https://twitter.com/90PlusGoal/status/1801379038134485201
Bir ara emekli olacağı soyleniyordu, sanırım son vurgununa hazirlaniyor. Son dönemde fena gitmese de geçmişte ağır sakatlıklarıda olmuştu Reus’un, yönetim bunları göz önüne alıyor mu bilemiyorum.
Önümüzdeki sezon 36 yaşına girecek ve büyük ihtimalle bizle geçireceği bir bilemedin 1.5 sene sonrasında emekli olacaktır. Almanya’da kışın ortasında bile gıcır sahalarda oynuyor bu oyuncular, TR ligindeki tarlalarda çok çabuk sakatlanma riski var yasida göz önüne alındığında.
Savunmayada 4 ay sonra 36’sina girecek olan Hummels’in ismi geçiyordu. Kadroda tecrübeli oyuncular elbette olmalı ama umarım bu bir plan ve program dahilinde yapiliyordur.
Sene bitmeden 34’une girecek olan Paulista transfer edildi. Yanina 36’lik Hummels dusunuluyordu. Arkalarında 35’lik Mert. Önlerinde ayağına top isteyen, biraz regista vari oynayan Musrati - ki kendisi top rakipteyken tanka dönüşü veriyor ve kesinlikle rakibi karşılama konusunda bi Atiba/Josef değil. Musrati’nin önüne birde 36’sina girecek ve savunma yönü zayıf olan Reus konusuluyor. Sağ kanada yine sezon başında 33’une girecek olan Berghuis yazıliyor. Yani ismi geçen bu oyuncular gelirse top rakipteyken kim koşup mücadele edecek bilemiyorum. Bu oyuncuların hocanın oynatmak istediği söylenilen oyuna da pek oturduğunu düşünmüyorum. Neyseki bu isimleri durmadan gündeme atanlar Türk medyasından, hiçbirine inanmasamda bu kadar gündem olunca insan acaba demeden edemiyor hani. Onun için resmi açıklamaları beklemek lazım.
Bu arada herkes Gedson 20’ye satılacak, bize 10M Benfica’ya 10M gidecek diye yazıyor. Kap’a yapılan açıklamayı bizzat aradım ve açıklamada %50’sine 6M Euro verdiğimizin ve sonraki satışın GELİRinden %50 pay verileceği yazıyor. Bu durumda maliyet çıkarıldıktan sonra elde edilecek gelirin 7M’u bize, diğer 7’side Benfica’ya gider.