2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 986488 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi gokhans

hiç hazır değil demir ege nin daha çok çalışması lazım kondisyon ve fizik kazanılırda hız kazanılmaz yavaş oyuncu bunu kapatabilmesi çok iyi pozisyon bilgisine sahip olmasını gerektirir bence bunun üstünde durmalı evet zeki oyuncu bunu ara ara belli ediyor ama oyun görüşü iyi değil pozisyonlarda geç kalıyor ve doğru yer tutamıyor buda gereksiz faul yapmasına neden oluyor oynadığı pozisyonda riskli
sanırım biraz öz güvene ihtiyacı var en azından geçmişdeki alt yapılar gibi değil sertlik yapabiliyorlar kolay yıkılmıyorlar omuz omuzada rakibi itebiliyorlar en önemlisi sorumluluk alıyorlarki daha önce alt yapılarda gördüğümüz birşey değildi bu
alt yapı oyuncuları için nimet gibi bir yönetim var hepsi şanslarını iyi değerlendirsin bence beşiktaşta forma verilmez o formayı almak zorundalar semih demir ege yol kat etti ama terzi alamadı formayı umut meraşı kesemedi çalışması lazım demir egeninde çok çalışması lazım alttan geliyorlar bir anda biri önüne geçiverir.
Demir ege'nin son 2 maçda 2 asisti var. Pas kalitesi gerçekten çok iyi, pas oyunları ve pas üçgenleri için amir hariç elimizdeki en teknik orta saha. birebir'de adam geçebiliyor ve boyu 1,93. Santos ile bu çocuk pozisyon almayı, alan kapatmayı iyice kavrayıp, fiziğini ve gücünü üst kademeye taşırsa, çok başka şeyler konuşulur. Viera tarzı bir oyuncuya evrilebilir. Bu çocuğun henüz olmamış olması, bizim altyapı sisteminin ayıbıdır. Bu arada altyapı için samet aybaba, beşiktaş'a bir arazi kazandırdığı konuşuluyordu ne oldu o durum? gelişmelerden haberi olan var mı? Bir ara da ümraniye tesislerinin arkasındaki yeri aldık gbi bir muhabbetde dönüyordu..
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi Necmi

Demir ege'nin son 2 maçda 2 asisti var. Pas kalitesi gerçekten çok iyi, pas oyunları ve pas üçgenleri için amir hariç elimizdeki en teknik orta saha. birebir'de adam geçebiliyor ve boyu 1,93. Santos ile bu çocuk pozisyon almayı, alan kapatmayı iyice kavrayıp, fiziğini ve gücünü üst kademeye taşırsa, çok başka şeyler konuşulur. Viera tarzı bir oyuncuya evrilebilir. Bu çocuğun henüz olmamış olması, bizim altyapı sisteminin ayıbıdır. Bu arada altyapı için samet aybaba, beşiktaş'a bir arazi kazandırdığı konuşuluyordu ne oldu o durum? gelişmelerden haberi olan var mı? Bir ara da ümraniye tesislerinin arkasındaki yeri aldık gbi bir muhabbetde dönüyordu..
zaten burda konuştuğumda millet çocukları gömdüğümü sanıyor gömdüğüm falan yok hepsi yetenekli zaten yetenekli olmasa bu durumdayken bile beşiktaş forması giyemezler sorun çocuklarda değil onları yetiştirenlerde gerçekleri görmeden çözüm üretemezsin oyuncu yavaşsa yavaşlığını göreceksin egoistse onuda göreceksin esas tehlikeli olan görmemek o zaman işde zarar vermiş oluyorsun mükemmel insan yoktur eksikleriyle baş edebilmeyi öğrenen insan zirveye çıkar demirege yavaş oyuncu demekki bunu düzeltemeyeceğine göre açığını başka türlü kapatmalı pozisyon bilgisi yer tutma topu koşturma isabetli paslar o zaman kimse yavaş olduğunu anlamaz yetenek var bunları yapabilirmi yapar niye yapmıyor çünkü öğretilmemiş şu haliyle beşiktaşta forma giyemez hızlı şekilde gelişmesi gerekiyor yürü paşam sen en büyüksün dersen elinde gelişemeyen vasat altı bir oyuncu kalır semihe gelince egoist ve bunun alt yapıda görülüp önleminin alınması lazımdı en azından çözümü demiregeden daha kolay ama görmezsen elimizde bir batuhan daha olur insanlar ders almıyor aynı hataları yaparak doğru sonuç elde etmeye çalışıyor batuhan semihden dahamı az yetenekliydi ama egoistliği bitirdi onu rize maçında dakka bir sıfıra indi semih içeri kesse iki oyuncu bomboş kale önünde duruyor ama o kaleye imkansız vuruş yaptı kaleci direk dibindeydi bizi bir golden etti farklı kazandık kimsenin aklı takılmadı ama yarın öyle bir pozisyon bizi şampiyonluktan eder eyüp maçında tayfurun topu orda rebiçe çıkarmayıp kaleye vurduğunu düşünün semih in daha zor pozisyondu ama tayfur kaleye vursa şimdi linç ediliyordu bunları göreceğiz ancak gördüğümüzde semih büyük oyuncu olur yoksa ikinci batuhan vakkası olur sadece bu değilki alt yapıdan çıkan oyuncuların çoğu kişisel çıkarını beşiktaşın çıkarının üstünde tutuyor buda alt yapıda sadece futbol öğretmenin dışındada ciddi sorunlar olduğunu gösterir ha bunları söylüyorum ama kafamdada bir soru duruyor acaba çocukların bencilliğimi yoksa şu giden hainlerin sabotajı mı onuda bu yönetimle görürüz semihle yapılan sözleşme en azından çocukları bir tık temizliyor tabi sözleşme şartlarını bilmiyoruz
Ama işin özeti çocuklara iyilik yapılmak isteniyorsa hataları söylenmeli şakşak yapmak onu sadece şımartır kendini olmuş görür ve gelişim çabası durur bir anda renkli basın semihi göklere çıkartmaya başladı kapzımal olmuş bir oyuncu diyor bunların gerçekten iyi niyetli olduğuna inanıyormusunuz tehlikeli işler bunlar bize semihi kaybettirir mesela adam geçmesi iyi ama maçın başında arka arkaya yapıyor ve pili bitiyor sonra maç boyu adam geçme yok yan paslar başlıyor her insan yorulur tüm oyuncular yorulur yaptıkları şey güçlerini maçın başında tüketmeyip doksan dakikaya yayması ben konuşmaları dinliyorum tribün görüyor bunları sosyal medya gibi değil can yaksa bile gerçekler söylenmeli üstü örtülmemeli insan çocuğunun kusurunu görmezden gelirmi tersine düzeltmeye uğraşır onlarda bizim çocuklarımız ona göre davranalım

Çevrimiçi Necmi

sametin arazi kazandırma çabası vardı sonuca ulaştımı bilmiyorum çünkü eski yönetim tarafından sabote edildiğide söyleniyordu hatta samet yönetimi eleştirmişti diye hatırlıyorum

Çevrimiçi Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Ocak 2024, 21:17:05
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
Beşiktaş Genel Koordinatörü Samet Aybaba: "Anton Miranchuk, listemizde yer alıyor." (Sport24)

Çevrimiçi NioHH

Beşiktaş Genel Koordinatörü Samet Aybaba: "Anton Miranchuk, listemizde yer alıyor." (Sport24)

Bence sağlam Bi fake atmış burda... Romanya deyip Portekizden Hoca hazır etmek gibi

Çevrimiçi Savaş

Hic adı geçmeyen adamların geleceğine o kadar eminim ki. Sadece bekliyoruz..

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bjk dergi adı altında dolandırıldım galiba.bilgisi olan var sa yardımcı olabilirmi?inanılmaz şikayetler var

SM-A736B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

Bjk dergi adı altında dolandırıldım galiba.bilgisi olan var sa yardımcı olabilirmi?inanılmaz şikayetler var

parayı alıyorlarda dergiyi canları isterse gönderiyorlar bende abone olmuştum bir sene dergi falan gelmedi ikinci sene aradılar aboneliği uzatmak için uzattım yine arada dergi gönderseniz iyi olur dedim bir kaç tane gönderdiler 😂 neyse önemsememişdim amaç zaten kulüp para kazansın

Çevrimdışı murat baltacı

Demir ege bu boyla stopere bile evrilebilir bahtiyar düşünülüp onun denenmemesi enteresan
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı murat baltacı

hiç hazır değil demir ege nin daha çok çalışması lazım kondisyon ve fizik kazanılırda hız kazanılmaz yavaş oyuncu bunu kapatabilmesi çok iyi pozisyon bilgisine sahip olmasını gerektirir bence bunun üstünde durmalı evet zeki oyuncu bunu ara ara belli ediyor ama oyun görüşü iyi değil pozisyonlarda geç kalıyor ve doğru yer tutamıyor buda gereksiz faul yapmasına neden oluyor oynadığı pozisyonda riskli
sanırım biraz öz güvene ihtiyacı var en azından geçmişdeki alt yapılar gibi değil sertlik yapabiliyorlar kolay yıkılmıyorlar omuz omuzada rakibi itebiliyorlar en önemlisi sorumluluk alıyorlarki daha önce alt yapılarda gördüğümüz birşey değildi bu
alt yapı oyuncuları için nimet gibi bir yönetim var hepsi şanslarını iyi değerlendirsin bence beşiktaşta forma verilmez o formayı almak zorundalar semih demir ege yol kat etti ama terzi alamadı formayı umut meraşı kesemedi çalışması lazım demir egeninde çok çalışması lazım alttan geliyorlar bir anda biri önüne geçiverir.
Abi benim için önemli olan yetenek diğer hepsi kazanılabilir geliştirilebilir. Demir Ege'de yetenek var hızlı düşünüp hızlı oynaması büyük avantaj çalım şut kısmındada çekingen değil geliştikçe dahada hevesli olur benim için öncelik fizik yapması ve fiziğini kullanması oynadığı pozisyon çok hızı gerektirmiyor yer tutmayıda öğretecek hoca var başında aklını kullanırsa işi zor değil önümüzdeki sezona semihle damga vurabilir zaten ileriyi düşünmese geçirdiği sakatlıktan sağlam donemezdi ışık var işlemek gerekiyor.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı murat baltacı

şimdiden mustafayı hazırlıyorlar oda çok iyi oyuncu
İnşallah abi o çocuktada iş var Hekimoğlu ve cinemreyi merakla bekliyorum içinde bulunduğumuz durum ve yeni yönetim onlar için şans keşke iki üç oyuncu daha yukarıya zorlasa
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Ravenman

zaten burda konuştuğumda millet çocukları gömdüğümü sanıyor gömdüğüm falan yok hepsi yetenekli zaten yetenekli olmasa bu durumdayken bile beşiktaş forması giyemezler sorun çocuklarda değil onları yetiştirenlerde gerçekleri görmeden çözüm üretemezsin oyuncu yavaşsa yavaşlığını göreceksin egoistse onuda göreceksin esas tehlikeli olan görmemek o zaman işde zarar vermiş oluyorsun mükemmel insan yoktur eksikleriyle baş edebilmeyi öğrenen insan zirveye çıkar demirege yavaş oyuncu demekki bunu düzeltemeyeceğine göre açığını başka türlü kapatmalı pozisyon bilgisi yer tutma topu koşturma isabetli paslar o zaman kimse yavaş olduğunu anlamaz yetenek var bunları yapabilirmi yapar niye yapmıyor çünkü öğretilmemiş şu haliyle beşiktaşta forma giyemez hızlı şekilde gelişmesi gerekiyor yürü paşam sen en büyüksün dersen elinde gelişemeyen vasat altı bir oyuncu kalır semihe gelince egoist ve bunun alt yapıda görülüp önleminin alınması lazımdı en azından çözümü demiregeden daha kolay ama görmezsen elimizde bir batuhan daha olur insanlar ders almıyor aynı hataları yaparak doğru sonuç elde etmeye çalışıyor batuhan semihden dahamı az yetenekliydi ama egoistliği bitirdi onu rize maçında dakka bir sıfıra indi semih içeri kesse iki oyuncu bomboş kale önünde duruyor ama o kaleye imkansız vuruş yaptı kaleci direk dibindeydi bizi bir golden etti farklı kazandık kimsenin aklı takılmadı ama yarın öyle bir pozisyon bizi şampiyonluktan eder eyüp maçında tayfurun topu orda rebiçe çıkarmayıp kaleye vurduğunu düşünün semih in daha zor pozisyondu ama tayfur kaleye vursa şimdi linç ediliyordu bunları göreceğiz ancak gördüğümüzde semih büyük oyuncu olur yoksa ikinci batuhan vakkası olur sadece bu değilki alt yapıdan çıkan oyuncuların çoğu kişisel çıkarını beşiktaşın çıkarının üstünde tutuyor buda alt yapıda sadece futbol öğretmenin dışındada ciddi sorunlar olduğunu gösterir ha bunları söylüyorum ama kafamdada bir soru duruyor acaba çocukların bencilliğimi yoksa şu giden hainlerin sabotajı mı onuda bu yönetimle görürüz semihle yapılan sözleşme en azından çocukları bir tık temizliyor tabi sözleşme şartlarını bilmiyoruz
Ama işin özeti çocuklara iyilik yapılmak isteniyorsa hataları söylenmeli şakşak yapmak onu sadece şımartır kendini olmuş görür ve gelişim çabası durur bir anda renkli basın semihi göklere çıkartmaya başladı kapzımal olmuş bir oyuncu diyor bunların gerçekten iyi niyetli olduğuna inanıyormusunuz tehlikeli işler bunlar bize semihi kaybettirir mesela adam geçmesi iyi ama maçın başında arka arkaya yapıyor ve pili bitiyor sonra maç boyu adam geçme yok yan paslar başlıyor her insan yorulur tüm oyuncular yorulur yaptıkları şey güçlerini maçın başında tüketmeyip doksan dakikaya yayması ben konuşmaları dinliyorum tribün görüyor bunları sosyal medya gibi değil can yaksa bile gerçekler söylenmeli üstü örtülmemeli insan çocuğunun kusurunu görmezden gelirmi tersine düzeltmeye uğraşır onlarda bizim çocuklarımız ona göre davranalım

Tamamda bu gençlerin daha iyi olması ve daha hazıra gelmesi yedek beklemekle mi olur? Yoksa maç oynayarak mı olur?

Halen bu gençlerlin oynatılması bazilerin gözüne batıyor arkadaş. Bu gençlerin ölüsü bile Onur'dan, Tayfur'dan, Necip'ten ve Umut'tan iyidir.

Hazır olmasalar yine bu 4 yeteneksizlerden iyiler. Hazır olmaları içinde maç dakikası lazım. Hiç bir futbolcu antremanla hazır olmaz. Maç lazım maç.

Bunu futbol oynayan bilir.

[ Son Düzenleme: 18 Ocak 2024, 09:06:54 Ravenman ]

parayı alıyorlarda dergiyi canları isterse gönderiyorlar bende abone olmuştum bir sene dergi falan gelmedi ikinci sene aradılar aboneliği uzatmak için uzattım yine arada dergi gönderseniz iyi olur dedim bir kaç tane gönderdiler neyse önemsememişdim amaç zaten kulüp para kazansın
Abi kulüp bundan pek para kazanmiyormus tamamen aracı kurum yararına imiş.sorun şu bana sosyal sorumluluk adi altında 1 üyelik daha alın sizin adınıza koy okulları fln 10 dergi gönderilecek dendi 17.700 lira kartımdan çektiler.islemi onaylandıktan snr es kaza farkettim baştan sana söylemiyorlar bu kadar çekilecek fln diye bir dünya mağdur var bu konu ile alakalı.valla bugün arayacağım iptali için geri iade etmezlerse mahkemeye vereceğim kusura bakmasınlar.kulupte açıklama yapmalı bu konu ile alakalı

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Akil Emre

https://twitter.com/GundemBJKcom/status/1747928987689488878?t=pYPQZsprZqIQMs3rlCjoeA&s=19
Artık birkaç transfer açıklasak, Beşiktaş’ta değişmeyen tek şey transferlerin son güne kalması sanırım.

