Sonradan elestirmeyi pek sevmiyorum. Mac oynandiktan sonra skora gore herkes elestirir.
Onur'u sag acikta oynattigi icin ve mucadele ettigi icin sene basinda herkes S. Gunes'i overken ben niye Semih oynamiyor diyordum.
Senol Gunes'ten daha mi iyi bileceksin deniyordu. Hatta Karagumruk macinda asist yaptiginda (nasil asistse artik) birisi bak gordun mu koskoca Senol Gunes yine hakli cikti vs demisti. O gunlerde attigim mesaji asagiya kopyaladim.
Yine bircok kisi karsi cikacak, ama son haftalarda populerlesen Rosier-Onur degisikligini herkes su an anlik olarak cok kolay soyluyor, ama o da olmayacak bence.
Onur'un istegine, basit oynamasina saygim var, gorece zayif rakiplere karsi kendisinden hicbirsey beklenmedigi icin iyi gozuktu saygi gordu, ama normal sartlarda sag bekte de olmayacak birisi. Sag one iceri kat eden, sag beki aktif kullanabilecek bir adam gelince ve arkasinda Onur oynayinca gecen sene gordugumuz gibi Onur'un ne kadar sinirli kapasite'ye sahip oldugunu gorecegiz ve Rosier'i isteyecegiz. Sonra yine orta saha'daki gereksiz sisme gundeme gelecek. Simdi herkes cok kolay sagbekte Onur oynar diyor, ama gecen sene Rosier yedek kalip Onur oynadiginda Onur'un gordugu tepki'yi herkes unutmus nedense.
Herkes Zaynutdinov transferini overken, cok mevki'yi kapatacagini soylerken ben 4.5 milyon euro niye gomuldu max Tayfur Bingol olarak biri icin demistim. Cogu kisi niye bu kadar onyargilisin bir bekle gor demisti. Gorduk iste, hem stoper performansini hem solbek performansini.
Niye gencler oynamiyor, niye Semih'e forma sansi verilmiyor vs derken sen antrenorlerden iyi mi bileceksin, demek ki altyapi oyunculari yetersiz vs deniyordu. Hatta birisi simarik veletlet gibi birsey demisti. Semih birkac mac ust uste oynayinca neler yaptigini gorduk. O da zorunluluktan oldu. Yoksa Ghezzal ve Aboubakar kadro disi kalmasaydi yine oynayamayacakti. Bir de bu cocugun tum sezon oynadigini ve kendini gelistirebilen bir teknik ekiple calistigini dusun.
Taraftar da biraz sapkasini onune koyup dusunsun. Sene basinda bazilarimiz niye gencler oynatilmiyor denildiginde sen antrenorden iyi mi bileceksin, Besiktas kucuk kulup degil coluk cocukla ugrasmaz diyenler biraz Semih'i gorunce dusunsun. Onur Bulut'u sezon basinda ovenler biraz dusunsun. Zaynutdinov, Onana transferlerinden bile olumlu nokta cikartmak icin ugrasanlar biraz dusunsun. Neyse.....
Hasan Arat yonetimiyle ilgili ayni seyleri soyleyecegim, kimse kusura bakmasin. Evet, transfer donemi henuz acilmadi, evet henuz 1 ay oldu geleli ama gorunen koy de kilavuz istemiyor.
- Hansi Flick, Conte gibi adamlarin gelmemesi beni uzmez. Hem teknik ekip maasi, hem isteyecekleri transfer butcesi acisindan bunlar bizi asar bence. Ama Hansi Flick ismini bizzat soyleyen Hasan Arat. Sen bu isimi bu kadar net bir sekilde soylersen, cita'yi oraya koyarsan taraftar beklentiye girer ve hesap sorar. Takimin durumu kotu, maddi durum kotu, kariyerli basarmis bir hoca yerine daha dusuk profilli, genc, hirsli birini getirecegiz diyip van Bronckhorst'u aciklasalar (mesela) agzimi acmam. Ama secim kampanyasi'nda bol keseden gerceklestiremeyecekleri vaadleri siraladilar. Suleyman Seba yonetimini ornek aldigini soyleyen biri'nin bu davranisi ne kadar etik yorum yapmiyorum.
- Ayni seyi PSG, Al-Nassr, Chelsea baskanlariyla poz verirken de yapti. Bu pozlarla anca twitter'daki yarim akilli taraftari kandirirsin. Adamlar sana bedava'ya oyuncu verecek degil. Anca 18-19 yasinda kadro disi kalmis bebeleri verir, koskoca Besiktas da PSG'ye yetistiricilik yapacak kulup degil, kimse kusura bakmasin. Kurzawa, Malang Sarr, Madueke'yi de bedava'ya birakacak degiller. Bunlari getirmek icin baskanla kanka olmaya da gerek yok, bastirirsin para'yi getirirsin bu oyunculari. Onu da yapamiyorlar zaten, belli ki bu is de patladi Aybaba'nin aciklamalarina gore. Yani bu da secim malzemesiymis gibi duruyor.
- Herseyi gectim, bu yonetimin ANC yonetiminden farki planli sekilde gelecek olmasiydi. Niye ANC yonetimini elestirdik? Plan yok, program yok, tamamen gunluk yasiyorlar. Transferde hicbir fikirleri yok, menajerler kimi ittirirse aliyorlar dedik. Antrenor seciminde elimizde kala kala van Bronckhorst ve Lucescu kaldi. Flick, Sergen, Lucescu, van Bronckhorst, Genesio. Liste'ye bak cay demle. Iyisi-kotusu ona girmiyorum, ama nasil oyuncu transfer ederken kriter belirlersen antrenor secerken de kriter belirlersin. Ne tarz futbol oynatiyor, kadromla uyumlu mu, taraftarin beklentisini karsilar mi, kisa vadede mi uzun vadede mi basarir, oyunculariyla iletisimi nasil ve kadro'yla uyar mi vs vs daha liste uzar gider. Bu antrenorlerin birbiriyle uzaktan yakindan alakasi yok. Oynattiklari futbol, gecmis basarilari, verebilecekleri, iletisim sekilleri tamamen apayri. Sirf bu bile hicbir sekilde plan-programin olmadigini gosteriyor. Bosta kim varsa yuksek profilden dusuk profile dogru herkesi deniyorlar iste. Simdi egri oturup dogru konusalim; bunun ANC yonetiminin 'ne vereyim abime' kafasindaki transfer politikasindan ne farki var?
- Bu sinyalleri futbolun basina Samet Aybaba ve Feyyaz Ucar gibi getirdikleri pozisyonda tecrubeleri 0, kariyerleri hicbir sekilde Besikas'i kaldiracak seviye'de olmayan kisileri getirdiginde vermisti zaten. Su ana kadar tuy diktiler zaten. Riza Calimbay'in ayirilik surecinin yonetilis sekli, 5 oyuncu'nun antrenorden habersiz kadro disi kalmasi, bir anda Ghezzal'in sacma sapan sekilde affedilmesi, antrenorlerle ilgili aciklamalar vs tamamen skandal.
Henuz erken belki, ama ben simdiden dusuncemi soylerim. ANC yonetimi 10 uzerinde 1 ise, bizim Hasan Arat yonetiminden beklentimiz 8 ise, su ana kadarki performans en iyi ihtimalle 10 uzerinden 3. 3 vermemin nedeni de Semih Kilicsoy'la yeni sozlesme imzalanmasi, Bailly'nin kontratindan cikilmasi ve Riza Calimbay'in gonderilmesi.