Schuster'ın futbolculuk dönemini görseydin böyle konuşmazdın. Almanların tarihte 3 üst düzey klas futbolcusu vardır: Beckenbauer, Netzer ve Schuster.
Schuster İspanya Ligine kendine özel olan ortasaha oyun stilini getirdi ve yıllarca Barcelona, Real Madrid ve Atleticoda oynayarak bu stili lige ortak etti. Barcelona'da Maradona ile beraber Real Madrid'ın o mükemmel 80'li kadrosuna karşı savaştı (Quinte del Buitre).
Schuster Real Madrid'e Fabio Capello'nun defansif futbolunu unutturmaya geldi ve bunu başardı. Frank Rijkaard'ın en iyi Barcelona'sını kendi stadlarında sürklase etti, hep lider kaldı ve o sezon puan rekorunu kırarak ofansif futbolla şampiyon oldu. Süperkupayıda müzesine götürdü.
Real'a gelmeden önce Getafe'de mucizeler yapmıştı.
Schuster Baba bize 2010-2011 şikeli sezonunda geldi ve ona teslim edilen kadroya bi göz atalım:
- Hakan Arıkan
- Rüştü
- Cenk Gönen
- Necip
- Ferrari
- Hilbert
- Tabata (Delgado gitti)
- İbrahim Üzülmez
- İbrahim Toraman
- İsmail Köybaşı
- Fabian Ernst
- Holosko
- Erhan Güven
- Bobo
- Quaresma
- Guti
- Nihat Kahveci
- Fatih Tekke
- Yusuf Şimşek
- Zapotocny
- Aurelio
- Fink
Devre arası Simao, Fernandes ve Almeida geldi.
Kadroda sadece 4 veya 5 kaliteli ayak vardı, bu sebepten dolayı Schuster başarılı olmadı, fakat buna rağmen ligin en atak futbolunu oynatıyordu.
Allah askina Ravenman, banane Schuster'in futbolculuk doneminden. Schuster'in 40 yil once futbolculuk doneminde yaptiklari beni zerre ilgilendirmiyor.
20 sene once Getafe'de yaptiklari da beni zerre ilgilendirmiyor, 20 yil boyunca gittigi her takimda ayni seyleri salak gibi tekrar edip farkli sonuclar bekleyen kendini cok bilmis kasinti herifin teki Schuster.
Sayesinde son 20 yilin en kotu sezonunu yasadik, o sezonu loser Fb'nin tam 26 puan gerisinde kapadik. Fb'nin kadroya bakiyorsun adamlarin orta sahasinda Baroni, Emre, Selcuk Sahin, Ozer Hurmaci, Topuz falan forvetinde Guiza oynuyordu.
O begenmeyip siraladigin kadro o sezon ligin en kaliteli kadrolarindan biriydi. Kalenda Rustu, savunmada Sivok, Zapo, Ferrari, Ersan Gulum, Toraman, Atinc - sag bekinde Hilbert/Ekrem Dag/Ridvan sol bekinde Deli ile Koybasi.
Orta sahanda Ernst - Guti - Aurelio - Yusuf (sezon icinde giden Delgado, Fink, Tabata) devre arasinda gelen Fernandes.
Bir kanadinda Quaresma, digerinde sezon icinde gonderdigin Holosko ve yerine getirdigin Simao.
Forvetinde Bobo, Nobre, Fatih Tekke, Nihat, sonradan getirdigin Almeida
O donemin sartlari, o sezonun rakipleri goz onune alindiginda adam gibi bir teknik direktorle bizim o sezon lige ambargo koymamiz gerekiyordu.
Riza hoca'ya yapmis oldugu sacma sapan aciklamalari yuzunden cok kiziyoruz ama Schuster'in de cok farki yok. Madrid'den kovulmasinin sebebi bir Barcelona macindan once Barcelona'yi yenmemizin imkani yok diye yapmis oldugu aciklamalardi. Bizdeyken de az degildi, taraftara s..... cekip stada gelmeyin gidin evinizde izleyin diye aciklamalarda bulunuyordu.
Neyse, son 15 sene boyunca 3 takim calistirabilmis ve bu 3 takimdada bir senesini dolduramadan kovulmus olan Schuster'i son bir vurgun yapmasi icin Besiktas'a istiyorsun - neden diyincede futbolculuk doneminden ve 20 sene once Getafa ile bir basarisindan bahsediyorsun. Ben ciddi olmadigini ve bizimle sey gectigini dusunuyorum sahsen