulüdür. Mimara bir iş veriyorsan bu işde kendi beğenisinin yanında belli kuralları uygulaması
da gerekli estetik bir yapı inşaa ediyorsan kişiler şurası şöyle burası böyle olsun diyemez ortada bir bütün vardır.
bilemiyoruz belki bir malzemeyle kaplanabilir ben kiriş ve kolonların estetik olduğunu söylemedim siyah rengin
uyduğunu söyledim her hangi bir malzemede kaplama için kullanılsa bunun siyah olması benim fikrimce yapıya
daha çok yakışır yoksa o kirişlerin estetik olduğunu söylemek çok abes bir şey bir kere herşeyden önce oval
bir yapıya sen orda bir sürü köşe veriyorsun çok büyük paraya mâl olurdu ama doğru olan onlarında ovalliğe uymasıydı.
orda tüm istanbul halkına mâl olan bir yapı yapılıyor peki bu güne kadar hiç onun çok çirkin olduğu oraya
yakışmadığı gibi bir eleştiri duydunmu ben duymadım buda toplumun geneli tarafından kabul gördüğü anlamı
çıkartırki buda mimarın estetik anlamda başarılı olduğunu gösterir. Öyle kolay değil 15 M luk bir şehirin
kalbine bir yapı dikmek ve bu yapıdan dolayı hiç eleştiri almamak tüm toplumun kabullendiği ve yakıştırdığı
bir yapı yapmak buda bu yapının estetik anlamda başarılı olduğunu gösterir. hadi biz duygu gözüyle bakıyoruz
olaya diyelim ama emin ol renkliler eleştirmek için bakıyor. Ne diyorlar oraya başka bir şey yapılıyor. adamlar
hayranlıkla bakıyor. yani işin özeti toplumun genel görüşü ile son derece başarılı bir yapı bu. Yani benim yada
Başkanın estetik demesiyle estetik olmuyor Bunu tüm istanbul böyle düşünüyorki hiçde eleştirisel sesler gelmiyor.
yoksa emin ol yıkarlardı ortalığı
@vesrap1234 tekrar hoş geldin