Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 783198 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimdışı Talisca1903

Beşiktaş'ı savunmak Beşiktaş'ı  Altınordu gibi görüp altyapı yapacağım, sistem kuracağım başarı olmasa da olmasın diyerek romantik fikirlerle yönlendirmeye çalışıp Valerien gibi yetersiz₁ beden hocalarını Beşiktaş'ın çocuğu gibi savunmakla da olmuyor. Beşiktaş'ta amaç başarılı olmaktır. Altyapı, sistem dediğin başarıya araç olarak vardır. Kimsenin romantik hayalleri için senelerce başarısız olmayı göze alıp egosu tatmin olsun diye altyapı, sistem fantazileri peşinde koşulacak bir kulüp değil Beşiktaş. İlk önce başarıyı hedeflersin sonra başarıyı sağlam temellere oturtmak için bir düzen kurarsın. Sıra bu şekilde olur. Ben bir düzen kurayım bakarsın sonra düzen işler başarılı olurum diyen ya Türkiye'den uzakta kalmış teorik konuşan ya da aşırı romantik gerçeklerden kopmuş  kişilerdir.
+1903

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaş'ı savunmak Beşiktaş'ı  Altınordu gibi görüp altyapı yapacağım, sistem kuracağım başarı olmasa da olmasın diyerek romantik fikirlerle yönlendirmeye çalışıp Valerien gibi yetersiz₁ beden hocalarını Beşiktaş'ın çocuğu gibi savunmakla da olmuyor. Beşiktaş'ta amaç başarılı olmaktır. Altyapı, sistem dediğin başarıya araç olarak vardır. Kimsenin romantik hayalleri için senelerce başarısız olmayı göze alıp egosu tatmin olsun diye altyapı, sistem fantazileri peşinde koşulacak bir kulüp değil Beşiktaş. İlk önce başarıyı hedeflersin sonra başarıyı sağlam temellere oturtmak için bir düzen kurarsın. Sıra bu şekilde olur. Ben bir düzen kurayım bakarsın sonra düzen işler başarılı olurum diyen ya Türkiye'den uzakta kalmış teorik konuşan ya da aşırı romantik gerçeklerden kopmuş  kişilerdir.
iyide bunu bana neden söylüyorsun buralarda ben alt yapı düşmanı genç düşmanı olarak bilinirim beşiktaş yetiştirme yurdu değildir derim şenolu savunacağım diye kontrolü kaybediyorsunuz burda bir kişi hariç kimse alt yapı hayalleri kurmuyor bir kişi bir laf etti diye şenolu istemeyen herkes aynımı oluyor hatırlatırım o alt yapı sevdalısı benide şenolcu olmakla suçluyor
Şenolu savunacak hiç bir argumanınız yok o yüzden beşiktaşı aşağılayarak taraftara yalanla saldırarak savunma yapıyorsunuz
Yok şenol olmasa beşiktaş anadolu takımı olurmuş efendim vs diye savunma yapıyorsunuz adam maçta kronemetre kurup saati gelmeden oyuncu değiştirmiyor sanki öyle bir kural var herkes hata yapar hata yapmak önemli değil esas sıkıntı hatalarından ders almayıp ısrar etmektir
Sahada takım koşmuyor biraz baskılı oynayan her takım beşiktaşı dağıtıyor kalkıp fener gs kadrosundan bruge takımından bahsediyorsunuz biz sahamızda pendike puan verdik öve öve bitiremediğiniz ts yi hatay dağıttı
Sahada ne oynadığımız belli değil kendi sahamızda üçyüz pas yapıyoruz bütün maçlarda ilk yarıları çöpe atıyoruz buna zaten can sıkılırken birde gelip burda şenol savunacağım diye milletin saçma mesajlarını okuyoruz anadolu takımlarından kötü top oynuyoruz savunma şenol olmasa anadolu takımı olurduk oluyor şenol olmasında anadolu takımı olalım razıyım onlar bizden iyi futbol oynuyor

Çevrimiçi Necmi

Geçen sene şampiyonluk potasında takım aldı yaptığı saçmalıklarla potadan uzaklaştırdı bu sene yaptığı saçmalıklarla sezon başında bizi tırı vırı maçlarla potadan uzaklaştırıyor bazı arkadaşlar geçmiş hayalleri kurup bizi romantik olmakla suçluyor geçen sene yaptığınız gibi bu sene sonuda konuşursunuz şampiyonluk ortalamasını tutturup üçüncü olduk diye övünürsünüz artık

Çevrimiçi Necmi

Maç başına attığımız gol ortalaması 1.2 yediğimiz 1 üstelik mertin yaptığı onca kurtarışa ramen ve puan ortalaması 2 üstelik oynadığımız maçlarda görece kolay maçlar milleti romantikle suçlamadan önce sahaya dönüp bakın kendi sahamızda bile kaleyi bulan şut 60 da 70 de geliyor nerdeyse pozisyonsuz bitirdiğimiz maçlar var üstelik ligin başındayız daha oyuncular dili dışarda oynuyor sahada ne yaptığımız belli değil bunları konuşanlar romantik oluyor geçmiş hayallerle yaşayanlarda gerçekçi oluyor 😂

Onur Küçük

• Ziyaretçi

iyide bunu bana neden söylüyorsun buralarda ben alt yapı düşmanı genç düşmanı olarak bilinirim beşiktaş yetiştirme yurdu değildir derim şenolu savunacağım diye kontrolü kaybediyorsunuz burda bir kişi hariç kimse alt yapı hayalleri kurmuyor bir kişi bir laf etti diye şenolu istemeyen herkes aynımı oluyor hatırlatırım o alt yapı sevdalısı benide şenolcu olmakla suçluyor
Şenolu savunacak hiç bir ergumanınız yok o yüzden beşiktaşı aşağılayarak taraftara yalanla saldırarak savunma yapıyorsunuz
Yok şenol olmasa beşiktaş anadolu takımı olurmuş efendim vs diye savunma yapıyorsunuz adam maçta kronemetre kurup saati gelmeden oyuncu değiştirmiyor sanki öyle bir kural var herkes hata yapar hata yapmak önemli değil esas sıkıntı hatalarından ders almayıp ısrar etmektir
Sahada takım koşmuyor biraz baskılı oynayan her takım beşiktaşı dağıtıyor kalkıp fener gs kadrosundan bruge takımından bahsediyorsunuz biz sahamızda pendike puan verdik öve öve bitiremediğiniz ts yi hatay dağıttı
Sahada ne oynadığımız belli değil kendi sahamızda üçyüz pas yapıyoruz bütün maçlarda ilk yarıları çöpe atıyoruz buna zaten can sıkılırken birde gelip burda şenol savunacağım diye milletin saçma mesajlarını okuyoruz anadolu takımlarından kötü top oynuyoruz savunma şenol olmasa anadolu takımı olurduk oluyor şenol olmasında anadolu takımı olalım razıyım onlar bizden iyi futbol oynuyor
Bunu genel olarak söylüyorum . Evet biliyorum altyapı hakkındaki düşüncelerini ama savunduğun kişi de Beşiktaş'ı yetiştirme yurdu olarak gören insanları Şenoltapar olarak etiketlendirmeye çalışan 90'lı yıllarda kalmış romantik bir Beşiktaşlı.

Beşiktaş'ın Trabzon ile Brugge maçlarındaki oyununu ben de beğenmedim. Dün 1-2 kelam ettim nedenleri hakkında tekrar bir özet geçeyim. Beşiktaş'ın asıl sorunu merkezde. Merkezdeki Amir, Gedson,Salih üçlüsü birbirinden kopuk. Özellikle Salih ağır kalıyor, topsuz oyunda fazla yok, dinamik değil. Bu üç oyuncu birbirine yaklaşarak merkezdeki kurgu daha kompakt hale gelmeli Bahtiyar, Ox gibi futbolu bilen topsuz oyunda aktif, ileriye koşular atan, sahadaki icraatlarıyla takımın opsiyonunu artıran isimler takıma monte edilmeli. Bailly'nin gelişi orta saha kurgusuna etki edecektir. Ben bu kadar aşırı pas yapılmasından rahatsız oluyorum diyor daha dinamik, direkt, dikine oynayan , hatlar arasında kopukluğun olmadığı bir takım isteniyorsa bu merkezdeki kurguyu düzenlemekten geçiyor. Bunun başka bir yolu yok. Ama bu gerçekleştiğinde maç başına 110-120 km koşan bir takım da bekleme. Oyuncuların yaşlarına, sakatlık geçmişlerine, fikstürümüze bakarsan bunun neden olmayacağını görmek mümkün. Sorunu onu oynatmadı buna mobbing uyguladı Trabzon'u kayırdıdan önce daha derinde aramak lazım. Bana göre doğru tespiti Murat yaptı. Sen doğru profilde oyuncuları doğru zamanda getireceksin. Bunu yapamıyorsan başarısız olma ihtimalin yüksek. Bunda Hoca'nın payı varsa nedenleriyle madde madde belirtir makul sebep sonuç ilişkisi kurarsın şahsen sesimi çıkarmam. Ben Şenol Hoca eleştirilemez demedim hiçbir zaman. Tabii ki eleştirilecek 3-0 yenilgiden, Brugge'ye karşı oynanan oyundan sonra. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Yazmadığım , savunmadığım şeyleri yazmış, savunmuş gibi bana cevap veriyorsun. Ve bunu ilk kez yapmıyorsun.

Çevrimiçi Samet Demir

Geçen sene şampiyonluk potasında takım aldı yaptığı saçmalıklarla potadan uzaklaştırdı bu sene yaptığı saçmalıklarla sezon başında bizi tırı vırı maçlarla potadan uzaklaştırıyor bazı arkadaşlar geçmiş hayalleri kurup bizi romantik olmakla suçluyor geçen sene yaptığınız gibi bu sene sonuda konuşursunuz şampiyonluk ortalamasını tutturup üçüncü olduk diye övünürsünüz artık
İşin kötü tarafı suçlayacak VI'de yok :)

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

İsmi lazım olmayan şahıs:"Nasılsınız?"

Ahmet Nur Çebi: "Ben iyiyim teşekkür ederim. Yorucu bir süreçten geçiyoruz ama Beşiktaş başkanı ve yönetimi yorulmak zorunda. Düşünmekten uyuyamıyorum ama yastığa kafamı koyduktan sonra birçok şeyi doğru yapmanın huzuruyla uyuyorum. Çok şükür."

İsmi lazım olmayan şahıs: "Yaptığınız bütün fedakarlıklara rağmen '(...)﹗' diye bağırılıyor. Bu yaşananların nedenini açıklar mısınız?"

Ahmet Nur Çebi: "Ah bir bilebilsem. Ekonominin düzeldiği bir ortamda, muhaliflerin gelme arzusu artabilir. Taraftar nezdinde karşılık bulabilir. Bunu neden yaptıklarını gelip benimle paylaşabilirler. Her Beşiktaşlı, benim için kıymetlidir. Gelip benimle konuşabilirler. 'Neden bağırıyorsunuz' diye sordum. 'Başkan, maç bittikten sonra bağırın dedi' demiş. Bunlar 3 dakika erken başladılar, kronometreleri yanlış. Beşiktaş taraftarının bana sahip çıkması gerekirken buna devam etmesini gerçekten anlamıyorum. Konu ekonomi ise, düzgün gidiyor. Transferlerin de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'a 3-0 yenildiğimiz gün kahroldum. Ama dün Trabzonspor, Hatay'a yenildi. Başka takım, Hatay'ı yeniyor. Futbol; biraz kısmet, bazen şans. Top sizi sevecek. Sezonun sonunu görmek lazım. Taraftara sabır diliyorum."

