Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (5) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6013329 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 5 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serkan Çağıl

Herkese Beşiktaşlı bir günden merhaba.

Öncelikle resimler için Hakan kardeş/abi teşekkür ederim. @Necmi abi iyi günler.Abi bu resimlerde olan borular çatı borusu değil mi? Neden takılmıyor? Bir de stadın galiba alt tarafı komple bitmiş doğru mu? Yani otoparkı felan.

@Necmi Abi görmedin galiba

Çevrimdışı yldrmaydn

olimpiyat stadının tribün kapasitelerinin kaç olduğunu bilen var mı full bir olimpiyat stadından ne kadar para kaldırılıyo merak ettim :D

kabaca rakam vermek gerekirse doğu batı tribünler 26-27bin civarı kale arkaları 13bin civarı. ama son güvenlik önlemleri sonrası ilk sıralara taraftar almıyorlar o yüzden biraz azaldı.
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı can1903

Vodafone Arena ile buluşuyoruuzzz! SOOOON 6 GÜN!

Yarın Çatı havada öbürgün çim biticek membran filan 6 gün bulucakmış. (!)
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Enes54

Benim icin Stad'ta en önemli faktörlerden biri, Tribünlerin sahaya yakin ve dik olmasiydi mümkün oldugunca rakipleri ve hakemleri bogacak ve cok sükür öyle oldu. Ikinci ise Akustigi, Inönüdeki kapalida catisi beton oldugundan müthis ses cikiyordu, 200-300 Kisi bagirsa bile cok net duyuluyordu tezahüratlar. Simdi Vodafone arenda böyle birsey mümkünmüdür sizce (Ben sanmiyorum) ? Eger anlayan Arkadaslar varsa, beni aydinlatirsa cok sevinirim.
Belki daha önce belirtirilmistir ama daha cok forumda okuyan biri olarak maalesef göremedim net birsey. Simdiden Tesekkürler.  :)

Çevrimdışı CanEmre

Bizim üst katlar siyah koltuklu olacağından çıkış kapılarıda siyah olur değil mi @Necmi abi.

Çıkışlar prekastların altındaki kirişler gibi olur bence karamel rengi :)
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı Enes54

Diger merak ettigim ise, Tribünle catinin birlestigi yerler. Bizim arenada cizdigim yerler acik mi kalacak ? Acik kalirsa tribünlerdeki tezahüratlari net sekilde etkiler mi?

Timsah Arenada heryeri kapali, böylece ses daha cok bogar mi acaba diye düsünüyorum.  :alala:
[ Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 14:49:53 Enes54 ]

Çevrimdışı cursedofdragon

Diger merak ettigim ise, Tribünle catinin birlestigi yerler. Bizim arenada cizdigim yerler acik mi kalacak ? Acik kalirsa tribünlerdeki tezahüratlari net sekilde etkiler mi?

Timsah Arenada heryeri kapali, böylece ses daha cok bogar mi acaba diye düsünüyorum.  :alala:

bence açık olması daha iyi.

Çevrimdışı osman1903

Doğu (Maraton) Tribün Koltuk Sayısı   27.146 Adet
Batı (Numaralı) Tribün Koltuk Sayısı   25.522 Adet
Kuzey (Kale Arkası) Tribün Koltuk Sayısı   11.262 Adet
Güney (Kale Arkası) Tribün Koltuk Sayısı   11.215 Adet
Toplam   75.145 Adet
aşağı  yukarı tribün kapasitelerini buldum fener maçında tribünleri doldurursak kulübün kazanacağı para 4.500.000 5.000.000 civarı yani cenk gönenden daha karlı bir iş bir de arkasından sporting lizbon maçı fener maçında tribün dolmasada sporting maçında dolar diye tahmin ediyorum kulüp iyi para kazanacaktır statda tam hız devam eder böylelikle  :ishock: :ishock:

