Gedson'u gömmüyorum, Beşiktaş gibi şampiyonluğa oynayan bir kulüp oyuncusu olamayacağından bahsediyorum. Kadro mühendisliğini bende savunuyorum ama o kadro mühendisliğinin 11inde gedson varsa türkiye liginde şampiyonluğa oynayamazsın. Orta sıraları hedefleyen, ani atak kontra kovalayan takımlar için ilah olabilecek bir oyuncu. Avrupa maçlarında dev rakiplere karşı sahanın yıldızıda olabilir mesela avrupada zorlu maçlar ve derbiler için geniş kadro içinde alternatif olarak bulunmalı dersen onada katılıyorum ama sen süper ligin kasap, alan bırakmayan kendi sahasına kapanan takımlara karşı gedson'un olduğu hangi kadroyla çıkarsan çık şampiyon olamazsın. Kapanan bir rakibe karşı necip ve gedson arasında ne fark var mesela bana söylermisin? Defansif aksiyon, hız ve güç mükemmel, yaratıcılık, oyun görüşü, pas tekniği vasat. Kapanan rakibe karşı oluyor sana kara delik.
GS Gedson'un en iyi oyuncusu oldugu takimla son haftaya kadar sampiyonluk yarisinda kaldi.
GS yanlis hatirlamiyorsam Badou N'Diaye ile sampiyon oldu.
Biz Mensah'la sampiyon olduk.
Demek ki pas kalitesi dusuk driplingci dinamik 8'le de olabiliyormus?
Necip'le Gedson'u kiyasliyorsan zaten diyecek birsey yok. Necip'e futbol kariyeri boyunca 1 tane teklif geldi mi?
Gedson'un transfer oldugu rakamlari veya su an konusulan rakamlari'na kariyeri boyunca yaklasti mi? Ceyregini bile goremedi.
Adami begenmeyebilirsin, satarsak daha karli anlasma olur falan de eyvallah, ama adami Necip'le falan kiyaslamak harbiden ayip oluyor.
Gedson'u efektif kullanacaksan mesela yanina uyumlu istikrarli kaliteli bir 6 koy. Adam 3 senedir bir Musrati bir Amir bir Onana bir Josef'le oynuyor.
Adamin arkasina kendisini dogru alanda topla bulusturacak, ayagina donup driplingi basacagi toplar atacak stoperler koy.
Adam 3 senedir arkasinda Saiss haric topla kufur eder gibi oynayan stoperlerle oynuyor.
Dogru takim kurgusunda pas arasi da yapar, ikili mucadele'yle top da kazanir, driplingle alan da kat eder, adam eksiltir, rakibe kart aldirir.
Senin oyununda nasil bir ezber, kalite var da Gedson maksimum verim saglasin.