Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6362728 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetx

@Burak Akay , @ilhan  , @Zoro Osmanlı stadının çatı örtüsüde gayet ışığa geçirgen farkettiniz mi? Ben Sivas maçında baya incelemiştim. :biggrinking:

[ Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 10:35:19 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı SDemirsoy

bence ışığı bu boing 47  uçağının geçmesi için ayrılmış yerden alıyor :D @ahmetx

Çevrimdışı ahmetx

bence ışığı bu boing 47  uçağının geçmesi için ayrılmış yerden alıyor :D @ahmetx

orası çimlerin hava alması için boş bırakılmış  :bandit: şaka bir yana ciddi ışığa geçirgen bir ptfe çeşidi.Stadın dışının bir kısmınıda ptfe ile kaplamışlar ve gece ışıklar bariz belli oluyor dışardan.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Günaydın BeşiktaşArena ailesi
Gökhan Turkmen Twitter :photo:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Burak Akay

@ahmetx %25 -30 saydamlık var gibiydi evet @SDemirsoy sorma dıger köşedede açık var sırf itfaiye ambulans giriş çıkışı diye açık bırakmışlar  :lol: ve birleştirme şanslarıda yok kale arkaları önde çünkü
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Şubat 2015, 10:43:10
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş

:kop: :kop: :kop:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Şubat 2015, 10:43:35
  • Beşiktaş / Bodrum
@ahmetx %25 -30 saydamlık var gibiydi evet @SDemirsoy sorma dıger köşedede açık var sırf itfaiye ambulans giriş çıkışı diye açık bırakmışlar  :lol: ve birleştirme şanslarıda yok kale arkaları önde çünkü

Ambulans değil tır girer oradan  :biggrinking:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Burak Akay

Hatta iki tarafıda böyle gorebılırız çok saçma olmuş gerçekten bizde onu konustuk neden boyle yapılmış diye sonra dedıkdı araç gırıs cıkısı canları sagolsun dedık  :D

İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı ahmetx

eskiden tüm stadları atletizm stadı yapma hastalığı vardı nedense  :D Kale arkalarını böyle yapmalarına bir neden yoktu aslında

Çevrimdışı ZEKI

Gunaydin yagmura ragmen calisma var gibi gozukuyor stadta @keremfrat1 den guzel fotolar gelir icerisinden. Vol 1 ve Vol 2 :D :ishock:

Çevrimdışı pascal_21

Bizim stad da eğer hibrit çim olmazsa (ihtimal vermiyorum) bir çuval incir berbat olur.Olursa büyük ihtimal desso olur,bu aralar çatıdan dolayı Fransızlarla aramız iyi  umarım Fransızların natural grass firmasına yaptırmayız.http://www.naturalgrass.com/ . Bu işte en sağlamı desso ve dessonun sistemi.
Firmalardan pek anlamam da hibrit olsun gerisinin pek önemi yok benim için..serme olmasından iyidir her şartta

Çevrimdışı keremfrat1

Gunaydin yagmura ragmen calisma var gibi gozukuyor stadta @keremfrat1 den guzel fotolar gelir icerisinden. Vol 1 ve Vol 2 :D :ishock:
stada yeni gittim bugun gelir abim :) @ZEKI

Çevrimdışı ahmetx

Firmalardan pek anlamam da hibrit olsun gerisinin pek önemi yok benim için..serme olmasından iyidir her şartta
yapmışken desso yapalım en iyisi bu... :ok:

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

haftasonu siteye giremedik, şimdi geldim işyerinde heyecanla tarıyorum sayfaları. yok arkadaş 20 sayfa geri gittim insan fotograf koymaz mı arada? manyak manyak muhabettler  :D
9 euro stada giriş ücreti almışlar, stat çatısına çay bahçesi yapmışlar, 5 tlye çay satmışlar, yeni statta meloya ayva fırlatmışı bile var :D

Çevrimdışı panic13

Şimdi değerli arkadaşlar,

Daha önce açıklaması yapılmış olabilir, olmuş ise affola. Değerli @pascal_21 bahsetmiş, ama genel olarak şu anlayış mevcut:

- Hibrit çim, serme çimden daha iyidir.

Aslında teknik olarak serme çim, futbola en elverişli saha çeşidiri. Hibrit çim genelde çok kötü iklim koşulları olan, devamlı yağmur altında olan, tribün yapısı nedeni ile çok iyi güneş alamayan v.b. problemleri olduğu stadlar için uygulanan bir çözüm. Ha kötü müdür? kesinlikle hayır. Ama serme çimden iyi denemez. Mesela Saraçoğlu'nda bildiğim kadarı ile güneş alma problemi var, sahanın bir bölümü sağlıklı güneş almıyor. İşte hibrit çim orası için daha iyidir.