Çevrimiçi Necmi

@Necmi üstad akustik ile ilgili herhangi bir çalışma var mı? bir de çatı ile tribün arasında bir şey olmayacak sanırım oranın kapanması akustik için daha faydalı olmaz mı?
bilgim yok ama profesyonel bir ekip yapacaktır.
en azından diğer işleri incelediğimizde her işi alanının en iyileri
olan firmalarla yapıldığı göz önüne alınırsa burdada aynı durum olmaması için
bir neden yok.  Akustik konularda bir bilgim yok ama mantıken kapalı alanlar eko yapar
buda akustik için kötü bir durum siz akustik olayını sanırım yanlış anlıyorsunuz akustik sesin
gür çıkması demek değildir net ve berrak bir ses elde edildiğinde iyi akustik olur. bunun maçlarla
bir ilgisi yok daha çok konserlerde aranan bir durum. ama tahminime göre her taraf kapalı olursa ses boğulur
ve uğultuya dönüşür. sesin bir yerden alanı terketmesi gerekiyor sesin sürekli yükselebilmesi için
unutmayalım biz 32 bin kişiyle her tarafı açık bir stadyumda ses rekoru kırdık ama tokide sistemli olarak yaptıkları
halde bir taraflarını yırttılar ama o ses düzeyini bulamadılar bizde nasıl bir etkisi olacak bilemiyorum uygulamada göreceğiz
bizdeki açıklık 4 metre tokide bu on metreye yakın @heartbroker

Çevrimiçi Necmi

@Necmi Abi görmedin galiba
Görmedim kardeşim :utan
uzun zamandır tüm malzeme stadda zaten  takılmamasının nedenide önüne vinçler giremiyor
çalışacakları alanda malzemeler var o malzemelerin montajını bekliyorlar o malzemeleri monte edip
sonra halkanın montajını tamamlayacaklar bu da sanırım çarşamba günü olacak @Serkan Çağıl
bayramdan sonra çatı kaldırılmaya başlanıyor kaldırma işlemi 4-5 gün sürecekmiş gerçi 4 gün diye öğrendim
5. günü ben ilave ettim :D

Çevrimdışı SDemirsoy

bu soruyu önceden bende sormuştum açık daha iyi yanıtı gelmişti @Necmi abiden :D sanırım öyle bence akustik olayına takılmayalım en iyisi olacak  :icool: @Enes54

Çevrimdışı ahmetx

Çıkışlar prekastların altındaki kirişler gibi olur bence karamel rengi :)
karamel değilde füme demek istedin galiba
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Efe

Vodafone Arena ile buluşuyoruuzzz! SOOOON 6 GÜN!

Yarın Çatı havada öbürgün çim biticek membran filan 6 gün bulucakmış. (!)
şimdi bunu yazdinda ne oldu ne kadar boş bir mesaj stad acilmadi diye kendimizi yerden yere mi atalim yönetimi mi asalım sabir etmekten baska çağre yok sabırlı olun 
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Ensar

Görmedim kardeşim :utan
uzun zamandır tüm malzeme stadda zaten  takılmamasının nedenide önüne vinçler giremiyor
çalışacakları alanda malzemeler var o malzemelerin montajını bekliyorlar o malzemeleri monte edip
sonra halkanın montajını tamamlayacaklar bu da sanırım çarşamba günü olacak @Serkan Çağıl
bayramdan sonra çatı kaldırılmaya başlanıyor kaldırma işlemi 4-5 gün sürecekmiş gerçi 4 gün diye öğrendim
5. günü ben ilave ettim :D
Bak şimdi isin rengi biraz değişti abi , hani günde 1 metre civarı kalkıp 20 gün civarı sürecek deniyordu ,  4 günde kalkacak diyorsun arkadaş ne garip çatı yaptık biz böyle ya , üstüne bi ton montaj yapıp öyle kaldirmalar 4 günde germek felan , sen boş konusmazsin da yine de sorayım kesin bilgi mi bu abi :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı ahooo77

Arkadaşlar Ankaradan herkese selam olsun. Çok uzun zamandır burada hiç boş gün geçirmeden herkesin yorumlarını büyük bir zevkle okuyorum hergün yeni birşey öğreniyorum. Çok yazma fırsatı bulamamıştım ama benim kafama takılan bir konu var bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim. Bu çatının üçgen parçaları birleştirildi. S.jackerlerin çekmeye başlayacağı nokta üçgen boruların en alt kısmında. Yani pompalar çekmeye başladığında mantık olarak çatı iskeleti yerçekimine bağlı olarak sahanın ortasına doğru yatmaz mı acaba? Yoksa üçgen boruların üst kısmında da ayrı bir halat bağlanıp üstten de mi çekilecek? Eğer oyleyse birde onların bağlanması süreci iyice uzatacak gibi sanki

Çevrimdışı CanEmre

karamel değilde füme demek istedin galiba
Evet füme ama bana nedense karamel çağrışımı yapıyor  :ebebe:

Çevrimdışı ahmetx

dünyanın sahaya en yakın ve en dik tribünlerinden birine sahip bir stadyumda desibel rekoru kırmış bir taraftar için çatı boşluğu olmuş olmamış ne farkeder. Birde çok ses çıkınca ne olacak ki önemli olan doğru zamanda doğru tezahüratı yapabilmek rakibi baskı altına alabilmek değil mi?

Çevrimiçi Necmi

Benim icin Stad'ta en önemli faktörlerden biri, Tribünlerin sahaya yakin ve dik olmasiydi mümkün oldugunca rakipleri ve hakemleri bogacak ve cok sükür öyle oldu. Ikinci ise Akustigi, Inönüdeki kapalida catisi beton oldugundan müthis ses cikiyordu, 200-300 Kisi bagirsa bile cok net duyuluyordu tezahüratlar. Simdi Vodafone arenda böyle birsey mümkünmüdür sizce (Ben sanmiyorum) ? Eger anlayan Arkadaslar varsa, beni aydinlatirsa cok sevinirim.
Belki daha önce belirtirilmistir ama daha cok forumda okuyan biri olarak maalesef göremedim net birsey. Simdiden Tesekkürler.  :)
hangi çatı betondu kardeşim stadın %70 i açıktı belkide sesin o kadar net olması açık olmasından kaynaklanıyordu :D
unutma inönüde ses bir yere çarpıp dönüp eko yapmadığı için net çıkıyordu kapalı alanlarda ses uğultuya dönüşür kendi ekosu içinde boğulur
ve bu sese sürekli maruz kalanlar için son derece rahatsız edici bir boyut alır Akustik çalışmada zaten o yansımayı engelleme çalışmasıdır.
zaten bazı stadlarda bunu önlemek için sesi emen perdeler kullanılıyor yanlış bilmiyorsam wembleyde bu yapıldı o ünlü gökgürültüsünü
sesin yansımasını önlüyerek elde ediyorlar
bu arada aramıza hoş geldin @Enes54

Çevrimdışı Ensar

dünyanın sahaya en yakın ve en dik tribünlerinden birine sahip bir stadyumda desibel rekoru kırmış bir taraftar için çatı boşluğu olmuş olmamış ne farkeder. Birde çok ses çıkınca ne olacak ki önemli olan doğru zamanda doğru tezahüratı yapabilmek rakibi baskı altına alabilmek değil mi?
Öyle de rekoru sovu ünü de olsa fena mi olur :D

Çevrimdışı CanEmre

Arkadaşlar Ankaradan herkese selam olsun. Çok uzun zamandır burada hiç boş gün geçirmeden herkesin yorumlarını büyük bir zevkle okuyorum hergün yeni birşey öğreniyorum. Çok yazma fırsatı bulamamıştım ama benim kafama takılan bir konu var bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim. Bu çatının üçgen parçaları birleştirildi. S.jackerlerin çekmeye başlayacağı nokta üçgen boruların en alt kısmında. Yani pompalar çekmeye başladığında mantık olarak çatı iskeleti yerçekimine bağlı olarak sahanın ortasına doğru yatmaz mı acaba? Yoksa üçgen boruların üst kısmında da ayrı bir halat bağlanıp üstten de mi çekilecek? Eğer oyleyse birde onların bağlanması süreci iyice uzatacak gibi sanki
çember tamamlanınca içe yada dışa yatma olmaz @ahooo77
sonuçta bütün bir halka haline gelmiş olacak  :ok:

Çevrimiçi Necmi

Bak şimdi isin rengi biraz değişti abi , hani günde 1 metre civarı kalkıp 20 gün civarı sürecek deniyordu ,  4 günde kalkacak diyorsun arkadaş ne garip çatı yaptık biz böyle ya , üstüne bi ton montaj yapıp öyle kaldirmalar 4 günde germek felan , sen boş konusmazsin da yine de sorayım kesin bilgi mi bu abi :)
Bilgi kesin
ama doğruluğunu yapıldığında göreceğiz :D

Çevrimdışı Ensar

Bilgi kesin
ama doğruluğunu yapıldığında göreceğiz :D
Ya 6 gün olsun önemli değil bu kadar kısa sürede sağ saglim kalksın da inşallah :D

Çevrimdışı osman1903

burası stadyum inşaat başlığı :bandit: @osman1903
tamam işte @Necmi abi bende o stadyum inşaatına gelecek paradan bahsediyorum  :bandit:

Çevrimiçi Necmi

bunların hepsi bütünleştiğinde kendi içinde ters kuvvette oluşturacakkomple içe doğru yatması fizik kurallarına göre
mümkün değil ama şu şekilde olabilir bir taraf içe yatarken karşı taraf dışa doğru yatabilir yani kendi içinde bükülür.
ama bunun önlemini alırlar herhalde