Bazı arkadaşlarımız SY veya Şenol Güneş hakkındaki eleştiriye tahammül edemiyorlar, eleştiriyi bu kişilerin şahsına hakaret olarak algılıyorlar.
Diğer yandan bazı arkadaşlarımız da bu iki isme adeta nefret duyuyorlar.
Forumun hiç bitmeyen Sergen Yalçın ve TD konusunda ben de fikrimi yazayım. Her ne kadar başlık transfer olsa da. Forumlar fikir belirtmek için var.
Şampiyon olabilir miyiz? Bu sene veya sonraki sene? Zor. Bir sonraki sene için elbette umudum var ama zor.
Peki şu ligdeki mevcut şartlarda 2 sene üst üste şampiyon olabilir miyiz? Bence hayır. Hedefimiz bu ise yapılması gereken (bazen dalga konusu olan) sistemi olan bir yabancı hoca, çok iyi bir transfer ekibi, para ve sabır. 90 değil 120 dakika koşabilecek 18-20 tane belli kalitede futbolcu lazım. Her şeyden önce dünyaya entegre doğru bir hoca ve ekibi gerekli. SY ile böyle bir program yapılabilir mi, 3 maç kaybedince ceketi alıp gitmez diyebilen bir kişi bu forumda bile yoktur.
GS de maaşlar ödenmez, futbolcular maça çıkmaz, FB de şu olur bu olur, aradan bir şampiyonluk olabilir mi olur. Ama istikrarlı bir başarı için ya (zaman zaman dalgası geçilen) sistem ve scout lazım. Ya da Büyükeksispor gibi her sene kaynağı belirsiz 200 milyon euro para akacak klübe, GİZLİ sponsorlarla.
SY ın son senesinde düştüğümüz durumda ANÇ kadar değilse bile kabahati vardır. Bundan kötüsü yorumculuk yaparken TV ekranlarında Beşiktaşımız için söylediklerinden rahatsız olmayan bir taraftar var mıdır... Futbolcu tanımaması, Larini tesadüfen sola koyduk vs vs söylemleri, çalışmadığı dönemde futbola ilgisinin olmaması başkasını bilmem benim sevmediğim yönleri. Ama iyi tarafı yok mu tabii ki var, medyaya hakeme anladığı dilden konuşması mesela. Göreceğiz Cumartesi ne olacak dediğinde hangimizin yüreğinin yağları erimedi.
Bir de şu var, içinde bulunduğumuz şartlar dahilinde getirilebilecek başka biri de yok, bunu da kabul etmek lazım. Buradaki en büyük SY karşıtını başkan yapsak muhtemelen o da seçimi böyle yapar. Hani bizdeki futbolun bazı gerçekleri var ya. Misal sonuç kötüyse önce hoca gider, gibi. Hiç bir yönetim de taraftara rağmen hoca seçemez. Taraftar SY istiyor. Taraftar 3 maç tribünde Yönetim gitsin﹗ diye bağırsa peşinden kongre kararı gelir.
Ezcümle iyisi ile kötüsü ile artık SY imzayı attı ve tekrardan Beşiktaşımın başındaki Sergen Hoca oldu. Eleştirilmez mi tabi ki eleştirilir. Bu saatten sonra bana düşen ise tam destek, hep destek.