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi kartalizma190399

Tamamda bu gençlerin daha iyi olması ve daha hazıra gelmesi yedek beklemekle mi olur? Yoksa maç oynayarak mı olur?

Halen bu gençlerlin oynatılması bazilerin gözüne batıyor arkadaş. Bu gençlerin ölüsü bile Onur'dan, Tayfur'dan, Necip'ten ve Umut'tan iyidir.

Hazır olmasalar yine bu 4 yeteneksizlerden iyiler. Hazır olmaları içinde maç dakikası lazım. Hiç bir futbolcu antremanla hazır olmaz. Maç lazım maç.

Haklisin. Semih'le ilgili neler soylendi hepimiz biliyoruz. Egoist, dogru karar veremiyor, pismesi lazim vs. O arkadaslara kalsa hala sag acikta Muleka, Onur Bulut falan oynuyordu, Semih yedekti. Neler oldu gorduk.
Oyuncu gelisimi tabii ki antrenorlerle olur, mac izleyerek olur, antrenmanla olur, ama ben hayati boyunca kulubede oturarak veya 5-10 dakika gibi komik sureler alarak gelisen oyuncu gormedim. Er ya da gec oyuncu'ya o forma'yi vereceksin.

Çevrimiçi kartalizma190399

https://twitter.com/GundemBJKcom/status/1747928987689488878?t=pYPQZsprZqIQMs3rlCjoeA&s=19

Bu yonetimden bekledigim transferler bu transferler degil (30 yasinda B/C sinifi oyuncular).
Umarim hoca'nin kafasinda birseyler vardir.

Çevrimiçi Samet Demir

Çevrimiçi Samet Demir

Bu yonetimden bekledigim transferler bu transferler degil (30 yasinda B/C sinifi oyuncular).
Umarim hoca'nin kafasinda birseyler vardir.
Stoper için bu yaşlar doğru tercih bence. 28 olsa tadından yenmez ama 30 da ligimiz için gayet iş görür. Stopere tecrübeli adam alınmalı. Bu söylediğim isimden bağımsız.
[ Son Düzenleme: 18 Ocak 2024, 16:26:57 Samet Demir ]

Çevrimiçi Necmi

Abi kulüp bundan pek para kazanmiyormus tamamen aracı kurum yararına imiş.sorun şu bana sosyal sorumluluk adi altında 1 üyelik daha alın sizin adınıza koy okulları fln 10 dergi gönderilecek dendi 17.700 lira kartımdan çektiler.islemi onaylandıktan snr es kaza farkettim baştan sana söylemiyorlar bu kadar çekilecek fln diye bir dünya mağdur var bu konu ile alakalı.valla bugün arayacağım iptali için geri iade etmezlerse mahkemeye vereceğim kusura bakmasınlar.kulupte açıklama yapmalı bu konu ile alakalı

köy okulları için bende abonelik almıştım bana gelmeyen derginin oraya gittiğini sanmıyorum birkaç sene ödedim sonra çıktım kulübün buralara koyduğu adamlara dikkat etmesi gerek sadece dergi değil kartal yuvası internet satışıda ciddi sorun

Çevrimiçi gokhans

Sol stoper için ben colley'i beğeniyorum ama stoper bölgesindeki en büyük eksikliğimiz oyun kurmak. Bu ligde oyun kuran stoperler herzaman fark yaratmıştır. Zago, marcelo, marcao, popescu gibi.. Sağ stopere çok iyi top yapan oyun kuran bir stoper gerektiğini düşünüyorum.
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi Necmi

İnşallah abi o çocuktada iş var Hekimoğlu ve cinemreyi merakla bekliyorum içinde bulunduğumuz durum ve yeni yönetim onlar için şans keşke iki üç oyuncu daha yukarıya zorlasa
her iki üç senede bir iki oyuncu versek büyük iş alt yapıya doğru kişilerle doğru adımlar atılırsa olmayacak iş değil biz oyuncuların yeteneklerinden kaybetmiyoruz iyi eğitilmedikleri için kayboluyor eğitim yoksa yetenek hiç birşeydir rıdvan sol bek rakibin sağından koşuyordu kaldıki o boyda oyuncunun bek değilde kanata evrilmesi gerekirdi semih forvet ama son vuruşları iyi değil bilinçli vurmuyor bunlar alt yapıda öğrenilmeliydi bizim gerçekten alt yapımız çok yetersiz

Çevrimiçi Akil Emre

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/1747970200819908916?t=D7PIdjD65Ebn7fGd_nFYZw&s=19

Keremde gidiyor. İyi bari.
Emrecan’lar ile alakalı ses seda yok nedense , iki Emrecanda topa vurmadan devam ediyorlar. Sakatlığı geçse dahi bizim seviyemizde olmayan topçuları takımda tutmaya gerek yok. İlerleyen süreçte yapacağımız transferlere göre umut, onur , tayfur , utku ve ersin içinde ayrılık bekliyorum.

Çevrimiçi Necmi

hala farkı anlayabilmiş değilsiniz beşiktaş a takımı öğrenme yeri değildir hiç bir a takım değildir emirhan gibi bilmeden gidersin seni paketler geri gönderirler a takımlar profesyonel dünya profesyonel oyuncu ve antrenörler var kimse kendi kariyerini genç oyuncuya birşey öğreteceğim diye harcamaz pas vermesi gereken yerde vermezse yer fırçayı gencin hatasından maç verilirse bu hocaya sahadaki oyunculara eksi puan olarak dönüyor a takımda öğrenemezsin a takım alt yapıda öğrendiğin şeyleri daha ileri taşıma yeridir öğrenme yeri değil a takımda bir hata yaparsın tecrübesizlik denir iki yaparsın oda olur denir üçüncü hatanı ne oyuncu ne hoca nede tribündeki taraftar kabul eder 100 milyonlarca doların döndüğü yerde kimse bir gencin öğrenmesini sabretmez öğrenmiş olanı gidip alır ben gerçekleri konuşuyorum sen ütopyadan bahsediyorsun takımdaki yeri sallantıda olan cenkin gerçekten semih düşüneceğinimi sanıyorsun takımı toparlamaya çalışan hocanın ekibiyle gelmiş savaş veriyor basınla ayrı taraftarla ayrı yönetimle ayrı oyuncularla ayrı savaş veriyor yer tutmayı bilmeyen genç oyuncuylamı uğraşır sanıyorsun direk yerine bileni koyar devam eder hocanın işi güçlü halkalardan bir zincir yapmak zayıf halkaları güçlendirmeye uğraşmak değil
Satıp para kazanıp kulübü kurtaracağız hayalindesinizde her gönderdiğin oyuncu bumerang gibi geri dönerken her geçen sene oyuncu satma şansını kaybediyorsun emirhana oynatalım öğrensin dedikermi para ödedikleri halde anında paketleyip gönderdiler gerçekten genç oyuncu kazanmakmı istiyorsun öğrenme işini alt yapıda yapmasının şartları oluşsun diye tepki koy a takımda oynasın diye değil işde o zaman a takım kazanır ersini oynattıkda ne oldu sürekli daha kötüye gitti bize futbolun temelini öğrenmiş gittiği yerde oynayabilen gittiği takımada değer katacak oyuncu lazım yoksa daha çok yetenek kaybederiz hele sizin kafanızla anca allah vergisi yeteneğe sahip olanlar tutunabilir oda bizim takımda dışarda birşey yapamazlar oda on senede bir gelir

Etiketler: