Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5998004 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Estadio Nacional de Brasilia - Big Lift - Time Lapse
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

yani bu hafta artik esegi saglam kaziga baglama haftasi diyebilirmiyiz @Efe  :D :evillol:
aynen öyle zaten şuan 4-5 kişilik ekipler stadın 4 biyanında çalışıyor bazıları vida sıkarken bazıları montaj yapıyor kirişlerden ve kolonlardan çekiç sesleri ve ida sesleri geliyor devasa kirişleri milimi milimine kolonlara oturtuyorlar çok sıkıntılı ve güç isteyen işler gördüğüm yaşları fazla ve tecrübeli elemanlar çalışıyor vida sıkın işlerinde kirişlerin altında bunladan sonra halatlar ve borular tekrar kontrol edilecektir tam emin olunduktan sonra kaldırma işlemi başlayacaktır
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

big lift bu ama hiç bir big liftte halatların üzerinde çelik yok bizde çelik var o yüzden kaldırış açısından aynı olsada üzerindeki ağırlık bakımından dünyada ilk olacak çatımızın kaldırılışı :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

bayramdan sonra kalkacaktı üstünden 2 gün geçti daha bi bes gün daha geçer ondan sonra kalkmaya baslar  yani her zamanki gecikme bizlere yansıtılıyor
gecikme falan yok abartmayın 5 inde demişlerdi 7 odu bu saatten sonra 15 i olsun ne fark eder kazadan sonra ancak bu kadar hızlı imalat olabilirdi çatının yarısı yapılmış havaya kalkıyor işin zorlu kısmı artık bitiyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Daha önce burada yayınlandı sanırım ama izlemeyenler için sorularına cevap bulabilecekleri bir video. Güney Afrika Greenpoint stadı .
@Efe bizim yatay kolonları biraz daha büyük yapsalar SJ ler için ayrıca stand yapmaya gerek kalmazmış . Sen ne dersin ?

Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

Daha önce burada yayınlandı sanırım ama izlemeyenler için sorularına cevap bulabilecekleri bir video. Güney Afrika Greenpoint stadı .
@Efe bizim yatay kolonları biraz daha büyük yapsalar SJ ler için ayrıca stand yapmaya gerek kalmazmış . Sen ne dersin ?

aynen ama çatının yapısı çok güzel herşey nce ayrıntısın kadar tasarlanmış çatı kalktıktan sonra uzun oluklu borular takıldımı aslında çatı bitmiş olacak yaylar sadece şekil verecek ve suya yön verecek ekim 15 ten sonra kasım ortasına kadar uzun oluklu boru ve semer montajlarını seyredeceğiz bu arada saha içi boşaltılacak en geç 15 kasıma kadar bu işlerin bitmiş olması gerektiğini düşünüyorum sonrasında drenaj çalışmaları başlayacak kasım ayı ortasında çimcilerde iş başı yapacak gibi görünüyor
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 22:31:44 Efe ]
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hasan Tahsin

aynen ama çatının yapısı çok güzel herşey nce ayrıntısın kadar tasarlanmış çatı kalktıktan sonra uzun oluklu borular takıldımı aslında çatı bitmiş olacak yaylar sadece şekil verecek ve suya yön verecek ekim 15 ten sonra kasım ortasına kadar uzun oluklu boru ve semer montajlarını seyredeceğiz bu arada saha içi boşaltılacak en geç 15 kasıma kadar bu işlerin bitmiş olması gerektiğini düşünüyorum sonrasında drenaj çalışmaları başlayacak kasım ayı ortasında çimcilerde iş başı yapacak gibi görünüyor

Bir de Rusya ya da Ukrayna'da stad yapımına baktım. Onlarda sadece halatların olduğu şekilde kaldırma işlemi yapmışlar. Ama bizdeki gibi değilde direk tribünlerin üzerine sermişler halatları yani mesafe daha yüksek ama buna rağmen 9 günde kaldırmışlar. Demek ki 5-6 gün sürecek bir kaldırma çok normal.
Bir önce buraya koyduğum videonun sonunda ekipmanlar kısmı dikkatini çekti mi bilmem kaldırma mesafesi 38 metre , 52 ( 40 lık ) + 20 ( 70 lik ) strand jack ve 6 tane hidrolik pompa  kullanılmış. Bir de 13t strands ( tel ) 0.6 demiş orasını anlayamadım  :D
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

Bir de Rusya ya da Ukrayna'da stad yapımına baktım. Onlarda sadece halatların olduğu şekilde kaldırma işlemi yapmışlar. Ama bizdeki gibi değilde direk tribünlerin üzerine sermişler halatları yani mesafe daha yüksek ama buna rağmen 9 günde kaldırmışlar. Demek ki 5-6 gün sürecek bir kaldırma çok normal.
Bir önce buraya koyduğum videonun sonunda ekipmanlar kısmı dikkatini çekti mi bilmem kaldırma mesafesi 38 metre , 52 ( 40 lık ) + 20 ( 70 lik ) strand jack ve 6 tane hidrolik pompa  kullanılmış. Bir de 13t strands ( tel ) 0.6 demiş orasını anlayamadım  :D
4 günde kalkacak bizimki 7 sinde bşlarsa ayın 11 inde tam kalkmış şekilde havada olacak kısa halat bağlantıları yapıldıkta sonrada kendi gücüyle havada asılı şekilde duracak 15 ine kadar işleri tamamlarlar uzun boru montajı ve semer montajı başlar
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 22:54:49 Efe ]
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı mellfred

bizimkiyle kıyas kabul etmez bu örnek.sadece halat çekmiş adamlar. bizimki çok stresli olcek gibi

Çevrimdışı Efe

bizimkiyle kıyas kabul etmez bu örnek.sadece halat çekmiş adamlar. bizimki çok stresli olcek gibi
bizimkide aynısı aslında üzerinde çelikler hariç tabi bizi strese sokanda onlar zaten sıkıntısız kalkacak Allah nasip ederse
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Strand Jack ler nasıl çalışacak, nereden kumanda edilecek bunlar anlaşılsın yeter. Benim ilk seyrettiğimde anladığım her strand jack ve pompa bir merkeze bağlanacak ve gerginlik verileri bu merkezce kontrol edilecek. Belki santim belki milim fazlalıkta o SJ  gevşek olanlarla aynı dengeye gelene kadar durdurulacak . Mesela bu videoda 6 tane hidrolik pompa kullanılmış olduğunu görüyoruz, ekranda ise bu 6 numarayı kağıda yazarak ekran üzerindeki görüntülerin altına yapıştırılmış. Bir tanesinin kırmızı çizgisi uzayınca hemen onu diğerleriyle eşitlediler. Bizde 10 olacağına göre bu 10 tanesi eş güdümlü hareket ettirilecek.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ALBATROS

halat çeker de iç halkanın denge olayını anlamadım neyse mühendislerin işi bunlar vardır bir bildikleri diyelim

Çevrimdışı xenos

bayramdan sonra kalkacaktı üstünden 2 gün geçti daha bi bes gün daha geçer ondan sonra kalkmaya baslar  yani her zamanki gecikme bizlere yansıtılıyor

Yorumlarına ara sıra denk geliyorum, bir şeyleri kendince eleştirmeye çalışıyorsun ama sıvıyorsun.

Çevrimdışı Ermanacer

Halatlarin uzerine binen yuk cekerken(uzerindeki demirlerle birlikte) ve havada gerili durdugu(demirler ile) zamanki yuk aynimidir acaba.... :alala: :alala:

Çevrimdışı Hasan Tahsin

bizimkide aynısı aslında üzerinde çelikler hariç tabi bizi strese sokanda onlar zaten sıkıntısız kalkacak Allah nasip ederse

@Efe  kardeşim sıkma canını. 4 tane vinç kapalı - numaralı - eski açık - yeni açık ortalarında durup çatı iskeletine 20 santim gevşeklikte iplerle bağlansa ve yukarı tam kalkana kadar bu 20 santim mesafeyi korusa herhangi bir aksilikte çatı iskeleti 20 santim oynar. Ben böyle bir şey yapacaklarını tahmin ediyorum
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ALBATROS

geçen örneği paylaşılan çatı örtüsüyle yeni açık örtüsü çok benziyor

[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 23:33:01 ALBATROS ]

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 23:48:22 Yusuf Tekeli ]
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

dalga geçiyorsun herhalde :bandit: @ozan062  ne yani bayramdan sonra dendi diye hemen ertesi gün işbaşı yapıp kaldıracaklarınımı sanıyordun
Başkanın verdiği gün zaten 4ü 5i gibiydi lafı nerenle dinliyorsun gerçekten yazdıklarına biraz dikkat et seninki artık eleştiri falan değil başka bir şey demek gerekiyor buna
burda bir aydır diyoruz işte gecikmeleri falan dikkate alarak çatının ayın ortasında havada olacağını söylemekten bıktık artık bunu gelip birileri bize
söylemedi bizde senin duyduklarını duyarak bu fikri ürettik Başkanın konuşmalarını değerlendirip tarih belirledik.

Çevrimdışı cursedofdragon

dalga geçiyorsun herhalde :bandit: @ozan062  ne yani bayramdan sonra dendi diye hemen ertesi gün işbaşı yapıp kaldıracaklarınımı sanıyordun
Başkanın verdiği gün zaten 4ü 5i gibiydi lafı nerenle dinliyorsun gerçekten yazdıklarına biraz dikkat et seninki artık eleştiri falan değil başka bir şey demek gerekiyor buna
burda bir aydır diyoruz işte gecikmeleri falan dikkate alarak çatının ayın ortasında havada olacağını söylemekten bıktık artık bunu gelip birileri bize
söylemedi bizde senin duyduklarını duyarak bu fikri ürettik Başkanın konuşmalarını değerlendirip tarih belirledik.

:claps: :claps:

Çevrimdışı megiddo

perşembe günü askere gidiyorum, çatının canlı kaldırılışını görmek nasip olmayacak sanırım, ne güzel tesadüftür ki benim şafak 19.03 te :) umarım o zamana kadar stad bitmiş olur hayırlısıyla.

Çevrimiçi Necmi

Bizim statta da bu olur mu? :biggrinking: :biggrinking:

http://www.facebook.com/akillitvresmisayfasi/videos/136187859771205/
o hileli bir görüntüdür o stad betonarme ve o kadar esneme payı yoktur
öyle bir esnemede kırılır. Çelik yapı bile o sallanmaya zor dayanır. öyle sallansa emin ol
alttaki herkes kaçışır ordan üsteki insanlarda düşer büyük ihtimal öyle sallanan bir şeyin üzerinde
zıplayamazsın depremde birinci kattan atlayan insanların bile çoğunlukla ayakları kırılır neden çünkü deprem
esnasında haraketli zemin üzerine atladığın için ordada altında zemin öyle sallanırken denge sağlayamazsın

Çevrimiçi Necmi

perşembe günü askere gidiyorum, çatının canlı kaldırılışını görmek nasip olmayacak sanırım, ne güzel tesadüftür ki benim şafak 19.03 te :) umarım o zamana kadar stad bitmiş olur hayırlısıyla.
hayırlı teskereler kardeşim @megiddo
burda kaç asker gönderip teskere aldırdık.
umarım sen gelmeden biter :D