Sana aynen katiliyorum Seul kardesim.
Elimizde gecen seneki antrenorlerin toplamindan daha kaliteli bir antrenor var. Para kotu harcansa da gecen seneki kadrodan daha kaliteli bir kadro var, su haliyle bile. O yuzden ekim’de kopus, 50 puan fark falan beklemiyorum ben de ama harcadigimiz para’nin karsiligini alamadik, cok kotu bir planlama yaptik ve bu kadro’yla sampiyonluk yarisini goturemeyiz maalesef.
Su takimin 3 tane acil ihtiyaci vardi; lider A klas stoper, yaratici kanat ve kaliteli pivot santrfor. Uc ihtiyac da doldurulmadi.
Aldigimiz stoper hamle stoperi, lider stoper olmadan ise yaramaz. Yaratici kanat gelmedi, onun yerine 6 milyon euro maas’i daha 4 ay evvel 10 milyon euro yatirim yaptigimiz oyuncunun pozisyonuna gomduk. Aldigimiz santrfor ihtiyacimiz olan tipte santrfor degil. Ucu de iyi oyuncu olmasina ragmen ihtiyaca yonelik transfer degil. Emirhan Topcu ve Can Keles gelse de bu saatten sonra bos transfer olur. Ilk 11’e yonelik transfer degiller, sadece Talha ve Mustafa Hekimoglu’nun surelerinden calarlar ve butce’den yerler. Onlari almak yerine hic transfer yapmayip butce’yi kis transfer donemine aktarmak bile daha mantikli. Tamamen panik transferi ikisi de.
Bazilari guzel guzel konusuyordu butce sinirsiz bu sene cosacagiz vs diye, gorduk iste, oyle olmuyormus. Yonetim iskelet kadro hazir dedi ve yerli transfere yoneldi butce ve kontenjan kalmadigi icin. Gunah cikartacakmisiniz peki? Sanmiyorum. Henuz temmuz ayi daha kadro tamamlanmadi vs diyebilirsiniz de, gitmesi gereken oyunculardan sadece 1’i gitti. Acil ihtiyaclar giderilmedi, 2 hafta sonra super kupa finali var, agustos’a girmek uzereyiz. Ben camia’mi iyi bilirim, bu saatten sonra o liste’den anca 2-3 oyuncu gider, belki 2-3 yabanci gelir onlar da asla ihityac olan kalitede olmaz, kadro oylece tamamlanir.
Yonetim yanlis politika izledi. 10-11 oyuncu gidecek 7-8 oyuncu gelecek beklentisini yaratmak yerine sadece 3 transfer yapacagiz, eldeki oyunculari kullanacagiz ve teknik ekibe guveniyoruz politikasi izlense cok daha dogru olurdu. Simdi kadro’da Gedson, Rashica, Muleka, Masuaku, bir nebze Colley gibi cop olmayan oyuncular da taraftarin gozunde cop olarak gorunuyor.