sonraki yıl rvp-diego ribas çalımları yendi fenerden sonra mecbur gomez ve sosayı aldık. iyi ki de onları almışız ama bu FO başarısı değil onları oynatan şenol güneşin başarısı. sonraki yıl kadroyu koruyamadı abou ve talisca geldi. abou ve talisca gelmeden önce çok mu iyilerdi. potansiyelli ama porto ve benficada şans bulamıcak seviyedydiler. onları iyi gösteren FO değil yine şenol hocaydı.
Yazdigi sey bu:
sonraki yıl rvp-diego ribas çalımları yendi fenerden sonra mecbur gomez ve sosayı aldık. iyi ki de onları almışız ama bu FO başarısı değil onları oynatan şenol güneşin başarısı. sonraki yıl kadroyu koruyamadı abou ve talisca geldi. abou ve talisca gelmeden önce çok mu iyilerdi. potansiyelli ama porto ve benficada şans bulamıcak seviyedydiler. onları iyi gösteren FO değil yine şenol hocaydı.
Ben de ona istinaden yazdim. Basari da basarisizlik da asla tek basina olan birsey degil. Herkesin payi az-cok vardir, ama bastaki sorumlu, kararlari en son veren kisi baskan'dir. O yuzden bence aslan payi her zaman baskan'a aittir.
Fikret Orman basarili olurmuydu kalsaydi olmazmiydi bilemeyiz tabii.
Ama gecmisteki yaptilarina ve bugun olanlara bakarsak en azindan mevcut ortamda gordugumuz iletisimsizlik olmazdi. Butce kisilacaksa bunu acik acik soylerdi, beklentiyi yonetirdi. Tadic'i kaptirdigimizin ertesinde B ve C planini devreye sokar, zamaninda yaptigimiz gibi alternatiflerini cat diye getirirdik. En azindan stadimiz sezon baslarken sponsorsuz kalmazdi, bu bir konu bile olmazdi.
Ha, onun disinda basarili-basarisizlik her zaman tartisilir. Her zaman daha iyisini isteriz, ama biraz da egri oturup dogru konusmak lazim.
Biz populerlik acisindan normal sartlarda ulkenin 3. camia'siyiz. Taraftar sayimiz rakiplerin gerisinde. Stadimiz daha kucuk. Urun satisi gelirleri, stat gelirleri hep rakiplerimizin gerisinde oldu. Kulube destek saglayan zenginlerimiz yok. GS ve FB nasil ne sekil transfer yapiyor goruyoruz. Bizde Demiroren ve biraz S. Adali haric kulube ciddi para vermis birileri yok. F. Orman doneminde kendi yagimizda kavruluyorduk az cok oldugu kadar (dogru olan da bu gerci), simdi de ne durumdayiz goruyoruz. Rahmi Koc'u bile sayamam ben. Varligimiz neredeyse hic yok, ozellikle GS bu konuda cok sansli.
Zaten yonetim olarak 3-0 geride basliyorsun. F. Orman doneminde butce ve kadro kalitesi olarak rakipleri yakaladik, one gectik. Ama bunu da anca 3-4 sene dogru yonetim, rekor oyuncu satisi ve 2 sene ust uste CL geliri sayesinde yaptik. Yoksa normal sartlarda rakiplerinin baya gerisindesin.
O yuzden yonetimi degerlendirirken biraz da insafli ve realist bakmak lazim. Yonetim gelsin 5'te 5 yapsin vs diye bir dunya yok. Son 20 sene zaten 3 sene ust uste sampiyon olan cikmadi, cikacagini da zannetmiyorum. Ulke futbolu konjunkturu zaten buna musait degil. Ben Fikret Orman yonetiminden cok daha basarili bir yonetim olabilecegini zannetmiyorum, en fazla 1-2 tik olur o kadar. Fikret Orman size gore daha baska ne yapmaliydi basarili sayilabilmesi icin?