Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5998112 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı megiddo

hayırlı teskereler kardeşim @megiddo
burda kaç asker gönderip teskere aldırdık.
umarım sen gelmeden biter :D
sağolasın abi :) umarım ben gönderilen son asker olurum :) beşiktaşımızın doğum gününde şafak alıyorum ve dönüşte vodafone arenaya kavuşmak ümidiyle herkese sevgilerimi yolluyorum.

Çevrimdışı tguesbb

Bişey soracağım çatının kaldırılmaya başlanması işlemi ve bitişi arası kaç gün tahmini ?

Çevrimdışı Alparslan

@Necmi Çatı o üstündeki çeliklerle hiçbir şekilde sabitlenmeden nasıl kaldırılacak bir bilgin var mı bu konuda. Birçok kişi merak ediyor bu konuyu burada. En azından yetkililere sorma gibi bir şansımız yok mu. Elbetteki bunu mühendisler düşünmüşlerdir. O şekilde destek olmadan yaradana sığınıp kaldırmazlar ama belki mabet yada iz inşaat yetkililerine sorma şansımız olabilir. Açıkcası biraz rahatlamak istiyoruz sanırım bu konuda. Endişeli olan çok kişi var.

Çevrimdışı Alparslan

perşembe günü askere gidiyorum, çatının canlı kaldırılışını görmek nasip olmayacak sanırım, ne güzel tesadüftür ki benim şafak 19.03 te :) umarım o zamana kadar stad bitmiş olur hayırlısıyla.
Hayırlı tezkereler kardeşim. Tez zamanda dönersin inşallah.

Çevrimdışı Factatum

Şükrü Saraçoğlu kale arkası üst katı da taraftarlar zıplamaya başlandığında sallanıyor. Ancak bunun gibi değil elbet.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

hayırlı teskereler kardeşim @megiddo
burda kaç asker gönderip teskere aldırdık.
umarım sen gelmeden biter :D
kazasız gider gelirsin inş :) ben gittim geldim 6 ayda pek bir şey değişmedi sen bitirince stad biter umarım

Çevrimdışı Haldun

Halatlarin uzerine binen yuk cekerken(uzerindeki demirlerle birlikte) ve havada gerili durdugu(demirler ile) zamanki yuk aynimidir acaba.... :alala: :alala:
zannwtmiyorum havaya kalkarken cok daha buyuk bir yukun altina girer halatlar

Çevrimdışı izorlu85

Merhaba  Bende bi teori atayım ortaya bu iz firmasının elemanlarının kaynak yaptığı demirler çatının kaldırılışında kullanılacak olan otomasyon odasının çatı yatay kirişine otortulması için kullanılacak platform için olacak gibi geldi bana fotoda ki kabin için yani.
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı murat_

Merhaba  Bende bi teori atayım ortaya bu iz firmasının elemanlarının kaynak yaptığı demirler çatının kaldırılışında kullanılacak olan otomasyon odasının çatı yatay kirişine otortulması için kullanılacak platform için olacak gibi geldi bana fotoda ki kabin için yani.
valla teorin mantikli geldi bana  :ok: :ok:

Çevrimdışı Deniz

@Necmi Çatı o üstündeki çeliklerle hiçbir şekilde sabitlenmeden nasıl kaldırılacak bir bilgin var mı bu konuda. Birçok kişi merak ediyor bu konuyu burada. En azından yetkililere sorma gibi bir şansımız yok mu. Elbetteki bunu mühendisler düşünmüşlerdir. O şekilde destek olmadan yaradana sığınıp kaldırmazlar ama belki mabet yada iz inşaat yetkililerine sorma şansımız olabilir. Açıkcası biraz rahatlamak istiyoruz sanırım bu konuda. Endişeli olan çok kişi var.
paletli vinçler ile 2 taraftan destek verebilirler belki.Nasıl birşey yapılacak çok merak ediyorum eşi benzeri görülmemiş bir proje..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

başka bir parça ilavesi yokmuş bu şekilde kalkacak ama tam çember olduğu için içe veya dışa doğru yıkılma şansları yok
fizik kurallarına aykırı bu ve zaten hurraaa diyip kaldırmayacaklar sanırım saatte 8 cm gibi çekecekler yani kalkarken gözle farkedilemeyecek
yani düşündüğümüz gibi sarsıntı falan olmaz benim düşündüğüm dış halka altta onu tutan iskelelerden kurtulduğunda sarkmayacakmı sanırım
bunuda belli yerlere destek için bağlantı yaparak aşarlar zaten yerden 20 cm kaldırıp duracaklarmış ondan sonra tekrar tüm civatalar sıkılacak
belki o sırada dış halkaya destekler konur evet iz inşaata sorma şansım var ama bunu sorana kadar kalkar zaten :D @bjk_mabet biliyor olsaydı
zaten burda hepimiz biliyor olurduk.

Çevrimdışı CanEmre

zannwtmiyorum havaya kalkarken cok daha buyuk bir yukun altina girer halatlar
kaldırırken yük bir miktar daha artacaktır ama çok daha fazla denilecek bir artış olmaz.
sonuçta halatların taşıyacağı yük aynı kalacak sadece kütleyi harekete geçirmek için ekstra bir yük binecek.
bir de bu yük çatının son haline geldiği durumdaki yüke göre oldukça az bir yük.
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı CanEmre

başka bir parça ilavesi yokmuş bu şekilde kalkacak ama tam çember olduğu için içe veya dışa doğru yıkılma şansları yok
fizik kurallarına aykırı bu ve zaten hurraaa diyip kaldırmayacaklar sanırım saatte 8 cm gibi çekecekler yani kalkarken gözle farkedilemeyecek
yani düşündüğümüz gibi sarsıntı falan olmaz benim düşündüğüm dış halka altta onu tutan iskelelerden kurtulduğunda sarkmayacakmı sanırım
bunuda belli yerlere destek için bağlantı yaparak aşarlar zaten yerden 20 cm kaldırıp duracaklarmış ondan sonra tekrar tüm civatalar sıkılacak
belki o sırada dış halkaya destekler konur evet iz inşaata sorma şansım var ama bunu sorana kadar kalkar zaten :D @bjk_mabet biliyor olsaydı
zaten burda hepimiz biliyor olurduk.

dış halkayı taşıyan çeliklerin profili yüksek olduğu için sarkma yapacağını sanmıyorum @Necmi abi.
ben daha çok bağlantı noktasında kopma olur mu diye tırsıyordum ama o bağlantılar birbirine geçişli bir bağlantı sanırım. bir de kaynak atmışlar. desteksiz kalkar bence bu şeklide  :ebebe:

Çevrimdışı FARUK

kaldırırken yük bir miktar daha artacaktır ama çok daha fazla denilecek bir artış olmaz.
sonuçta halatların taşıyacağı yük aynı kalacak sadece kütleyi harekete geçirmek için ekstra bir yük binecek.
bir de bu yük çatının son haline geldiği durumdaki yüke göre oldukça az bir yük.
çatının ilk kalkma anından son ana gelmesiyle arasında halatlardaki yük ciddi mana da artıyor abi lise matematigime göre :)
bu 200 metre açıklıgı 8-9 metrede geçme olayı burdan doguyor sanırım çatı üçgeninde dikey yüksekligi artırınca hipotenüsü oluşturan halattaki gerim kuvveti azalıyor
ama dedigin gibi son halini taşıyabilecek kapasitede oldugu için bu çok da önemli degil
[ Son Düzenleme: 30 Eylül 2015, 02:31:39 FARUK ]

Çevrimdışı Efe

ayin 7 si gelsede su icimizdeki sıkınti bitse artik
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı CanEmre

çatının ilk kalkma anından son ana gelmesiyle arasında halatlardaki yük ciddi mana da artıyor abi lise matematigime göre :)
bu 200 metre açıklıgı 8-9 metrede geçme olayı burdan doguyor sanırım çatı üçgeninde dikey yüksekligi artırınca hipotenüsü oluşturan halattaki gerim kuvveti azalıyor
ama dedigin gibi son halini taşıyabilecek kapasitede oldugu için bu çok da önemli degil
doğru söylüyorsun, ben sanki aynı doğrultuda bir çekim olacak gibi düşündüm ama çatı yükseldikçe halatın açısı da değişecek  :ebebe:

Çevrimdışı CanEmre

ayin 7 si gelsede su icimizdeki sıkınti bitse artik
ahhhahah aşk olsun @Efe ondan sonra yeni sıkıntı bulamaz mıyız yani  :kop:

Çevrimdışı kartalizm

@Necmi abi @Efe @FARUK işaretlediğim bağnlatı kirişlerle birleşecekmi birleşekse nasıl birleşecek bir bağlantı halatı mı olacak yoksa direk kirişe mi tutturulacak
türkiyede 2 büyük var biri BEŞİKTAŞ biri 70 lik rakı

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ah ulan canlı yayın olcak ki izliycen o çatının kalkışını.

Ya da bir yandan iyi mi acaba diye düşünüyorum. Çatı kaldırılmaya başlandı diyelim. 2 gün sonra bir bakıyoruz bitmek üzere.

Bu da iyi sanki.

Kafamda deli sorular.. :naughty:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı keremfrat1

Dunden beri akillardaki soruyu aciklim :) oncelikle gunaydin :) iz insaat sadece cati icin yok stada o parcalar d blok yani kapali tarafin aydinlatmadaki acik kalicak yerin profilleri

Çevrimdışı keremfrat1

Iz insaat heryerde stadın cati ekibi ayri :)

Çevrimdışı İhsan

Halatlarin uzerine binen yuk cekerken(uzerindeki demirlerle birlikte) ve havada gerili durdugu(demirler ile) zamanki yuk aynimidir acaba.... :alala: :alala:

Aslında aynıdır. Dengesiz çekilirse toplamı aynı olur ama bazı Mickey Mouselara daha fazla yük gelir.
Çatı tamamlandıktan sonra yük daha fazla olacaktır
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

vinçlerin sahayı tamamen terketmesine ne kadar süre var ?

Çevrimdışı Mehmet92

vinçlerin sahayı tamamen terketmesine ne kadar süre var ?

Benim tahminim bugünden itibaren 50-60 gün arası

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Eylül 2015, 09:36:21
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
perşembe günü askere gidiyorum, çatının canlı kaldırılışını görmek nasip olmayacak sanırım, ne güzel tesadüftür ki benim şafak 19.03 te :) umarım o zamana kadar stad bitmiş olur hayırlısıyla.
sporting maçını er gazinosunda izleyeceksin öyleyse erken git kumandayı kap :D
hayırlı tezkereler sen döndüğünde stat hazır olur inşaallah...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana