kurucuların bunu hangi amaçla yaptıklarını biliyorum da sen bardağın boş tarafından bakmışsın. yüzyıllar öncesiyle bugün bir değil, dünya hiç gelişmemiş gibi yazıyorsun. bu demokrasinin yavaş da olsa gelişmesiyle dünya ilerledi. sonuçta demokrasi dediğin kendiliğinden var olan birşey değil, insanlar tarafından organize edilen ve sürekli yenilenen bir yönetim şekli. zararlı gibi bakarsan, içini güzel fikirlerle doldurmazsan tabiki ne şeffaflığa inanırsın ne insanlığa. hep ya da hiç mantığın da o yüzden yanlış. bir günde tamamen şeffaf olamazsın, ama çok uzun bir süreçte üstüne katarak seviye yükseltirsin. sadece biz yapalım ve düzenden kaynaklanan yanlışların faturası bize kalsın demiyorum ki, düzenin kendisinin değişmesinden bahsediyorum, yani beşiktaş için geçerli olanlar başkaları için de geçerli olmalı tabi. koruma içgüdüsüne kapılarak gelişime kapanırsan kendini değil o bahsettiğin sözde demokrat olan diktatörleri korumuş olursun ve bu şekilde onlar daha da güçlenir sen gittikçe küçülürsün. kaldı ki başkanımızın dediklerini inkar etmiş oluyorsun, seçim öncesi sürekli şeffaflıktan bahseden kendisiydi ve o dediğin sandığa yüklenen taraftarın büyük bir kısmını bu tür söylemler de ikna etti, ama onlar amaç değil araçtı diyorsan bu sözün bittiği yerdir, çünkü bütün etik değerlerini gömmüş olursun.
iste yok bardağın boş tarafı dolu tarafı yok ortada bardakta yok ben diyalektik düşünürüm herşey değişir ve gelişir güncel şartlara uymak zorundadır herşeyin bir evrimi vardır ama üstüne eklenen şeyler değişim değildir değişim temelde olur bir amaçla yapılmış bir şey senin kontrolünde yapıldığı için amacın tersine haraket etmez basit örnek avrupada ruslara yapılan linçin mal varlıklarına el koymanın rus klasiklerini bile yasaklamanın demokrasiyle alakası ne ama israile dokunulmaz davranıyorlar yani demokrasi diye yarattıkları olguyu istedikleri gibi kullanıyorlar sen hala neden bahsediyorsun senin düşündüklerin ütopya ama uygulamada gerçekler ortada görünüyor demokrasiyi sen geliştiremezsin bunu sistem işler buna muhalefet oluşursa hemen güncellenir yeni haklar verilip muhalefet susturulur sistem çarkı böyle işliyor bütün amaç toplu muhalefeti önlemek bunun için ellerindeki tek silah demokrasi geçmişde bunu şiddetle yapıyorlardı ama şiddet kendilerine karşı şiddeti doğurdu çözüm olmadığı görüldü en mantıklı çözüm bütünü parçalamak sonra azınlık haline gelen parçaları farklı haklar vererek kontrol etmek bütünlük yoksa karşılarında bir güç yoktur abd kendi halkına sağladığı imkanı afgana suriyeye vs sağlamaz çünkü kendi için tehdit değil
Senin kafanda üdolleştirdiğin demokrasi böyle birşey değil ama kafandaki üdolü yaratanda onlar sana tehdit içermeyen amaç veriyorlar
Bu arada demokrasi bir yönetim şekli değil sadece yönetmek için kullanılan araçlardan biri bir silah
Beşiktaş taraftarı yönetime şeffaf olsun diye oy vermedi beşiktaşı bataktan çıkarsın diye oy verdi şeffaflık düşündüğü şey değildi aslında tam tersi toplumlar şeffaflık istemez hedef ister o hedefe nasıl gidildiğini bilmek istemez
Bu gerçekten çok uzun konu burda tartışılacak birşey değil burası yeride değil ama şunu bilirsen taşları yerine daha rahat oturtursun insanlar sürü halinde yaşar bu insanlığın temelidir ne olursa olsun ne kadar gelişirse gelişsin bu temel bozulmaz ve sürülerin alfası vardır sürü onu takip eder
Ben başkanı yalanlamıyorum benim şeffaflıktan anladığımla senin anladığın başka şeyler biraz düşünen hiç kimse şeffaflığın herşeyi söylemek olmadığını bilir zaten söylenmemesi gerektiğinide bilir
Bence kafandaki ütopyalardan kurtul dünyanın gerçekleriyle altını doldurabildiğin eleştiriyi yap boş eleştiri eleştirdiğin şeyin tersini besler
Ben ceza konusunda tff ile konuşmadıklarını nerden biliyorsun birşey yapmıyorlar diye eleştiriyorsun diyorum sen yaptıklarını söylemezlerse ben nerden bileyim diyorsun peki söyleseler bir daha yapabilirlermi tff de duvara çarparlar burda önemli olan işi halletmekmi yoksa seni tatmin etmekmi mesela samet transferleri başkaları nasıl yapıyorsa bizde öyle yaparız diyor sen beni aydınlat nasıl olacak diyorsun sen bilsen ne olur bilmesen ne olur neden söylesinler nasıl yaptıklarını yani kimse şeffaf olmalarını istemez olurlarsada boşboğazlık yaptıkları için tepki verir beşiktaşın menfaati senin bilgilenmenden önemli
Sen sürünün bir parçasısın birşeyleri bilmek için alfa olman lazım oda eleştiriyle olmaz alfayı indirmen lazım bu insanlık mağarada yaşarkende böyleydi uzayda bir üste yaşarkende böyle olacak gelişim temeli yıkmaz tersine o temel üzerine kurulur binayı ne kadar yükseltirsen yükselt temel aynı temeldir dokunamazsın ona
Hiç detaylarda boğulma aşağı in temele bak saf gerçek ordadır üstteki detayların hiç bir önemi yok
Kelimelere fazla anlam yükleme mağarada yaşayan atalarımızdan hiç bir farkımız yok temel o zaman atıldı ve o temelin üzerine yapı inşa ediliyor