abi ben bilgili zamanı yaşım küçüktü. aklımda kalan devre arasına 11-12 puan farkıyla lider girip nasıl 16-17 puan fark yedi. sonra gitti. niye ağzını açıp bir şey demedi. niye hakkını aramadı. sonra borsa mı kumar mı ne haltsa dedikoduları çıktı. doğrudur yanlıştır ben bilmem ama o puan farkının öyle bitirilip bir de üstüne puan farkı yenirse avaz avaz bağrılır. https://twitter.com/TffMafiaorg/status/994182644660428800
FO orkan çınar imza parası ? larin 300 binden 1.7 ? fb ve gs bonservissiz sunulan negredoya 2.5 bonservis ödnmesi? otopark? menajerler ? https://ajansspor.com/haber/fikret-orman-doneminde-50-vukuat-belgeli-320764i
Iftira atmak cok kolay tabii. Orkan Cinar imza parasi nedir hatirlamiyorum, duymadim.
Ama Larin'in maasinin cikmasi normal, her oyuncu'ya Turkiye'ye gelmesi icin ekstra para verilir, kat kat fazla. Ben henuz Avrupa'dan aldigi para'nin aynisina TR'ye gelmis oyuncu bilmiyorum. F. Orman doneminde bizde gorece olarak dusuk maasa oynamis tonla oyuncu sayarim. O zaman onlarin parasini da bir yazmak lazim, neyin ne oldugu bilinsin.
Negredo konusuna gelecek olursak; o donem sanirim maas butcesi limitimiz vardi yanlis hatirlamiyorsam. Oyuncu takimindan alacagindan vazgecmemek icin nispeten dusuk maasa imza atmisti, biz de bonservis bedeli odemistik. Bonservissiz sunulan diye birsey zaten olamaz. Ya bonservisi elindedir ki o zaman istesen de bonservis odeyemezsin. Ya da elinde degildir fesih gorusmeleri yapacaktir, onun da ne olacagi belli degildir, tipki Pepe'deki gibi. Su an Pepe bonservissiz sunuldu demek ne kadar garipse Negredo icin de aynisi gecerli.
Ki herseyi gectim, belgeli vukuat deniyor linkte, ki ANC yonetimi F. Orman'in usulsuzluklerini guyya arastirip tazmin edecekti. Ne oldu? Hani mahkeme, tazminat vs? Hani nerede?
Fikret Orman Besiktas tarihinin en basarili baskanlarindan biridir. 2 sene ust uste sampiyon olduk, ki ben oyle bir olay hatirlamiyorum. Tarihimizin en basarili donemini gecirdik Avrupa'da. Tarihimizde satmadigimiz kadar oyuncu sattik. Hem adet olarak, hem toplam olarak, hem kisisel rekor olarak. Fikret Orman'in degerini anlamak icin aslinda ANC yonetimindeki satislara bir bakmak lazim, o zaman daha iyi anlasilir. Kadro muhendisligi olarak sacma isleri cok nadir yaptik. 10 transfer yaptiysak o donemde 9'unu bir mantiga oturtabiliyordun. Vagner Love, Marcelo'nun satisi vs gibi olaylar bile sonradan hata gibi gorunse de yapildigi sartlarda mantikliydi. Goz gore gore hata neredeyse hic yapilmadi, yapildiysa da maliyet olarak fazla zarar vermedi bize. Herseyi gectim Besiktas acik ara ulke'nin en populer takimi oldu, Avrupa'da bile konusulduk. Egri oturup dogru konusalim, hepimiz Besiktas'liyiz, ama normal sartlarda populerlik acisindan, tiraj acisindan bu ulke'nin 3. camia'siyiz. FB ve GS'lisi bize kiskanclikla bakiyordu, birlesip bize saldiriyorlardi alt etmek icin. Orta'ya bir vizyon koydu. Imza torenleriyle, stadiyla, her basin toplantisinda ustune basa basa vurguladigi marka degeri, vizyon ve degerleriyle birsey ortaya koydu. Ki bu yuzden feda doneminde olan, kuculmus bir camia'ya Vodafone gibi bir sponsor getirebildi. Sonradan da dogru adimlarla lige ambargo koyduk ve bana gore Besiktas tarihinin en iyi kadrosunu kurduk (CL grubundan ciktigimiz sene).
Bence en buyuk hatasi 3. sampiyonluk senesinde Avrupa'daki muazzam basari'ya ragmen ligdeki kotu gidisat icin tedbir almamasiydi. 1 sene CL'ye gidememenin camia'da yaratacagi maddi-manevi tahribati on goremedi. O sene Senol Gunes ve oyuncu grubu lig performansindan dolayi cok ciddi uyarilmaliydi, tarihi Avrupa basarisina ragmen gerekirse devre arasinda kovulmaliydi, ama yapamadik. Gerci 2 sene ust uste sampiyon yapmis, seni CL'de gruptan cikarmis hoca'yi kovmak kolay degil, ama bence dogru olan buydu ve yapamadi. Sonra bu hata bizi bitirdi maalesef.
Boyle bir baskani hirsizlikla sucladik, degerini bilemedik. Tipki Serdar Bilgili ve Suleyman Seba'nin degerini bilemedigimiz gibi. Bu baskanlarin bir daha kulubun onunden bile gecmemek istemesini anliyorum. Suleyman Seba bile kac sene "kustu" taraftara, camia'ya (Besiktas'a degil, camia'ya). Ben bu taviri cok normal karsiliyorum. Ve bu taraftara ANC gibi yonetimlerin mustehak oldugunu dusunuyorum. Carsi belirli bir sekilde dusunebilir. Carsi sonucta bir taraftar grubu, 15-20 milyon taraftari baglamaz. Bu taraftar kisisel menfaat icin bu kulubun basarisini satan, milyonlarin uzulmesini saglayan Carsi gibi gruplari bertaraf edemiyorsa zaten yapacak birsey yok. O zaman onlara da mustehak.