Yüzde yüz katılıyorum kadroda ceza sahası dışından kafasında kaleye şut atmak olan bir tane orta sahasi olmayan takım şampiyon olamaz.!
Besiktas en son sampiyon oldugunda orta sahada Josef, Mensah, Atiba vardi.
Hangisi uzaktan sut atti? Yaraticiligi sana Ghezzal sagladi. Modern futbolda takimlar orta saha'ya tempolu adam koyup yaraticiligi kenarda sagliyor.
10 numara diyecegin adamlar Hakan Calhanoglu, de Bruyne vs bile hepsi 8 numara kadar kosuyor tempo yapiyor. Tadic, Berghuis, Ziyech, Mahrez gibi tembel adamlari kanatlara atiyorlar. Tadic 10 numaraydi sol aciga evrildi. Berghuis Feyenoord'da 10 numara'ydi Ajax kendisinden sag acik yapti. Ziyech Twente'de forvet arkasinda oynuyordu, sag acik yaptilar adami. Mahrez 1995'te ciksaydi 10 numara olurdu, simdi sag acikta oynuyor. Modern futbol bunu gerektirir.
Alirsin Malinovskyi veya Ziyech'i sana gereken ekstra yaraticiligi saglar kanatta. Yaraticilik da zaten sadece uzaktan sutla olmuyor.
Salih ve Amir'in orta-uzun mesafe toplari gayet iyi, Ox ve Gedson'un da adam eksiltme ve top tasima ozelligi var. Sag kanada yaratici kaliteli bir eleman alirsan gayet yeter, artar bile. Orta saha uyumundan ve gucunden de odun vermezsin.
10 numara bu takima getireceginden daha fazla sey goturur.
10 numara tipik futboldan bir bok anlamayan orumceklesmis Turk kafasina ornek iste. Takim bok gibi oynasin da 10 numara gelsin uzaktan atsin bir tane kicimi kurtarsin.
Neden kendimden 10 kat dusuk butceli takimlari acmak icin bir 10 numara'nin ayagina bakiyorum da takim olarak acamiyorum diye dusunmez, sorunu temelde aramaz, gelsin biri kicimi kurtarsin diye bakar.
Sisteme degil kisilere bakmanin dogal sonucu.
Bir 10 numara'nin takima ne kattigina bakmak isterseniz sampiyon oldugumuz seneye ve ertesi seneye bakin. Atiba-Mensah'i gonderip yerine Pjanic ve Teixeira'yi koyarsan helva gibi dagilir takimin. Al sana 10 numara. Talisca da kendi istatistiklerine oynar. Sampiyon olabildigin kadar 4. de olabilirsin.