2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 990539 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Özgür Gültekin

#BeşiktaşıTerkEtÇebi tt olmuş.

Çevrimiçi Necmi

Simarik veletlerin transfer oldugu takimlar:

Rangers UEFA raking’de 30. sirada, en son oynadiginda bizim ulkemizden bir takimla GS’yi eledi.
Braga 37. sirada, en son FB’yi elemis, bizi UEFA gruplarinda iceride disarida yenmis.
Torino 99, sirada.

Sen 139. siradasin. O simarik 3 velet senden UEFA siralamasinda 100 basamak ustundeki takimlara transfer olmus. O takimlar o genclerde bir isik gorup milyonlarca euro yatirim yapmis.
Ulke futbolunun, bizim takim olarak nerede oldugumuzu hatirlatmak icin yazdim.
biz takım olarak gayet iyi durumdaydık ülkeyide ilk on içinde tutuyorduk bu yönetim geldi içine etti beşiktaşı paspas yaptın ülkeyi paspas yaptın sen nasıl bir aşağılık komleksine sahipsin bilemedim gözünde büyüttüğün ülkelerin firmalarında türkler çalışıyor mesela roysroce cio su türk covit aşısını bulanlarda türk bunları bilde aşağılık komleksini düzeltir belki burası nefret kusma yeri değil üslubuna dikkat et sürekli küçümseme içindesin ama dünyadanda bir habersin yanlış propagandaların etkisinde kalmışsın bu kadar ezik olma beşiktaş desturla konuşulur bragaya elenmişiz ben elediğimizide hatırlıyorum onların baş üstü takımı porto az çekmedi bizden liverpoolü eledik madem tek tek maçları sayıp eziklik yapacaksın bende tersi birsürü örnek veririm yenmek yenilmek kimseyi üstün falan yapmaz futbolu çok sevmemize ramen biz futbol ülkesi değiliz bu bizi ikinci sınıf yapmıyor bak kızlarımız voleybolda dünya şampiyonu oldu buda bizi üstün yapmaz

Çevrimiçi Necmi

Vay be forum bu kadar sayfa atinca transfer var sandım.

Hocanın istediği ve adını verdiği adamı neden bu kadar tartıştık anlamıyorum ama demek ki bizde çok tutacak.
aynı fikirdeyim böyle gelenler taraftarın sevgilisi oluyor yakın zamandan tosiç atiba marcelo talisca abu sayfalar forumda duruyor açın bakın bunlar geldiğinde neler söylenmiş abu ve atiba için söylenenlerin yanında bu konuşulanlar masum kalır 😂

Çevrimiçi levitate

aynı fikirdeyim böyle gelenler taraftarın sevgilisi oluyor yakın zamandan tosiç atiba marcelo talisca abu sayfalar forumda duruyor açın bakın bunlar geldiğinde neler söylenmiş abu ve atiba için söylenenlerin yanında bu konuşulanlar masum kalır

abou yerine 37 yaş eto'o alınması isteniyordu, medel'e yeni atiba diyorduk falan zor günler

talisca'yı forumda iki kişi beğeniyordu sen ve tangaz abi :D biriniz rivaldo kadar iyi diyordu
bipbipbupbup

Çevrimiçi Necmi

Dunyadaki her kulup PSG, City degil. Bazi kulupler sirf gelistirici diye de hoca seciyor. Klopp ve Liverpool da bunlardan biri mesela buyuklugune ragmen. Oyuncu gelistirmek de en kolay genclerle oluyor, o yasta egilip bukulebilir oluyorlar. Feyenoord kucuk kulup mu gitti altyapidan oyuncu cikarabilecek, oyuncu gelisimine onem veren, kariyeri bombos adami hoca yapti? Ve 2 sene icerisinde sampiyon oldu?
Hazir oyuncu oynatacakmisiz. OK, kulup stratejimiz bu olsun. O zaman gideceksin en az rakiplerin FB ve GS kadar iyi kadro kuracaksin, o kadar gucun olacak. Getireceksin Talisca’yi, Nino’yu, Ziyech’i. Cebinde 5 kurus olmadigi icin getiremiyorsan da sakat geberik bonservissiz oyuncular pesinde kosmak yerine gelistirici hoca sececeksin, gelistirebilecegi oyunculari scout edip getireceksin ve altyapiya onem vereceksin. A takimi hocan DAHIL.
rakiplerimizden daha iyi kadro kuruyoruz zaten fener o kadar para harcıyor ama iyi kadro falan kurmuyor on yıldır şampiyon olmak için meliyorlar gs kuruyorda ne oluyor ittirerek zor şampiyon oluyor elbet daha iyi olsun isteriz ama bu onlardan kötü olduğumuz anlamına gelmez  şu halimizle bile en iyi kaleci en iyi forvet en iyi orta saha bizde en iyi beklerde bizde bir kanatlar zayıf oda sakatlık yüzünden yoksa bir raşit yok rakiplerde bizim eksiğimiz kulübe bu konuştuğum lig için kulübemiz zayıf

