Günaydın arkadaşlar,
Taraftardaki kızgınlığı anlıyorum, ben de kızgınım. Yıllardır başarıya aç bir ekibiz ve gün geçtikte bu taraftarın üzerinde baskı yaratıyor.O sebeple hep olmadık tepkiler veriliyor. Biraz nesnel olmak lazım. Tek bir maç değil hedefimiz.
Şunu belirteyim, dünkü maçı büyük ölçüde Bilic'in tercihleri yüzünden kaybettik ve ortada sorumlu varsa asıl sorumlu tartışmasız Bilic'tir. Aslında sahaya çıktığı diziliş ve düzen genelde herkesin memnun kaldığı bir düzendi ama bizim 4-4-1,5-0,5 düzeninin işlemesi için 0,5 lik oyuncunun, yani Pektemek'in ekstra oynaması gerekiyor. Dün negatif açıdan ekstra oynadı. Sadece pres anlamında biraz katkısı oldu ki, eminim o kadarını Cenk de yapardı. İkinc yarının başında kesinlikle oyundan alınması lazımdı, alınmadı.
Tolga, ısınırken bile top sektiriyordu. Tribünde herkes bir kıllandı zaten. Maçta gelen hiç bir topta güven vermedi. MAç 1-0 olduktan sonra yanımda duran abiye "kale boş, herifler bir defa gelse gol olacak" dediğim gibi zaten gol geldi. Casillas kaç sene Milli Takımı ve Realm Madrid'i sırtladı, 3 maçta gözden düştü. Barthez, bizdeki Runje, Cordoba... Kalecilik böyle maalesef. Tolga'nın Beşiktaş'ta artık geleceği olmamalı.
Ve Bilic... Golü attıktan sonraki kriz halimiz olan 15 dakikada hiçbir şey yapmadı. Opera sakatlandı Olcay'ı beke çekti, Atınç'ı alıp Necip'i beke atmak aklına bile gelmedi sanırım. Bu maçta bu hatalar yapılmaz. Her zaman Bilic'in çok iyi bir teknik direktör olduğunu savundum ama yanına Büyül teknik direktörlük payesine henüz ulaşmadığını ekledim. Dünkü maç gösterdi ki, üst sınıf TD olması çok zor.
Yine de, böyle bir mağlubiyetten sonra söylemek çok zor ama söylemek gerek. Bilic'i, 1,5 yıllık hatta neredeyse 2 yılllık sürecinde başarılı görüyorum. Çünkü rakiplerimiz karşısında bakarsak onlara göre kalite açısından eksik bir kadromuz mevcut. Kadronun iyi olduğunu söylecekler olabilir, bu bakış açısına göre değişir ama bence rakiplerine göre yeterli değildir. Buna rağmen, dünkü fiyasko hamlelerine rağmen AL'de belli bir yere geldik, STSL'de de halen lideriz. Arada Arsenal, Tottenham ve Lİverpool gibi sansasyonel maçlar da çıkardık. Fener maçı bana göre de zora girdi ama beklenmedik bir galibiyet işleri değiştirir. Bunlar az buz işler değil. Bilic sene sonunda +70 puan üzeri şampiyon olursa veya +75 puanda ilk iki bitirirse kalabilir. Çünkü 2 yıllık projeksiyonda bundan daha iyisi yapılamazdı. Stadın yok, ekonomik sıkıntın var, şu veya bu yüzden oyuncu kaliten yeterli değil, kulisin, medyan yok... Bizim taraftar başarıya aç olduğu için bazen nesnel değerlendirmeler yapamıyor. Dediğim gibi anlıyorum ama bir analizde şunu unutmamak lazım: "her durum, kendi şartları içinde değerlendirilir".
KAldı ki Bilic giderse adaylar,
Bielsa: Daha önce yazdığım için tekrarlamayağaım, Türkiye'de Türk oyuncularla başarılı olması mümkün değil.
Felix Magath: Türk oyuncular ve şu anki ekonomik yapı ile başarılı olması mümkün değil.
Lucescu: Beşiktaş'a gelmeyecek!
Şenol Güneş: Bilic'in Türk versiyonu, çok iyi bir TD ama büyük TD değil. Finişi göremiyor.
Sergen: Ben karşıyım, henüz erken. En azından bi Bursa veya Trabzon gibi kısmen iddialı bi takımda görmek lazım.
Eğer daha iyisi gelmeyecekse, Bilic'i göndermenin anlamı yok.
Son söz: AYRANIMIZ BUDUR, YARISI SUDUR, İÇSEK DE BUDUR, İÇMESEK DE BUDUR.