Hummels, Paulista, Tayyip, Emrecan hatta Necip hattına ok miyiz?
Bizim ok olup olmamamiz onemli degil tabi ama benim sahsi fikrim yanlis transfer olacagi. Aslinda Hummels gibi lider ozellikli oyuncularin takimda olmasi gerektigine inaniyorum, ama lig basladiginda 36'sina girecek olan Hummels'i getireceksek eger, yanina 34'une girecek ve ne verecegi belli olmayan Paulista'yi almamaliydik. Paulista biraz savruk, dengesiz, ve sert bir oyuncuya benziyor. Merak ettigim yonu ise hizli olup olmamasi. Orta sahada teknigi yuksek ama savunma yonu zayif olan agir bir Musrati var, arkasini da iki agir stoper ile doldurursak sene boyu cok sikinti yasariz diye dusunuyorum. Omar ve Amartey'den cikmayi planliyorsak ve potansiyeli yuksek genc bir oyuncu daha alacaksak belki fikrim degisebilir.
Ama Hummels - Paulista - Tayyip - Emrecan - Necip - Omar hattinin bizi rakiplerimizin onune gecirecegini hic ama hic sanmiyorum. Kendimce savunma ucgeni diye tabir ettigim 2 stoper ve stoperlerin onundeki oyuncuya bakarsak eger:
Bizde soylenilen transfer gerceklesirse - Hummels (35) + Paulista (33) + Musrati (28) ve arkalarindada Tayyip/Necip/Emrecan/Omar ve Amir var.
Gs'de - Davinson (28)+ Abdulkerim (29) + Torreira (28) ve bunlarin arkasinda bekleyen Kaan Ayhan, Nelsson ve Demirbay var ki adamlar sampiyonlar ligi falan diyip halen bu pozisyonlara oyuncu bakip kadro kalitesini yukseltmeye calisiyor.
Fb'ye baktigimizda Becao (28) + Djiku 29 + Fred (31) ve bunlarin arkasinda duran Bonucci, Caglar, Oosterwolde, Ismail falan var(di). Hadi Bonucci ve Caglar gitti ama adamlar Mourinho'yu getirip adamin eline 100M Euro'luk transfer butcesi veriyorlar. Daha kim bilir kimleri alacaklar.
Bu iki rakibimiz ligde gecen sene 100 puana yaklastilar ve stoper tandemindeki oyunculari ve onlarin onunde oynayan oyunculari hemen hemen ayni olacak ve arkalarinada daha takviyeler yapacak gibi gorunuyorlar.
Bizde ise suan ki kadroda stoper ikilimize birsey olursa yerlerini dolduracak ilk kisi Necip olacaktir. Lafin kisasi soruna geri donersek eger, Hummels - Paulista - Tayyip - Emrecan - Necip - Omar hattina ben hicbir Besiktas'linin ok olacagini sanmiyorum.