borçlar konusunda en önemli konumuz sürdürülebilirlik ve mali disiplinin sürdürülmesi olmalı. şöyle anlatırsak borç 670 milyon desek;
bu borcun yaklaşık 130 milyonu eski başkan ve asbaşkanlara. serdal adalı'nın almayacağını düşünüyorum ifadeleri o yönde ama demirören'in istese de alabileceğini sanmıyorum. o iş çok karmaşık ilerlese de herhangi bir para alabileceğini sanmıyorum.
aslında ödememiz gereken borç 550 milyon gibi bir rakam olacak ki onu da şu şekilde hesaplamalıyız:
şu an gelirlerimiz ne durumda önceden ne durumdaydı? sponsorluk anlaşmalarımızla önceki dönemlere göre yıllık 25 milyon dolar gibi bir ekstramız var, stat geliri olarak da planlanana göre 40 milyon dolar ekstra gelir hesaplanıyor, avrupadan ortalama 5 milyon dolar fazla kazanmamız gerekli, buna bir de kartal yuvasını eklesek 10 milyon kadar da oradan gelse 80 milyon dolar kadar ekstra bir gelirimiz olacak. fulya ve yayın gelirleri gibi kalemler hesaplama dışı şimdilik. artı eksi olabilir tabi. 550 milyon lira yaklaşık olarak yuvarlak hesap 250 milyon dolar desek ekstra gelirlerimizle 3-4 yıl hadi 5 yıl diyelim kapatabileceğimiz bir meblağ. burada işte disiplin devreye giriyor. gs'nin yaptığını yapıp savurursak sonumuz onlar gibi olur. tabi ki maliyetler artacaktır oyuncular biraz daha çok para alacaklar belki çok para verdiğimiz 1-2 transfer daha olacak o yüzden 5 yılı 7 yıl yapalım ama bu disiplini korursak borçları eritiriz. bu yüzden en önemli şey maaş dengesini korumak, oyuncu satabilen bir takım olmak ve beşiktaş'ı beşiktaş yapan değerlere sadık kalarak devam etmek.
hesaplamalar tabi ki projeksiyon 7 yıl olmaz da 10 yıl olur ama çizgimizi korursak her şekilde hedefimize ulaşırız. o yüzden fikret orman'ın şu anki mali disiplini korunmalı, kulüp bir demirören dönemi daha kaldıramaz artık konu daha da ciddi. ama öyle ifade edildiği gibi öldük bittik denecek bir durumumuz yok. gs bitmek üzere ama orası doğru o da nedense konuşulmuyor. gs'nin tek çıkışı riva o da bizimki gibi bir mali disipline girmezlerse sadece pansuman olur. artık görev bize düşüyor har vurup harman savurma istemicez şu anki kadromuz gibi genç ağırlıklı potansiyelli ruhu olan takımları kovalayıp büyümeye devam edicez. dortmund yaklaşık 10 yılda toparladı kendini bizim de o kadar vakte ihtiyacımız var.