Ahmet Nur Çebi: "Onana ile henüz konuşmadım. Oynamama nedenini hocaya sorarsınız. Başka takımlarda bu olaylar çok oluyor ama Beşiktaş'ta olunca gündeme getiriliyor. Onana çok iyi futbolcu. Kendisine çok teklif geldi. Zaman neler gösterecek, göreceğiz. Hoca oynatmıyorsa, oyuncuya mesaj veriyordur."

Ahmet Nur Çebi: "Fan Token konusuna her firma olmayı arzu etti. Birisi 10 diyor, 10 verdi ben 20 veririm diyor, 30 veririm diyor. Temelini ben hissedemedim. Yanılıyor olabilirim ama hissedemedim. İstemiş olduğum teminat mektubu konusunda gerekli desteği göremedim. Paribu'dan bu desteği gördüm, tereddütsüz bu işi yaptılar. Zaman, en doğrusunu gösterecektir. Bu işin ne kadar doğru yapıldığını, hep beraber zamanla göreceğiz. Zaman, beni haklı çıkaracaktır. Doğru yaptığımı biliyorum. Ben, Beşiktaş taraftarına güveniyorum ve onların gereken desteği vereceğine inanıyorum."

[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2023, 12:54:34 Samet Demir ]
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Necmi

Bunu genel olarak söylüyorum . Evet biliyorum altyapı hakkındaki düşüncelerini ama savunduğun kişi de Beşiktaş'ı yetiştirme yurdu olarak gören insanları Şenoltapar olarak etiketlendirmeye çalışan 90'lı yıllarda kalmış romantik bir Beşiktaşlı.

Beşiktaş'ın Trabzon ile Brugge maçlarındaki oyununu ben de beğenmedim. Dün 1-2 kelam ettim nedenleri hakkında tekrar bir özet geçeyim. Beşiktaş'ın asıl sorunu merkezde. Merkezdeki Amir, Gedson,Salih üçlüsü birbirinden kopuk. Özellikle Salih ağır kalıyor, topsuz oyunda fazla yok, dinamik değil. Bu üç oyuncu birbirine yaklaşarak merkezdeki kurgu daha kompakt hale gelmeli Bahtiyar, Ox gibi futbolu bilen topsuz oyunda aktif, ileriye koşular atan, sahadaki icraatlarıyla takımın opsiyonunu artıran isimler takıma monte edilmeli. Bailly'nin gelişi orta saha kurgusuna etki edecektir. Ben bu kadar aşırı pas yapılmasından rahatsız oluyorum diyor daha dinamik, direkt, dikine oynayan , hatlar arasında kopukluğun olmadığı bir takım isteniyorsa bu merkezdeki kurguyu düzenlemekten geçiyor. Bunun başka bir yolu yok. Ama bu gerçekleştiğinde maç başına 110-120 km koşan bir takım da bekleme. Oyuncuların yaşlarına, sakatlık geçmişlerine, fikstürümüze bakarsan bunun neden olmayacağını görmek mümkün. Sorunu onu oynatmadı buna mobbing uyguladı Trabzon'u kayırdıdan önce daha derinde aramak lazım. Bana göre doğru tespiti Murat yaptı. Sen doğru profilde oyuncuları doğru zamanda getireceksin. Bunu yapamıyorsan başarısız olma ihtimalin yüksek. Bunda Hoca'nın payı varsa nedenleriyle madde madde belirtir makul sebep sonuç ilişkisi kurarsın şahsen sesimi çıkarmam. Ben Şenol Hoca eleştirilemez demedim hiçbir zaman. Tabii ki eleştirilecek 3-0 yenilgiden, Brugge'ye karşı oynanan oyundan sonra. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Yazmadığım , savunmadığım şeyleri yazmış, savunmuş gibi bana cevap veriyorsun. Ve bunu ilk kez yapmıyorsun.
bak işde sahada olanı konuştuğunda bir noktaya geliriz bruge maçında o üçlü oynamadı demirege yi attı sahaya unuttunmu artı amir gibi oyuncuyu iki stoper arasına sokarsan merkezi pas vermeyen gedsonla salihi bırakırsan salih tabiki tek başına birşey yapamaz yinede maç kazandıran orta sahadan gelen kritik pasları dikkat edersen salih atıyor merkez orta sahada oyuncular bence yeterli kalitede sıkıntı şenolun onları yanlış oynatması ve orta saha oyuncularının oyuna girebilmesi için ilerideki oyuncuların formda olması lazım salihin bir çok kritik ara pası heba oluyor şenol şapkadan tavşan çıkarmaya uğraşacağına şapkayı şapka olarak kullansa sonuç daha iyi olacak oyuncuları çorba yapıyor sonrada bu yemek neden bulanık diyoruz
Sen futboldan anlayan birisin gerçekten sahada olan şeyden memnunmusun iki maç değil tamamından bahsediyorum bak f. orman on maçta kazanır bunu söylemiyorum ama lazım olan kazanmak için formanın yetmediği kritik maçları verdiğinde şampiyonluk verirsin geçen sene olan buydu bu senede olan bu ben koptuktan sonra gs fener yenmişim bir önemi olmuyor esas yenmem gerektiği anda gs ye kaybetmişim beni ilgilendiren o
Ben seni alıntıladığım mesajda sen demiyorum genele konuştuğumu belirtecek şekilde yorum yapıyorum seninle konuşsam direk sen derim sana hitap ederim genele konuştuğumda sende bazı şeyleri konuştuğunda seni alıntılıyorum üstüne alınma seninle konuştuğumda direk onur diye başlarım

Çevrimiçi Necmi

İsmi lazım olmayan şahıs:"Nasılsınız?"

Ahmet Nur Çebi: "Ben iyiyim teşekkür ederim. Yorucu bir süreçten geçiyoruz ama Beşiktaş başkanı ve yönetimi yorulmak zorunda. Düşünmekten uyuyamıyorum ama yastığa kafamı koyduktan sonra birçok şeyi doğru yapmanın huzuruyla uyuyorum. Çok şükür."

İsmi lazım olmayan şahıs: "Yaptığınız bütün fedakarlıklara rağmen '(...)﹗' diye bağırılıyor. Bu yaşananların nedenini açıklar mısınız?"

Ahmet Nur Çebi: "Ah bir bilebilsem. Ekonominin düzeldiği bir ortamda, muhaliflerin gelme arzusu artabilir. Taraftar nezdinde karşılık bulabilir. Bunu neden yaptıklarını gelip benimle paylaşabilirler. Her Beşiktaşlı, benim için kıymetlidir. Gelip benimle konuşabilirler. 'Neden bağırıyorsunuz' diye sordum. 'Başkan, maç bittikten sonra bağırın dedi' demiş. Bunlar 3 dakika erken başladılar, kronometreleri yanlış. Beşiktaş taraftarının bana sahip çıkması gerekirken buna devam etmesini gerçekten anlamıyorum. Konu ekonomi ise, düzgün gidiyor. Transferlerin de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'a 3-0 yenildiğimiz gün kahroldum. Ama dün Trabzonspor, Hatay'a yenildi. Başka takım, Hatay'ı yeniyor. Futbol; biraz kısmet, bazen şans. Top sizi sevecek. Sezonun sonunu görmek lazım. Taraftara sabır diliyorum."

Ahmet Nur Çebi: "Onana ile henüz konuşmadım. Oynamama nedenini hocaya sorarsınız. Başka takımlarda bu olaylar çok oluyor ama Beşiktaş'ta olunca gündeme getiriliyor. Onana çok iyi futbolcu. Kendisine çok teklif geldi. Zaman neler gösterecek, göreceğiz. Hoca oynatmıyorsa, oyuncuya mesaj veriyordur."

Ahmet Nur Çebi: "Fan Token konusuna her firma olmayı arzu etti. Birisi 10 diyor, 10 verdi ben 20 veririm diyor, 30 veririm diyor. Temelini ben hissedemedim. Yanılıyor olabilirim ama hissedemedim. İstemiş olduğum teminat mektubu konusunda gerekli desteği göremedim. Paribu'dan bu desteği gördüm, tereddütsüz bu işi yaptılar. Zaman, en doğrusunu gösterecektir. Bu işin ne kadar doğru yapıldığını, hep beraber zamanla göreceğiz. Zaman, beni haklı çıkaracaktır. Doğru yaptığımı biliyorum. Ben, Beşiktaş taraftarına güveniyorum ve onların gereken desteği vereceğine inanıyorum."

lafontenden masallar
Taraftar iradesiyle koltuk kapanlar şimdi taraftar iradesini anlayamıyormuş

Onur Küçük

• Ziyaretçi

bak işde sahada olanı konuştuğunda bir noktaya geliriz bruge maçında o üçlü oynamadı demirege yi attı sahaya unuttunmu artı amir gibi oyuncuyu iki stoper arasına sokarsan merkezi pas vermeyen gedsonla salihi bırakırsan salih tabiki tek başına birşey yapamaz yinede maç kazandıran orta sahadan gelen kritik pasları dikkat edersen salih atıyor merkez orta sahada oyuncular bence yeterli kalitede sıkıntı şenolun onları yanlış oynatması ve orta saha oyuncularının oyuna girebilmesi için ilerideki oyuncuların formda olması lazım salihin bir çok kritik ara pası heba oluyor şenol şapkadan tavşan çıkarmaya uğraşacağına şapkayı şapka olarak kullansa sonuç daha iyi olacak oyuncuları çorba yapıyor sonrada bu yemek neden bulanık diyoruz
Sen futboldan anlayan birisin gerçekten sahada olan şeyden memnunmusun iki maç değil tamamından bahsediyorum bak f. orman on maçta kazanır bunu söylemiyorum ama lazım olan kazanmak için formanın yetmediği kritik maçları verdiğinde şampiyonluk verirsin geçen sene olan buydu bu senede olan bu ben koptuktan sonra gs fener yenmişim bir önemi olmuyor esas yenmem gerektiği anda gs ye kaybetmişim beni ilgilendiren o
Ben seni alıntıladığım mesajda sen demiyorum genele konuştuğumu belirtecek şekilde yorum yapıyorum seninle konuşsam direk sen derim sana hitap ederim genele konuştuğumda sende bazı şeyleri konuştuğunda seni alıntılıyorum üstüne alınma seninle konuştuğumda direk onur diye başlarım
Sahada olanın konuşulması gerektiğini en başından beri savunan benim. Sence Brugge maçında Demir Ege neden oynadı? Ben kendi gördüklerimi, tezimi yazayım katılıp katılmamak sana kalmış. Hoca Amir ile defansif orta sahada dönüşümlü olarak oynatacağı bir oyuncu aradı. Bu oyuncu Brugge savunmaya çekilip Amir ileriye çıkışlar yaptığı zaman onun pozisyonunu kapatacak, Brugge ataklarını sıklaştırıp  Amir pozisyonuna çekildiğinde ise 8 numarada oynayabilecek bir oyuncu olmalıydı. Seçtiği isim Demir Egeydi. Burada Hoca'nın oyun ve oyuncu tercihlerini konuşup eleştirmekte hiçbir sakınca yok benim için.

Salih'in kritik paslar atması, oyun vizyonu zaten onun en önemli özellikleri ama yapamadığı da birçok şey var ve merkezdeki Amir-Gedson-Salih üçlüsünün birbirinden kopuk olmasına ek olarak Salih'in yapamadığı topsuz oyunda yeterince aktif olmaması, vücudunu hızlı döndürememesi, hızlanmada yavaş olması gibi daha da göze batmasına neden oluyor özellikle de rakip Salih'e baskı yaptığında. Rakip Salih'e pres yaptığında bu kadar çok top kaybı yapması tesadüf eseri mi sanıyorsun? Bunda hem merkezin kopuk olması hem de Salih'in eksikleri ana etken. Salih'in yapamadığı topsuz oyunda aktif olma, ileriye çıkışlar gibi işleri Ox yaptı son Kayseri maçında ve bu durum merkezden gol atmamıza direkt etken oldu.

Oynanan oyundan tabii ki memnun değilim ama oyun anlamında bu saatten sonra çözümü arayıp bulmak lazım.

Çevrimdışı levitate

paribu ve token işi de sessiz sedasız gerçekleşmiş, 20 milyon falan aldığımız söyleniyor az maalesef
bipbipbupbup

Çevrimiçi gokhans

Bunu genel olarak söylüyorum . ama savunduğun kişi de Beşiktaş'ı yetiştirme yurdu olarak gören insanları Şenoltapar olarak etiketlendirmeye çalışan 90'lı yıllarda kalmış romantik bir Beşiktaşlı.
1.cisi şenol hoca olmasa anadolu kulübü olacağımızı savunan herkes şenoltapardır, etiketlenmeye ihtiyacı yok. Hiç bir beşiktaş lı bu cümleyi kuramaz. 2.cisi evet 90ların başından beri tribünlerdeyim, yeni açıkda bülent ve ecevit abilerin arkasında büyüdüm. Deplasman otobüslerinde gençlik çürüttük bence bu beni romantik yapmaz aşık yapar. Ve en önemlisi 3.sü, ben 90’ların öz kaynak düzeninden bahsetmedim, bielsa, favre, luce gibi bir sistem hocasını getirir, a takımda kurulacak sistem ve taktik anlayış eş zamanlı olarak altyapıyada entegre edilmeli. Bu sayede altyapıdan, a takıma çıkan adam sudan çıkmış balık gibi kalmaz, verilen görevi yadırgamaz çünkü aynı sistem içinden gelmiştir. İlk sahaya çıktığında neler yapması gerektiğini, kendisinden neler beklendiğini bilir. Ayrıca çok sağlam scout sistemi kurulmalı dedim. Özellikle borç yüzünden teknik iflas etmiş bir kulüp için romantik bir istek değil, gayet vizyonlu bir strateji.
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimdışı podgorica

Son aylarda fark ettim burada en az bizler kadar Trabzonsporlu'lar da var.

Bunlar Beşiktaşlı değil, ANÇ ve Şenol gibi Beşiktaşspor'lu lar.
Aynen sizler çok iyi Beşiktaş' lısınız. Biz değiliz.

Ben başarı istiyorum hocam. Romantıklik istemiyorum. Derbi galibiyeti istiyorum.

Kim bunları yaşatırsa, ben o kişiyi severim. Yani bunu Fatih Terim yapsın onu da överim. Emre Belözoğlu yapsın, onu da överim.

Beşiktaş hayır kurumu, sivil toplum örgütü değildir.

Çevrimdışı podgorica

Görürdünüz derken?  Sen hangi takımı tutuyordun?

Ben hep Beşiktaş' lıydım..

Kimse bana Beşiktaş' lılık dersi vermesin.

Çevrimiçi Samet Demir

Ben hep Beşiktaş' lıydım..

Kimse bana Beşiktaş' lılık dersi vermesin.
Lıydım derken şuan değil misin?

Ders almak istemiyorsan Beşiktaşı küçük düşürecek sözler yazma.

Çevrimdışı podgorica

Lıydım derken şuan değil misin?

Ders almak istemiyorsan Beşiktaşı küçük düşürecek sözler yazma.

Beşiktaş' lı olmasam burada işim yok..

Beşiktaş' ı küçük düşürmüyorum ki. Gerçekleri söylüyorum

Çevrimdışı Talisca1903

Kanatlarda oynayan oyuncuların sakatlık sonrası gelişlerinde çok sıkıntı olur oluyorsa oyunun aksamasında bunun da etkisi var
Ha çözülmeyecek sorundeğiö Raşit ve rebic tam anlamıyla sahada olduğunda işler rayına girer
Ayrıca Salih çok gayretli iyi niyetiyle oynuyor ama Ralşteden çok uzak kalıyor ona yaklaşıp rosş/onur- Raşit ile üçgen kurmalı oradan dağa iti atak yapabiliriz
Ox bunu daha yapacağının sinyalini verdi ama işte hızlanmasında şutunda topla buluşması gereken noktalarda hep bir eksik gözüktü bana
Daha iyi olacağını düşünüyorum sakatlanmazsa

Çevrimiçi Ravenman

Kimşe Beşiktaşı Altınordu gibi olsun istemez fakat altyapısız Beşiktaşta olmaz.

Altyapı bir kulübün omurgasıdır, altyapıya önem vermeyen kulüp gerçek futbol kulübü değildir, sadece Chelsea gibi yan sanayi kulübü olur.

Senin 25 kişilik kadron var her sezon ve bunin içinde en az 7 altyapı oyuncusu bulunması gerek.

Emrecan Uzunhan, Emrecan Bulut, Umut Meraş, Onur Bulut, Kerem Atakan Keskin, Tayfur Bingöl, Kazak Necip ve Gerçek Necip gibi yeteneksiz kazmaları ve odunları her sezon milyonlarca euro harcayip transfer edeceğine altyapịdan çıkar bu yerlileri ve rotasyona koy.

Tutmassa tutmasın, bunlara ne bonservis ne yüksek maaş verdin, zarar yok, zaten yukardaki yerli kazmalarda tutmadı. Bunlar Beşiktaşın yavruları.

Fakat Nihat ve Sergen gibi tutunursalar piyangoyu gözünden vurdun (Demir Ege ve Semihte bu ışığı görüyorum). Dışarıya borçlamada yok.

Altyapı meyve ağacı gibidir hem sulacaksın hem gübre vereceksinki meyvesini yiyesin.

Red Bull Salzburg ilk onbirinde 6 altyapılı gencecik oyuncularla gitti Şampiyonlar Liginde Benfica'yı perişan etti deplasmanda.

Biz ise milyonlara aldığımız yaşlı yıldızlarla Brugge'de sahadan silindik.

Başarı istiyormuş beyefendi. Sen her sezon Onana'lara Bahtiyarlara Rashicalara 15 milyon ver kendi özkaynaklarını bedavaya Anadolu kulüplerine ver evet çok başarılı oluyoruz görüyorum.

Çevrimdışı Talisca1903

Kimşe Beşiktaşı Altınordu gibi olsun istemez fakat altyapısız Beşiktaşta olmaz.

Altyapı bir kulübün omurgasıdır, altyapıya önem vermeyen kulüp gerçek futbol kulübü değildir, sadece Chelsea gibi yan sanayi kulübü olur.

Senin 25 kişilik kadron var her sezon ve bunin içinde en az 7 altyapı oyuncusu bulunması gerek.

Emrecan Uzunhan, Emrecan Bulut, Umut Meraş, Onur Bulut, Kerem Atakan Keskin, Tayfur Bingöl, Kazak Necip ve Gerçek Necip gibi yeteneksiz kazmaları ve odunları her sezon milyonlarca euro harcayip transfer edeceğine altyapịdan çıkar bu yerlileri ve rotasyona koy.

Tutmassa tutmasın, bunlara ne bonservis ne yüksek maaş verdin, zarar yok, zaten yukardaki yerli kazmalarda tutmadı. Bunlar Beşiktaşın yavruları.

Fakat Nihat ve Sergen gibi tutunursalar piyangoyu gözünden vurdun (Demir Ege ve Semihte bu ışığı görüyorum). Dışarıya borçlamada yok.

Altyapı meyve ağacı gibidir hem sulacaksın hem gübre vereceksinki meyvesini yiyesin.

Red Bull Salzburg ilk onbirinde 6 altyapılı gencecik oyuncularla gitti Şampiyonlar Liginde Benfica'yı perişan etti deplasmanda.

Biz ise milyonlara aldığımız yaşlı yıldızlarla Brugge'de sahadan silindik.

Başarı istiyormuş beyefendi. Sen her sezon Onana'lara Bahtiyarlara Rashicalara 15 milyon ver kendi özkaynaklarını bedavaya Anadolu kulüplerine ver evet çok başarılı oluyoruz görüyorum.
kim mesela Anadolu ya bedava verip uçan kaçan altyapı oyuncumuz?
Bir isim alabilir miyiz?

Çevrimiçi annoca

Guzel kardesim bak biz boyle sabaha kadar yazar dururuz. Kendinde kabul etmissin, mesajim yanlis anlasilmaya cok musait demissin - bak bu mesajonda yanlis anlamaya cok musait ve celiskilerle dolu.

Ben bir onceki mesajimda Masuaku/Abou falan diyince sen yok ben ilk 11 icin demistim. Sonrada bak Ts'nin kaliteli ayaklari var diye oyuncu siralayip ilk 11'de maca cikmayan Pepe ve Trezeguet'i de araya kaynatip bak bazilari 11'de cikip diye yazmissin. Sahaya cikan ilk 11'i elestiriyorum diyorsun bende sana yedek klubesini gosterip bu 11'li cikmak zorunda olmadigimizi anlatmaya calisiyorum.

"dünyanın neresinde olursan ol aldığın transfer o bölgede oyuncu yokken veya oyuncu mimlenmişse anca öyle direk ilk 11 de başlar. halandı izlemekten keyif alırım yıllardır takip ederim dortmunda transfer olduğunda haftalarca hep yedekten girdi ki goller atmasına rağmen. baily direk oynatmazdı hiç bir hoca oynatmaz. "

SG'nin Bailly'i oynatmama tercihini nasil akliyabilirim diye zorlamissin ama yine kendinle celismissin. Dunyanin neresinde olursan ol o (1) bolgede oyuncu yokken anca yeni gelen transferi oynatirsin diye yazmissin ve devam edip (2) hicbir hoca Bailly'i direkt oynatmazsin demissin. E bizim (1) o bolgede oyuncumuz yoktu iste, zoraki Necip ile ciktik maca. (2) Trabzon'un hocasi cikip daha dogru duzgun idmana cikmayan Onuachu ve Mendy'i bizim macta oynatmadi mi? Ustelik o bolgede oyunculari varken...

"''Omar yerine Trabzon'daki sol stoper Benkovic'i mi daha iyi diyorsun anlayamiyorum.'' anlamaman normal çünkü böyle bir şey demedim. "

Omar'in hatalarindan bahsediyordun ve bir once ki mesajinda ilk 11'de cikan oyunculari kastediyorum diyordun. Bende macta sol stoper olarak oynayan Omar ve Benkovic'i karsilastirdim hani Ts'nin kadro kalitesi daha iyi diyince ve Omar'i elestirince.

"sakatlık ihtimali olan veya yeni iyileşmiş oyuncuyu 90 dk oynatmazsın. ghezzal geçen maçın en iyisiydi (bana göre) ama çıkmak zorundaydı. diyelim ki masu da tıpkı geçen yılki ghezzal gibi fazla zorlamadan sakatlık yaşasaydı bu sefer ne olacaktı? kongo maçında riske edilmiş aradan bir kaç gün sonraki hazırlık maçında o riske girlmemiş mesela. risk her zaman vardır ama tedbir diye de bir şey var. yeni iyileşmiş adamı 90 dk oynatmakla 45 dk oynatmak risk oranı farklıdır hee sakatlık bu uzatmalarda girer olur buna yapılacak bir şey yok."

E derbi diye nitelendirilen bir maca en iyi 11'inle cikarsin, oyuncunu riske etmek istemiyorsanda 45. dakikada degistirirsin. Geriye dustugun bir macin ardindan bu oyunculari maca sokarak daha eforlu oynamalarini ve maci cevirmelerini bekliyorsun - yani sakatlanmaya daha musait bir ortam hazirliyorsun oyuncularin icin. Senin mantigindan yola cikarsak eger, risk ve tedbir amacli olarak geriye dustugum bir macta sakatlik riski yuksek oyunculari deplasmanda 2. yari hic riske etmem.

