Bizi bitiren bu sacma dusunce zaten. Neye gore bizim bu luksumuz yok, biz Real Madrid falaniz da haberim mi yok?
70 yillik lig tarihinde 15 defa sampiyon olmusuz, ortalama 4-5 yilda bir. Son 10 yilda 3 defa sampiyon olduk galiba.
Zaten ortalama olarak 4-5 yilda bir sampiyon olan takim niye 3 senelik bir yapilanmaya gidemesin?
Son 3-4 senedir bu kafayla her sene tonla oyuncu gonderip tonla oyuncu aliyoruz da ne oluyor?
Sen 1 senede GS ve FB ile arandaki farki nasil kapayacaksin? Hangi parayla?
Adamlarin 200-250 milyon euro'luk kadrosu var, Rafa Silva ve kadayifa donmus Immobile'yle mi kapatacaktin?
GS ve FB'yle yarisir kadro kuracaksan yaz doneminde 50 milyon euro bonservis, 50 milyon euro ek maas butcesini gozden cikarman lazim.
Bunu yapacak gucun var mi? Yok. Bunu yonetim cebinden karsilasa bile uzun vadede kulup olarak bu para'yi dondurecek gucun var mi?
Yok. O zaman neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.
Her sene Avrupa'da Kopenhag, Young Boys, Slavia Prag, Bodo gibi dusuk butceli takimlar dogru organizasyonla bizim alt edemedigimiz FB ve GS'yi parcaliyorsa bizim izlememiz
gereken yol belli.
Ideal dunyada herkesin rasyonel dusundugu yerde ben de 3 senelik yapilanma isterim, ama bu kadar borclu sacma sapan sistemli vakif yapisindaki bir futbol klubu oldugumuz icin max 1 sene diyorum. Stada taraftari doldurabilmen lazim, avrupaya katilip para alabilmen lazim, forma vs satip kasaya para koyman lazim.
oyunculari takima getirirken onlara proje sunabilmen lazim, gel bize biz 3 sene sampiyonluga oynamayacagiz dedigin an sana para harici motivasyonla gelmek isteyen oyuncu havuzun onda birine iner. dersen ben barca gibi alt yapidan cikaracam, oyle bir alt yapiyi kurup, donusunu alman minumum 10 sene.
duzgun yapilirsa 2-3 transfer sezonu ile duzgun butcelerle bu ligde kafaya oynayacak takim da kurarsin, yeter ki atilan tum adimlar tek vizyonla besiktasin basarisi icin atilsin, taraftar gaziyla sovmenlik icin yapilmasin. Yillik kasaya giren para bellidir, ona gore maaslari duzenli odeyebilecegin butceyi belirleyip alttaki iskeleti doldurursun 1.5 senede
kuracagin kadro 24 kisi: 10 yabanci + 7-8 milli takim seviyesinde turk + 7-8 tane yatirim yaptigin genc turk+yabanci oyuncu
10 kisilik yabanciya: Svenson, Paulista, Gedson, Amir, Rafa, Rashica, zorlasan Immoyu/Musratiyi yazarsin, alacagin 2/3 cok kaliteli profil yabanci: 1 stoper, 1 solbek, 1 orta saha, 1 kanat.
Milli Takim seviyesi turk oyuncular, Mert, Emirhan, Salih, Semih(?), burasi bizim kanayan yaramiz, buraya cok da yetenekli olmayan ama en azindan caliskanligi yuksek disiplinli gurbetci alirsin, yedek defansif ortasaha, yedek stoper, yedek defansif kabiliyeti pres gucu yuksek kanat alirsin (Olcay gibi).
Yatirimlik genc oyuncular: Kalede alt yapidan gelen 2 cok iyi oyuncu var, stoper olarak yatirimlarimiz hep bos cikti simdiye kadar, Demir Ege, Mustafa belki alt yapidan tek girebilecek oyuncular buraya, 3-4 tane genc yabanci yatiriminida buraya yaparsin.
Tabi is yine sanki kadrodaymis gibi konusmus oldum ama asil problem orda degil, asil problem ve cozulmesi gereken bu kadroyu kuracak, degerlendirecek, yestistirip gelestirecek departmanlarin ve onlari denetleyecek mekanizmalarin gelistirilmesi.