Çevrimiçi murat

Çebi gidecekte yerine kim gelecek.sazan gibi her ortaya atılan iddiaya inanan bir taraftar grubu ve kongre üyeleri varken bizi iki asılsız lafla yada iki maç doğrayarak vs yönetimi tu kaka ederler.çocuk 1 maç uzaktan topa vurdu diye hemde turu yakalamışken itin  gerisine sokarsan o çocuk bir daha topa vuurken ayaları titrer.ben orda vurmasını da yanlış bulmuyorum.diğer seçenek ile o vuruşun gol olma ihtimali birbirine çok ızak değil zeminin de bozuklğunu düşününce. Bahtiyar konusu da yerlilik ve çok yönlülük açısından elimizi rhatlatcak bir oyucu da acaba izlenip iş yapacağına dair bir kanaatle mi gtirildi yoka böyle bir kontenjan var bunu dolduralım niyetiyle menejer önerisi mi?izlenildi mi yoksa videolardan mı beğenildi?paranın yok zamanı boşa gitmez umarım.

Çevrimiçi Necmi

abou yerine 37 yaş eto'o alınması isteniyordu, medel'e yeni atiba diyorduk falan zor günler

talisca'yı forumda iki kişi beğeniyordu sen ve tangaz abi :D biriniz rivaldo kadar iyi diyordu
ben demedim ama bence rivaldodan daha iyi top tekniği var taliscayı beğeniyorum diye bütün forum bana gıcık gidiyordu abu yüzünden tangazla kaçdefa tartıştım 😂 ikiside beni utandırmadı ben bizim taliscadan daha fazla taliscacıyım ama o parayı taliscaya vereni itin münasip bir yerine sokarım herhalde o maaşla dünyada alamayacağın oyuncu yok gibi taliscaya verilecek 12 m euro maaş avrupada 25 m euro demek oluyor öyle maaş alan oyuncu varmı bilmiyorum

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Çebi gidecekte yerine kim gelecek.sazan gibi her ortaya atılan iddiaya inanan bir taraftar grubu ve kongre üyeleri varken bizi iki asılsız lafla yada iki maç doğrayarak vs yönetimi tu kaka ederler.çocuk 1 maç uzaktan topa vurdu diye hemde turu yakalamışken itin  gerisine sokarsan o çocuk bir daha topa vuurken ayaları titrer.ben orda vurmasını da yanlış bulmuyorum.diğer seçenek ile o vuruşun gol olma ihtimali birbirine çok ızak değil zeminin de bozuklğunu düşününce. Bahtiyar konusu da yerlilik ve çok yönlülük açısından elimizi rhatlatcak bir oyucu da acaba izlenip iş yapacağına dair bir kanaatle mi gtirildi yoka böyle bir kontenjan var bunu dolduralım niyetiyle menejer önerisi mi?izlenildi mi yoksa videolardan mı beğenildi?paranın yok zamanı boşa gitmez umarım.
Semih'in 70 metreden topu kaleye atması bence hayatında aldığı en doğru kararlardan biri olacak. Çocuk taraftar tarafından şımartılacak sonu da Rıdvan, Serdar, Emirhan gibi olacaktı. Onun da bu olaydan sonra ayakları daha sağlam yere basar, ben oldum havalarına girmez. Hoca, Burak Yılmaz zaten ona doğru yolu gösterip yönlendirecek. Sadece bizim taraftar bu işlere fazla girmesin yeterli. Bahtiyar konusunda hepimiz göreceğiz neler olacağını. Peşin hükümlü olmamak lazım hemen. 

Çevrimiçi Necmi

neyseki o zor günleri atlattık şimdi kabus yaşıyoruz
Ama her zaman söylediğim gibi biz hak ettik

Çevrimdışı Ravenman

Beşiktaş A takımı oyuncu yetiştirme yeri değildir.A takım adı üstünde hakeden oynar futbolcunun yaşlısı genci yerlisi yabancı olmaz iyidir yada kötüdür

A Takım oyuncu yetiştirme yeri değilmi?

Gözlerime inanamıyorum kimlerle neyi tartışıyoruz.

Zaten bu tür zihniyetler kulübü batağa soktu ve borcu alıp gitti.

SENİN TÜM KULÜBÜN VE CAMİAN OYUNCU YETİŞTİRME YERİDİR.

Sadece A Takım değil. B Takım, PAF, çaycısandan tut kulüp binasına ve otoparka kadar oyuncu yetiştireceksin.

Senin yabancı limitin 14.

14 yabancı alırsin ve 11 tane altyapından oyuncu alırsin bu yabancıları yedeklemek için. Her sezon yenileme. Her sezon taze kan çünkü altyapı oyuncuları hepsi yıldız olmaz, bazileri Necip'e benzer bazileri Umut Meraşa bazileri Baktiyara.

Bu A Takıma dahil ettiğin altyapı gençleri ağır lig temposuna ve takıma alıṣır, pişer daha iyi olur. Hepsi Sergen ve Nihat gibi A-klasa dönmeyebilir, bazıları veya çoğu B veya C klas çıkabilir, ozaman onlar senin yerli rotasyonun olur ve anadolu kulüplere saçma sapan paralar vermezsin.

Anadolu kulüplere milyonlar verip onların C-sınıf oyuncularını almaktansa, alt yapındaki C-sınıfları oynat paran gitmesin dışarıya.

Tutmazsa bile lig tecrübesi olduğu için bu sefer sen satarsın anadolu kulüplerine.

Biz şimdi ne yapıyoruz? Anadolu kulüplerin nekadar çop yerlisi varsa alıyoruz ve kendi yerlilerimizi (Altyapıdaki A, B veya C-sınıf oyuncular) 1 maç oynamadan tecrübesiz halde kiraya veriyoruz Anadolu kulüplerine ve 1 dakika oynamadan geri geliyorlar.

Dışardan üst düzey A- klas bir yerli alabilirsin al, alamiyorsan altyapıdan al (Cenk, Mert, Salih).

Gidip orta sınıf B, C ve D- klas yerlilere dünyanın parasına verme.

Umut Meraş'ı, Onur Bulut'u, Kerem Atakan'ı, Emrecan Uzun'u, Emrecan Bulut'u ve Baktiyar'ı alma.

Bunlara dünyaların parasını vererek borç ve faizle kulübü kapatmak yerine altyapıdan al bunları. Nekadar kötüde olsa senin her sezon milyonlar vererek getirdiğin Emrecan, Kerem ve Umutlardan iyiler.

Bi ton genç var, hem Beşiktaşlı hem motivasyonlu. Adam yıllarca PAF'ta oynayarak A takımı hayal ediyor.

Masuaku'nun yedeği niye altyapıdaki bir solbek olmaz? Niye Umut Meraş olacak? Altyapıdaki solbek Umut Meraş'tan mı kötü?

Hayır, ama C-sınıf yerlileri almasak ya Şenol'un ya ANÇ'ın menajer dostları ekmek yiyemez. Altyapıdan bize ne, gidin bütçeyi boşaltın alın Emrecanları Keremleri Umutları.

Altyapı kulübün ağacıdır ve ordaki gençler meyveleridir. Kötü ve iyi meyve var bu ağaçta, lakin hepsini yiyebilirsin. Biz ne yapıyoruz? Ağaca su vermeyerek kurutuyoruz.