İnönü'deki bir kaç defa hatalı serme hariç, genelde iyi bir çim mevcut idi. Çünkü lokasyon itibarı ile sert iklim koşulları olmayan, güzel bir yerde bulunuyor. Bunun dışında İngiltere dışında pek yaygın değil, gerçi zamanla yayılacaktır tüm Avrupa'ya. Serme çimin ASGARI BAKIM KOŞULLARI sağlanabilirse, aslında bizim stad için yapılabilir. Fakat Türkiye gibi "sal gitsin, dönerse döner, dönmezse zaten dönmemiştir" mantığında ayıp noktalar ile iş takibi yapıldığı için her halükarda hibrid çim daha iyi olacaktır. Avrupa'da, Amerika'da adamlar yılda 2-3 milyon dolar para ödeyip çim bakım ekibi kuruyor, serme çimde daha iyi top oynanıyor diye. Bizde öyle bir para da yok.

Konunun ana fikri şudur; serme çim daha iyidir amma velakin, bize hibrid çim daha uygun değerli arkadaşlarım.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı ahmetx

ÇAtı ,en üst koltuklarda oturanlar yağmurdan ve kardan etkilenmemesi için stad dışına doğru şeffaf materyalle uzayacak, @Yucel11  kardeşimizin paylaşımında da belli oluyor

Çevrimdışı Easthanbool

Sağolasın vinç kardeş, bir isteğin var mı? Mazotun, yağın var mı?

İsmail abi sen şöyle bir karışım falan hazırlasan aslında vincin bom ucuna iyi gelir  :ebebe: :lol:
" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı selçukaras

Günaydın :)

günaydın dostum. sana mesaj attım özelden  :)

bu gün Mustafa da yok iş sana düşüyor

Çevrimdışı pascal_21

Şimdi değerli arkadaşlar,

Daha önce açıklaması yapılmış olabilir, olmuş ise affola. Değerli @pascal_21 bahsetmiş, ama genel olarak şu anlayış mevcut:

- Hibrit çim, serme çimden daha iyidir.

Aslında teknik olarak serme çim, futbola en elverişli saha çeşidiri. Hibrit çim genelde çok kötü iklim koşulları olan, devamlı yağmur altında olan, tribün yapısı nedeni ile çok iyi güneş alamayan v.b. problemleri olduğu stadlar için uygulanan bir çözüm. Ha kötü müdür? kesinlikle hayır. Ama serme çimden iyi denemez. Mesela Saraçoğlu'nda bildiğim kadarı ile güneş alma problemi var, sahanın bir bölümü sağlıklı güneş almıyor. İşte hibrit çim orası için daha iyidir.

İnönü'deki bir kaç defa hatalı serme hariç, genelde iyi bir çim mevcut idi. Çünkü lokasyon itibarı ile sert iklim koşulları olmayan, güzel bir yerde bulunuyor. Bunun dışında İngiltere dışında pek yaygın değil, gerçi zamanla yayılacaktır tüm Avrupa'ya. Serme çimin ASGARI BAKIM KOŞULLARI sağlanabilirse, aslında bizim stad için yapılabilir. Fakat Türkiye gibi "sal gitsin, dönerse döner, dönmezse zaten dönmemiştir" mantığında ayıp noktalar ile iş takibi yapıldığı için her halükarda hibrid çim daha iyi olacaktır. Avrupa'da, Amerika'da adamlar yılda 2-3 milyon dolar para ödeyip çim bakım ekibi kuruyor, serme çimde daha iyi top oynanıyor diye. Bizde öyle bir para da yok.

Konunun ana fikri şudur; serme çim daha iyidir amma velakin, bize hibrid çim daha uygun değerli arkadaşlarım.
Verdiğin onemli bilgiler için teşekkürler. Senin kadar bilgiye sahip değilim tabi ki ama olumsuz hava şartlarında  serme cimin deformasyonunun daha fazla olduğunu düşünüyorum bu nedenle olumsuz iklim ve hava şartlarında kusursuz bir zeminde oynamak istendiginden hibrit olsun isteniyor diye tahmin ediyorum. Yoksa haklisin inonunun cok iyi zeminkeri oldu ama yağmur yedikten sonra zemin genelde bozuldu..ayrıca ben hibrit çim bakımının serme çim bakımından daha masraflı olduğunu biliyordum..yanılıyor muyum  :iscrewy:

Çevrimdışı panic13

Verdiğin onemli bilgiler için teşekkürler. Senin kadar bilgiye sahip değilim tabi ki ama olumsuz hava şartlarında  serme cimin deformasyonunun daha fazla olduğunu düşünüyorum bu nedenle olumsuz iklim ve hava şartlarında kusursuz bir zeminde oynamak istendiginden hibrit olsun isteniyor diye tahmin ediyorum. Yoksa haklisin inonunun cok iyi zeminkeri oldu ama yağmur yedikten sonra zemin genelde bozuldu..ayrıca ben hibrit çim bakımının serme çim bakımından daha masraflı olduğunu biliyordum..yanılıyor muyum  :iscrewy:

Abi o konu hakkında bilgi sahibi değilim. Araştırmak lazım. Şunu biliyorum, mesela Real Madrid, Barca, Çelsi gibi ekiplerin çim bakım uzmanları ve ekibi mevcut. Ve bu adamlar yıllık 2-3 milyon eur gibi fiyatlar ile büyük takımlar arasında transfer oluyor :) Amerika'da da böyle. Bazı takımlar her maç sonrası özel bir teknikle çimin belli bölümlerini değiştiriyor.

