Ben yurtdisinda oldugum icin dogal olarak maca gidemedim. Fakat her seyi hazirlayip ekranin karsisina oturdum, off ne keyifli olacak felan diye dusunurken ulan pat diye 3. dakika yedik golu. Butun keyif kacti, ustune kirmizi felan da gelince, icimdeki sezon basindan beri kipir kipir olan his de gidiverdi. Neyse, golu oyle erken yedik ya, mac sonu pencere de sigara icerken aklima geliverdi birden...
Sene 1997. Sampiyonlar ligine katilmisiz. Kadromuz super. Gurupta Bayern, Paris ve Goteborg var. ilk maci deplasmanda oynadik, bayern 2 tane atti yenildik. 2. mac ise Paris Saint Germain e karsi Inonu de oynadik ve Oktay'in attigi erken bir golle one gecip 3-1 aldik maci. evet ayni Fener den yedigimiz gol gibi hemen atmistik ama daha si da var.
Lise ye gidiyorum, okul da stada cok yakin, Beyoglu Findikli Lisesi. Her gun Okuldan cikip Besiktasa kadar yuruyup karsiya geciyorum. Bir sonraki SL maci yine Inonu de ve bu sefer Goteborg a karsi. boyle 2 - 3 hafta var daha maca. Her gun gazetelerden bakiyorum biletler ne zaman cikacak felan diye ve bu arada da harcliklardan para atiyorum koseye. Bilet ciktigi zaman, okul semte yakin oldugu icin sabah ilk 2 dersi asiyorum normalde ve gidip kulup binasinda siraya giriyorum. Ulan nasil denk geldiyse, bu Goteborg maci nin biletlerinin ciktigi gun ilk ders sinav var ve kacirmam soz konusu degil. Kafayi yicem. Bilet ciktigi gibi bitiyor ve ben kapali dan baska yere oldursen girmiyorum.Neyse koseye saglam para atmistim, karaborsa aliriz dedim.
Mac gunu geldi... Mac hafta ortasi olunca okul cikisi elbiseleri okulda degisip yigenime veriyorum ve direk semte akiyorum. Kazan da felan abilerle takiliyoruz. O gun mac saatine kadar karaborsa bilet aradim. yok yok yok... Bir tek bende de degil, abilerde de yok bilet. Cidden deliriyordum. Zaman geciyor, mac baslama saati yaklasiyor ve biz stadin etrafinda dort donuyoruz. Polise gidiyorum, bildigin yalvariyorum.
- Abi param var ama bilet bulamiyorum, sen al parayi sok beni iceri diye
Yok diyo polis. Avrupa maci bu basima is alirim felan. Abartmiyorum, o gune kadar istanbulda Besiktasin ne maci varsa gitmisim. Tonla da bilet bulamadigim olmus ama her seferinde bir yolunu bulup girmisim o stadin icine ama bu sefer harbi harbi giremiyorum. Mac saati gelmis ve herkez stadin icinde. Yanimizdaki bazi biletli arkadaslar bile girdiler,

biz ise oyle got gibi kaldik. Fakat yine de birakip gidemiyorum. Farkli farkli polislere yalvariyorum ama yok kabul etmiyorlar.
Muzik felan derken, ulan mac basladi, tezahuratlar duyuluyor, Cebimde bilet parasi, semte gidip bir yerlerde maci izleyecek para var yani ama gidemiyorum.
O donemler mac sonlarina dogru kapilar acilirdi ve iceri bir insan dolardi akliniz sasar. Hep merak etmistim, ulan kapi acilinca nasil bu kadar insan giriyor diye? Meger benim gibi disarda kalip yine de gidemeyip de kapi da bekleyenlermis.
Neyse, Mac baslayali 1 - 2 dakika felan olmus. Disarda 100 kisi felaniz. Stad da bir kiyamet koptu... Gooooooooollllllllll.
Gol felan gormemisiz ama tribunde gibi seviniyoruz. O sirada kafayi arkaya bir cevirdim, son donemleri oylemiydi bilmiyorum ama, benim donemimde, Inonu nun disinda Demir cubuklar vardi. Herifler nasil yapmissa o demir cubuklardan birini kirmislar ve millet yan yan zor da olsa oradan gecip stada giriyor. Kostuk hemen biz de, tabi o 100 kisi birikmis oraya. Bak, yemin ediyorum polis eski acigin oradan yukari dogru kosuyor, bizde bagiriyoruz cabuk lan cabuk polis geliyo diye. Sira bana geldi, once yanimdaki abiye biraktim o gecti, arkasindan ben gecerken bir koydu o lastik copu. Baska zaman olsa 2 saat yerde kivranirdim ama girdim ya, aksam eve kadar bacagimdaki o yanmayi bile hissetmedim. maci 10. dakika dan itibaren izleyebildik. 1- 0 aldik maci. Eski Inonu guzeldi, buyuk ihtimalle yeni stadimizda gencler bu tip kacamaklar yapamayacaktir. Daha zor olur gibime geliyor.
Ben Besiktasin yenildigi her mactan sonra dunya basima yikilmis gibi hissederim ama hep umutlar yeniden doguyor. Uzulmeyin, Guzel gunler gorecegiz.
Uzatip caninizi siktiysam affola. Allaha emanet olun.