necmi, beykoz’da arazi ayarladık, ümraniye’de anlaştık diyorlardı bu tip satılacak projeleri bu arazilere yapsınlar işte. Dikilitaş taşı toprağı altındır. Yapılacak iyi bir avm ile yıllık 30-40milyon dolar kira geliri yaratırsın. %75’e %25anlaş bir inşaat şirketi ile 30milyon dolar senelik gelirin olur. Bak akasya avm için sinpaş %25 payını alıp çekildi. Şu an sadece avm kira geliri senelik 60milyon dolar civarı residence ların bir kısmı barter verildi, bir kısmıda ünlülere vip satıldı, tüm maliyeti çıktı burdan zaten. Şirkete kalıp satılanları saymıyorum bile. Bu sektörün içinden, hatta akasya avm inşaatı dönemi sinpaş da çalışmış biri olarak söylüyorum. Şu açıklanan projenin kaymağını emlak konut yer, olan beşiktaş’ın malına, geleceğine olur. Çok büyük bir iş bilmezlik, amatörlük yapılan..
Hiç bir zaman anlamadım bunu.
Elazığspor’un şehir merkezinde AVM’ler ve otoparkarı var, oradan yıllık kira gelirleri elde ediyorlar.
Beşiktaşın Istanbul gibi bir yerde çok pahalı arazileri ve arsaları var, oraya bir AVM yapsan nekadar yabancı be yerli marka varsa gelir kiralık yer ister, yıllık 30 milyon gelir bedavadan, her yılda zam yaparsaın.
Üstelik bir AVM değil, şehir içi ve şehir dışı nelkadar AVM varsa kurarsın. Kulüp olarak Erzurumda veya Ankarada arsa aldın, anlaş mütahitlerle kur AVM yi.
Türkiyede en çok sevilen ve yürüyen yerler AVM dir. Tüm öğrenciler ve aileler ve zenginler oraya gider. Her markanın bulunmak istediği yer, Turkcell’den Arçelik'e ve Starbucks’e ve Adidas’tan Madame Coco ve Pierre Cardin’e kadar hepsi kiralamak ister.
Bizim Elazığda 2 tane kıçı kırık AVM var (Park23 ve Elysium) ve manyak gibi para basıyorlar. Hafta içi ve hafta sonu full, çocuklarının elini bırakırsan kaybolurlar bir daha bulamazsın.
Beşiktaş olarak şimdiye kadar uyumuşuz ve batırmışız herşeyi. Üstelik birde elimizdeki arazileri satıyoruz. Satıp paraları me yapacaz belli değil.