Bakım maliyeti konusuna bakacağım.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Şubat 2015, 11:27:45
  • Beşiktaş / Bodrum
Abi o konu hakkında bilgi sahibi değilim. Araştırmak lazım. Şunu biliyorum, mesela Real Madrid, Barca, Çelsi gibi ekiplerin çim bakım uzmanları ve ekibi mevcut. Ve bu adamlar yıllık 2-3 milyon eur gibi fiyatlar ile büyük takımlar arasında transfer oluyor :) Amerika'da da böyle. Bazı takımlar her maç sonrası özel bir teknikle çimin belli bölümlerini değiştiriyor.

Şöyle bir haber var

Ülkelerin iklimlerine ve bölgenin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanması konusunda eğitim alan ve bu konuda Türkiye'deki birçok spor kulübüne yardımcı olan Eskişehirspor Stat Müdürü Tarık Uslu, İspanya'nın ünlü kulübü Barcelona'dan davet aldı.

Uslu, yaptığı açıklamada, 11 yıl Eskişehirspor'da tesisler sorumlusu olarak görev yaptığını, son 3 yıldır da stat müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyledi.

Çocukluğundan beri çim tohumu yetiştiriciliği konusunda araştırma yaptığını ve bu konuda eğitim aldığını belirten Uslu, bununla ilgili İngiltere ve Hollanda'da seminerlere katıldığını kaydetti.

Türkiye'de saha zeminlerinin ve çimlerinin çok sorunlu olduğunu ifade eden Uslu, şöyle konuştu: “Ülkelerin iklimlerine ve bölgelerin zeminlerine göre çim tohumlarının uygulanmasına yönelik eğitim aldım. Zemin ve çim çok sorunlu bir konu, bir bebeğe bakar gibi bakmanız lazım. Eskişehir'in zeminini görüp beğenen diğer kulüp yöneticileri beni statlarına davet edip yardım istiyor. Gidemediğim yerlerde ise telefonla bilgi vermeye çalışıyorum. 'Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş' gibi Spor Toto Süper Lig takımlarının büyük çoğunluğuyla görüştüm. Tohumun hangi zemine hangi oranda uygulanması konusunda toplantılara katıldım. Neyin nasıl yapılması konusunda bilgiler verdim. Özellikle kentin iklimine uygun çim tohumlarını önerdim.”

Eskişehirspor sahasının çimlerinin İspanya'daki Nou Camp Stadı'ndaki çimlerle aynı olduğunu anlatan Uslu, “Eskişehirspor sahasının çimleri Edirne'nin İpsala ilçesinde yetişiyor. Barcelona stat yetkilileri de saha çimini İpsala'dan aldı. Çünkü o bölgenin iklimine uygun çim, İpsala'da yetişiyordu. Bunun yanında Eskişehirspor sahasındaki kaliteyi öğrenen Barcelona stat yetkilileri beni İspanya'ya davet etti. İspanya'ya gidip yetkililerle bilgi alış verişinde bulunacağım” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR SAHASI TÜRKİYE'DE TEK”

Uslu, Eskişehir Atatürk Stadı'na kanal sistemi yaptığını dile getirerek, “Bu proje tamamen bana ait. Yaptığım drenaj sistemi sayesinde 90 dakika boyunca yağmur yağsa bile sahada su durmuyor. Bu sistem şu an sadece Eskişehir'de var. Eskişehirspor sahası Türkiye'de tek. Bu sistem Türkiye'deki diğer statlarda da uygulansa zemin sorunu kalmaz” diye konuştu.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı aykut.celenk

Mustafa Pektemek everilen 4 yıllık para ile Tarık beyden yardım alsak 10 yıl zemin sorunumuz olmaz açıkçası.

Çevrimdışı ahmetx

Doğal çim evet futbol için hibrit çime göre daha uygun bir zemin oluşturuyor ancak bakımı zor ve bizim stadyum gibi tribünleri yakın ve yüksek 4 tribünü çatılıysa şayet hem güneş ışığı hem de hava sirkülasyonu sorunu yaşanacağından hibrit en mantıklı çözüm. Real Madrid ve Barcelona gibi takımlar dikkat ettiyseniz hibrit çim kullanmıyor çünkü yeteri kadar paraları ve uzman elemanları mevcut.

Çevrimdışı Anıl

Yanlız Real Madrid, Barcelona ve Chelsea de hibrit çim kullanıyor :tabe: