Talisca bizde 80 maçta 51 gole katkı yaptı senede 20 golü garanti var ayrıca abartıldığından daha iyi oyuncu Malinovsky ve Pepe'nin bir senede yapacağı skor katkısını tek başına yapar.
Bu acidan bakmiyorum olaya o yuzden de sana katilamiyorum ben .. Soyle anlatayaim; Taliscanin bizdeki gol sayisi 34 filan, 80 macta asistlerle beraber 51 katki dogrudur. Bizde hic bir zaman 20 golu bulamadi maalesef buldugu yer Suudi Arabistan... Oradaki tempo ve yerlerdeki kaliteyi gozonunde bulundurmak lazim bence.. Taliscaya verilecek parayla Malinovskyi ve Pepe hatta Chamberlain alinmasini daha dogru buluyorum .. Haa Talisca'nin oyuna katkisi biraz daha cok olsa mesela bu rakamlari iyi, ancak oyuna o kadar katkisi olmayan birinin bana sorsan en az 24+ gol atmasi lazim .. Bu tipte bir oyuncu da santrfor mevkinde oynar ki Talisca da maalesef santrfor ozelliginde bir oyuncu degil asla.. Yani daha somutlastirmak adina soyle ornekleyelim; Abou yu alalim mesela, o da bir gol makinesi sayilmaz ama forvette Besiktasin oyun yapisina, hucum formasyonu ve toplu/topsuz alanda hucuma verdigi yon ve hatta ileriden baslayan presin ilk elemani olmasiyla takimin defans anlayisina dahi katkisi cok fazla .. Ya da Malinovskyi yi ele alalim, en azindan orta sahada Taliscaya kiyasla daha sert, tempolu ve pres de yapan biri, tipik bir 80li yillar 10 numarasi degil pek .. Talisca ise bence cok yumusak ve temposuz kaliyor , hele simdi bir de Arabistandaki hafif antrenman ile mac yogunlugu ve temposuyla daha da geri gitmistir.. O yuzden ben o kadar degerli oldugu kanisinda degilim Talsica'nin (artik) .. Klas biri mutlaka... ama o kadar! .. Umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir...