Sorun dilde değil aslında , Samet Bey. Sorun aslında raporun bilimsel, veri, rasyonel gerekçelere dayanmaması. Santos neden böyle oynatıyor ? Santos daha önce ne oynatmış ? Neyi deniyor ? Neden başarısız oluyor ? Futbolcular mı yetersiz ? Sistem futbolculara mı uymuyor ? Futbolcular mı santsosa uymuyor ? Topa sahip olarak mı oynayacagız ? Topu rakibe mi bırakacağız ? 3 lüye mi uygun ? 4 lüye mi uygun ? Bu ve benzeri sorulara cevap üretmemiş ki . Aforizma yapmış .
3luye 4luye girecek kisi Santos ve ekibidir. Samet'in gorevi yonetimle hoca/takim arasindaki denetim mekanizmasi belli ki, ve verdigi raporlardan da o anlasiliyor. Sonucta bu raporlari yonetim icin yaziyor, teknik taktik bilen birine degil.
Normal sartlarda Samet Hocanin pozisyonundaki kisi, takimin genel planini, misyonunu vizyonunu belirler sekil vermeye calisir profesyonel calisan olarak.
Bir hoca getirildiginde (veya getirilmeden once) bu beklentileri aktarir, sonra da bu beklentiler gerceklesmis mi gerceklesmemis mi diye raporlar.
Ama yonetim bildigin saldim cayira tarzinda bir sistem kurdugu icin, kimin ne yaptigi ne gorevde oldugu belli degil. Belli ki Samet'e ilk daha buyuk bir gorev bicmisler, sonra yavas yavas o gorevini kucultup en sonunda da etkisiz elemana dondermisler. Friedel'in gidip hocayla taktik vs isine girmesi bile falso.