@Deniz ben klübün borcunun tamamının neden sürekli TL ye çevrildiğini de anlayamıyorum zaten. hem döviz hem tl geliri olan klübün, hem döviz hem tl giderinden oluşan borcunun tamamını eğer tl ye çevirip açıklarsan hiçbir zaman %100 gerçeği yansıtmaz. Dolar tarih boyunca TL karşısında her zaman değerlendi her zaman da değerlenecek. Döviz gelirin varken döviz borcunu TL ye çevirerek beyan edersen o borç sayısal değer olarak hep yükselecektir zaten. Ayrıca 1.5 yıl öncesinden şimdiye genel borç tabiki artacak çünkü stada harcanan bir para var.
Bir de yine dünkü divan kurulunda başkanın söylediklerinden bir parça:
"2012 de 325 milyon dolar borç vardı (kur 1.75). klübün gideri 140 milyon dolar geliri ise 80-90 milyon dolardı. bu 80-90 milyon doların 50 milyon doları temlikliydi. yani kalan gelirle klübü o gider yapısıyla çevirmek için 100 er milyon dolar borçlanmanız gerekiyordu. biz önce giderleri azaltmak için mali küçülmeye gittik. şuan borç 296 milyon dolar ( şimdiye kadar stada yapılan harcamalar dahil)"
burda da görüldüğü üzere döviz cinsinden bakarsan borcun stada rağmen 325 ten 296 ya azalmış. ama tl olarak bakarsan borcun 568(1.75x325) den 660(2.25x296) lara gelmiş gibi gözüküyor. gelirimizin çoğu döviz cinsinden zaten. dövizle maaş alan biri için dövizle borçlandığında tl kurunun ne önemi var ki? Adam için borcunun tl karşılığı artmış azalmış ne farkeder?
kısaca bence klüp taraftarı aydınlatmak ve renkli medyanın aleyhte haber uydurmasına fırsat vermemek adına şunu yapsın:
Göreve geldiğimde TL gelirim şuydu, döviz gelirim şuydu
Göreve geldiğimde TL borcum şuydu, döviz borcum şuydu
Şuan Tl gelirim şu, döviz gelirim şu
Şuan Tl borcum şu, döviz borcum şu
Vodafone Arenaya şimdiye kadar TL harcadığım şu, döviz harcadığım şu.
Arkadaş hani excel e yazıp siteye koysunlar ona da razıyız. insanlar bilsin.
Konu dışı yazsa mıydım ki? uçurmasınlar sonra

neyse içinde vodafone arena geçiyor en azından