Birde bunları söyleyince düşman oluyoruz değilmi?

Aynaya bakın ve gerçek düşmanı görün.

Çevrimiçi Necmi

Semih'in 70 metreden topu kaleye atması bence hayatında aldığı en doğru kararlardan biri olacak. Çocuk taraftar tarafından şımartılacak sonu da Rıdvan, Serdar, Emirhan gibi olacaktı. Onun da bu olaydan sonra ayakları daha sağlam yere basar, ben oldum havalarına girmez. Hoca, Burak Yılmaz zaten ona doğru yolu gösterip yönlendirecek. Sadece bizim taraftar bu işlere fazla girmesin yeterli. Bahtiyar konusunda hepimiz göreceğiz neler olacağını. Peşin hükümlü olmamak lazım hemen.
seninle pek aynı fikirde olmam ama bu yazdığına yüzde yüz katılıyorum yönetim yapacaksa bahtiyar gibi hata yapsın adı var diye birilerini mezardan çıkarıp bu paralarıda verebilir

Onur Küçük

• Ziyaretçi

seninle pek aynı fikirde olmam ama bu yazdığına yüzde yüz katılıyorum yönetim yapacaksa bahtiyar gibi hata yapsın adı var diye birilerini mezardan çıkarıp bu paralarıda verebilir
Bir kısım taraftarın yetersiz gördüğü oyuncu Cska'da banko oynayan kendisi zorlamasa kulübün bırakmak istemediği bir oyuncu. Demek ki bizim taraftar futbolcudan anlıyor bu Cska'lılar futbolun f'sinden anlamıyor.  Bence biz bu taraftarlarımızı ihraç edelim Cska'ya. Hem biz hem de onlar için hayırlısı olur.

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Necmi

A Takım oyuncu yetiştirme yeri değilmi?

Gözlerime inanamıyorum kimlerle neyi tartışıyoruz.

Zaten bu tür zihniyetler kulübü batağa soktu ve borcu alıp gitti.

SENİN TÜM KULÜBÜN VE CAMİAN OYUNCU YETİŞTİRME YERİDİR.

Sadece A Takım değil. B Takım, PAF, çaycısandan tut kulüp binasına ve otoparka kadar oyuncu yetiştireceksin.

Senin yabancı limitin 14.

14 yabancı alırsin ve 11 tane altyapından oyuncu alırsin bu yabancıları yedeklemek için. Her sezon yenileme. Her sezon taze kan çünkü altyapı oyuncuları hepsi yıldız olmaz, bazileri Necip'e benzer bazileri Umut Meraşa bazileri Baktiyara.

Bu A Takıma dahil ettiğin altyapı gençleri ağır lig temposuna ve takıma alıṣır, pişer daha iyi olur. Hepsi Sergen ve Nihat gibi A-klasa dönmeyebilir, bazıları veya çoğu B veya C klas çıkabilir, ozaman onlar senin yerli rotasyonun olur ve anadolu kulüplere saçma sapan paralar vermezsin.

Anadolu kulüplere milyonlar verip onların C-sınıf oyuncularını almaktansa, alt yapındaki C-sınıfları oynat paran gitmesin dışarıya.

Tutmazsa bile lig tecrübesi olduğu için bu sefer sen satarsın anadolu kulüplerine.

Biz şimdi ne yapıyoruz? Anadolu kulüplerin nekadar çop yerlisi varsa alıyoruz ve kendi yerlilerimizi (Altyapıdaki A, B veya C-sınıf oyuncular) 1 maç oynamadan tecrübesiz halde kiraya veriyoruz Anadolu kulüplerine ve 1 dakika oynamadan geri geliyorlar.

Dışardan üst düzey A- klas bir yerli alabilirsin al, alamiyorsan altyapıdan al (Cenk, Mert, Salih).

Gidip orta sınıf B, C ve D- klas yerlilere dünyanın parasına verme.

Umut Meraş'ı, Onur Bulut'u, Kerem Atakan'ı, Emrecan Uzun'u, Emrecan Bulut'u ve Baktiyar'ı alma.

Bunlara dünyaların parasını vererek borç ve faizle kulübü kapatmak yerine altyapıdan al bunları. Nekadar kötüde olsa senin her sezon milyonlar vererek getirdiğin Emrecan, Kerem ve Umutlardan iyiler.

Bi ton genç var, hem Beşiktaşlı hem motivasyonlu. Adam yıllarca PAF'ta oynayarak A takımı hayal ediyor.

Masuaku'nun yedeği niye altyapıdaki bir solbek olmaz? Niye Umut Meraş olacak? Altyapıdaki solbek Umut Meraş'tan mı kötü?

Hayır, ama C-sınıf yerlileri almasak ya Şenol'un ya ANÇ'ın menajer dostları ekmek yiyemez. Altyapıdan bize ne, gidin bütçeyi boşaltın alın Emrecanları Keremleri Umutları.

Altyapı kulübün ağacıdır ve ordaki gençler meyveleridir. Kötü ve iyi meyve var bu ağaçta, lakin hepsini yiyebilirsin. Biz ne yapıyoruz? Ağaca su vermeyerek kurutuyoruz.

Birde bunları söyleyince düşman oluyoruz değilmi?

Aynaya bakın ve gerçek düşmanı görün.
beşiktaş a takımı oyuncu yetiştirme yeri değildir bu formayı sadece hak eden giyer a takıma gelen gencin ortalığı yarması gerekir
Biz türkiyenin en büyük kulübüyüz bizim alt yapımız türkiyenin her yeridir ister bizden olsun ister dışardan beşiktaş forması çok değerlidir o formayı giyecek gencin formaya yapışması lazım çünkü o şansı bir kere bulur bilemedin iki kere elbette genç bulundurmalıyız ama sırf genç diyede rıdvan ersin gibi çocuklarada bu forma verilmez
Siz beşiktaşı doğru konumlandırmıyorsunuz genç kalecimi istiyorsun gidip parayı verip kayserinin o genç kalecisini alacaktın salihi gençken alacaktın cengizi gençken alacaktın beşiktaşa yakışanı budur oyuncu satarak para kazanamazsın bazı gerçekler var hollanda olsan çöpünü ingiltereye elli milyona satarsın türkiyede ronaldo yetiştirsen verecekleri fiyat on m olur portekiz takımları yetiştiriyorde ne oluyor ffp den kurtulamıyorlar hayat kafandaki hayaller gibi olmuyor

Çevrimiçi Necmi

Bir kısım taraftarın yetersiz gördüğü oyuncu Cska'da banko oynayan kendisi zorlamasa kulübün bırakmak istemediği bir oyuncu. Demek ki bizim taraftar futbolcudan anlıyor bu Cska'lılar futbolun f'sinden anlamıyor.  Bence biz bu taraftarlarımızı ihraç edelim Cska'ya. Hem biz hem de onlar için hayırlısı olur.
onları bilmemde bizim için bayağı hayırlı olur😂

Çevrimiçi annoca

ben demedim ama bence rivaldodan daha iyi top tekniği var taliscayı beğeniyorum diye bütün forum bana gıcık gidiyordu abu yüzünden tangazla kaçdefa tartıştım 😂 ikiside beni utandırmadı ben bizim taliscadan daha fazla taliscacıyım ama o parayı taliscaya vereni itin münasip bir yerine sokarım herhalde o maaşla dünyada alamayacağın oyuncu yok gibi taliscaya verilecek 12 m euro maaş avrupada 25 m euro demek oluyor öyle maaş alan oyuncu varmı bilmiyorum
senin bi kariusta yanıldığını hatırlıyorum abi. baya da savunuyordun tabi onda çoğumuz yanılmıştık.  :D

Çevrimdışı beno1903

Bu gs de is yok. Orta sinif takim topcusu zaha. Yetenegi var ama Yattara > zaha. Got gobek sarmis icardi, ortada oliviera, demirbay fln bunlar kim, pskolojisi bozuk kerem antalyali, kalede yasli muslera, angelino falan tirt beyler. 

Çevrimiçi Necmi

senin bi kariusta yanıldığını hatırlıyorum abi. baya da savunuyordun tabi onda çoğumuz yanılmıştık.  :D
karius iyi kaleci biz onun psikolojik olarak bitmiş halini aldık bir çok öyle oyuncu oldu düzelir diye ummuştum yazı tura atmak değilki kariusu çokda istememiştim aldılar sonra yapacak birşey yoktu

Çevrimiçi tolga1903

Bu gs de is yok. Orta sinif takim topcusu zaha. Yetenegi var ama Yattara > zaha. Got gobek sarmis icardi, ortada oliviera, demirbay fln bunlar kim, pskolojisi bozuk kerem antalyali, kalede yasli muslera, angelino falan tirt beyler.

Yine tek maçla gaza geliyoruz. Heriflerin hayvan gibi kadrosu var bugün oturmasa yarın oturur diğer renkli de aynı şekilde. Tırt dedigin takım kışa doğru seri yapa yapa götürür puanları biz de afrika kupası zamanı lig macinda solda umut meraş sağ açıkta onur bulut stoperde necip izler 5 maçta 2 puan alırız. Olmuş ağustos 13 hala bomboş mevkimiz var bizim heriflerin her mevkisinde iki iyi alternatifi var. Yönetim de inşallah "gs fb tırt ya biz bu kadroyla götüremez miyiz" diye düşünmüyordur.

Çevrimiçi annoca

gs genelde böyle başlıyor zaten. süper kupa maçı neden ertelendi belli oluyor. gs biraz şans, biraz hakem, biraz da rakiplerin doğranması derken 10. hafta itibariyle genelde toparlanmış oluyor. ama yine de bunlardan bu yıl bir şey beklemiyorum. başak şampiyon olunca bir oyuncu açıklama yapmıştı okan hoca değil abi gibi asıl taktiği yardımcılarından biri var o veriyor diye. bu yıl disiplinsiz yıl olucak onlar için. ayrıca  maaş dengesini çok bozdular. zaha 10 milyon alıcak yıllık, yıllardır gs yi sırtalayan kerem 1 milyon.

Çevrimdışı saricasi

Anadolu takımlarını yenerek bu ligde şampiyon oluyorsun önemli olan takım olmak transfer bir şekil yaparsın kadro değeriymiş 10 milyonmuş 20 milyonmuş bunlar boş 2 nokta transfer yaparsak hücuma ligde şampiyon olabilirsin hakemleride yenebilirsin yeterki takım ruhu ortaya koy biz Beşiktaşız  hala geç değil hala transfer gelirse gerekli yerlere şansımız çok fazla var , en azından yarışta olursun.
İlklerin takımı Beşiktaş'a Türkiyenin ilk akıllı Stadyumu yakışır!

Çevrimiçi Necmi

Yine tek maçla gaza geliyoruz. Heriflerin hayvan gibi kadrosu var bugün oturmasa yarın oturur diğer renkli de aynı şekilde. Tırt dedigin takım kışa doğru seri yapa yapa götürür puanları biz de afrika kupası zamanı lig macinda solda umut meraş sağ açıkta onur bulut stoperde necip izler 5 maçta 2 puan alırız. Olmuş ağustos 13 hala bomboş mevkimiz var bizim heriflerin her mevkisinde iki iyi alternatifi var. Yönetim de inşallah "gs fb tırt ya biz bu kadroyla götüremez miyiz" diye düşünmüyordur.
bence düşünüyordur yönetim 😂
İşde onlar toparlanana kadar kaybederken bizim kaybetmememiz lazım kazanmayı alışkanlık ettiğimizde afrika kupası sıkıntılı geçmez şimdi hatırlamıyorum ama çokda sıkıntı verecek takım yoktu sanırım

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi levitate

talisca'ya 10+2 teklif yapmışlar xd
bipbipbupbup

Çevrimdışı beno1903

Hayvan gibi kadro :D bizim kadromuz iyimi dedik. Sahsen oliviera torreria mertens solarium demirbay beni korkutmuyor. Sizi korkutmus ama redmondun bilekli versionu zahami. Bi orta defansi iyidir belki bizden. Rosier masuaku > boey angelino. Bu fasulye kadroyla avrupda bi s yiyemezler

Etiketler: