@Necmi, senin yorumların sağlıklı ve istikrarlı, Beşiktalılığını ve tarzını seviyorum o nedenle çoğu konu da farklı düştüğümde dahi sana bir şey yazmıyorum ama bazı konularda ve bazı kişilere karşı önyargıların çok baskın ki çoğu kişi ile ilgili aşağı yukarı bende senin gibi düşünüyorum zaten. Ancak, Ersin konusu ile Semih'i eşleştirmek sadece çarpıtma aracı olur. Gerçekler değişmez.
Ben gördüklerim üzerinden konuşuyorum, ezbere konuşmam, konuşmuyorum da, genelde de yanılmam, herkes her şeyi görüp algılayamaz. Bende mesela Mustafa Hekimoğlu'nu göremiyordum, Umutlanamıyordum... O ışığı alamıyordum...
Mustafa Hekimoğlu' nun son maçta ki ilk golü de ikinci golü de usta işi ama bayağı bir şey eksik, fiziğinin oturması, omuz omuza mücadele, doğru zamanlama oyun görüşü hususlarında eksik, en az 2 yıllık bir zamana ihtiyacı var...
Yine Semih'le aynı sıklette değerlendiremiyorum bile... Semih'in ışığını göremiyorum. Belki çok daha büyük golcü olacak ama zaten her yönden çok çok farklılar,
Aynı maçları izledik, özellikle Semih'e kayboldu dediğin neredeyse hiçbir maçta Semih net forvet olarak oynamadı (sadece bir maç bence de kötü oynadı ertesi hafta sakattı, muhtemelen o maçta da sakattı) ,
çocuk zaten sahada nerede duracağını kestiremiyor, özgür değil, üzerinde ki baskı nedeniyle tam kendi olamıyor. (Aslında nerede duracağını biliyor ama ona söylenen sufleler kimyasını bozuyor! Daha 18 yaşında!!) Ama her şey dışarıdan net olarak görünüyor aslında, Semih'e orta sahaya gelip pres yap denilmiş, defansa destek ol denilmiş, yardımlaş denilmiş, ta defansa gelip kaç top çıkardı, Semih hisleriyle hareket etmiyor, ona söyleneni yapıyor ki, asıl sorun burada, bu tip genç adamları serbest oynatıp hislerine güvenmek lazım, pozisyon bilgisini geliştirmek için aynı mevkide sürekli oynatmak lazım. İki maçta hatta her maçın kendi içinde bile aynı mevki de sürekli oynatılmadı, sürekli pozisyon değiştirdi.
bu sene Semih'in net forvet olarak oynadığı neredeyse maç yoktu, Çocuğun gerçek rolünü kendi dahil kimse kabul etmedi. Bir maçta bile forvet başlayıp forvet bitirmedi, sürekli pozisyon değiştirdi, oyun sıkışınca sol beke kadar gelip topu sağ Kanada kadar kaç kere uzun oynadığını net hatırlıyorum. Çünkü o sırada teknik direktöre saydırıyordum.
Ben eksikliklerinin çoğunun ondan ziyade teknik ekipten kaynaklandığını düşünüyorum.
Bu çocuk kısa mesafede de uzun mesafede de kuvvetli ve köşeye vuruyor. İsabet oranı inanılmaz, önüne adam çıkmazsa o şutları çıkaracak kaleci bu ülkede yok. Ama takım olarak Semih'e bu sene servis edilen gol hatırlamıyorum. Golleri de zaten genel de jeneriklik Kendi golünü kendi atıyor.
Bu arada gol goldür, köşeye istikrarlı bir şekilde net ve sert vuran topçu da bence topçunun babasıdır.
Asıl bu sene bu kadar yıldız topçunun arasında ben Semih'ten daha da ümitliyim, hangi topçumuza bassalar, ötekine yol açılacak. Güzel günler göreceğiz...