2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu
2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2024/25 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1099683 defa] 2024/25 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Zafer55

Hah güzel "Şekil A" oldu. İki dakika önce yazdım. Şekil A'da da görüyoruz. Herkes %100 kanatta oynayacak hatta şu kanatta ve şu rolde oynayacak gibi yorum yapıyor fakat gerçek olan tek şey hiçbir şey bilmediğimiz. Belki de dümdüz 8'de asıl mevkiisinde oynatacak adamı. Gedson'u dinlendirecek, Rafa'yı dinlendirecek, hatta belki maçına göre çift 8 Gedson-Mario oynatıp Musratiyi dinlendirecek. Bunların hepsi mümkün.
Muçi,salih,ndour varken bu adamı  rafa,gedson,musrati nin bölgesinde kullanmak için aldılarsa; kanatlara süper transferler yapmalarını beklerim. 3 net adamın olduğu bölgede 3 de makul yedeğinin var...mevcut  kadroda kanat diyebileceğin 1,5 dan 2 adam var henüz.

Çevrimdışı Zafer55

Şuana kadarki taktik yapıyı baz alarak söylüyorum. Farklı bir sisteme falan geçiş yapacaksak bilemiyorum kafam karıştı

Çevrimdışı underworld

Endor, mario kanat ihtiyacı bu kadar elzemken alındı.
Enteresan!

Çevrimdışı Ravenman

Şöyle de bir diyalog yaşanmış:

Bu Benficalıya göre Joao Mario kesinlikle kanat oyuncusu değil, fakat bi 10 numara veys ofansif orta saha.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2024, 09:09:40 Ravenman ]

Çevrimiçi kartalizma190399

Hah güzel "Şekil A" oldu. İki dakika önce yazdım. Şekil A'da da görüyoruz. Herkes %100 kanatta oynayacak hatta şu kanatta ve şu rolde oynayacak gibi yorum yapıyor fakat gerçek olan tek şey hiçbir şey bilmediğimiz. Belki de dümdüz 8'de asıl mevkiisinde oynatacak adamı. Gedson'u dinlendirecek, Rafa'yı dinlendirecek, hatta belki maçına göre çift 8 Gedson-Mario oynatıp Musratiyi dinlendirecek. Bunların hepsi mümkün.

Bu daha da buyuk sacmalik olur. Elde 1 tane kanat varken kanat almak yerine 1 kontenjani daha 85 orta saha oyuncusunun yanina bir orta saha oyuncusu daha almak icin kullanmis oluruz. Muci satilmali mi Ndour gereksiz mi oldu Onana kalacak mi derken 1 orta saha oyuncusu daha mantikli mi? Hoca kanatsiz oynamayi dusunse illa ki bir kere denerdik. Zaten takimda kanat oyuncu sayisi kit, kafasinda olsa zaten denemis olurdu. Bu arada transfer yapamadigimiz icin hoca'ya zorla sistem degisttirmek ayri bir sacmalik.

Çevrimdışı Zafer55

Şuana kadarki taktik yapıyı baz alarak söylüyorum. Farklı bir sisteme falan geçiş yapacaksak bilemiyorum kafam karıştı
Nasıl bir sistem olabilir diye düşünüyorum 3-5-2 , 3-6-1 gibi orta sahanın kalabalık , beklerin meziyetli olması gereken bir şey desem yeterli stoper var mı
Beklerin masuaku ve svensson bunların alternatifleri onur ve emrecan!
Hoca rafayı kanata çekip orta sahayı gedson-musrati-onana(ndour) denedi. Kafasında Rafayı kanata çekip ,bu onana(ndour) yerine mario ile oynamak mı var acaba?

Bu Benficalıya göre Joao Mario kesinlikle kanat oyuncusu değil, fakat bi 10 numara veys ofansif orta saha.

Bazi oyuncular kirilip kanattan oyun kurucu gibi oyanayabiliyor. Sosa, Ghezzal, Ben Arfa, Ramsey guzel ornekler.
Joao Mario bildigim kadariyla oyun bilgisi yuksek, fundamentali saglam oyuncu. Ama bildigimiz anlamda klasik kanat degil.
Yani orta saha'ya destek olur, muhtemelen Rashica'dan daha teknik ve daha fazla gol+asist yapar, ama bizim kafamizda kurdugumuz top tasiyacak adam gececek driplingci kanat degil.
Oyle cok yaratici teknik oyun kurucu kanat da degil sanirim, biraz daha duz fundamentali oyun zekasi iyi tamamlayici oyuncu.
Tek korktugum sey hoca'nin istedigi oyunculara gitmek yerine piyasa'ya gore transfer yapmamiz ve Gio'nun hic yoktan iyi kafasiyla mecburen kabul etmesi.

Nasıl bir sistem olabilir diye düşünüyorum 3-5-2 , 3-6-1 gibi orta sahanın kalabalık , beklerin meziyetli olması gereken bir şey desem yeterli stoper var mı
Beklerin masuaku ve svensson bunların alternatifleri onur ve emrecan!
Hoca rafayı kanata çekip orta sahayı gedson-musrati-onana(ndour) denedi. Kafasında Rafayı kanata çekip ,bu onana(ndour) yerine mario ile oynamak mı var acaba?

Sacma sapan isler yani. Elimizde en iyi performans veren adamin niye mevkisini degistirelim ki? Rafa kanada gecince kaleden uzaklasiyor, verimi dusuyor ve bekine agir yuk oluyor.
Ne gerek var. Hadi son yarim saat skoru tutman gerekir, orta saha'yi 3lersin Rafa'yi kanada atarsin anlarim da hicbir maca Rafa kanatta baslamamali. O zaman Joao Mario'yu alsaydik orta saha'ya sol kanada da Rafa yerine gercek bir sol kanat alsaydik mesela. Abuk subuk isler. Sirf dunya'daki milyon topcu arasinda 1 tane kiralik kanat bulamadik diye.

Çevrimdışı Zafer55

kampa bile götürmediler onu bırak burda bile çalışma programına dahil etmediler amartey ve ox hiç bir şekilde takımda olmaz
Adam savaşacığım diyormuş abi :)
Valla Mario'nun videolarını izledim.(öncesinde bildiğim bir futbolcu değildi)
Mario kanat oynayacaksa, Chamberlein de diğer kanatta oynar.

Çevrimiçi Samet Demir

Adam savaşacığım diyormuş abi :)
Valla Mario'nun videolarını izledim.(öncesinde bildiğim bir futbolcu değildi)
Mario kanat oynayacaksa, Chamberlein de diğer kanatta oynar.
Ox oynadığı maçlarda karakter koydu, ne varki hem maaşı yüksek, hemde de sakatlık problemi var. Zaten böyle olmasa bu lige gelmezdi. Bize de ders olsun işte sakatlık riski olan hiç bir oyuncuya bulaşmamamız gerekli artık.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Savaş

Mario transferini olumlu buluyorum. Rafa'ya binen yük azalacak. Özellikle huyunu suyunu bildiği adam olması çok iyi oldu.

Sağ ve sol oynayabilen bir bek ve kanat'a bir potansiyel aldık mı ben tamamım. 

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eyüp başakcity kasımpaşa gibi takımlara göndersek olmazmı bizdeki kanserli hücrelerini
abu ox amartey onana ya desinler yan sahada idman yada az oynayın ama bu kansızlar ilk tercihi seçerler
kontratlarda özel madde konulamazmı anlamıyorum resmen futbolcular istediğini yapabiliyorlar karaktersiz ruhsuzlar

Biraz da sucu kendimizde arasak dogru olmaz mi? Kendimiz derken sadece bizi degil, Turk futbolunu kastediyorum.
Oyuncu'nun senden israrla gitmemesi icin 2 neden vardir zaten; 1 senden aldigi para'yi baska yerde alamaz 2 kariyer/oynama kaygisi kalmamistir.

Son yillarda FB biraz bu isleri birakti, ama genelde Turk takimlari son kontratini yapan performansi dususte adamlari aliyor, yani cogu anlamda kariyer kaygisi olmayan oyunculari aliyor.
Ve abuk subuk paralar veriyor. Hermoso'ya GS 7 milyon teklif etmis, Roma'ya yarisina imza atti. Simdi bu sacmalik degil mi? Euro'nun 38 oldugu ulke'nin takimi koskoca AS Roma'nin verdigi maasin 2 katini verecek kadar zengin. Immobile'ye bizim 6 milyon euro vermemiz de absurt mesela, o para'nin yarisini bile alamaz bence Avrupa'dan.
Bu tur absurt maaslari veriyoruz son kontratini yapan adamlara, sonra gonderemeyince kiziyoruz. Bence kendi takimlarimizin transfer stratejisini ve mentalitesini de sorgulamak lazim. Avrupa takimlarinda da bu tur durumlar oluyor, ama binde bir. Bizde 3 buyuklerin hepsinde her sene 4-5 tane oluyor.
FB'de pek gundem olmuyor ama her sene oraya buraya kiraladiklari 3-4 oyuncu var. Joao Pedro mesela nerede ne yapiyor kimse bilmiyor. GS Zaha ve Tete'yi buyuk zararla gonderdi, gecmiste Falcao falan var. Bizde malum.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Mario transferini olumlu buluyorum. Rafa'ya binen yük azalacak. Özellikle huyunu suyunu bildiği adam olması çok iyi oldu.

Sağ ve sol oynayabilen bir bek ve kanat'a bir potansiyel aldık mı ben tamamım. 

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu transferin açıklaması Bronchorst maçlarda hatta maç içinde rakiplerin durumuna göre formasyon değişimine gidecek . Aynı zamanda rotasyonu da güçlendirecek bir hamle.

Çevrimiçi Samet Demir

Renkli transferini bir kenara bırakalım artık, bizde Dele Alli getirdiğimizde buna yakın tepkiler aldık. Sonuç hüsran. Takımlarında en ihtiyaç duymadıkları mevkiye adam aldılar. İcardi 20 atıyorsa buda 25 atar. Çok bir fark görmüyorum ben.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı KartalınGücü

Ox'un lisansını çıkartmışız. Haydi bakalım ben genelin aksine bir katkı bekliyorum bu arkadaştan. En azından sahada yürümeyecektir.

Çevrimiçi Samet Demir

Ox'un lisansını çıkartmışız. Haydi bakalım ben genelin aksine bir katkı bekliyorum bu arkadaştan. En azından sahada yürümeyecektir.
Mecburi bir durummuş. Fesih için lisan çıkartılması gerekiyor diyenlerde var.

Çevrimdışı 38life

Bu arada herkes Onana ile feshedilsin bilmem ne diye malum üçlü dışında ilk harcayacak adam olarak Onana'yı görüyorlar da, takımda Musrati ve Onana dışında başka 6 numara yok. Ndour 6 oynayamıyor bence. Musrati zaten Regista. Kadrodaki tek klasik 6 Onana.

Çevrimdışı 38life

Hüseyin Yücel: "Kanat ve orta saha olarak Joao Mario'yu indirdik. Taraftarlarımızın içi rahat olsun. Yaptığımız tüm transferler hocamızın tercihi oldu."

Çevrimiçi Samet Ç

https://twitter.com/ortacizgicom/status/1830921218322559162
Zorunlu satın alma opsiyonuyla anlaşmışız 4.5 milyona ama eldekiler gitmediği için vazgeçilmiş

Galatasaray'a karsi 1 mac iyi oynadi diye oyuncu mu alinir?

Çevrimiçi tolga1903

Galatasaray'a karsi 1 mac iyi oynadi diye oyuncu mu alinir?

Alamamislar zaten için rahat olsun

Çevrimiçi gokhans

Joa mario için çok faydalı bir analiz buldum sizinlede paylaşmak istedim :ok:

"öncelikle dikkatinizi çekmiştir, "orta saha oyuncusu" yazdım oyuncu için. enteresan bir kariyer durumu var joao mario'nun. ben sezon sezon irdeleyip, net bir çıkarım yapmaya çalışacağım, o zaman neden "orta saha oyuncusu" dediğimi de anlayacaksınız. keyifli okumalar.

kişisel özellikleri ile başlayalım; 1993 doğumlu, 1,79 boyunda 3 sezondur benfica'nın kadrosunda bulunan joao mario, 56 kere de portekiz milli takımı'nda oynayan bir oyuncu. kısacası, önemli ve avrupa piyasasında ismi olan bir oyuncu diyebiliriz. peki kariyeri nasıl?

11 yaşına kadar porto, 11 yaşından itibaren de sporting altyapısında oynayan ve oradan dünya futboluna çıkan mario, kısa bir vitoria setubal (yarım devre) kiralık dönemi sonrası 14/15 sezonunda sporting'e geri döndü. vitoria'dayken özellikle sporting ile berabere kalarak, sporting'in şampiyonluktan kopmasına katkı sağladı.

sporting akıllanmış olacak ki, 14/15 sezonunda oyuncuyu as kadronun parçası yaptı ve kariyeri başlamış oldu. o sezon 36'sı ilk 11 olmak üzere 44 maça çıktı. 7 gol attı. 5 tane şampiyonlar ligi maçına da ilk 11'de çıktı. bu ilk sezonunda tam bir 8 numara gibi oynadı, box to box!

sonraki sezon artık bilinmeye de başladı ve 45 maçın 40'ında ilk 11 çıkarak, dikkat çekmeye başladı. yine toplamda 7 gol attığı sezonda sporting ile oynadığımız ve 3-1 yenildiğimiz avrupa ligi maçında bryan ruiz'e 1 asist yaptı. biz o zaman bryan ruiz'i çok istiyorduk, mario'ya dikkat etmemişiz.

bu 2015/16 sezonunda farklı bir şey oldu. sporting ihtiyaçtan oyuncuyu zaman zaman sağ kanat forvet olarak oynatmaya başladı. işte oyuncunun kaderini etkileyen hamle yapılmıştı ama nedense devamı gelmedi. oyuncu iyi bir kanat olabilirdi. ama orta sahada da etkiliydi.

bu parlamasıyla, 45 milyon euro'ya (ki bu tek bonservisli satışıdır) inter'e transfer oldu. inter, onun merkez performansını beğenmişti ama italya'da bu tarz teknik orta sahaları deep lying playmaker (pirlo, pjanic) kullanma hastalığından oyuncuyu bu sefer 6 numarada kulllanmaya başladı.

oldu mu, pek olmadı çünkü tempo olarak 6 numaraya uygun bir oyuncu değildi. bazı maçlarda en öne atıp 10 numara da kullandılar ama sporting'deki verimi alamadılar. ligde 22'si ilk 11 olmak üzere 30 maça çıktı. 3 gol 5 asist yaptı, aslında çok da kötü değildi.

ama sonraki sezonun ilk yarısı, sadece 5 maça ilk 11 çıkabildi. bu sefer oyuncunun değerini de kaybetmemek için premier league'e, west ham'a kiralandı. west ham oyuncuyu forvet arkası gibi konumladı ama zaman zaman da sol açıkta oynattığı aksiyonlar oldu.

yani 2018 yılına geldiğimizde, joao mario henüz 25 yaşında 6 numara, 8 numara, 10 numara, sol açık, sağ açık oynamıştı. orta sahanın her yerinde oynayarak, tam bir orta saha oyuncusu olmuştu. 2018/19 sezonunda inter'de kaldı ve 12'si ilk 11 olmak üzere 20 lig maçına çıktı. daha çok 8 numara oynadı.

2019/20 sezonuna geldiğimizde ise, inter oyuncuyu iyice gözden çıkardı. bana 19/20 sezonunda oyuncuyu sorsanız, "gerek yok" derdim. çünkü orta saha oyuncusu olarak, pek de varlık gösterememişti. ki dediğim gibi oldu o sezon lokomotiv moskova'ya gidip pek de varlık gösteremedi.

1 sezon da eski takımı sporting'e kiralandı yine standart bir performans gösterdi. alsında kötü değildi ama iyi de değildi. isminin karşılığı bir oyun ortaya koyamadı, verilerde ilk 10'a bile giremedi. sonra 2021 yaz dönemi bedelsiz olarak benfica'ya katıldı.

teknik direktör jorge jesus, benfica'da 8 numaraya koydu joao mario'yu ve 20 maçta ilk 11 oynattı. 3 gol, 3 asistle son yıllardaki en iyi orta saha performansını gösterdi ama fark yarattı mı derseniz, yine pek fark yaratmamıştı.

sonra benfica'nın başına roger schmidt geçti. işte ne olduysa bundan sonra oldu. oyuncuyu önce hazırlık maçlarında, sonra resmi maçlarda deneyerek "artık bir kanat oyuncususun" dedi. sporting'deki 15/16 sezonunu izlemiş olacak ki, oyuncudan maksimum faydayı almaya çalıştı.

şimdi oyuncunun özelliklerine gelelim ve 22/23 verilerine de oradan bakalım. öncelikle merkez orta sahadan evrilme bir oyuncu olduğu için, hızlı değil, çok driblingçi değil. daha çok kanattan merkeze pas aksiyonlarıyla oyun kurduğu bir düzende oynadı.

ters kanatta david neres vardı, hızlı bir kanat.. mario ile inanılmaz bir ters kanat oyunu oynadılar. peki bu takımın merkezinde kim vardı? tabii ki rafa silva! şimdi size bu 3 oyuncunun istatistiklerini yazacağım: rafa silva o sezon 14 gol 8 asist, david neres 12 gol 14 asist, joao mario ise 23 gol 12 asist yaptı.

bu bizim için inanılmaz bir öngörü veriyor. rafa silva bizde de var, peki bizim neres'imiz kim olacak? bu arada bu 3'lünün forvet, ramos da 27 gol atıp, psg'ye gitti.
yani hem attılar, hem attırdılar. geçen sene ise rafa silva'nın sezonuydu, joao mario daha az skor üretti 3 gol atabildi.

şimdi oyuncu ile ilgili şunu söyleyebilirim, merkezden çıktı ve oyun kurulumunu iyi biliyor. zeki bir oyuncu, çok yetenekli değil ama bir imza çalımı var, onu sık sık göreceğiz. akıllı pas anlamında önemli bir oyuncu ve oyunun oynamasına çok katkı sağlar.

peki olumsuz yönleri nedir? ağır, defansif aksiyonları görece zayıf ama alan bilgisi sebebiyle pas arası yüksek çıkar, çok öne de gitmez, ghezzal'ın düz ayaklısı gibi. ama bu iyi mi? mesela al musrati'nin bu kadar çok top kullandığı yerde, oyun kurulumunu sağdan yapmak genel pas çeşitliliğini artırmaz.

bunun en iyi örneği, ghezzal çok iyiyken, oyun kurulumu sağdan yapılırken, merkeze pjanic gelince oyununun aşağı düşmesidir. çünkü top kullanım sayıları değişti, pjanic daha fazla top kullandı ve oyunu ghezzal kuramayınca az top kullanmaya ve bocalamaya başladı. öncelikle kanat oynayacaksa en büyük risk bu.

ama oyuncunun 8 numara, 6 numara ve sol açık geçmişi de mevcut. bence hoca, şu an hazır takıma, garanti hemen koyabileceği, oyun bilgisi yüksek bir oyuncu tercih etti. aklıma gelen en doğru açıklama bu gibi oluyor. önemli bir tercih ama direkt bizim kanat profilimiz diyemem.

verilerine bakalım biraz da; son 2 sezonu bize ışık olacaktır. mesela 22/23 sezonunda oyun kurulumu anlamında mahir olduğunu, otavio'dan sonra ligin en pas yapan ve en fazla anahtar pas yapan oyuncusu olmasından anlıyoruz. anahtar pas kısmını söylemiştim, zeki oyuncu, kilidi açacak pasları her maç var.

