Yonetime falan laf soyleniyor da (...)
Ibrahim Uzulmez, Sergen Yalcin, Riza Calimbay vs nedir yahu. Besiktas'a gelecek teknik adam;
- teknik tecrube'ye sahip olmali, head coach olarak olmasa bile genc takimlari yonetmis veya kaliteli teknik adamlarin yaninda yardimcilik yapmis olabilir (Guardiola, Arteta-Guardiola, Luis Enrique, Zidane ornegi gibi), o yuzden Burak Yilmaz out;
- buyuk bir takimda veya en azindan Anadolu takiminda iz birakmis olmali, iz birakmakla soylemek istedigim tesadufi basari degil, onu Riza Calimbay, Bulent Uygun, hatta gulerek soyluyorum Guvenc Kurtar bile yapti, iz birakan derken ofansif zevk veren futbol oynatip sonuc almis, bunu mumkunse 1'den fazla yapmis biri
Yerli olarak baktigimda aklima gelen tek isim Cagdas Atan. Yardimcilik deneyimi var, Alanya ve Kayseri'de basarilari ortada. Valerien Ismael gelmeden evvel ben sahsen ayni profilde Okan Buruk'u istiyordum, ama kismet GS'ye guldu. Cagdas Atan bence Okan'in yolundan gider.
Riza Calimbay uzak dursun. Senelerdir hocalik yapiyor, hicbir numarasi yok. Faul yap zenci forvete sisir topu tarzinda 50 sene evvelde kalmis cagdisi futbol oynatan birinin Besiktas'ta isi ne? Ibrahim Uzulmez'in kariyeri, seviyesi yeterli degil. Baska bir yerde basarilip kendini ispatlarsa eyvallah, su an o seviyede gozukmuyor. Sergen bizde hasbelkader 1 sene sampiyon oldu kusun tasa carpmasiyla, ama 2. senesindeki agir cuvallamasi bence antrenorluk yetenegiyle ilgili yeterli fikir veriyor.
Umarim iyi bir yabanci gelir. Olmadi Basaksehir'den Cagdas Atan bence tek mantikli yerli alternatif. Teklif gelirse bu arada kosa kosa gelmek isteyecegini dusunuyorum. Ilhan Palut'un oynattigi oyunu begeniyorum, ama onun aslinda daha yolu var, erken olabilir.
Senin çizdiğin yerli profilinden 1 kişı çıkıyor: Ertuğrul Sağlam.
Bok gibi kadroyla formda olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Sivassporla yarıştı 73 puan alarak üçlü averaja takıldı.
İlk yarı liderin 4 gerisinde sezon sonu 6 puan gerisinde kaldı. O sezonun tüm istatiklerini bi incele, sadece 2 galibiyeti eksikti yoksa şampiyon olurdu.
Şampiyonlar Ligi tecrübeside var, Türkiye Ṣampiyonluğuda var. Üstelik Trabzonsporlu değil, Beşiktaşlı.
2. Sezon kurduğu takım liderken gönderdiler, Mustafa Denizli aldı şampiyon yaptı.
Tek şansızlığı Liverpool yenilgisiydi, fakat kadrosu bom boktu.
Şimdiki kadromuz o kadrodan 40 kat daha iyi.
Ertuğrul şu an Kocaelisporda son 5 maçınıda kazandı ve Eyüpspordan alacak liderliği.
Yerli olsa Ertuğrul.
Yabancı olsa Villas Boas.
Bizim kadro Portekiz futboluna müsayit.