"abouyu oynatmamasının amacı sence ne? şenol hoca, ts ye  bilerek yenilmek için mi bu kadroyla çıktı bunu mu demek istiyorsun."
E orasini sen cozmussun zaten, Abou'nun akli baska yerdeymis =)

"eleştiri kısmını bende eleştiriyorum ama bakıyorum senin özelinde konuşmuyorum başka yorumlar için söylüyorum amaç bağcıyı dövmek. rebic ceza sahasına girecek etkili olayı bu, peki ona topu getirebilecek yetenk kimde var. ghezzala mecburuz. takımda başka başka kim var. gedson çok iyi hele ki defansif konuda, hücum konusunda da dribling vs iyi ama son pas yok. amir geride oynuyor mecbur öne çıkınca konya gibi olmadığı için burası baskıyı yiyince yeteneğini gösteremiyor.  salih soru işareti. ox un dikine gidişleri paslar falan bir şeyler deniyor ama tam değil. kreatif bir oyuncu olsaydı dediğin çok güzel olurdu. hadi sana da rastgele"

Ayni seyleri diyoruz, iyi bir teknik ekip elindeki kadrodan maksimum faydayi alabilendir. Club Brugge bizden daha kaliteli ve super yildizlardan olusan bir ekip mi? Hayir, 18-19 yasindaki cocuklardan olusan bir ekip ama bize karsi City gibi oynadilar. Biz bu cocuklari kendi sahamizda yenebiliriz belkide ama onlarin oynamis oldugu kompakt ve organize futbolu ben bu teknik ekiple hicbir zaman gorebilecegimizi sanmiyorum. Kreatif oyuncu - 10 numara diyor herkes, e bizim hocamiz 3 hafta once transfer penceresi acik iken cikipta aciklama yapmadi mi 10 numaraya oyuncu dusunmuyoruz diye? O bolgede oynayabilecek Rashica ve Alex var onun icin oraya transferi saglikli bulmuyorum diye kendi agzindan aciklama yapti. Ama simdi orayada birseyler bulup hoca cok istiyordu ama yonetimi korumak amacli oyle demistir diye yazarsin =/
bizim necibe olan tahammülümüz ts nin umut bozoka olan tahammülünden daha fazla. forvet transferi olmasa bile umutu ilk 11 de süremezdi çok tepki topladı.

kadrodan kastımı hala anlamamışsın takımın genelinden bahsediyorum, bire bir kıyaslamadan değil. omar tabi ki ts nin sol stoperinden daha iyi ama bana göre bizim seviyenin bir tık altında, kafa golüyle veya baskılı oynadığımı bir oyunda rakibin hücum yapamamasından dolyaı bu durum tam göze çarpmıyor.

pepe ile trezegeti yazma sebebim sen tüm kadroyu yazınca yazdım. ilk 11 çıkan kadroyu kıyaslarsak bizim kadrodan daha iyi olduğunu düşünüyorum. sen tüm kadro diyince ben de haliyle tüm kadrodan ekleme yaptım.

risk ile alakalı yorumuna saygı duyuyorum ama benim yorumum ve bakış açım mesajımdaki gibi. herkes kendi perspektifinden bakıyor.

şenol hoca daha önce bir çok kez ts yi bizle veya yönettiği başka takımlarla yendi. necmi abi avrupa maçına sakladı dedi bu mantıklı ama senin dediğin bana mantıklı gelmiyor. ben her ne kadar abou ile konuşup onun fikirlerini alıyormuşum ya o zaman sende şenol hoca ile geziyorsun, bizzat sana öyle mi dedi.

hoca transferler bittikten sonra istemiyorum demiş olabilir ama transfer sezonunun başında direk oyuncu ismi vererek taliscayı istiyorum demedi mi? sezon bitmiş istedikleri olmamış daha da mı kaosa soksun kulübü.

'onlarin oynamis oldugu kompakt ve organize futbolu ben bu teknik ekiple hicbir zaman gorebilecegimizi sanmiyorum' üstadım 2015-2016  ve 2016-2017 sezonlarını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim aynı şenol hoca yönetiyordu takımı.
[ Son Düzenleme: 26 Eylül 2023, 16:15:14 annoca ]

Çevrimiçi annoca

gorseller falan guzel ama analizi cok derin bulmadim nedense. 10 numara eksikligine takmis ama avrupada 10 numara kalmadi, cift 8 le oynuyor herkez ki biz de oyle oynuyoruz.

10 kisi arkada bekleyen takima kanatlardan atak etmemizi elestiriyor, ortadan duvara mi atak edelim. sorunumuz kanat oyununu cok statik ve yavas oynamamiz.
transfersiz cozulmez diyor problemimiz ama cok da guzel cozulur:

cozumler basit:

uzun ters top atacan bunun icin amir/salih/ox/ghezzal var,
forvet ve 8 numaran surekli dinamik olacak stoperlerin/orta sahanin kucaginda gezmeyecek, abunun sorunu ne bilmiyorum ama bayadir baya oyuna katkisi sifir, salih de sozlesmeden dolayi tripli galiba.
iki sorun da yonetimin cozmesi gereken is, ikisine de biraz para ateslememiz lazim.
kanat-bek uyumunu arttirirsin, burda hocaya is dusuyor, sag sol ic oynayan 8-bek-kanatin sifira inme, alan acma, halfspace dalma gibi konularda uyumunu arttirmasi lazim.

ghezzal-rosier-salih -> bu uclu daha teknik avantajlarini kullanip sagdan atak edebilir
cenk-masuaku-gedson - bu uclude dinamizimlerini kullanip atak edebilirler

bizim su an kadroda transfersiz cozemeyecegimiz tek sorun geriden oyun kurma, o sorun da bize onde cok basan rakip olunca karsimiza cikiyor, trabzon maci gibi yoksa defansif olarak bence cogu macta skinti yasamadan kapatiriz cogu maci.
gerçekte 10 numara kalmadı herkes her iş yapıyor ama o işleri yapack oyuncuyu bütçen doğrultusunda alabiliyorsun. cityde rodri sözde defansif orta saha ama bi bakıyon uzaklardan yapıştırıypr şutu veya bi bakıyon ince bir pas yolluyor ceza sahasına veya bruyne adam serbest 8 veya 8.5 numara diyim ama gidiyor top kesmesi presi dos gibi. hee bu oyuncuların bonserviside maaşıda ortada. bende her işi yapabilen adamlar isterim ama büyçe doğrultusundan bazı yönleri sivri bazı yönleri eksikleri almak zorunda kalıyoruz. şuan herkesin gördüğü eksik olan abounun topla buluşamaması. geçen yıl şenol hoca ilk geldiğinde de kötü başladı sonra redmonddan amirden gedsondan ce cenkten verim aldıkça seri galibiyetrler arttı. bu yılda buna çözüm bulacaktır, umarım fazla geç kalınmaz

Çevrimiçi annoca

geçen sene maç fazlasıyla 5. sıradaki takımı lig başlamış sistemini oturtmuş diğer takımlara karşı ligi 3. bitirdi. 6 puan muhabbeti gerçekleşmeyince takım biraz saldı o 6 puan gelseydi şampiyon olur muyuz deniyordu.

Çevrimiçi kartalizma190399

bizim necibe olan tahammülümüz ts nin umut bozoka olan tahammülünden daha fazla. forvet transferi olmasa bile umutu ilk 11 de süremezdi çok tepki topladı.

kadrodan kastımı hala anlamamışsın takımın genelinden bahsediyorum, bire bir kıyaslamadan değil. omar tabi ki ts nin sol stoperinden daha iyi ama bana göre bizim seviyenin bir tık altında, kafa golüyle veya baskılı oynadığımı bir oyunda rakibin hücum yapamamasından dolyaı bu durum tam göze çarpmıyor.

pepe ile trezegeti yazma sebebim sen tüm kadroyu yazınca yazdım. ilk 11 çıkan kadroyu kıyaslarsak bizim kadrodan daha iyi olduğunu düşünüyorum. sen tüm kadro diyince ben de haliyle tüm kadrodan ekleme yaptım.

risk ile alakalı yorumuna saygı duyuyorum ama benim yorumum ve bakış açım mesajımdaki gibi. herkes kendi perspektifinden bakıyor.

şenol hoca daha önce bir çok kez ts yi bizle veya yönettiği başka takımlarla yendi. necmi abi avrupa maçına sakladı dedi bu mantıklı ama senin dediğin bana mantıklı gelmiyor. ben her ne kadar abou ile konuşup onun fikirlerini alıyormuşum ya o zaman sende şenol hoca ile geziyorsun, bizzat sana öyle mi dedi.

hoca transferler bittikten sonra istemiyorum demiş olabilir ama transfer sezonunun başında direk oyuncu ismi vererek taliscayı istiyorum demedi mi? sezon bitmiş istedikleri olmamış daha da mı kaosa soksun kulübü.

'onlarin oynamis oldugu kompakt ve organize futbolu ben bu teknik ekiple hicbir zaman gorebilecegimizi sanmiyorum' üstadım 2015-2016  ve 2016-2017 sezonlarını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim aynı şenol hoca yönetiyordu takımı.

2016-2017'de bence organize bir takim degildik, Talisca ve Aboubakar'in kisisel becerileri takimi suruklemisti. Ve sampiyonlukta rakip yoktu gibi birsey.
2015-2016'nin organizasyonu ve taktiksel temelleri Senol Gunes tarafindan mi atildi yoksa Bilic tarafindan mi atildi tartisilir.
Takimdan 2-3 kisi ayrilinca organizasyon ayni hoca'yla organizasyon tamamen cokuyorsa cevap bellidir.

Madem Senol Gunes o kadar maharetli bir hoca milli takimdaki rezaletler, bizimle 3. ve 4. sezon niye yasandi onu da anlatin.
Bahsettigim sonuc degil, o takimlarin gram organizasyon olmadan basi kesik tavuk gibi oynamasi. Tipki gecen sezon ve bu sezon oynadigimiz gibi.

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş' lı olmasam burada işim yok..

Beşiktaş' ı küçük düşürmüyorum ki. Gerçekleri söylüyorum
Yazdıklarını okuduğumda hiçde öyle durmuyor. Objektif olmak başka tuttuğu takımı anadolu takımı ilan etmek başka. Ya yazdıklarını okumuyorsun, ya bu iki şeyin ayrımını yapamıyorsun ya da Beşiktaşlı değilsin.

Çevrimiçi annoca

Maç başına attığımız gol ortalaması 1.2 yediğimiz 1 üstelik mertin yaptığı onca kurtarışa ramen ve puan ortalaması 2 üstelik oynadığımız maçlarda görece kolay maçlar milleti romantikle suçlamadan önce sahaya dönüp bakın kendi sahamızda bile kaleyi bulan şut 60 da 70 de geliyor nerdeyse pozisyonsuz bitirdiğimiz maçlar var üstelik ligin başındayız daha oyuncular dili dışarda oynuyor sahada ne yaptığımız belli değil bunları konuşanlar romantik oluyor geçmiş hayallerle yaşayanlarda gerçekçi oluyor 😂
yazdıkların eleştiri bunları bende eleştiriyorum ama empati ile eleştiriyorum. cenk ve rebic önündeki topa yetişemiyor mulekayı görüyoruz yetenekleri ortada. ghezzala mecburuz sakatlanmazsa ritmini bulursa iyi işler izletecektir. şenol hocayı hem bizde hem de diğer takımlarda nasıl bir hoca olduğunu gördük oyuncudan maksimum verim alır ama sishirli değneği de yok. zaman alıyor bu işler. eldeki oyunculara göre sistemi kuracaktır daha önce bir çok kez yaptı yine yapacaktır. sene sonuna kadar yapamazsa da gönderilir burası Beşiktaş bu kadar basit. ama senin özelinde söylemiyorum şenol hocayı bazıları eleştirmiyor direk nefret ediyor. bu da olmaz. her şey kararınca olmalı

Etiketler: