Merhaba Necmi Bey,
İlk olarak aranıza yeni katıldım. Birkaç konuda görüşlerinize katılmıyorum.
Estetik dediğimiz kavram göreceli bir kavramdır. Ne yazık ki Başkanın ya da sizin "böyle çok estetik oldu" demenizle o yapı herkesin gözünde estetik olacak diye bir şey yok.
Bence de hiç estetik durmuyor. Projeye baktığımız kadarıyla kolon ve kirişler aynı renk ve malzemeyle yapılmıştı. Siyah renkle de uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Oraya bir çözüm getirilmesi gerekirdi.
Herkese iyi sabahlar...
Merdiven korkuluklarının beni hiç rahatsız etmediğini söyleyeyim,burda kimse beğenmiyor. merdiven güzel kaplanmışşsa geniş ve ferah ise, yanındaki sade korkuluk güzel gözükecek diyorum. Birde burası stad, işelvselliği önemli.
Estetik görecelidir ama bir yeri bütün olarak döşemek bir eğitim işidir. Illede örgün eğitimden bahsetmiyorum, inan kendini eğitebilir.
kendi estetik anlayışınıza göre en güzel mobilyaları alıp bir salonu döşeyebilirsiniz, sonunda kendinizde beğenmeyebilirsiniz. Bütünü güzel yakalayamayabilirsiniz.
Ama tek tek mobilyalarınız çok ama çok güzel olabilir.
sizin tercih etmediğiniz mobilya gruplarıyla döşenmiş bir eve girebilirsiniz ama bütünü güzel yakaladığı için beğenebilirsiniz.
Necminin anlatmaya çalıştığı şey buydu sanki.
Demir kirişler taş kaplanabilseydi bile, ki teknik olarak imkansızmış, yapı görünüşü daha sıkıcı olabilirdi, yanısıra biraz daha anıtsal bir hale gelirdi ama orada alt kolonlar ile üst çatı kolonlarının kalınlığını denklemek gerekebilirdi, Ama küfeki kendini gösteremeyebilirdi o zaman. birşeyin güzelliğini göstermekiçin bazan başka bir malzeme gerekiyor. En kötü tercih ise demir kiriş kolonları küfeki rengine boyamaya çalışmak olurdu. Siyah demir küfekinin güzellğini bence ortaya çıkarıyor. Ama ben olsam mat koyu gri yapardım demir kirişleri..