o sezon beni en çok şaşırtan, çektiği her 3 şuttan, 1'i dışarı gitmiş, 1'ini kaleci kurtarmış, 1'i gol olmuş. çok yüzdeli vurmuş ve bu sebeple ortaya bu kadar gol çıkmış. mesela 23/24'te niye gol yok! şut sayısı düşmüşmemiş, isabet sayısı da düşmemiş ama şut kalitesi düşmüş.

bu arada 2022/23 sezonunda daha çok sağ açık, 23/24 sezonunda da daha çok sol açık oynadığını unutmayalım. aslında bu da bize çok iyi referans veriyor. "ters ayakta içeri girer gol atar" oyuncusu değil, daha çok sağdan çaprazdan girip, gol kovalayan düz ayak oyuncusu.

devam edelim, sol açıktayken, ligin en fazla pas yapan, en fazla 3. bölge pası atan, en fazla anahtar pası atan kanat oyuncusu. maç başına da yalnızca 2 dribling yapmış. zaten çok driblingci olmadığını söylemiştik ama orada da verim almış driblingden.

mesela en iyi sezonu 22/23'te driblingde 1,3 başarılı driblingi var. oyuncu vücut dili ve istatistikleri ile şunu söylüyor, "beni koşturmayın ben pasımı yapayım" diyor. ama biz rashica'dan da tam tersini istiyoruz. bakalım ben hocanın planına güveniyorum, yeni bir kurgusu olacaktır.

bu arada defansif verilerinde rashica'nın şu anki halinin çok gerisinde diyebilirim. ama mesela sol açık oynadığında daha defansif bir oyun benimsemiş. işte burada takımın oyunu önemli. ki bence gol sayısını da direkt etkileyen bir şey bu.

bir diğer konu ise mesela pazar günkü maçta sivas'ın 8 kişi ile hat oluşturup asla dikine pas bile kabul etmediği noktada, stoperlerle charisis arasına girip tek pası işletecek bir oyuncu lazım, salih olabilir mi dediğimiz noktada, joao mario olur mesela. bu da önemli.!

kısacası, sistemde yerini bulursanız çok değerli, merkezde çekerseniz standart bir oyuncu. ben hocamıza güveniyorum, sakatlık problemi de olmayan 31 yaşında, futbolu son 3-4 yılda gelişmiş bir oyuncuyu daha da yukarı çekecektir."
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimdışı CemMert

Gelenler ;

Immobile - Bonservis vermedik. Maaşı ideal. Son senelerde ihtiyacını fazlaca hissettiğimiz yıldız santrafor. İyiki aldık. Sadece attığı goller değil
kurduğu psikolojik üstünlükle bile fayda sağlıyor.

Rafa - Bonservis vermedik. Bu adamı buraya nasıl getirdik bilmiyorum ama Osimhenden bile büyük bir yıldız bence. Muazzam transfer. Sahada verdikleri ortada emeği geçen herkese teşekkürler.

Felix Udu - F/P topçusu gibi duruyor. Çok fazla izleme imkanımız olmadı ama kötü bi görüntü vermedi ihtiyacımızı karşılayacak gibi gözüküyor.

Paulista - Bonservis vermedik. Senelerdir bizimle gibi inanılmaz bi aidiyet duygusu var. Sahadaki performansıda harika. Çok iyi transfer.

Emirhan Topçu - İhtiyacımız olan yerli transfer. Bonservisi uygun. İyiki aldık. Çok fazla işimize yaracak gibi gözüküyor. İyi transfer.

Can keleş - Görünen o ki tam bir hayal kırıklığı. Hocanın planları arasında hiç yok gibi gözüküyor. Neden alındığına dair hiç bi fikrim yok
paramız boşa gitti gibi duruyor. Çok kötü bi transfer

Ndour -  Yabancı kısıtlaması konusunda bu kadar sıkıntı çekerken o mevkiye neden yabancı topçu alındı çözemedim. Belli ki potansiyeli yüksek bi futbolcu ama bize maç kazandırır mı? Yabancı hakkımızı buraya kullanmaya değer mi? Soru işaretleri çok olan bi transfer. Satın alma opsiyonuda yok. Maaşı düşük mali yükü fazla değil ama yabancı hakkı konusunda çok düşündürüyor.. Orta şeker gibi. Bence Ndour yerine Salih Özcan çekmek daha mantıklı olabilirdi.

Joao mario - yorum yapmak için elimizde hiç bi veri yok. Rafa silvayla olan uyumu göz önüne alındığında verimli olabilir gibi duruyor. Bu konuda hocanın ne istediği ve marioyu nasıl kullanmak istediği önemli inşallah katkı sağlar verim alırız.

Gidenler konusunda gönderilecek çok çok fazla futbolcu vardı. Zaten çoğunu gönderdik ama gidenlerin tamamı maaşı düşük ve giderken sıkıntı çıkarmayacak futbolculardı. Hiç kimseden bonservis kazanamadık. Bonservis beklentimiz zaten yoktu fakat maaşları konusunda kimseyi alacaklarının altında göndermeyede ikna edemedik. Bize en büyük yük olan 3 futbolcu (ox, amartey ve abou toplam 10m maaş) elimizde patladı.
Gidenler konusunda gelenler kadar pozitif değiliz maalesef.

Gönderilmesi gereken Ox, Amartey, Abou, Onana ve bahtiyar hala duruyor.

Genel olarak iyi transfer dönemi geçirsekte çok daha iyisini yapabilirdik.  Belkide kusursuz bi transfer dönemi geçirebilecekken sonlara doğru tökezledik.  Sağlık olsun bu saatten sonra sadece desteklememiz gerekiyor.

İyi bir hocamız var. Futbol oynamak isteyen hevesli ve hırslı kadromuz var. Umarım ocak ayına kadar sıkıntısız şekilde idare edebiliriz.

Son olarak Ahmet Nur Çebi ve saz arkadaşları umarım ömrünüzün sonuna kadar Beşiktaş semtine bile ayak basamazsınız. Rezil insanlar. Bugün yaşadığımız bütün sıkıntıların sebebi sizsiniz. 

Çevrimiçi yaço58

transferi kapatmışız hayırlı uğurlu olsun

Çevrimdışı 38life

https://twitter.com/ortacizgicom/status/1830921218322559162
Zorunlu satın alma opsiyonuyla anlaşmışız 4.5 milyona ama eldekiler gitmediği için vazgeçilmiş

Ben "eldekiler gitmediği için transfer yapamadık" mevzusuna asla katılmıyorum. Asla inanmıyorum. %100 olarak reddediyorum bu bahaneyi. 4.5 milyona yapılacak bir transfer varsa Aboubakar'ın sözleşmesini feshedip o transferi 8 milyon'a yapmış varsayacaksın. Oyuncuya ederinden 3.5 milyon fazla verdik olarak sayacaksın kendini. Bu kadar basit. Yani demem o ki yeni transfer yapılmamasının sebebi eldekilerin gitmemesi değil, eldekilerin gidişinin maliyetine katlanılmak istenmemesi. Ayrıca kontenjan sıkıntısı varsa  neden Ndour aldın? Salih var, Ege vardı. Ndour ne kadar gerekliydi?

Çok saçma bir transfer sezonu oldu. Geçiş sezonu kadrosu desen değil, şampiyonluk kadrosu desen o da değil. Arada kalmış saçma bir durum oluştu.

Geçmiş olsun. Şampiyonluk için mucize beklicez. Hüseyin Yücel diyor ya: "Bundan sonra seni bir transfer daha yapabilmemiz için mucize olması gerek." Öyle işte. Mucizelere kalmış işimiz.

Şimdi gelir "enseyi karartmayın"cılar. Bu kanat rotasyonuyla, bu bek rotasyonuyla hiçbir halt olmaz "uzun maraton"da. Bir başarı gelirse bu %100 olarak Giovanni Van Bronckhorst mucizesi olur. Heykelinin falan dikilmesi gerekir öyle bir durumda.

Etiketler: