Ekambi kağıt üstünde çok doğru transfer.”Sağlıklı bir Cenk-Abou performansı bizi çok rahat şampiyon yapar” diye düşünüyoruzdur çoğumuz.Cenk’i yedekliyecek Cenk benzeri birini ararken hem Cenk’ten daha iyi olabilecek hemde Abou ile uyumlu olabilecek dünya üzerinde Ekambi’den daha iyi örnek yoktur herhalde? Cenk-Abou sezon performansını artıracak,yukarı bile taşıyabilecek çok güzel ekleme olur.Ayrıca Ekambi’nin sağa kanattada oynabilmesinden dolayı bazı maçlarda Cenk-Abou-Ekambi bile görebiliriz.
İki oyuncuda ceza sahasına sürekli girip forveti ikilemek golcü kimliklerinin yanında bana göre;
⚫️ Ekambi’nin Cenk’ten + yönleri:Daha süratli olması,topu dikine daha hızlı kullanabilmesi,daha iyi çalım atabilmesi,sağ kanattada oynayabilmesi
⚫️Cenk’in Ekambi’den + yönleri: Kafa vuruşlarının daha iyi olması,ligimizi daha iyi tanıması
Ayrıca olursa Halil Dervişoğlu’da söylenen 1-1,5 milyon eurolara öncelikli 3-4 transferi bitirmek şartı ile denenebilecek bir risk bana göre Şenol hoca tedrisatında.Ben Halil’in futbolculuğunu beğeniyor ve iyi iş yapacağına inanıyorum bizde.En azından şu Gs’nin Barış Alper’inden iyi futbolcu olduğuna eminim.Ayrıca bu yabancı kuralı ile daha 26 yaşında olan Yusuf Yazıcı’da atılabilir zar olabilir uygun maliyetli olursa!