Vallahi ben bizim taraftarin ne istedigini anlayamadim.
Bahsettigin profil sagbekte var, onu da begenmiyorsunuz ofansif olarak daha cok is yapanini istiyorsunuz.
10 mactan 8'inde top bizde kalacak ve tamamen hucum yapan taraf olacaksak ofansif olarak risk alan ve is yapan beki niye begenmiyorsunuz anlamiyorum.
Bence bizim taraftardaki sikinti bizim seviyemizi anlayamamalari. Biz City degiliz, Premier League'de de oynamiyoruz, takimimizin degeri 600-700 milyon euro degil, 150 milyon euro transfer butcemiz de yok. Bizim sinifimizdaki takimin zaten herseyi mukemmel yapan oyuncu yakalama sansi yok, zaten bu oyuncularin dunyada sayisi bir elin parmagini gecmez. Gelen oyuncu illaki bir yerlerde eksik olacak.
Masuaku istikrarsiz defansif olarak zayif diyorsunuz, Svensson hucumda eksik diyorsunuz. Zaten herseyi yapan bek 30-40 milyon euro, ne bekliyorsunuz anlamiyorum.
Gedson pas oyununda etkisiz diyorsunuz. Oyun kuran 6 numara var bizde onu da begenmiyorsunuz defansif olarak eksik ve agir diyorsunuz. Gedson tempolu hizli ama o da pas yapmiyor diye begenmiyorsunuz.
Bence harbiden taraftar olarak biraz ayagimizin yere basmasi lazim, biraz mantik kullanmamiz lazim.
Yani sizin kafanizdaki bek Cancelo, o da 40 milyon euro. Gedson'un pas ve skor yapanini istiyorsunuz o isim Kovacic, o da 40 milyon euro.
Yani ne bekliyorsunuz anlamiyorum.
Masuaku'dan iyi bek bulamazsin 3'e 5'e. Bir tutturmussunuz Adriano da Adriano, 30-40 yillik yakin tarihimizde zaten 1 tane Adriano var. O da 10 yilda bir denk gelir yani, kolay dusmuyor. Zannediyorsunuz Masuaku gidince 2. Adriano aninda hazir. Yok oyle birsey. Masuaku'yu gonderip 2-3 milyon euro'ya bek alacaksan onun Adriano degil de Motta cikma sansi cok cok daha yuksek.
10 maçın 8 inde topun bizde kaldığı ,savunmaya çok iş düşmediği futbol kalmadı artık.
Ligin en zayıf takımıyla da oynasan rakip hücum planları ile çıkıyor maça. Transfer tahtası kapalı ve önemli oyuncu eksiği olan samsun bolca hücum denedi.
Ben svensonun da defansif olarak çok da yeterli olmadığını düşünüyorum. Hırsı ve inatçı yapısıyla savunması iyi gibi görünüyor. Adamdan çalımı yiyor kalkıyor tekrar karşısına geçiyor bir daha yiyor, üçüncüde engelliyor bazen. Geçilmesi zor bir bek değil. Ama deli gibi savunma yapmaya çalışıyor. Masuaku da ise bu pek yok.
İkisi de rakip kanatlar için çok problem yaratan bekler değil. Ama bahsettiğin ekonomik gerçeklikler içinde değerlendirirsek ikisi de idare eder.
Taraftar olarak daha iyisini istemek, hayal etmek hakkımız. İmkan olsa svenson masuaku onur ve emrecan ı gönderir 2 şer den 4 bek transferi isterim.
Onur'un tribünde kredisi yok. Emrecana ise 2-3 maç katlanılabilir belki ama Masuaku&emrecan ile sezon geçmez. En azından emrecan dan daha iyi bir bek mutlaka alırız diye umuyorum.